Rebirthing - Αναγέννηση

Rebirthing - Αναγέννηση

Της Αηδονοπούλου Ξένιας, από το ιατροnet.gr

Τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα αλλά και σε όλο τον κόσμο αυξάνονται οι εναλλακτικές θεραπευτικές τεχνικές που προσφέρονται στον άνθρωπο για την καλυτέρευση της ψυχικής, νοητικής, σωματικής, συναισθηματικής και ψυχολογικής υγείας του.

Με αυτήν την αφορμή και με σκοπό την ενημέρωση σήμερα θα μιλήσουμε για την τεχνική που ονομάζεται Rebirthing.

Το Rebirthing είναι μια ολιστική θεραπευτική μέθοδος που έχει ως βάση του την αναπνοή. Ξεκίνησε ως κίνημα στην Αμερική γύρω στο 1970 από τον Leonard Orr και γρήγορα απέκτησε φανατικούς οπαδούς λόγο των θεαματικών αποτελεσμάτων που είχε.

Από τότε έχουν αναπτυχθεί διάφορες μεθόδους Rebirthing και σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για την τεχνική που έχει επεξεργαστεί η Petrene Soames, μια τεχνική πιο γρήγορη, άμεση και απλή από την πρωταρχική και που ολοκληρώνεται σε μια σειρά από 1 έως 3 ατομικές συνεδρίες.

Η συνεδρίες είναι ατομικές διότι το ομαδικό Rebirthing, παρόλο που μπορεί να φέρει κάποιο όφελος, δεν μπορεί ποτέ να φέρει το ολοκληρωμένο όφελος που θα φέρει μια ατομική συνεδρία. Ο Leonard Orr μάλιστα, έχει πει χαρακτηριστικά ότι «προσωπικά πάντα εκστρατεύω ενάντια στα ομαδικά Rebirthing.

Νιώθω ότι είναι χαμηλής ποιότητας, μη ευαίσθητη δουλειά…». Κάτι άλλο το ξεχωριστό από όλες τις άλλες τεχνικές είναι επίσης ότι μέσα σε κάθε συνεδρία, σε διάστημα 10 ημερών, γίνεται μια δεύτερη επαφή για να συζητηθούν και να εξακριβωθούν οι αλλαγές και εξελίξεις.

Η συνεδρίες είναι ατομικές γιατί είναι σημαντικό να μπορεί ο θεραπευόμενος να νιώθει άνετα και να έχει όλη την προσοχή της θεραπεύτριας και κάθε συνεδρία γίνεται σε έναν ζεστό και άνετο χώρο. Η αναπνοές είναι βαθιές, χαλαρές και απλές, μπορεί οποιοσδήποτε να τις κάνει εύκολα και ο θεραπευόμενος είναι ξαπλωμένος και κουκουλωμένος μέχρι τους ώμους με ένα ελαφρύ πάπλωμα.

Υπάρχει χαλαρωτική μουσική, και όλο το περιβάλλον θυμίζει την μητρική κατάσταση και εμπνέει σιγουριά και ασφάλεια.

Rebirthing - Αναγέννηση

Τι είναι λοιπόν το Rebirthing και πώς μπορεί να μας βοηθήσει η βαθιά αναπνοή;

Η αναπνοή είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά της ζωής μας και κάτι που συνήθως το παίρνουμε ως δεδομένο. Δεν πρέπει να αφήσουμε όμως αυτήν την οικειότητα να μας παραπλανήσει… Η θεραπευτική ικανότητα της αναπνοής έχει αναγνωριστεί από όλες τις κουλτούρες του κόσμου, έτσι την βρίσκουμε στην Ινδία σε ασκήσεις αναζωογόνησης όπως στη γιόγκα, στην Κίνα στο ται-τσι κ.α.

και στην δύση σε ασκήσεις χαλάρωσης και γυμναστικής όπως και επίσης σε ασκήσεις για τραγουδιστές και ηθοποιούς που θέλουν να αποκτήσουν δύναμη και εύρος στην φωνή και στην σκηνική παρουσία τους.

Όταν εισπνέουμε και εκπνέουμε βαθιά, όσο απίστευτό και να ακούγεται, έχουμε την εκπληκτική ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε όλο το συναισθηματικό μας εαυτό, εισπνέοντας «όλα τα καινούργια και όλα αυτά που χρειαζόμαστε» και εκπνέοντας «όλα τα παλιά και όλα αυτά που δεν χρειαζόμαστε πια».

Δεν χρειάζεται να ξέρουμε ακριβός τι αφήνουμε και τι παίρνουμε μέσα μας, είναι μια διαδικασία που δεν έχει να κάνει με μνήμες ή με σκέψεις ή με εικόνες από το παρελθόν αλλά παρακάμπτει όλα αυτά για να πάει κατευθείαν στο συναισθηματικό κομμάτι του εαυτού μας και να μας δώσει την ευκαιρία, με τον πιο ήπιο και οικείο τρόπο, να απαλλαχθούμε οριστικά από μαζεμένα αρνητικά συναισθήματα όπως είναι η λύπη, η κατάθλιψη, ο θυμός, το άγχος, τον φόβο, τον πανικό, τα παιδικά συναισθηματικά τραύματα και μπλοκαρίσματα και οτιδήποτε άλλο αρνητικό συναίσθημα δεν έχουμε ξεκαθαρίσει από μέσα μας.

Το Rebirthing μεταφράζεται «Αναγέννηση» γιατί μας δίνει την ευκαιρία για μια καινούργια, καταπληκτική, καθαρή, αρχή. Μετά από ένα rebirthing νιώθουμε πιο δυνατοί, πιο σίγουρη για τον εαυτό μας και τις αποφάσεις μας, πιο χαλαροί, πιο άνετοι, πιο συνδεδεμένοι με την ζωή και τον εαυτό μας, πιο κεντραρισμένοι, πιο αισιόδοξοι και πολύ πιο πολύ έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις μέσα στις οποίες ζούμε.

Επίσης είμαστε σε μια πολύ καλύτερη θέση να προσελκύσουμε θετικές καταστάσεις, ανθρώπους και εμπειρίες στην ζωή μας διότι έχουμε αφαιρέσει τα βασικά συναισθηματικά μπλοκαρίσματα που μπορεί να υπάρχουν και που μας μπλοκάρουν από το να δημιουργήσουμε μια θετική πραγματικότητα.

Όσοι από εμάς έχουμε δουλέψει με τον εαυτό μας και τις σκέψεις μας, ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να αλλάξoυμε το πώς νιώθουμε βαθιά μέσα μας. Το Rebirthing όμως μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό και μπορεί να κάνει όλες τις άλλες τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιούμε για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας, να δουλέψουν πολύ πιο γρήγορα και άμεσα.

Είναι εδώ για να μας βοηθήσει να νιώσουμε χαρά, ανακούφιση, αυτοπεποίθηση, δύναμη, σιγουριά, και όλα αυτά που θέλουμε να νιώθουμε στην ζωή μας. Είναι για ανθρώπους που έχουν ή νιώθουν κατάθλιψη, φοβίες, κρίσεις πανικού, άγχος, χαμηλή αυτοπεποίθηση, που έχουν προβλήματα βουλιμίας ή ανορεξίας, που θα ήθελαν να έχουν λιγότερο ένταση και στρες στην ζωή τους, ή που νιώθουν «κολλημένοι» ή μπλοκαρισμένοι σε οποιοδήποτε επίπεδο της ζωής τους.

Είναι καταπληκτικό πόσο εύκολο, απλό και αποτελεσματικό μπορεί να είναι και άνθρωποι που έχουν κάνει χρόνια ψυχοθεραπείας, σωματο-ψυχοθεραπείας όπως επίσης και άλλα είδη ενεργειακών θεραπειών, έχουν αναφέρει ότι τα αποτελέσματα που είδαν μέσα στις λίγες συνεδρίες του rebirthing δεν τα είχαν δει σε όλα αυτά τα χρόνια προσπάθειας που κάνανε.


πηγή: ιατροnet: Rebirthing - Αναγέννηση

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Σαν Σήμερα