Εισαγωγή στην Αστρολογία

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Υπηρετώ στο χώρο της αστρολογίας 41 συναπτά έτη. Μεγάλη διαδρομή θάλεγε κάποιος, μα ακόμα πιο μεγάλες ως τεράστιες σε αυτήν είναι οι γνώσεις που αποκόμισα. Καταρχήν, κατάφερα να αυτοπροστατεύομαι μέσα από καταστάσεις όχι απλά δύσκολες αλλά και μέσα από τραγικά γεγονότα σε όλα τα επίπεδα της ζωής μου. Μα πως μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος. Απλά, διότι ορμούσα, οπισθοχωρούσα ή γινόμουν θεατής τις χρονικές στιγμές που μου υπαγορεύονταν από το προσωπικό μου ωροσκόπιο. Από την άλλη ήξερα να περιμένω και να ανοίγω την πόρτα, τα παράθυρα ακόμα και τους φεγγίτες κάθε φορά που το ωροσκόπιο μου με προειδοποιούσε ότι επρόκειτο να με επισκεφθεί η καλή μου τύχη.

Μιας και ζούμε σε μία δύσκολη εποχή και ίσως για πολλούς τη δυσκολότερη θεωρώ πλέον ανθρώπινη την υποχρέωση μου να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου. Πώς; Με το να μοιραστώ τις αστρολογικές μου γνώσεις μαζί τους, δηλαδή μαζί σας.

Πολλές φορές μου κάνουν την ερώτηση αν πιστεύω πράγματι στην αστρολογία. Ίσως διότι ζητούν μέσω της ερώτησής τους αποδείξεις για τη λειτουργικότητα της αλλά και ίσως διότι μπορεί να θέλουν να προβάλουν την διαφωνία τους για την Αστρολογία. Σε όλους πάντως δίνω την ίδια απάντηση. Ότι στην πραγματικότητα η Αστρολογία είναι περισσότερο γλώσσα, παρά ιδεολογία- μία γλώσσα μέσω της οποίας μπορούμε να καταλάβουμε και να εκφράσουμε τις « βασικές δυνάμεις και λειτουργίες των ανθρώπων».Η γλώσσα αυτή χρησιμοποιεί σύμβολα, όπως συμβαίνει και με τη Χημεία και τα μαθηματικά, τα οποία συνδυάζουν διαφορετικούς παράγοντες για να παράγουν ένα ιδιαίτερο προϊόν. Έτσι συμβαίνει και με την Αστρολογία για να παραχθεί ένα αποτέλεσμα γίνεται συνδυασμός διαφόρων συμβόλων .

Οι πιο έμπειροι αστρολόγοι θα συμφωνήσουν , ότι συχνά, όταν αποκωδικοποιούν ένα χάρτη δέχονται ορισμένα συναισθήματα που στη συνέχεια πρέπει να μεταφραστούν σε φωνητικά σύμβολα, ώστε να γίνουν κατανοητά από τον μέσο άνθρωπο.

Το κάθε ζώδιο έχει το δικό του ενεργειακό δυναμικό. Για παράδειγμα ο Τοξότης αντιπροσωπεύει τα ταξίδια και την επιστήμη επειδή και τα δύο αντιπροσωπεύουν χώρους μέσα από τους οποίους επεκτείνονται οι γνώσεις μας.

Δηλαδή η γλώσσα της Αστρολογίας είναι αυτή που προσφέρει τα αναγκαία μέσα για την έκφραση και την κατανόηση των εσωτερικών λειτουργιών του Σύμπαντος που αντικατοπτρίζονται στη φύση και στον άνθρωπο.0.6

Ένα άλλο ερώτημα που συχνά μου θέτουν είναι ,αν η Αστρολογία αρνείται την ελεύθερη βούληση. Αυτό το ερώτημα πιστεύω ότι γίνεται επειδή ο γενέθλιος χάρτης είναι μία ακριβής απεικόνιση της ζωής του κάθε ανθρώπου, έτσι ώστε η Αστρολογία καταντά να γίνεται και μοιρολατρική.

Σε αυτούς πάλι απαντώ με μία ερώτηση :Ένας μετερεωλόγος είναι γνωστό ότι μπορεί και εφαρμόζει μεθόδους πρόβλεψης των κλιματολογικών αλλαγών και μία μέρα βρίσκει ότι επίκειται βροχή, αυτό σημαίνει ότι ντε και καλά θα βραχεί ο κόσμος; Ασφαλώς όχι. Όμως, η γνώση των πιθανοτήτων αλλαγής του καιρού μας βοηθά στο να πάρουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να μην εμπλακούμε σε περιπέτειες .Η αν κάποιος τυφώνας έχει κατεύθυνση την πόλη που ζούμε δε θα θέλαμε να μας προειδοποιήσουν; Αν ο τυφώνας περάσει από τη διπλανή πόλη , σημαίνει ότι δεν υπήρχε;

Και σε όσους ισχυρίζονται ότι η Αστρολογία αναφέρεται σε γενικότητες θέλοντας να μειώσουν την αξία της, επισημαίνω ότι και το δελτίο καιρού είναι αρκετά γενικό, και ενίοτε με μικρότερες η μεγαλύτερες αποτυχίες και παρόλα αυτά αντιμετωπίζεται με μεγάλο σεβασμό.

Η Αστρολογία λοιπόν, είναι μία γλώσσα την οποία μπορώ να τη διαβάζω να τη μιλάω, να την καταλαβαίνω, αυτό και μόνο για όποιον θέλει να τη σπουδάσει.

Η στενοκεφαλιά και η άγνοια μόνο στην σύγχυση της αμάθειας μπορούν να οδηγήσουν όπως συνέβαινε στις παλαιότερες εποχές που πίστευαν στις θεωρίες ότι η γη ήταν επίπεδος ή ότι οι άνθρωποι δε θα πήγαιναν ποτέ στο φεγγάρι. Η Αστρολογία λοιπόν είναι από μόνη της αυτογνωσία. .Είναι ο οδικός μας χάρτης βάσει του οποίου κινούμαστε στη ζωή.

Η Αστρολογία θεωρείται πολύ παλιά τέχνη. Δεν ξέρουμε ακριβώς ποιοι ήταν οι πρώτοι αστρολόγοι, εκείνοι όμως που πρώτοι κατέγραψαν, ότι προφορικά τους κληροδότησαν οι προγονοί τους ήταν οι Χαλδαίοι. Σχεδόν όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί έχουν αφήσει τα ίχνη του ενδιαφέροντος τους για την αστρολογία ,Βαβυλώνιοι, Αιγύπτιοι, Ινδοί, Κινέζοι, Έλληνες και Άραβες.

Εκείνο που μας κάνει να αποδίδουμε αξία στη αστρολογία δεν είναι το ότι είναι μία τόσο αρχαία γνώση, αλλά ότι άντεξε χιλιάδες χρόνια. Οι μοντέρνοι αστρολόγοι ισχυρίζονται ότι η Αστρολογία εκτός από τέχνη είναι και επιστήμη.

Στην πραγματικότητα όμως, η αστρολογία αντλεί τις γνώσεις της από παλιές παρατηρήσεις, αν και τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικές προόδους. Το αδύνατο της όμως σημείο είναι ότι οι έρευνες γίνονται από μεμονωμένους ερευνητές αστρολόγους, που ο καθένας ακολουθεί τη δική του μέθοδο με αποτέλεσμα οι γνώσεις να περιορίζονται μόνον σε αυτούς χωρίς να φτάνουν στο πλατύτερο κοινό.

Έτσι , εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί πολλοί είναι επιφυλακτικοί ή έχουν απορίες σχετικά με την αστρολογία. Μερικοί μάλιστα, διερωτώνται πως είναι δυνατόν οι τόσο μακρινοί πλανήτες . να επιδρούν στο χαρακτήρα και στο πεπρωμένο μας ενώ άλλοι με ειρωνική διάθεση την παραλληλίζουν με την καφεμαντεία, χαρτομαντεία κ.λπ.

Πόσο λανθασμένες όμως είναι αυτού του είδους οι απόψεις, γιατί η αστρολογία είναι το «αντικλείδι’ που με τη βοήθεια του μπορούμε να ανακαλύψουμε τα μυστήρια που κρύβουν το μυστικό της Ζωής, καθώς ερευνά ολόκληρο το ηλιακό σύστημα σαν ένα τεράστιο οργανωμένο σύνολο που με τις επιδράσεις του μας δίνει τη δυνατότητα να εξελιχθούμε και να τελειοποιηθούμε.

Η Αστρολογία μας πληροφορεί ότι όλοι μας εδώ σε τούτον το πλανήτη που ζούμε έχουμε κάποιο προορισμό και που είναι προκαθορισμένος, γι αυτό και η κάθε γέννηση χαρακτηρίζεται από αυτήν την προκαθορισμένη στιγμή. Και με τη διατύπωση του ψυχολόγου Καρλ Γιουγκ ‘ ότι γεννηθεί η κατασκευαστή σε μια δεδομένη στιγμή έχει τις ποιότητες της στιγμής εκείνης’ πιστεύω ότι γίνεται απόλυτα κατανοητό.

Όπως ακριβώς η φύση επηρεάζεται από τις Κοσμικές Ακτινοβολίες έτσι και ο κάθε άνθρωπος αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται κάτω από αυτήν την επίδραση. Υπάρχει βέβαια η απορία, πως είναι δυνατόν τα άστρα να γίνονται οι ρυθμιστές της ζωής και του πεπρωμένου μας γενικότερα, καθώς υπάρχουν και οι δύο άλλοι σημαντικοί παράγοντες η κληρονομικότητα και το οικογενειακό περιβάλλον. .Όμως, χωρίς να θεωρηθεί υπερβολή και αυτά ένας έμπειρος αστρολόγος μπορεί να τα εντοπίσει μέσα σε ένα ωροσκόπιο.

ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΣΜΙΟΙ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥΣ

Για να μπορέσει κάποιος να μπει στο χώρο της αστρολογίας , είναι απαραίτητο να κατανοήσει αρχικά την έννοια του κάθε ζωδίου και πλανήτη χωριστά, καθώς επίσης και την επιρροή που ασκούν σε κάθε ζώντα οργανισμό.

Πρέπει όμως να κατανοήσει και πολλούς άλλους παράγοντες. Μόνο έτσι μπορεί να συγκριθεί και να αναλυθεί στο σύνολο του ένα ωροσκόπιο και κατά συνέπεια να μπορεί να γίνει πρόβλεψη για τα μελλούμενα…

Αλλά δε φτάνει μόνο αυτό, ο σπουδαστής της αστρολογίας πρέπει να έχει υπόψη του πάντα ότι αυτή η γνώση στηρίζεται στην αγάπη και την κατανόηση του άλλου. Και ότι στις υποχρεώσεις του χρειάζεται να μελετάει και να κάνει τις αναλύσεις του με υπομονή. Στην αρχή ενδέχεται τα μαθήματα να του φανούν ανιαρά επειδή θα προσδοκά να αποκωδικοποιεί με την πρώτη τα ωροσκόπια. Όμως, θα πρέπει να καταβάλλει τις ανάλογες προσπάθειες γι αυτό. Ας πάρουμε σαν παράδειγμα το μαθητευόμενο οδηγό .που επιδιώκει να αποκτήσει δίπλωμα αυτοκινήτου.

Την πρώτη μέρα, διδάσκεται θεωρία , στη συνέχεια πορεία, τις στροφές, το προσπέρασμα, το παρκάρισμα….και μετά βγαίνει μόνος του στη κίνηση. Παρόμοια γίνεται και με το μαθητευόμενο της αστρολογίας.

Έτσι, όσοι έχετε την επιθυμία και τη διάθεση να μελετήσετε και να αποκτήσετε γνώση των αστρολογικών πραγμάτων θα πρέπει να γνωρίζετε τουλάχιστον τις βασικότερες έννοιες των ορολογιών της αστρολογικής , όπως προείπα, γλώσσας. 

 

της αείμνηστης Γιώτας Καλογερά


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Η διαδικασία της αλλαγής Η διαδικασία της αλλαγής
Αν είσαι ένας από τους πολλούς που σκέφτεται: «Δεν είναι δίκαιο όλα μου πάνε στραβά» σου προτείνω κατ’ αρχήν να έχεις το θάρρος να ...
More detail
5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι 5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι
Οι συρράξεις στη Μέση Ανατολή, η ανακάλυψη της Αμερικής και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας είχαν προβλεφθεί αιώνες πριν, από μια τυφλή...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Φάσεις Σελήνης

στον Ζυγό
Ήλιος στον Ζυγό
3 μοίρες
στην Παρθένο
Σελήνη στην Παρθένο
26 μοίρες
Νέα Σελήνη
Νέα Σελήνη
28 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα