Τα τσάκρας & η σημασία τους

Τα τσακρας και η σημασία τους

Πολλοί απο εμάς τον τελευταίο καιρό έχουμε ακούσει για τα κέντρα δυναμης (Τσακρας). Η ανθρωπότητα, έχει φτάσει πλέον σε μια εποχή οπου μπορεί να σποδεχτεί την ύπαρξη μιας ανώτερης δύναμης παρόλα αυτα δεν μπορεί να κατανοήσει το πως αυτή η δύναμη μας κάνει να κινούμαστε σε αυτην την πραγματικότητα και να επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες που λαμβάνουμε απο το περιβάλλον μας. Προκειμένου λοιπόν να κατανοήσουμε καλύτερα την ανώτερη φύση μας, χρειάζεται περα απο την ανατομία του φυσικού μας σώματος, να γνωρίζουμε και την ενεργειακή μας ανατομια. Μερος αυτής αποτελούν και τα τσάκρας. Σκοπός αυτού του άρθρου ειναι να κάνει κατανοητή τη δομή και τις λειτουργίες τους.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΣΑΚΡΑΣ

Το τσάκρα ειναι Σανσκριτική λέξη και σημαίνει ''τροχός φωτός''. Παραδοσιακά υπάρχουν 7 και αυτά ειναι τα ενεργειακά κέντρα του αιθερικού μας σώματος (το ενεργειακο σωμα που ειναι στενά συνδεδεμένο με το φυσικό μας σώμα). Το κάθε ενα απο αυτά ελέγχει τις λειτουργίες του φυσικού σώματος, δηλαδή τα όργανα και τους αδένες αλλα και τα συστήματά του. Βρίσκονται κατα μήκος της σπονδυλικής στήλης και μέσω αυτών η ψυχή του ατόμου και το πνεύμα του  επικοινωνούν  με τις ανώτερες ενέργειες. Μοιάζουν με τροχούς-δίνες ενέργειας περιστρέφονται με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να νομίζουμε οτι είναι ακίνητα (Με βάση τη φυσική όταν ένα σωμα ξεπεράσει μια ταχύτητα, φαίνεται να είναι ακίνητο). Κάθε ενα απο αυτά έχει και τις δικές του λειτουργίες και τον δικό του σκοπό ύπαρξης, όπως αναφέρεται πιο πάνω. Εξισορροπώντας τα τσάκρας και κάνοντάς τα δεκτικά στο Θεικό Σύμπαν, δεν ωφελεί μόνο στη  ευημερία μας αλλα είναι ο μοναδικός τρόπος ένωσης της Ατομικής μας ψυχής με την Παγκόσμια Ψυχή.

Τα τσακρας και η σημασία τους

ΤΣΑΚΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ 

Το πρώτο ενεργειακό κέντρο ξεκινώντας απο κάτω προς τα επάνω είναι το κέντρο βάσης. Η θέση που βρίσκεται υποδηλώνει και τη σημασία του για τον άνθρωπο (μεταξύ γεννετικών οργάνων και πρωκτού). Είναι το πρώτο κέντρο που ενεργοποιείται στον άνθρωπο κατα την στιγμή της γέννησής του. Σκοπός του είναι να συνδέει το άτομο με το φυσικό κόσμο, δηλλαδή με το παρόν του. Είναι το κλειδί για την περετάιρω ανάπτυξη του. υπηρετέι την αρχή της εξέλιξης και το χτύσημο της προσωπικότητας. Ελέγχει το παχύ έντερο, το ορθό έντερο και ολόκληρη την νωτιάια στήλη. Όταν βρισκόμαστε σε αρμωνία και σύνδεση με αυτό το κέντρο έχουμε μια βαθεία σύδνεση με τη φύση, εμπιστευόμαστε τους φυσικούς νόμους. Οταν δεν είναι σε αρμωνία, έχουμε ανικανότητα να εμπιστευτούμε τη φύση, επικεντρωνόμαστε σε υλικά αποκτήματα και έχουμε και μια βαθειά αναγκη για κάλυψη προσωπικών επιθυμιών και ευχών. 

Το δεύτερο κέντρο είναι το Ιερό Κέντρο η αλλιώς το συναντάμε και ως ''σεξουαλικό-δημιουργικο''. Καθώς ο άνθρωπος μεγαλώνει αρχίζει και αποκτάει επίγνωση ορισμένων ταλέντων του και προσπαθεί να τα επικοινωνήσει με το περιβάλλον του και δημιουργεί σχέσεις φιλικές με άτομα εκτός του οικογενειακού του κύκλου. Εδώ η αρσενική σεξουαλική ώθηση συνδιάζεται με την θηλυκή σεξουαλική αντίδραση. Βρίσκεται μια παλάμη κάτω απο τον αφαλό και ελέγχει τους όρχεις και τις ωοθήκες. Ελέγχει το παχύ έντερο, την ουροδόχο κύστη, τα νεφρά και τα όργανα αναπαραγωγής.  Οταν βρισκόμαστε σε αρμωνία με αυτό το κέντρο έιμαστε συμπονετικοί, ανοιχτοί, φιλικοί και μοιραζόμαστε συναισθήματα και αισθήματα με τους άλλους. Όταν βρισκόμαστε σε δυσαρμονία με αυτό αισθανόμαστε ανασφάλεια στις ερωτικές και φιλικές μας σχέσεις και αδυναμία να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας προς τους άλλους. Επίσης δεν αισθανόμαστε ικανοί να βγάλουμε προς τα έξω τα ταλέντα μας και τις δεξιότητες μας.

Καθώς εξελισόμαστε περεταίρω έχοντας συνάψει σχέσεις με άτομα πέρα απο το οικογενειακό μας περιβάλλον και στην περίοδο της εφοιβίας αρχίζουμε πλεόν να δομούμε μια προσώπικότητα. Ενεγοποιύμε το τρίτο κέντρ που είναι το ηλιακίο μας πλέγμα. Η θέση του στο κέντρο του σώματος δηλώνει και την σπουδαιότητα του. Παρορμήσεις όπως επιθυμίες και ευχές αναμειγνύονται με παρορμήσεις που έρχονται απο ανώτερα επίπεδα. Το ''αισθάνομαι'' και το ''Υπάρχω'' αφομειώνονται εδω. Βρίσκεται μια παλάμη επάνω απο τον αφαλό και ελέγχει το πάγκρεας, το συκώτι, την  ουροδόχο κύστη και το στομάχι. Η αρμονία με αυτό δείχνει έναν άνθρωπο που τον χαρακτιρίζει εσωτερική ειρήνη και γαλήνη. Εναν άνθρωπο που βλέπει τους γύρω του σαν αυτόνομες υπάρξεις όπως και τον εαυτό του, αλλά μέσα απο ενα κλήμα αποδοχής και ενώτητας. Σπάνια θα δούμε έναν τέτοιο άνθρωπο να θυμώνει για παραπάνω απο 30 δευτερόλεπτα. Αφου γνωρίζει οτι δεν έχει κίνδυνο απο τους γύρω του. Αντίθετα η δυσαρμονία με αυτό το κέντρο δέιχνει εναν άνθρωπο που δεν εμπιστεύεται τη φυσική ροή έχει την ανάγκη να επιβληθέι στους γύρω του απο φόβο κυρίως μήπως οι άλλοι το κάνουν.

Διαβάστε το δεύτερο μέρος »

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Σαν Σήμερα