Κέλτικο Ωροσκόπιο

Κέλτικο Ωροσκόπιο

Το Κέλτικο Ωροσκόπιο έχει δύο σημαντικές ιδιαιτερότητες σε σχέση με τα ζώδια άλλων λαών.

Κατ’ αρχάς οι Κέλτες χρησιμοποιούσαν το σεληνιακό ημερολόγιο, έτσι ο χρόνος τους χωριζόταν σε 13 μήνες των 28 ημερών, άρα και ο ζωδιακός τους κύκλος έχει 13 ζώδια. Η δεύτερη ιδιαιτερότητα του Κέλτικου Ωροσκοπίου είναι ότι εμπνέεται από τις φυσικές δυνάμεις και ειδικότερα από τον κόσμο των φυτών. Οι ιερείς των Κελτών, οι Δρυΐδες, πίστευαν ότι οι άνθρωποι, ανάλογα με την ημερομηνία γέννησής τους, είχαν κάποια κοινά χαρακτηριστικά, κάποιες συγκεκριμένες ιδιότητες με τα πνεύματα που πίστευαν ότι κατοικούσαν σε διάφορα δέντρα και θάμνους.

Βρείτε, λοιπόν, με βάση την ημερομηνία γέννησής σας το δέντρο ή τον θάμνο που χαρακτηρίζει εσάς!

 

simidaΣημύδα
24 Δεκεμβρίου - 20 Ιανουαρίου

Η Σημύδα για τους Κέλτες συμβόλιζε την ανανέωση και την αναγέννηση. Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν στο ζώδιο της της Σημύδας θέλουν να βελτιώνουν τα πάντα γύρω τους διαρκώς, αλλά και να εμπνέουν τους άλλους για να συμμετέχουν σ’ αυτήν την προσπάθεια. Κατά κάποιο τρόπο, έχοντας γεννηθεί σε μια εποχή με λίγο ήλιο και πολύ σκοτάδι, δείχνουν σαν να θέλουν να κινηθούν προς το φως, αλλάζοντας προς το καλύτερο τον κόσμο που τους περιβάλλει. Για τον λόγο αυτό εκδηλώνουν πνεύμα και νοοτροπία αρχηγού, αντοχή στις δύσκολες καταστάσεις και δυναμισμό όταν οι καταστάσεις περιπλέκονται. Οι άνθρωποι συχνά γοητεύονται από αυτόν τον δυναμισμό, το πνεύμα και τον μεταδοτικό ενθουσιασμό που δείχνουν οι άνθρωποι της Σημύδας.

Η Σημύδα ταιριάζει περισσότερο με το Αμπέλι και την Ιτιά.

 

sorviaΣορβιά
21 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου

Η Σορβιά ήταν ο φύλακας του σπιτιού και συμβόλιζε την πνευματικότητα. Όσοι γεννήθηκαν στο ζώδιο της Σορβιάς, έχουν ένα μυαλό με τεράστιες δυνατότητες. Είναι ο φιλόσοφοι του κέλτικου ζωδιακού κύκλου, εκείνοι που συλλαμβάνουν τις πιο υψηλές ιδέες. Καθώς όμως πάρα πολλοί δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τις σκέψεις τους και τους οραματισμούς τους, αλλά και από τον φόβο ότι οι άλλοι μπορούν να τους παρεξηγήσουν, οι άνθρωποι της Σορβιάς κλείνονται στον εαυτό τους και γίνονται απόμακροι. Ωστόσο αυτό το πάθος της γνώσης και της πνευματικότητας είναι που τους οδηγεί στη ζωή και που μπορεί να κάνει πρόσωπα και καταστάσεις γύρω.

Η Σορβιά ταιριάζει περισσότερο με τον Κισσό και τον Κράταιγο.

 

flamouriaΦλαμουριά
18 Φεβρουαρίου -17 Μαρτίου

Η Φλαμουριά ήταν το δέντρο της εξουσίας, η δύναμη των Κελτών φύλαρχων, αλλά και οι Δρυΐδες οι ίδιοι. Γι’ αυτό όσοι έχουν γεννηθεί στο ζώδιο της Φλαμουριάς, έχουν φαντασία, διαίσθηση και καλλιτεχνικό ταλέντο. Η σκέψη τους είναι ελεύθερη από κάθε περιορισμό και συχνά μοιάζουν να αποτραβιούνται από τον κόσμο για να εξερευνήσουν τον ίδιο τους τον ψυχισμό. Γι’ αυτό. Άλλωστε, η άποψη του κόσμου δεν μετράει και πολύ –γι’ αυτούς σημασία έχει η διαρκής εσωτερική ανανέωση και η ενασχόληση με την τέχνη, με την επιστήμη, με την πνευματικότητα.

Η Φλαμουριά ταιριάζει περισσότερο με την Ιτιά και την Καλαμιά.

 

sklithraΣκλήθρα
18 Μαρτίου - 14 Απριλίου

Η Σκλήθρα συμβόλιζε την ανάπτυξης, την αναγέννηση και την ισορροπία στη ζωή. Όσοι ανήκουν στο ζώδιο της Σκλήθρας, θέλουν διαρκώς να ανοίγουν καινούργιους δρόμους. Αποφεύγουν σταθερές πορείες και ταράζουν τα νερά, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Δεν τους αρέσουν τα ανούσια, επιπόλαια πράγματα και απεχθάνονται να σπαταλούν τον χρόνο τους. Η ευχάριστη και κοινωνική προσωπικότητά τους, αλλά και η ευελιξία τους στο να συναναστρέφονται διαφορετικά είδη ανθρώπων τους κάνουν ιδιαίτερα αγαπητούς.

Η Σκλήθρα ταιριάζει περισσότερο με τον Κράταιγο, τη Βελανιδιά και τη Σημύδα.

 

itiaΙτιά
15 Απριλίου - 12 Μαΐου

Η Ιτιά συμβόλιζε τη δύναμη που ενσωματώνεται στη γυναικεία μορφή, αλλά και τη δύναμη του σύμπαντος. Όσοι ανήκουν στο ζώδιο της Ιτιάς δέχονται την έντονη επίδραση της Σελήνης και έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένη διαίσθηση. Έτσι, ξέρουν σαν από ένστικτο πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος για κάθε πράγμα, ικανότητα που τους οπλίζει με υπομονή και αντοχή. Ακόμα διαθέτουν υψηλή νοημοσύνη και ικανότητα για μάθηση. Οι άνθρωποι της Ιτιάς έχουν πολύ έντονο συναισθηματικό κόσμο και γενικά την ικανότητα να αντιλαμβάνονται και την παραμικρή διακύμανση στις αλλαγές διάθεσης των άλλων.

Η Ιτιά ταιριάζει περισσότερο με τη Σημύδα και τον Κισσό.

 

krataigosΚράταιγος
13 Μαΐου – 9 Ιουνίου

Ο Κράταιγος προστάτευε τον άνθρωπο κατά τη διάρκεια της αλλαγής των εποχών από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι. Όσοι γεννήθηκαν στο ζώδιο του Κράταιγου, είναι η ζωντανή απόδειξη ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου όπως φαίνονται. Εξωτερικά δείχνουν σαν φιλήσυχοι άνθρωποι που ζουν μια συμβατική ζωή, αλλά μέσα τους φλέγονται από πάθος και από τη φλόγα της δημιουργικότητας. Ενδιαφέρεονται για μια απίστευτη ποικιλία θεμάτων και έχουν την ικανότητα να βλέπουν τη μεγάλη εικόνα των καταστάσεων. Προσαρμόζονται εύκολα στις συνθήκες και είναι πάντα διαθέσιμοι για όσους τους χρειάζονται.

Ο Κράταιγος ταιριάζει περισσότερο με τη Φλαμουριά και τη Σορβιά.

 

belanidiaΒελανιδιά
10 Ιουνίου - 7 Ιουλίου

Η Βελανιδιά συμβόλιζε την αλλαγή του έτους και την προσαρμογή του ανθρώπου από την άνοιξη στους καλοκαιρινούς μήνες. Όσοι γεννήθηκαν στο ζώδιο της Βελανιδιάς χαρακτηρίζονται από μια ήρεμη δύναμη και σταθερότητα. Είναι πάντα αυτοί που θα υπερασπιστούν τους αδύναμους και θα σταθούν δίπλα σε όσους δοκιμάζονται. Πάντα υψώνουν το ανάστημά τους σε οτιδήποτε δεν θεωρούν πρέπον ηθικό, γι’ αυτό και οι άλλοι αναζητούν κοντά στους ανθρώπους της Βελανιδιάς ασφάλεια και στοργή.

Η Βελανιδιά ταιριάζει περισσότερο με τη Φλαμουριά, την Καλαμιά και τον Κισσό.

 

pournariΠουρνάρι
8 Ιουλίου - 4 Αυγούστου

Το Πουρνάρι συμβόλιζε τη διαίσθηση, την απόκρυφη γνώση των πραγμάτων. Όσοι γεννήθηκαν στο ζώδιο του Πουρναριού έχουν προδιαγραφές για σπουδαία πράγμα – οι αρχηγοί των Κελτών στέφονταν με στεφάνι από πουρνάρια. Οι εκπρόσωποι του ζωδίου διαθέτουν αποφασιστικότητα και δυναμισμό, ενώ καμιά πρόκληση και εμπόδιο δεν στέκονται στον δρόμο τους. Το αποτέλεσμα είναι να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να ανεβαίνουν γρήγορα στη ζωή. Κερδίζουν εύκολα τον θαυμασμό και την αποδοχή των άλλων. Αν και μοιάζουν απρόσιτοι, είναι τρυφεροί και γενναιόδωροι με όσους γνωρίζονται καλύτερα.

Το Πουρνάρι ταιριάζει περισσότερο με τη Φλαμουριά και τη Σημύδα.

 

fountoukiaΦουντουκιά
5 Αυγούστου -1 Σεπτεμβρίου

Η Φουντουκιά ήταν το δέντρο της σοφίας. Γι’ αυτό και όσοι ανήκουν στο ζώδιο της Φουντουκιάς είναι προικισμένοι με νόηση υψηλού επιπέδου. Αυτό τους δίνει σπουδαίες επιδόσεις σε κάθε σπουδή και σε κάθε γνωστικό πεδίο, με αποτέλεσμα να θεωρούνται πραγματικά «θησαυροί γνώσεων». Σκέφτονται τα πράγματα σε βάθος, δεν αφήνουν να τους διαφεύγουν οι λεπτομέρειες και βρίσκουν πάντα τον σωστό τρόπο δράσης. Τα μέσα για την επιτυχία τους είναι ο αναλυτικός τρόπος σκέψης, αλλά και η οργάνωση, που τους επιτρέπει να συστηματοποιούν όσα γνωρίζουν.

Η Φουντουκιά ταιριάζει περισσότερο με τον Κράταιγο και τη Σορβιά.

 

ampeliΑμπέλι
2 Σεπτεμβρίου - 29 Σεπτεμβρίου

Το Αμπέλι συμβόλιζε τη διαίσθηση. Όσοι ανήκουν στο ζώδιο του Αμπελιού, χαρακτηρίζονται από την προτίμηση σε ό,τι πιο όμορφο και εκλεπτυσμένο μπορεί να προσφέρει η ζωή, από την τέχνη και τη μουσική μέχρι το καλό κρασί. Έχουν μια φυσική γοητεία και κομψότητα, που ελκύει κοντά τους πολλούς ανθρώπους. Μπορούν να μετατρέπουν σε υψηλή εμπειρία αισθητικής ακόμα και την πιο πεζή καθημερινότητα. Συχνά γίνονται αντιφατικοί και αναποφάσιστοι, γιατί έλκονται πιο πολύ από την ομορφιά και τείνουν να παραγνωρίζουν την πραγματικότητα και τις ανάγκες της.

Το Αμπέλι ταιριάζει περισσότερο με την Ιτιά και τη Φουντουκιά.

 

kissosΚισσός
30 Σεπτεμβρίου - 27 Οκτωβρίου

Ο Κισσός αντιπροσωπεύει την αποφασιστικότητα του ανθρώπου ενόψει του επερχόμενου χειμώνα. Έτσι, όσοι έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Κισσού έχουν το χαρακτηριστικό ότι κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία τους όταν έχουν βάλει ένα συγκεκριμένο στόχο. Διαθέτουν μεγάλη αντοχή στις δυσκολίες, που τις ξεπερνούν με την εξυπνάδα τους. Δεν χάνουν ποτέ την υπομονή και την καρτερία τους, ενώ δείχνουν πάντα συμπόνοια, δοτικότητα και αφοσίωση προς τους άλλους.

Ο Κισσός ταιριάζει περισσότερο με τη Βελανιδιά και τη Φλαμουριά.

 

kalamiaΚαλαμιά
28 Οκτωβρίου - 24 Νοεμβρίου

Η Καλαμιά συμβολίζει την κατακτημένη γνώση. Έτσι, όσο έχουν γεννηθεί στο ζώδιο της Καλαμιάς δεν ζητούν τίποτα λιγότερο από το να ανακαλύπτουν την ουσία της αλήθειας πίσω από τις καταστάσεις και τους χαρακτήρες των ανθρώπων. Σαν να ξεφλουδίζουν ένα κρεμμύδι, ψάχνουν για ό,τι βρίσκεται στον πυρήνα της πραγματικότητας. Βλέπεις τα πάντα σαν μια συναρπαστική ιστορία που χρειάζεται να ξεδιπλωθεί και έχουν το ταλέντο να κάνουν τους ανθρώπους να ανοίγονται.

Η Καλαμιά ταιριάζει περισσότερο με τις άλλες Καλαμιές, αλλά και με τη Φλαμουριά και τη Βελανιδιά.

 

koufoksiliaΚουφοξυλιά
25 Νοεμβρίου - 23 Δεκεμβρίου

Η Κουφοξυλιά συμβολίζει την πληρότητα και την ολοκλήρωση. Όσοι ανήκουν στο ζώδιο της Κουφοξυλιάς μοιάζει να προσπαθούν να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες, σαν να κάνουν αγώνα δρόμου με την ίδια τη ζωή. Είναι κατά κανόνα χαρακτήρες εξωστρεφείς και δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον και προθυμία να βοηθήσουν τους άλλους, αν και κάνουν εύκολα εχθρούς λόγω της έλλειψης διπλωματικότητας που τους χαρακτηρίζει.

Η Κουφοξυλιά ταιριάζει περισσότερο με τη Σκλήθρα και το Πουρνάρι.

 

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
Βιβλία των εκδόσεων Il Piccolo επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες σας. ...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Μαθήματα Αστρολογίας

Μαθήματα Αστρολογίας του Βασίλη Παπαδολιά
Από τον Βασίλη Παπαδολιά

Εύρεση Ωροσκόπου

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Πόσο τυχεροί είστε σήμερα

Powered by zodia123.gr

Φάσεις Σελήνης

στον Καρκίνο
Ήλιος στον Καρκίνο
20 μοίρες
στον Ζυγό
Σελήνη στον Ζυγό
15 μοίρες
Πρώτο τέταρτο
Πρώτο τέταρτο
7 ημερών
Powered by Saxum

Fortune Cookie

Άνοιξέ το και δες τι έχει να σου πει ;-)

Ημερολόγιο

Σαν Σήμερα

Twitter @starsecrets_gr