Ανθοϊάματα στις αλλεργίες

Ανθοϊάματα στις αλλεργίες

Αν και τα ανθοϊάματα αποσκοπούν κυρίως στην εξομάλυνση ψυχοσυναισθηματικών διαθέσεων και προβλημάτων και δεν αποτελούν θεραπεία εκλογής για τους διαφόρους τύπους αλλεργιών, ορισμένα εξ αυτών αναφέρεται ότι μπορεί να συντελούν σε σοβαρή ανακούφιση από αλλεργικά συμπτώματα.

Το ανθοΐαμα του Bach Crab Apple καθώς και η κρέμα Rescue (Rescue Cream) αποτελούν κλασσικές επιλογές για αλλεργίες που εκδηλώνονται με δερματικά προβλήματα. Τα ανθοϊάματα αυτά φαίνεται πως μπορούν να ηρεμούν το δέρμα και να μειώνουν την ένταση των αλλεργικών συμπτωμάτων, βοηθώντας συγχρόνως στο να μειωθεί η αίσθηση της ενόχλησης από την παρουσία των συμπτωμάτων αυτών.

Το ανθοΐαμα Snapdragon (το γνωστό “σκυλάκι”) αναφέρεται από τον Gurudas* ότι αντιμετωπίζει αλλεργίες που έχουν την τάση να προκαλούν σημάδια στο δέρμα (“spots on the skin”) και ότι είναι καλό να χρησιμοποιείται και τοπικά, στα σημεία όπου υπάρχει πρόβλημα.

Το ανθοΐαμα που δίνει το λουλούδι της βερυκοκιάς, το Apricot, πάλι σύμφωνα με τον Gurudas*, εμποδίζει την εκδήλωση αλλεργιών “εμποδίζοντας την αναταραχή στο νου από του να επεκταθεί στο αιθερικό σώμα και να προκαλέσει έτσι αλλεργίες στο φυσικό σώμα μέσα από το στρεσσάρισμα των απεκριτικών ιστών και οργάνων και κυρίως των νεφρών και από την συνεπακόλουθη παρεμπόδιση της αποβολής τοξινών”.

Ανθοϊάματα στις αλλεργίες

Το ανθοΐαμα από το λουλούδι της τσουκνίδας (Stinging Nettle), κατάλληλο για το άγχος, την απόγνωση και τη θλίψη που προκαλεί ο χωρισμός από αγαπημένα πρόσωπα, φαίνεται ότι συντελεί επίσης στην ανακούφιση από ασθματικές αντιδράσεις που συχνά συνοδεύουν ανάλογες συνειδητές ή υποσυνείδητες ψυχικές καταστάσεις.

Ο Ian White**, δημιουργός της σειράς ανθοϊαμάτων Australian Bush Essences, προτείνει τους συνδυασμούς Dagger Hakea - Fringed Violet ή/και Crowea - Paw Paw - Peached Flowered Tea-tree, καθώς και τα μεμονωμένα ιάματα Bauhinia, Dog Rose, Freshwater Mangrove και Tall Mulla Mulla στις αλλεργίες, ενώ για τη μείωση των αλλεργικών αντιδράσεων συνιστά το Emergency Essence και το Fringed Violet.


Μαρίνα Αγγελή
Ιατρός

*Gurudas: Flower Essences and Vibrational Healing, εκδ.Cassandra Press.
**Ian White: Australian Bush Flower Essences, εκδ. Findhorn Press, Bush Flower Healing, εκδ. Bantam Books.

Πηγή: Natural Health Science

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Η διαδικασία της αλλαγής Η διαδικασία της αλλαγής
Αν είσαι ένας από τους πολλούς που σκέφτεται: «Δεν είναι δίκαιο όλα μου πάνε στραβά» σου προτείνω κατ’ αρχήν να έχεις το θάρρος να ...
More detail
5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι 5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι
Οι συρράξεις στη Μέση Ανατολή, η ανακάλυψη της Αμερικής και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας είχαν προβλεφθεί αιώνες πριν, από μια τυφλή...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Σαν Σήμερα