Αστρολογία και οι άθλοι του Ηρακλή

Αστρολογία και άθλοι του Ηρακλή

Τι σημαίνει αστρολογικά ο κύκλος των Άθλων του Ηρακλέους; Υπάρχει κάποια αντιστοιχία με το ζωδιακό κύκλο; Τι διδάγματα μπορούμε να πάρουμε από τον αποσυμβολισμό του καθενός από τους 12 άθλους;

Το Λιοντάρι της Νεμέας1ος Άθλος
Το Λιοντάρι της Νεμέας

Οι άθλοι του Ηρακλή ξεκινούν από ένα λιοντάρι κι όχι τυχαία, καθώς ο αρχαίος ζωδιακός ξεκινούσε από το Λέοντα.

Λέξεις κλειδιά: Η οργή και η υπερνίκηση της. Η προσωπικότητα. Το ένστικτο του θανάτου. Οι παιδικές παρορμήσεις, όταν δεν ικανοποιούνται, το παιδί απαντά με βία (χτυπάει).


Η Λερναία Ύδρα2ος Άθλος
Η Λερναία Ύδρα

Αν και θα περιμέναμε η συνέχεια να είναι η Παρθένος, η ανάπτυξη του μαθητή στη ζωή δε λειτουργεί έτσι.
Μετά το Λιοντάρι έρχεται ο Σκορπιός. Μετά την κυριαρχία στο Εγώ, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τη Σκιά.

Λέξεις κλειδιά: Απάτη, φωτιά, συνήθειες που πρέπει να καούν.


Το Ελάφι της Άρτεμης3ος Άθλος
Το Ελάφι της Άρτεμης

Η Άρτεμη ως θεά σχετίζεται με τον Καρκίνο και την ανάγκη του να έχει πράγματα δικά του (τα ιερά της ζώα). Ο Ηρακλής καλείται να πείσει το Υποσυνείδητο να ανοιχτεί, να μη φοβάται πλέον, να ενσωματωθεί σε αυτό που ο Jung λέει Εαυτό (που περιέχει το Εγώ αλλά και το Υποσυνείδητο).

Λέξεις κλειδιά: Αγάπη, προσέγγιση με το καλό.


Ο Ερυμάνθιος Κάπρος4ος Άθλος
Ο Ερυμάνθιος Κάπρος

Στον άθλο αυτό ο Ηρακλής αποσπάται από το στόχο του, περνώντας τον καιρό του σε καυγάδες με τους Κενταύρους. Δείχνει λάθος κρίση και γίνεται ζημιά από «γκάφες».
Η σύγχρονη εκδοχή που θέλει το Χείρωνα κυβερνήτη του Ζυγού (!) είναι μία ενδιαφέρουσα αντιστοιχία.

Λέξεις κλειδιά: Διάκριση, εστίαση συνείδησης, τα λάθη προκύπτουν από αφηρημάδα ή απώλεια της προσοχής, η μάχη του ανθρώπου να ανέλθει στον κόσμο της νόησης πλέον μετά την αντιμετώπιση των παθών. Δουλειά στον παρορμητικό σταυρό.


Οι Σταύλοι του Αυγεία5ος Άθλος
Οι Σταύλοι του Αυγεία

Στην εσωτερική αστρολογία θα τον δούμε να αντιστοιχεί στον Υδροχόο, όμως στην πορεία αυτογνωσίας μάλλον είναι πιο κοντά στην Παρθένο. Καθαρίζω το χώρο, το σπίτι, υπηρετώ χωρίς αντάλλαγμα, χρησιμοποιώ το νου, για να αντιμετωπίσω τα προβλήματα της ζωής.

Λέξεις κλειδιά: Ευρηματικότητα, υπηρεσία, κουράγιο, μη απώλεια του ηθικού.


Οι Στυμφαλίδες Όρνιθες6ος Άθλος
Οι Στυμφαλίδες Όρνιθες

Και πάλι πάμε σε πορεία στον μεταβλητό σταυρό, στον Τοξότη. Αν καθαρίζουμε το χώρο μας στην Παρθένο, ο μύθος αυτός διδάσκει πώς καθαρίζουμε τον πνευματικό χώρο. Με κρόταλα έβγαλε έξω από τις φωλιές τους τις όρνιθες ο Ηρακλής. Και μετά με τόξευση τις σκότωσε.

Λέξεις κλειδιά: Αποφασιστικότητα, συγκέντρωση, βούληση.


Ο Ταύρος της Κρήτης7ος Άθλος
Ο Ταύρος της Κρήτης

Όπως λογικά θα περίμενε κανείς, επιστρέφουμε στο σταθερό σταυρό. Στο ζώδιο του Ταύρου, ο Ήρωας καλείται να κυνηγήσει τον Ταύρο μέχρι εξαντλήσεως του. Καλείται να τον κουράσει για να τον υποτάξει. Ζητούμενο του μαθητή γίνεται τώρα η διάρκεια. Πόσο Μπορεί να αντέξει στο δρόμο που διάλεξε;

Λέξεις κλειδιά: Αντοχή, υπομονή, διάρκεια.


Τα άλογα του Διομήδη8ος Άθλος
Τα άλογα του Διομήδη

Τα άλογα του Διομήδη ήταν ανθρωποφάγα. Στην εσωτερική προσέγγιση συνδέονται με τις σκέψεις, εδώ θα μπορούσαμε να πούμε με τις αμφιβολίες. Η επικράτηση στο πεδίο του νου, όπως στο Σκορπιό επικρατούμε στο συναίσθημα είναι το ζητούμενο του άθλου. Ο εσωτερικός αγώνας με την αμφιβολία είναι το χαρακτηριστικό του Υδροχόου (Ήλιος σε πτώση).

Μήπως δεν έχω δίκιο; Μήπως έχουν οι άλλοι;


Η Ζώνη της Ιππολύτης9ος Άθλος
Η Ζώνη της Ιππολύτης

Επιστρέφουμε στον παρορμητικό σταυρό και στον Κριό. Ο Ηρακλής οργανώνει εκστρατεία, ερωτεύεται, κάνει πόλεμο και κατά την εσωτερική προσέγγιση σκοτώνει το λάθος άνθρωπο (την Ιππολύτη). Η βιασύνη δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος.

Λέξεις κλειδιά: Βιασύνη, λάθος συμβουλές.


Τα βοδια του Γηρυόνη10ος Άθλος
Τα βοδια του Γηρυόνη

Άλλος ένας βίαιος άθλος. Που εμπεριέχει και το στοιχείο της Ύβρεως. Ο Ηρακλής τοξεύει τον Ήλιο επειδή τον ενοχλεί με τη ζέστη του. Εκείνος, αντί να τον τιμωρήσει τον επιβραβεύει. Ο τολμών νικά λοιπόν είναι το δίδαγμα του μύθου.
Ο μαθητής νομίζει πλέον ότι ξέρει πολλά. Και από υλικής πλευράς όντως επιβραβεύεται. Ο Άρης στον Αιγόκερω συμβολίζει το παραπάνω με τον καλύτερο τρόπο.

Λέξεις κλειδιά: Τόλμη, θράσος, απαίτηση.


Τα Μήλα των Εσπερίδων11ος Άθλος
Τα Μήλα των Εσπερίδων

Επιστρέφουμε στον μεταβλητό σταυρό, που θα μπορούσαμε πια να πούμε ότι αντιστοιχεί στο νου, που πλησιάζει το πνεύμα. Αντίστοιχα ο σταθερός σταυρός αναφέρεται περισσότερο σε δοκιμασίες του αστρικού, την αντοχή, το ηθικό σθένος, κ.α. Στο δε παρορμητικό σταυρό έχουμε τη δράση στο φυσικό πεδίο με δοκιμασίες για τη βούληση και τη διάκριση στην καθημερινή δράση.
Αντιστοιχία με τους Διδύμους. Τα μήλα είναι η πληροφορία, που τα ψάχνει ο Ήρωας απεγνωσμένα. Στο δρόμο παρασύρεται από ψεύτικους δασκάλους, μάγους κι ότι φανταστεί κανείς.

Λέξεις κλειδιά: Διάκριση (πληροφορίας αυτή τη φορά, όχι στις αποφάσεις), προσήλωση στο στόχο (το είδαμε πάλι στον Ζυγό, ίδιον του αέρα).


Ο Κέρβερος12ος Άθλος
Ο Κέρβερος

Αντιστοιχεί δικαίως στους Ιχθύς (αν και η Εσωτερική Προσέγγιση τον συνδέει με τον Αιγόκερω). Είναι το τέλος της διαδρομής, ο κάτω κόσμος.
Όχι τυχαία, ελευθερώνει άλλους ήρωες και μυείται στα Ελευσίνια Μυστήρια.

Λέξεις κλειδιά: Αντιμετώπιση θανάτου.


του Βασίλη Παπαδολιά

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ από σταθερό στο 8758758080 με χρέωση μόνο 0,75 €/1' (με ΦΠΑ)
ή από σταθερό και κινητό στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’ (με Φ.Π.Α. και Τέλος Σταθ. Τηλ/νιας) και από Κινητό 1,58€/1’ (με Φ.Π.Α. και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Κιν. Τηλ/νιας 12%, 15% 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ Φ.Π.Α.)
Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Rebirthing - Αναγέννηση Rebirthing - Αναγέννηση
Η θεραπευτική ικανότητα της αναπνοής έχει αναγνωριστεί από όλες τις κουλτούρες του κόσμου, έτσι την βρίσκουμε στην Ινδία σε ασκήσεις...
More detail
Θετική και αρνητική ενέργεια Θετική και αρνητική ενέργεια
Το ξέρετε το συναίσθημα… Αυτό που έχετε όταν είστε στεναχωρημένοι και συναντάτε εκείνον τον φίλο σας που μόνο και μόνο η παρουσία...
More detail
Ψυχολογική Αστρολογία Ψυχολογική Αστρολογία
Το βιβλίο Ψυχολογική Αστρολογία είναι ένα απαραίτητο βοήθημα για το σπουδαστή της Αστρολογίας που ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Φάσεις Σελήνης

στους Διδύμους
Ήλιος στους Διδύμους
27 μοίρες
στον Λέων
Σελήνη στον Λέων
20 μοίρες
Πρώτο τέταρτο
Πρώτο τέταρτο
6 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα