Κινέζικο Ωροσκόπιο

Κινέζικο Ωροσκόπιο

Αν ασχολείστε με τα ζώδια, τότε θα γνωρίζετε αρκετά για το κλασικό δυτικό ωροσκόπιο. Η ιδιότητα του κάθε ζωδίου διαρκεί ένα μήνα και το καθένα έχει συγκεκριμένα στοιχεία που αντιπροσωπεύουν την προσωπικότητά του.

Τι ισχύει, όμως, στο κινέζικο ωροσκόπιο; Τα πράγματα εκεί είναι λίγο διαφορετικά...

Τα κινέζικα ζώδια καθορίζονται με βάση το έτος γέννησης, και όχι την ημερομηνία. Σύμφωνα με την κινέζικη παράδοση, το ζώο που κυριαρχεί την χρονιά που γεννήθηκε το κάθε άτομο, επηρεάζει τον χαρακτήρα αλλά και το μέλλον του. Σε αντίθεση με την δυτική αστρολογία, η θέση των πλανητών ή οι εκλείψεις δεν παίζουν κανένα ρόλο στον ζωδιακό κύκλο.

Τα 12 ζώδια αναπαρίστανται από 12 ζώα ή πλάσματα και αντιπροσωπεύουν 12 διαφορετικούς τύπους προσωπικότητας και κατηγοριοποιούνται σε Ζώδια της Δύναμης (Ποντικός, Βουβάλι, Τίγρης, Δράκος, Φίδι, Πίθηκος) και Ζώδια της Αγάπης (Λαγός, Άλογο, Κατσίκα, Πετεινός, Σκύλος, Γουρούνι).

Κατά παράδοση ο ζωδιακός κύκλος ξεκινάει με τον Ποντικό και τελειώνει με το Γουρούνι ενώ υπάρχουν πολλοί θρύλοι για το πως προέκυψε αυτή η σειρά των ζωδίων.

Το «shengxiao», όπως ονομάζεται αλλιώς το κινέζικο ωροσκόπιο, είναι ένας επαναλαμβανόμενος κύκλος δώδεκα ετών, με τον κάθε χρόνο να εκπροσωπείται από ένα συγκεκριμένο ζώο και τα χαρακτηριστικά του.

Σύμφωνα με την Κινέζικη αστρολογία το ζώδιο που κυβερνούσε τη χρονιά που γεννήθηκες αντιπροσωπεύει τον τρόπο που οι άλλοι σε βλέπουν σαν άτομο. Επίσης φανερώνει πως παρουσιάζεις εσύ τον εαυτό σου προς τα έξω. Υπάρχει μια παρεξήγηση ότι το Κινέζικο ζώδιο που κυβερνά την χρονιά γέννησης (εξωτερικό ζώδιο) ενός ατόμου είναι και το μόνο που υπάρχει.

Ωστόσο υπάρχει και μια κατηγοριοποίηση των ζωδίων ανάλογα με τον μήνα (εσωτερικό ζώδιο) και την ώρα (μυστικό ζώδιο) που γεννήθηκε το άτομο. Άρα κάθε άτομο μπορεί να βρίσκεται κάτω από την επιρροή τριών ή λιγότερων ζωδίων: ένα ζώδιο ανάλογα με τη χρονιά που γεννήθηκε, ένα ζώδιο ανάλογα με τον μήνα που γεννήθηκε και ένα ζώδιο ανάλογα με την ώρα που γεννήθηκε.

Έτσι για παράδειγμα ενώ ένα άτομο μπορεί να εμφανίζεται σαν Δράκος (γεννημένο σε χρονιά του Δράκου) μπορεί να είναι και Φίδι (αν γεννήθηκε σε μήνα του Φιδιού) και επίσης Βουβάλι (αν γεννήθηκε σε ώρα του Βουβαλιού). Οι συνδυασμοί που προκύπτουν από αυτό το σύστημα με τα τρία ζώδια είναι 8640 (5 στοιχεία Χ 12 ζώδια, 12 μήνες, 2 ώρες Χ 12 ζώδια). Άρα το σύστημα Κινέζικης αστρολογίας σε πρώτη φάση περιέχει 8640 τύπους στους οποίους μπορεί να ανήκει ένα άτομο.


Συγκεκριμένα, τα ζώδια είναι:


pontikosΠοντικός
Γιανγκ, 1η Τριάδα, Νερό
Αντίστοιχο ζώδιο: Τοξότης
Συστηματικός, χαρισματικός, βιομηχανικός, γοητευτικός, πειθαρχημένος, κοινωνικός. Επίσης, εκμεταλλευτής, εγωιστής, κριτικός, κάθετος, ανελέητος.

Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η σταθερότητα σε κάθε πλευρά της ζωής του. Ακόμα και σε περίπτωση κάποιας αναγκαστικής αλλαγής, η «προσεκτική» λήψη αποφάσεων μετά από πολλή σκέψη, είτε πρόκειται για τον επαγγελματικό είτε για τον προσωπικό τομέα, τον αντιπροσωπεύει. Είναι έξυπνος, κοινωνικός και προσαρμόζεται εύκολα σε καταστάσεις.


boubaliΒουβάλι
Γιν, 2η Τριάδα, Νερό
Αντίστοιχο ζώδιο: Αιγόκερως
Ήρεμο, μεθοδικό, υπομονετικό, εργατικό, φιλόδοξο, σταθερό, μετριόφρων, λογικό. Επίσης, πεισματάρικο, στενόμυαλο, υλιστικό, απαιτητικό.

Αντιπροσωπευτικά στοιχεία του είναι η επιμονή, η υπομονή και η επιτυχία. Προσπαθεί πάντα να πετυχαίνει το στόχο του και γι' αυτό η πειθαρχία είναι η δεύτερη φύση του. Μπορεί να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να πάρουν κάποιες σημαντικές αποφάσεις, αλλά μόλις τα καταφέρουν, προσηλώνονται σε αυτές.


tigrisΤίγρης
Γιανγκ, 3η Τριάδα, Φωτιά
Αντίστοιχο ζώδιο: Υδροχόος
Απρόβλεπτη, επαναστατική, πολύχρωμη, δυνατή, παθιασμένη, τολμηρή, ειλικρινής, ανθρωπίστρια, γενναιόδωρη. Επίσης, ανυπόμονη, βιαστική, εγωίστρια, καταστροφική.

Όπως υποδηλώνει και το όνομα, η τίγρη χαρακτηρίζεται από δυναμικότητα, αυτοπεποίθηση, αλλά και εσωστρέφεια. Ένα ακόμα στοιχείο της είναι η παρορμητικότητα, με την οποία συνηθίζει να εκπλήσσει συνεχώς τον κύκλο της ενώ εξαιτίας της αγάπης της για περιπέτεια, εξελίσσεται σε πολύ ενδιαφέρον άτομο για τους γύρω του.


lagosΛαγός
Γιν, 4η Τριάδα, Ξύλο
Αντίστοιχο ζώδιο: Ιχθύες
Καλόκαρδο, ευαίσθητο, ευγενικό, εκλεκτικό, προσεκτικό, καλλιτεχικό, τρυφερό, αυτόνομο, ευέλικτο. Επίσης, τεμπέλικο, καιροσκοπικό, υπερβολικό, ευερέθιστο.

Η κοινωνικότητα και η φυσική άνεση που έχει είναι τα κύρια στοιχεία της προσωπικότητάς του. Προσπαθεί πάντα να ακολουθεί ένα πρόγραμμα, γιατί έτσι αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά πολλές φορές παρασύρεται από τα συναισθήματά του.


drakosΔράκος
Γιανγκ, 1η Τριάδα, Ξύλο
Αντίστοιχο ζώδιο: Κριός
Δυνατός, ανεξάρτητος, υπερήφανος, ευγενής, παθιασμένος, αποφασιστικός, ηγετικός, φιλόδοξος γενναιόδωρος, πιστός. Επίσης, τυρρανικός, απαιτητικός, εκκεντρικός, προκατειλημμένος, δογματικός, βίαιος.

Ζει στα άκρα, του αρέσουν οι καινούριες εμπειρίες και γι' αυτό αποκτά μία γενική θεώρηση του κόσμου. Έχει αναπτυγμένη την αίσθηση της δικαιοσύνης και της ηθικής και θεωρεί την αγάπη σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή του.


fidiΦίδι
Γιν, 2η Τριάδα, Φωτιά
Αντίστοιχο ζώδιο: Ταύρος
Σκεπτόμενο, σοφό, μυστικοπαθές, μυστηριακό, ευγνώμων, αισθητικό, δημιουργικό, φιλόδοξο, υπεύθυνο, ήρεμο, δυνατό, επίμονο. Επίσης, μοναχικό, απρόσωπο, κατοχικό, ηδονιστικό, αμφίβολο.

Στηρίζεται στις εμπειρίες του, μαθαίνει συνεχώς από τα λάθη του και δύσκολα μπορεί να εξαπατηθεί. Πολλές φορές νιώθει την ανάγκη να μείνει μόνος του γιατί αισθάνεται ότι «πνίγεται» από τους ανθρώπους γύρω του.


alogoΆλογο
Γιανγκ, 3η Τριάδα, Φωτιά
Αντίστοιχο ζώδιο: Δίδυμος
Χαρούμενο, δημοφιλές, προσαρμόσιμο, γήινο, ομιλητικό, μαγνητικό, έξυπνο, ευέλικτο, ανοιχτόμυαλο. Επίσης, αγωνιώδες, αγχωτικό, αγενές, πεισματάρικο, παραπονιάρικο, ασταθές.

Είναι πιστός φίλος και σύντροφος, αν και λίγο ιδιαίτερος χαρακτήρας. Κάποιες φορές γίνεται εγωιστής, παρόλο που επιδεικνύει τεράστια υπομονή με τους δικούς τους ανθρώπους. Αποφεύγει τις συγκρούσεις και προσπαθεί να λύνει τις όποιες διαφορές προκύψουν.


katsikaΚατσίκα
Γιν, 4η Τριάδα, Mέταλλο
Αντίστοιχο ζώδιο: Καρκίνος
Δίκαιο, ειλικρινές, συμπαθητικό, ντροπαλό, καλλιτεχνικό, δημιουργικό, ευγενικό, με κατανόηση, αποφασιστικό, ειρηνικό, γενναιόδωρο, ασφαλές. Επίσης, αναποφάσιστο, παθητικό, ανήσυχο, απαισιόδοξο, υπερευαίσθητο, παραπονιάρικο.

Είναι το ζώδιο για την χρονιά 2015. Δεν της αρέσουν οι ξαφνικές αλλαγές και οι παρορμητικές αποφάσεις. Επιδιώκει την ηρεμία μέσω της σταθερότητας, γι' αυτό και φροντίζει να έχει πάντα ένα σχέδιο για ό,τι κάνει. Δεν εμπιστεύεται εύκολα τους γύρω της, αλλά, όταν το κάνει, σημαίνει ότι είναι σίγουρη για την επιλογή της.


pithikosΠίθηκος
Γιανγκ, 1η Τριάδα, Μέταλλο
Αντίστοιχο ζώδιο: Λέων
Εφευρετικός, παρακινητής, ταχύς, ευέλικτος, αυτόνομος, κοινωνικός, ευγενικός, αντικειμενικός, αγωνιστής. Επίσης, εγωιστής, ματαιόδοξος, απατηλός, ζηλιάρης, καχύποπτος.

Θέλει να αισθάνεται συνεχώς ενθουσιώδης και περιπετειώδης και για το λόγο αυτό επιδιώκει καινούριες εμπειρίες. Έχει ένα αίσθημα νεανικότητας, λόγω του οποίου κάνει συχνά λάθη αλλά καταφέρνει να μαθαίνει από αυτά.


peteinosΠετεινός
Γιν, 2η Τριάδα, Μέταλλο
Αντίστοιχο ζώδιο: Παρθένος
Γλυκός, καθαρός, οργανωτικός, ανεξάρτητος, αποφασιστικός, τελειομανής, πρακτικός, επιστημονικός, υπεύθυνος. Επίσης, συντηρητικός, κριτικός, πουριτανικός, υπερήφανος, εγωιστής.

Ακολουθεί χωρίς δεύτερη σκέψη το ένστικτό του, το οποίο συνήθως τον ανταμείβει με πολλές επιτυχίες. Δεν χάνει τον χρόνο του με άγχος και περιττές ανησυχίες- η ψυχραιμία είναι το κλειδί της επιτυχίας του.


skylosΣκύλος
Γιανγκ, 3η Τριάδα, Μέταλλο
Αντίστοιχο ζώδιο: Ζυγός
Ειλικρινής, έξυπνος, ευθύς, πιστός, δίκαιος, γοητευτικός, αληθινός, κοινωνικός, ιδεαλιστής, ανοιχτόμυαλος, ηθικός, πρακτικός. Επίσης, κυνικός, τεμπέλης, κρύος, κριτικός, απαισιόδοξος, ανήσυχος, φασαρτζής.

Χρησιμοποιεί πολύ το μυαλό του, αλλά κρατάει πολλά για τον εαυτό του. Είναι περισσότερο μοναχικός χαρακτήρας, δεν του αρέσει να μοιράζεται με άλλους τα συναισθήματά του και προτιμά να περνά χρόνο τον εαυτό του.


gourouniΧοίρος
Γιν, 4η Τριάδα, Νερό
Αντίστοιχο ζώδιο: Σκορπιός
Ειλικρινές, απλό, κοινωνικό, ειρηνικό, υπομονετικό, πιστό, εργατικό, έμπιστο, ήρεμο, σκεπτόμενο, παθιασμένο, ευφυές. Επίσης υλιστικό, ανήσυχο, φοβιτσιάρικο.

Του αρέσει να γνωρίζει καινούρια άτομα και να βρίσκεται ανάμεσα σε κόσμο. Προσαρμόζεται εύκολα σε δύσκολες καταστάσεις και, αν χρειαστεί, επαναπροσδιορίζει γρήγορα τα «θέλω» και τους στόχους του.

 

Όσοι είστε γεννημένοι Ιανουάριο ή Φεβρουάριο, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον παρακάτω πίνακα, γιατί το κινέζικο έτος αλλάζει στο διάστημα μεταξύ της 21ης Ιανουαρίου και της 20ης Φεβρουαρίου.

κινέζικο ωροσκόπιο


Οι τέσσερις Τριάδες των ζώων

Η πρώτη τριάδα αποτελείται από τους Ποντικό, Δράκο και Πίθηκο. Η ομάδα δίνει στα ζώδια ηγετικά χαρακτηριστικά και τα κάνει ισχυρά άτομα, ικανά για μεγάλο καλό και μεγάλο κακό. Η ενέργεια που εκπέμπουν τα άτομα αυτής της ομάδας είναι πλήρης και απρόβλεπτη.

Η δεύτερη τριάδα αποτελείται από τους Βουβάλι, Φίδι και Πετεινό. Η ομάδα βοηθάει τα τρία ζώδια να κατακτήσουν την ζωή μέσα από σκληρή δουλειά, και αργή αλλά σταθερή κατοχή ενέργειας. Τα άτομα αυτής της ομάδας αν και έχουν δεδομένο τρόπο σκέψης, είναι άριστα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση οποιουδήποτε στόχου.

Η τρίτη τριάδα αποτελείται από τους Τίγρη, Άλογο και Σκύλο. Η ομάδα αναγκάζει τα ζώδια αυτά να αναζητήσουν την πραγματική αγάπη και να ενδιαφερθούν για τον άνθρωπο. Τα άτομα αυτής της ομάδας είναι οραματιστές, προικισμένοι με επικοινωνιακά χαρίσματα και γεμάτοι πάθος για τη ζωή.

Η τέταρτη τριάδα αποτελείται από τους Κουνέλι, Κατσίκα, Χοίρος. Η επίδραση της ομάδας κάνει τα ζώδια αυτά όμορφα, εκλεκτικά. Πάντα αναζητούν το καλό και το αισθητικά όμορφο στη ζωή. Η ήρεμη φύση των ατόμων αυτής της ομάδας τους δίνει ηγετικές αλλά και καλλιτεχνικές ιδιότητες.


Θρύλοι για την δημιουργία της Κινέζικης αστρολογίας

Υπάρχουν πολλοί θρύλοι που αναφέρονται στο Κινέζικο ωροσκόπιο και ειδικά στον τρόπο με τον οποίο επιλέχθηκε η σειρά των ζωδίων. Ο πιο δημοφιλής θρύλος αναφέρει τα εξής:

Οι Κινέζοι θεοί αποφάσισαν να σχεδιάσουν ένα αστρολογικό σύστημα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους. Αποφάσισαν να επιλέξουν 12 ζώα τα οποία θα αναπαριστούσαν τα 12 ζώδια. Έτσι οργάνωσαν έναν αγώνα δρόμου ανάμεσα σε όσα ζώα ήθελαν να συμμετέχουν.

Ο αγώνας ξεκίνησε και όλα τα ζώα έφτασαν στην όχθη ενός ποταμού που έπρεπε να διασχίσουν. Τότε ο Ποντικός πρότεινε στην γάτα να ανέβουν στην πλάτη του Βουβαλιού που ετοιμαζόταν να μπει στο ποτάμι. Έτσι και έγινε. Λίγο πριν όμως φτάσουν στην απέναντι όχθη ο Ποντικός με μια απότομη κίνηση πέταξε την γάτα στο ποτάμι. Έπειτα πήδηξε γρήγορα στην ακτή και πέρασε την γραμμή του τερματισμού πρώτος. Ακολούθησε το βουβάλι στη δεύτερη θέση. Τελευταίο τερμάτισε το γουρούνι. Την 13η θέση κατέλαβε η γάτα που από τότε ορκίστηκε αιώνιος εχθρός του ποντικού.

Ένας άλλος θρύλος αναφέρει ότι η Κινέζικη αστρολογία είναι δημιούργημα του Βούδα ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα αναληφθεί στους ουρανούς και κάλεσε όλα τα ζώα για να τον τιμήσουν. Μόνο όμως δώδεκα ζώα ειδοποιήθηκαν έγκαιρα και ο Βούδας τους για να τα ανταμείψει έδωσε τα ονόματα τους στις ώρες, τις ημέρες, τους μήνες και τα έτη.

Οι ώρες (το μυστικό ζώδιο)

Στη Κινέζικη αστρολογία υπάρχει αντιστοιχία των 12 ζωδίων με τις ώρες της ημέρας. Κάθε ζώδιο συνδέεται με ένα δίωρο χρονικό διάστημα (2 ώρες Χ 12 ζώδια = 24 ώρες). Το ζώδιο που προκύπτει από την ώρα γέννησης ενός ατόμου είναι το μυστικό (και πιο σημαντικό) ζώδιο. Σχετίζεται με την πραγματική φύση του ατόμου ή αλλιώς την πραγματική του αναπαράσταση στον φυσικό κόσμο. Είναι το ζώδιο που δείχνει τον πραγματικό χαρακτήρα του ατόμου. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το μυστικό ζώδιο βασίζεται στην θέση του ήλιου στον ουρανό.

23:00 - 01:00: 子 Ποντικός
01:00 - 03:00: 丑 Βουβάλι
03:00 - 05:00: 寅 Τίγρης
05:00 - 07:00: 卯 Κουνέλι
07:00 - 09:00: 辰 Δράκος
09:00 - 11:00: 巳 Φίδι
11:00 - 13:00: 午 Αλογο
13:00 - 15:00: 未 Κατσίκα
15:00 - 17:00: 申 Πίθηκος
17:00 - 19:00: 酉 Πετεινός
19:00 - 21:00: 戌 Σκύλος
21:00 - 23:00: 亥 Χοίρος


με πληροφορίες από τη Μαρία Κωνσταντοπούλου του mama365.gr και την Wikipedia.gr

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
Βιβλία των εκδόσεων Il Piccolo επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες σας. ...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Μαθήματα Αστρολογίας

Μαθήματα Αστρολογίας του Βασίλη Παπαδολιά
Από τον Βασίλη Παπαδολιά

Εύρεση Ωροσκόπου

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Πόσο τυχεροί είστε σήμερα

Powered by zodia123.gr

Φάσεις Σελήνης

στον Καρκίνο
Ήλιος στον Καρκίνο
20 μοίρες
στον Ζυγό
Σελήνη στον Ζυγό
15 μοίρες
Πρώτο τέταρτο
Πρώτο τέταρτο
7 ημερών
Powered by Saxum

Fortune Cookie

Άνοιξέ το και δες τι έχει να σου πει ;-)

Ημερολόγιο

Σαν Σήμερα

Twitter @starsecrets_gr