Ινδιάνικο Ωροσκόπιο

Ινδιάνικο Ωροσκόπιο

H στενή (και καθοριστική) σχέση των Ινδιάνων με τη φύση είναι αυτή που επηρέασε και έδωσε μορφή στο αποκαλούμενο «ινδιάνικο ωροσκόπιο». Τα ονόματα όλων των ζωδίων προέρχονται από τα ζώα, καθώς, σύμφωνα με την κοσμοθεώρηση των Ινδιάνων, κάθε ζώο αντιπροσωπεύει ένα πνεύμα.

Αντίστοιχα, κάθε άνθρωπος βρισκόταν υπό την επιρροή ενός ζώου – πνεύματος, το οποίο αποκαλούνταν τοτέμ και ήταν αφενός ο προσωπικός πνευματικός οδηγός κάθε ανθρώπου για όλη του τη ζωή, αλλά και το αρχέτυπό του, αυτό που καθόριζε τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του ανθρώπου

Κάθε άνθρωπος, με βάση την ημερομηνία γέννησής του, βρίσκεται υπό την επιρροή κάποιου ζώου-τοτέμ.

Σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή αυτής της κοσμοθεωρίας, κάθε χρονιά χωρίζεται σε 12 διαστήματα, καθένα από τα οποία βρίσκεται υπό την προστασία ενός από τα 12 ισχυρότερα ζώα – τοτέμ.

Βρείτε, λοιπόν, με βάση την ημερομηνία γέννησής σας το τοτέμ σας!

 

Χήνα
22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου

Όσοι γεννήθηκαν στην εποχή της Χήνας, είναι η προσωποποίηση της «ήρεμης δύναμης». Παρόλο που δεν δείχνουν να προσπαθούν ιδιαίτερα, στην πραγματικότητα προχωρούν αποφασιστικά και οργανωμένα προς τον στόχο τους, χωρίς να σπαταλούν χρόνο και δυνάμεις. Μερικές φορές όμως αυτή η επιμονή αγγίζει τον ψυχαναγκασμό και είναι σαν να φορούν παρωπίδες, να μη βλέπουν τίποτα άλλο πέρα από τον τελικό τους προορισμό και, φυσικά, να χάνουν τυχόν ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Παράλληλα, αυτή η στοχοπροσήλωση δεν τους αφήνει ούτε να απολαύσουν τις χαρές της ζωής, αλλά ούτε και να δουν τα προβλήματα που μπορεί να έχουν προκύψει. Θα πρέπει να προσέχουν, λοιπόν, να αξιολογούν σωστά ανθρώπους και καταστάσεις, με πιο ευρύ πνεύμα.

Οι Χήνες ταιριάζουν περισσότερο με τον Κάστορα, την Αρκούδα και το Κοράκι.

 

Ενυδρίδα
20 Ιανουαρίου- 18 Φεβρουαρίου

Η ενυδρίδα βουτά στο νερό για να βρει την τροφή της. Αντίστοιχα, όσοι ανήκουν στο ζώδιο της Ενυδρίδας καταδύονται κι αυτοί, αλλά σε ωκεανούς γνώσης, για να μαθαίνουν διαρκώς καινούργια πράγματα για να τρέφουν το πνεύμα τους. Όσοι έχουν τοτέμ την ενυδρίδα ζουν για να μαθαίνουν. Όμως, η ανεξάντλητη επιθυμία τους για γνώση και η περιέργειά τους μπορεί να οδηγήσουν σε ένα επιφανειακό «πασάλειμμα», σε μια εγκυκλοπαιδική γνώση που δεν μεταφράζεται σε ουσία στη ζωή τους. Μάλιστα, επειδή η περιέργεια και η φιλομάθεια υπερισχύουν, δεν είναι ασυνήθιστο να εγκαταλείπουν κάτι στη μέση για να ασχοληθούν με κάτι νέο, που τους κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον. Αυτή ακριβώς είναι και η πρόκληση για όλες τις Ενυδρίδες: να μετατρέψουν τη θεωρητική πληροφορία σε πράξη.

Οι Ενυδρίδες ταιριάζουν περισσότερο με το Κοράκι, το Γεράκι και το Ελάφι.

 

Λύκος
19 Φεβρουαρίου- 20 Μαρτίου

Όσοι έχουν τοτέμ τον Λύκο, πολλές φορές δίνουν την αίσθηση ότι έχουν στραμμένη την προσοχή στους σε κάτι που μόνο αυτοί αντιλαμβάνονται. Κι αυτό γιατί έχουν τόσο στενή επαφή με το πνευματικό, το διαισθητικό κομμάτι της ύπαρξής τους, που είναι σαν να είναι μοιρασμένοι ανάμεσα σε αυτό τον κόσμο και την υλική πραγματικότητα. Και αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να καταφέρουν: να μην αποφεύγουν αυτά που θεωρούν κοινότοπα, τετριμμένα, δύσκολα και πολλές φορές απειλητικά θέματα της καθημερινής ζωής. Οι Λύκοι είναι τρυφεροί, καλόβολοι, ευαίσθητοι, με υψηλό βαθμό συμπόνιας και κατανόησης προς τους άλλους. Χρειάζεται όμως κάποιες φορές να έχουν πιο πρακτικό πνεύμα και να δείχνουν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Οι Λύκοι ταιριάζουν περισσότερο με την Αρκούδα, το Φίδι και τον Δρυοκολάπτη.

 

Γεράκι
21 Μαρτίου- 19 Απριλίου

Το γεράκι είναι ένα περήφανο πουλί που κυριαρχεί στον ουρανό, εξερευνά τα έδαφος με την απίστευτη όρασή του χωρίς να του ξεφεύγει τίποτα και μετά ορμά στον στόχο του σαν βέλος, με μεγάλη ταχύτητα και ακρίβεια. Έτσι και οι άνθρωποι - Γεράκια, ξέρουν πάντα τι θέλουν και πώς να το κατακτήσουν. Η φιλοδοξία τους είναι να βρίσκονται διαρκώς στην πρωτοπορία. Να οδηγούν τους άλλους και να τους αναγνωρίζονται τα πρωτεία. Δεν πρέπει να ξεχνούν, όμως, ότι, για να κατακτήσει κάποιος τον έξω κόσμο, πρέπει να πρώτα να γνωρίσει και να κατακτήσει τον εσωτερικό του κόσμο, να συνειδητοποιεί τα κίνητρα πίσω από τις πράξεις. Μόνο έτσι τα Γεράκια μπορούν να πλησιάσουν την πραγματική ολοκλήρωση.

Τα Γεράκια ταιριάζουν περισσότερο με τον Σολομό και την Κουκουβάγια.

 

Κάστορας
20 Απριλίου- 20 Μαΐου

Οι κάστορες μαζεύουν ακούραστα τεράστιες ποσότητες από κλαδιά και κορμούς, για να χτίσουν το δικό τους φράγμα μέσα στο ποτάμι. Η αίσθηση ασφάλειας είναι γι’ αυτούς το παν και ο τρόπος για να αποκτήσουν αυτό το πολυπόθητο αίσθημα είναι να χτίσουν το προσωπικό τους καταφύγιο, που θα το γεμίσουν με όσο το δυνατόν περισσότερες «προμήθειες»: υλικά αγαθά, τραπεζικές καταθέσεις, σταθερή δουλειά. Κάποια στιγμή, όμως, οι άνθρωποι Κάστορες θα διαπιστώσουν πως τίποτα δεν μπορεί να χορτάσει αυτή την πείνα για εξασφάλιση. Θα πρέπει τότε να κοιτάξουν πώς θα δημιουργήσουν πρώτα απ’ όλα μέσα τους τη σιγουριά και την ασφάλεια, νικώντας τους φόβους τους.

Οι Κάστορες ταιριάζουν περισσότερο με τον Δρυοκολάπτη, την Αρκούδα και τη Χήνα.

 

Ελάφι
21 Μαΐου- 20 Ιουνίου

Όπως το ζώο, οι άνθρωποι Ελάφια βρίσκονται διαρκώς σε επιφυλακή, με τεταμένη την προσοχή, ώστε να πιάσουν όλα τα ερεθίσματα από τον έξω κόσμο. Και όπως και το ελάφι, είσαι έτοιμοι να τρέξουν μακριά, αν δουν κάποιον να πλησιάζει ύποπτα ή ακόμα και στην υποψία κινδύνου. Για τα Ελάφια, το σημαντικότερο στοίχημα στη ζωή είναι να μπορούν να ξεδιαλύνουν το μπερδεμένο κουβάρι του κόσμου, με όλες αυτές τις ιδέες, τις αντιλήψεις, τις εμπειρίες που προσφέρει. Όμως, μέσα σε όλο αυτό τον κυκεώνα, μέσα σε όλους αυτούς τους πιθανούς κινδύνους, μπορεί να χάσουν την επαφή με τα συναισθήματά τους. Γι’ αυτό, λοιπόν, τα Ελάφια πρέπει να μάθουν να εμπιστεύονται περισσότερο τους άλλους και μερικές φορές να αφήνονται σε αυτούς.

Τα Ελάφια ταιριάζουν περισσότερο με το Κοράκι και την Ενυδρίδα.

 

Δρυοκολάπτης
21 Ιουνίου -21 Ιουλίου

Οι Ινδιάνοι πίστευαν ότι το χτύπημα από το ράμφος του δρυοκολάπτη στον κορμό του δέντρου είναι το καρδιοχτύπι της Μητέρας Γης. Έτσι, όσοι έχουν αυτό το τοτέμ, ξέρουν ότι η καρδιά παίζει τον πρώτο ρόλο στη ζωή τους. Αγαπούν με όλη τους την ψυχή και αφιερώνονται απόλυτα στα πρόσωπα που έχουν σημασία για αυτούς, ακόμα και εις βάρος του εαυτού τους. Με εξαιρετική ευαισθησία πιάνουν όλες τις διακυμάνσεις στα συναισθήματα των άλλων και εξαρτούν από αυτά την ευτυχία τους. Θα πρέπει, λοιπόν, να βρουν μέσα τους το μέτρο για την προσωπική τους αξία και να την αποδεσμεύσουν από την αποδοχή των άλλων.

Οι Δρυοκολάπτες ταιριάζουν περισσότερο με το Φίδι, τον Λύκο και τον Κάστορα.

 

Σολομός
22 Ιουλίου- 21 Αυγούστου

Όσοι έχουν τοτέμ τον Σολομό, δεν φοβούνται να κολυμπήσουν κόντρα στο ρεύμα των ποταμών, όπως κάνει και το ψάρι άλλωστε, με σκοπό να αναπαραχθεί. Έτσι και για τους ανθρώπους Σολομούς, το να δημιουργούν καινούργια πράγματα είναι ο σκοπός της ζωής τους. Θέλουν να αφήνουν τη σφραγίδα τους στον κόσμο, με τα προσωπικά τους επιτεύγματα ή με την έμπνευση που μεταδίδουν στους άλλους. Αντιμετωπίζουν με επιμονή και δύναμη όλες τις αντιξοότητες, είτε πρόκειται για εξωτερικά εμπόδια είτε για τις αναταράξεις της ψυχής τους. Κινητήριος δύναμη γι’ αυτούς είναι μια διαρκής ανάγκη αυτοεπιβεβαίωσης, όμως για να βρουν την ισορροπία τους θα πρέπει πρώτα αυτοί οι ίδιοι να αποδεχτούν τον εαυτό τους.

Ο Σολομός ταιριάζει περισσότερο με το Γεράκι και την Κουκουβάγια.

 

Αρκούδα
22 Αυγούστου -22 Σεπτεμβρίου

Αν κάποιος έχει τοτέμ την Αρκούδα, εξερευνά τον κόσμο σηκώνοντας κάθε πέτρα, για να βρει κάτι ωφέλιμο, ακριβώς όπως αυτό το μεγαλόσωμο και παμφάγο ζώο αναζητά την τροφή του. Και όπως η αρκούδα συσσωρεύει στο σώμα της λίπος για να αντιμετωπίσει την περίοδο της χειμερίας νάρκης, έτσι και οι άνθρωποι Αρκούδες θέλουν να είναι προετοιμασμένος για οποιαδήποτε δυσκολία. Βασίζουν τη δράση τους στις πληροφορίες που παίρνουν μέσα από τις αισθήσεις και τη λογική τους. Όμως, αν έδιναν κάπως μεγαλύτερη σημασία στη διαίσθησή τους, θα είχαν μια ευρύτερη αντίληψη και για τον κόσμο και για τον ίδιο τους τον εαυτό. Και θα μπορούσαν να καταλάβουν καλύτερα τις ασταμάτητες αλλαγές γύρω τους και να προσαρμοστούν σε αυτόν.

Η Αρκούδα ταιριάζει περισσότερο με τη Χήνα και τον Κάστορα.

 

Κοράκι
23 Σεπτεμβρίου- 22 Οκτωβρίου

Όσοι έχουν τοτέμ το Κοράκι, έχουν ανάγκη την ανθρώπινη παρουσία ακριβώς όπως και αυτό το πουλί χρειάζεται τη συνύπαρξη με τους ομοίους του. Κι όπως το κοράκι, αν βάλει κάτι… στο μάτι και θέλει να το αρπάξει, δεν λογαριάζει τίποτα άλλο, έτσι και οι άνθρωποι Κοράκια μπορεί τόσο να απορροφηθούν από το ενδιαφέρον τους για μια σχέση, που να παραμελήσουν όλες τις άλλες τους ευθύνες και υποχρεώσεις, και μάλιστα σε βαθμό που οι επιπτώσεις να είναι καταστροφικές. Πρέπει λοιπόν να καλλιεργήσουν όχι μόνο τον αυτοέλεγχο, αλλά και την εσωτερική συναισθηματική αυτάρκεια. Να μάθουν ότι δεν χρειάζεται να γίνονται διαρκώς «κομμάτια» για να είναι οι άλλοι ευχαριστημένοι και να δίνουν προτεραιότητα στη δική τους ισορροπία.

Τα Κοράκια ταιριάζουν περισσότερο με την Ενυδρίδα και το Ελάφι.

 

Φίδι
23 Οκτωβρίου- 22 Νοεμβρίου

Τα φίδια, καθώς αναπτύσσονται, βγαίνουν από το παλιό τους δέρμα, που δεν τα χωράει πια, και δημιουργούν καινούργιο. Έτσι και οι άνθρωποι Φίδια, περνούν από μια διαρκή σειρά εσωτερικών αναθεωρήσεων και μεταμορφώσεων, καθώς απορρίπτουν το παρελθόν τους και ωριμάζουν. Όμως, η πορεία τους δεν είναι εύκολη. Συχνά το αισθησιακό ταμπεραμέντο τους περιορίζει αυτήν την αναζήτηση στο σωματικό επίπεδο, παραμερίζοντας το πνευματικό. Αναζητούν, λοιπόν, το δέσιμο με ένα άλλο ανθρώπινο πλάσμα, όμως εδώ είναι που θα πρέπει να προσέξουν. Δεν θα πρέπει να περιοριστούν στο κομμάτι των αισθήσεων μόνο, αλλά πρέπει να αναζητούν και την ψυχική σύνδεση, δημιουργώντας την ολοκληρωμένη σχέση που έχουν ανάγκη.

Τα Φίδια ταιριάζουν περισσότερο με τον Λύκο και τον Δρυοκολάπτη.

 

Κουκουβάγια
23 Νοεμβρίου- 21 Δεκεμβρίου

Η κουκουβάγια είναι ένα πουλί που παρατηρεί προσεκτικά με τα τεράστια μάτια του, ακίνητο μέσα στο σκοτάδι, και στην κατάλληλη στιγμή ορμά αθόρυβα στο θήραμά του. Το «θήραμα» των ανθρώπων που έχουν τοτέμ την Κουκουβάγια είναι οι νέες καταστάσεις και γνωριμίες που αναζητούν διαρκώς, όπως και οι πληροφορίες που θα τους δώσουν καλύτερη κατανόηση του κόσμου και των ανθρώπων. Έχουν ένα μεταδοτικό ενθουσιασμό και αισιοδοξία, όμως η αδυναμία τους να σταθούν κάπου για πολύ χρόνο τους εμποδίζει να εμβαθύνουν στα πράγματα και να αποκτήσουν όχι μόνο ουσιαστική γνώση, αλλά και ουσιαστικές σχέσεις. Πρέπει να βρουν ποιος δικός τους εσωτερικός φόβος τους κάνει να πετούν μακριά, κάθε φορά που μια κατάσταση απαιτεί δέσμευση.

Οι Κουκουβάγιες ταιριάζουν περισσότερο με το Γεράκι και τον Σολομό.

 

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ από σταθερό στο 875 875 80 80 με χρέωση μόνο 0,75 €/1' (με ΦΠΑ)
ή από σταθερό και κινητό στο 90 11 40 41 42 με χρέωση 1,49€/1΄ από σταθερό και 1,58€/1 από κινητό (με ΦΠΑ)
Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
10 αναπάντητα ερωτήματα 10 αναπάντητα ερωτήματα
Μπορεί τις τελευταίες δεκαετίες η επιστήμη να έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο στην προσπάθειά της να κατανοήσει τα εκατοντάδες ζη...
More detail
Της γιαγιάς τα γιατροσόφια Της γιαγιάς τα γιατροσόφια
Οι φυσικές λύσεις που υπάρχουν είναι αποτελεσματικότατες, και μπορεί να έχουν ξεχαστεί με τις δεκαετίες, αλλά οι γιαγιάδες μας τις...
More detail
Home 300x103 -1

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Εύρεση Ωροσκόπου

Οι πλανήτες τώρα

Fortune Cookie

Άνοιξέ το και δες τι έχει να σου πει ;-)

Ημερολόγιο

Πόσο τυχεροί είστε σήμερα

Powered by zodia123.gr

Φάσεις Σελήνης

στους Ιχθείς
Ήλιος στους Ιχθείς
7 μοίρες
στον Κριό
Σελήνη στον Κριό
4 μοίρες
Αύξων Μηνίσκος
Αύξων Μηνίσκος
2 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα

Twitter @starsecrets_gr

StarSecrets Είδατε στον ύπνο σας ότι πετάτε; Ότι σας κυνηγούν; Ότι χάσατε με κάποιο τρόπο τα ρούχα σας και καταλήξατε γυμνοί... https://t.co/rUFwTK5U3i
About 3 hours ago

Follow starsecrets_gr on Twitter