Αυτοπεποίθηση & Ανθοϊάματα

Αυτοπεποίθηση & Ανθοϊάματα

Το ζήτημα της έλλειψης αυτοπεποίθησης ανακύπτει πολύ συχνά και είναι από τα βασικότερα που ταλαιπωρούν τον άνθρωπο. Για να έχουμε όμως ικανοποιητικά αποτελέσματα στην αντιμετώπισή του με ανθοϊάματα, θα πρέπει να προσδιορίσουμε ακριβώς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περίπτωσης.

Συχνή είναι η ανάγκη διάκρισης ανάμεσα στο Larch και στο Elm. Αυτός που δεν τολμά να διανοηθεί να επιχειρήσει κάτι για πρώτη φορά θα ωφεληθεί γενικά από το Larch, ενώ αυτός που ξαφνικά δειλιάζει μπροστά σε κάτι που έχει ακριβώς ή περίπου επιτύχει ξανά στο παρελθόν θα χρειαστεί Elm, για να του “υπενθυμίσει” τι είναι σε θέση να πραγματοποιεί.

Ο νέος οδηγός που δεν εμπιστεύεται τον εαυτό του στο τιμόνι θα χρειαστεί Larch, όπως επίσης και αυτός που φοβάται να οδηγήσει ξανά μετά π.χ. από κάποιο τρακάρισμα, επειδή νοιώθει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του εντελώς καταρρακωμένη και θρυμματισμένη.

Ο αρκετά έμπειρος οδηγός όμως που νοιώθει ξαφνικά σαν “πρωτάρης” επειδή έχει σαν συνοδηγό έναν ραλίστα, ή τον εργοδότη του, ή ένα οποιοδήποτε άτομο απέναντι στο οποίο αισθάνεται ότι “κομπλάρει”, θα βοηθηθεί από το Elm, που θα του θυμίσει ότι είναι ήδη ένας φυσιολογικά έμπειρος οδηγός που δεν χρειάζεται να ανησυχεί.

Τα αισθήματα ανεπάρκειας και αυτο-υποτίμησης και η έλλειψη κουράγιου και τόλμης είναι γενικά πολύ ισχυρότερα στην περίπτωση του Larch από ό,τι σ’ αυτήν του Elm, ασχέτως αν ο πανικός και η μέχρι σημείου παράλυσης αναστάτωση που μπορεί να αισθάνεται ξαφνικά ο τύπος Elm τον κάνουν να μοιάζει σαν άνθρωπος που δεν έχει πραγματικά καθόλου αυτοπεποίθηση.

Αυτοπεποίθηση & Ανθοϊάματα

Όταν η αυτοπεποίθηση αφορά την έκφραση προσωπικής άποψης και γνώμης ή την υποστήριξη γνώσεων και πνευματικής δουλειάς, το ανθοΐαμα που αντιστοιχεί είναι το Cerato. Αν το άτομο λέγοντας ότι δεν έχει αυτοπεποίθηση εννοεί ότι νοιώθει νευρικότητα και τρακ, ότι κοκκινίζει και τρέμει η φωνή του μπροστά στους άλλους κλπ. χρειάζεται Mimulus (πολύ συχνή πάντως είναι η ανάγκη συνδυασμού Mimulus και Larch).

Αν η περίπτωση στην οποία το άτομο καλείται να δράσει με αυτοπεποίθηση του προκαλεί αληθινό τρόμο, θα χρειαστεί παράλληλα Rock Rose ή Rescue Remedy.
Ο τύπος Agrimony νοιώθει πανικό στην ιδέα να εμφανιστεί ανεπαρκής μπροστά στους άλλους και γι’ αυτό μπορεί να υποφέρει πολύ ή και να καταφεύγει στο αλκοόλ, σε ηρεμιστικά ή άλλες ουσίες, προκειμένου να μπορεί να δείχνει “άνετος”, εύθυμος, ζωηρός ή τουλάχιστον ήρεμος.

Αυτό που φαίνεται εδώ σαν έλλειψη αυτοπεποίθησης είναι στην πραγματικότητα άγχος για το αν θα καταφέρει να κρύψει την αγωνία του και να προσποιηθεί, ώστε να δώσει “καλή” εντύπωση στους άλλους.

Αν το άτομο αισθάνεται αδύναμο να εκφραστεί δυναμικά, να θέσει όρια και να τερματίσει την κυριαρχία των άλλων στη ζωή του, θα βοηθηθεί από το Centaury.

Αν η αδυναμία και η υποχωρητικότητά του οφείλονται σε μια γενικότερα ενοχική στάση, θα χρειαστεί Pine. Αν φοβάται ότι σε περίπτωση που εκφραστεί με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση, οι δικοί του ή και γενικότερα οι άλλοι “κάτι θα πάθουν”, θα πρέπει να επιλέξει Red Chestnut. Αν παρά τις αλλεπάλληλες επιτυχίες του δεν εννοεί να αλλάξει έστω και για λίγο γνώμη για τον εαυτό του και να συνειδητοποιήσει επιτέλους τις ικανότητές του, θα βοηθηθεί από το Chestnut Bud κλπ.

Τέλος, είναι διαφορετική η παραίτηση του τύπου Larch, που οφείλεται σε χαμηλή αυτοπεποίθηση, από αυτήν του Wild Rose, που παραιτείται επειδή δεν διαθέτει πια επιθυμία για ζωή και δράση.


(Από το βιβλίο της Μ. Αγγελή “Ανθοθεραπεία με τα Ιάματα Μπαχ”, εκδ. Πύρινος Κόσμος, σελ.308: “Διακρίνοντας τo Larch από άλλα ανθοϊάματα”. Αναδημοσίευση με την άδειά της και του εκδότη).

Πηγή: Natural Health Science  

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Σαν Σήμερα