Ολιστική μάλαξη

Ολιστική μάλαξη

Μια Ολική - Συνολική Θεραπεία

Η Ολιστική Μάλαξη είναι μία ολοκληρωμένη ειδικότητα που συνθέτει και συνδυάζει διάφορες τεχνικές και μαλάξεις οι οποίες είναι αξιόπιστες, αντικειμενικές, ποιοτικές, τεκμηριωμένες και άμεσα εφαρμόσιμες στα δεδομένα της Ελληνικής και όχι μόνο κοινωνίας.

Η Μάλαξη σαν διαχρονική αυτοθεραπευτική τεχνική και πια στις μέρες μας σαν επιστημονικά επικυρωμένη μέθοδος αποκατάστασης, θεωρείται από τις τελειότερες ειδικότητες για να μετατρέψει ο ανθρώπινος οργανισμός μια παθολογική κατάσταση στην φυσιολογία.

Το θεωρητικό υπόβαθρο της Ολιστικής Μάλαξης δομείται σε τεκμηριωμένες γνώσεις της ανατομικής και της φυσιολογίας του ανθρώπινου οργανισμού, δηλαδή μελετάμε και κατανοούμε τον άνθρωπο στη δομή των κυττάρων, ιστών, οργάνων, συστημάτων που η Μάλαξη μπορεί να βοηθήσει, να ωφελήσει ή να λειτουργήσει προληπτικά.

Με την εφαρμογή της Μάλαξης το ανθρώπινο σώμα χαλαρώνει, μειώνει τους μυϊκούς σπασμούς και απομακρύνει ευκολότερα τα άχρηστα προϊόντα του μεταβολισμού μέσω της αγγειοδιαστολής και της αύξησης κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου.

Ταυτόχρονα η Μάλαξη επεμβαίνει στο Κεντρικό νευρικό σύστημα μέσω των περιφερικών νεύρων. Αποτέλεσμα αυτού είναι η εξισορρόπηση ολόκληρου του οργανισμού (επιβραδύνονται οι περιοχές που υπερλειτουργούν ενώ επιταχύνονται οι λειτουργίες των περιοχών που ατονούν), η εξάλειψη του πόνου και ο συντονισμός εξ ολοκλήρου του οργανισμού στο νευρικό ερέθισμα Μάλαξη, άγγιγμα, αφή.

Ακολούθως η χειρομάλαξη προσφέρει μια σειρά από θετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό αφού μετά το Κεντρικό νευρικό σύστημα όλα τα άλλα συστήματα (ενδοκρινικό, πεπτικό, αναπνευστικό, μυϊκό) διεγείρονται και συντονίζονται στην χαλάρωση και την εξισορρόπηση του οργανισμού κι έτσι αυτός οδηγείται σε Αυξημένη Ανοσοποιητική Απόκριση, αποτελεσματική δέσμευση των Ελευθέρων Ριζίδιων, μείωση του κινδύνου σκλήρυνσης των αρτηριών, Γενική βελτίωση της υγείας που περιλαμβάνει βελτιώσεις στην πέψη, την αφόδευση, τον ύπνο, την ενεργητικότητα, την αντίσταση στις ασθένειες, την μείωση της ανησυχίας και των συγκινησιακών διαταραχών.

Εν τέλει η Μάλαξη ωφελεί γιατί προσφέρει αυξημένη ζωτικότητα, αυτοανάπτυξη, μακροζωία, πιο υγιής αντιδράσεις στο στρες, δημιουργικότητα, μείωση της πίεσης του αίματος σε υπερτασικά άτομα και αυξημένη σταθερότητα της φυσιολογίας κατά την δραστηριότητα.

Ολιστική μάλαξη

Ο συνδυασμός Μηχανικής-Αντανακλαστικής επίδρασης της Μάλαξης που έχει πλέον βεβαιωθεί μέσα από το πείραμα και την παρατήρηση, μας διευκολύνει να καταλάβουμε γιατί η Μάλαξη λειτουργεί ως ΟΛΙΣΤΙΚΗ (ολική-συνολική) θεραπεία. Η ακόλουθη σχέση αν και υποκειμενική είναι ενδεικτική.

Μάλαξη σαν τεχνική χαλάρωσης = Ηρεμία Σώματος = Ηρεμία

Εγκεφάλου = Συνολική Χαλάρωση, Εξισορρόπηση, Αυτοίαση

Κι έτσι η Μάλαξη επεμβαίνει δυναμικά σε μια σειρά από δυσλειτουργίες που το αίτιό τους βρίσκεται στην υπερλειτουργία των εγκεφαλικών περιοχών ή πιο απλά στην νοητική ένταση (Ψυχοσωματικές).

Οι ρυθμικές κινήσεις της Μάλαξης, οι συγκεκριμένες πιέσεις ώστε να επιτυγχάνεται μέγιστο αυτοθεραπευτικό αποτέλεσμα, ο συντονισμός ασκούντος-δέκτη της Μάλαξης, είναι απαραίτητα στοιχεία που μας βοηθούν να αναπτύξουμε και να εξελίξουμε την τεχνική μας έτσι ώστε να βρεθούμε στην πρώτη θέση της πρόληψης αλλά ταυτόχρονα να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη και Α′ ποιότητας συνεδρία αποκατάστασης.

Δημήτρης Καραμανής
Φυσιοθεραπευτής - Καθηγητής του NHS

Πηγή: Natural Health Science

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
Βιβλία των εκδόσεων Il Piccolo επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες σας. ...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Σαν Σήμερα