Όψη: Το μεγάλο εξάγωνο

Όψη: Το μεγάλο εξάγωνο

(μία δευτερεύουσα πολυσύνθετη Όψη)

Το μεγάλο εξάγωνο το συναντάμε πολύ σπάνια στα γενέθλια ωροσκόπια. Σε αυτό εμπεριέχονται τουλάχιστον έξι (6) πλανήτες, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με όψη 60ο Στο μεγάλο εξάγωνο σχηματίζονται έξι τρίγωνα τα οποία αποτελούν δύο μεγάλα τρίγωνα και τρεις αντιθέσεις.

Παρατηρούμε ότι τα δύο μεγάλα τρίγωνα ή θα είναι στις τριπλότητες ΦΩΤΙΑΣ - ΑΕΡΑΣ ή ΓΗΣ - ΝΕΡΟΥ.

Οι αντιθέσεις σε αυτά τα εξάγωνα δηλώνουν την επιθυμία της προσφοράς και τη δυνατότητα για την εκμετάλλευση των ευκαιριών που μας προσφέρονται μέσα από ένα ισορροπημένο και δημιουργικό τρόπο ζωής. Δηλώνουν επίσης, πολυπραγμοσύνη και ευστροφία. Δηλώνουν ακόμα τις υποστηρίξεις που δέχεται το άτομο από οποιοδήποτε χώρο, αρκεί να έχει χαρακτηριστεί από το περιβάλλον του ως φιλάνθρωπος και συνεργάσιμος άνθρωπος. Θα πρέπει όμως και ο ίδιος να διαθέτει κάποια πνευματική ευρύτητα, ώστε να βλέπει και να αρπάζει τις ευκαιρίες. Οι τρεις αντιθέσεις όμως, κύρια ωθούν τον άνθρωπο σε δραστηριότητες που να έχουν ως σκοπό το ομαδικό όφελος και λιγότερο την ατομικό.

Τα δύο μεγάλα τρίγωνα εκφράζουν τη δημιουργική δράση. Εξαρτάται όμως, από τη φύση των τριγώνων (θέση πλανητών στα ζώδια) δράση. Διότι μπορεί να είναι τρίγωνα αλλά η λειτουργικότητά τους να είναι αρνητική. Στην περίπτωση που τα τρίγωνα λειτουργούν αρνητικά ο άνθρωπος δεν έχει τη δυνατότητα να εκφράσει τις ικανότητές του. Συχνά αναβάλλει και αδιαφορεί δημιουργώντας με αυτήν τη συμπεριφορά του ένα απογοητευτικό κλίμα ακόμα και στο ευρύτερο περιβάλλον του.

Το μεγάλο εξάγωνο λειτουργεί σωστά όταν ο κάτοχός του εκφράζεται πολυδιάστατα (λόγω της επιρροής των έξι τριγώνων). Απαιτεί όμως εσωτερική αυτοπειθαρχία, σκληρή δουλειά, επιμονή και οπωσδήποτε υψηλούς στόχους.


Το Μεγάλο Εξάγωνο σε ζώδια Φωτιάς και Αέρα

Αυτό το εξάγωνο δημιουργεί στον άνθρωπο συναισθήματα ενθουσιασμού αισιοδοξίας και δυναμικότητας. Οι εμπειρίες του αυξάνουν και εμπλουτίζονται μέσα από τα επεκτατικά του σχέδια, στα οποία προσπαθεί να χρησιμοποιεί τα ειδικά ταλέντα του.

Όμως, σε γενικές γραμμές το άτομο δεν είναι ιδιαίτερα μεθοδικό και δεν κάνει μακρόπνοα σχέδια. Οι προσπάθειές του και οι αντιδράσεις του έχουν την ταυτότητα του στιγμιαίου. Κι αυτό συμβαίνει επειδή πριν το ξεκίνημα της υλοποίησης ενός σχεδίου του δεν ενδιαφέρεται για τις λεπτομέρειες, οι οποίες μπορεί να αποτελούν ακόμα και τον βασικό πυρήνα του έργου που θέλει να δημιουργήσει. Το χειρότερο είναι ότι δεν υπολογίζει σωστά τις βιολογικές αντοχές του, με συνέπεια η σωματική καταπόνηση να του αφαιρεί κάποια στιγμή τη διάθεση να ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε.

Αυτό το άτομο δεν παύει ωστόσο να είναι εφευρετικό, προοδευτικό εξωστρεφές και να προσελκύει την προσοχή και τη συμπάθειά του περιβάλλοντος του. Όμως με την υπεραισιοδοξία, την ανυπομονησία και την αυθορμητικότητά του, συχνά δημιουργεί δυσαρέσκεια στους πιο συντηρητικούς. Χρειάζεται λοιπόν, να κοντρολάρει την τάση που έχει να εγκαταλείπει το ένα πράγμα και να καταπιάνεται με κάτι άλλο που τον ενθουσιάζει περισσότερο, αν επιθυμεί βέβαια, να έχει μια ισορροπημένη ζωή.

Η αυτοκυριαρχία επιβάλλεται ακόμα περισσότερο, αν στο μεγάλο εξάγωνο εμπεριέχονται οι: Δίας, Ουρανός, Άρης.


Το Μεγάλο εξάγωνο σε ζώδια ΓΗΣ και ΝΕΡΟΥ

Οι λέξεις κλειδιά αυτού του εξάγωνου είναι: συντηρητισμός, οργάνωση πειθαρχία. Η δημιουργικότητα του ατόμου εξαρτάται από τη σταθερότητα που του παρέχει η κάθε περίπτωση. Δηλαδή, μπορεί να εκφράζει τα ταλέντα του μόνο όταν βεβαιωθεί ότι θα γίνουν αποδεκτά και φυσικά ότι θα έχει και το σχετικό όφελος από αυτά. Συνεπώς, αυτό το άτομο διεκδικεί και στη συνέχεια περιφρουρεί τα αποκτήματά του Τόσο το γήινο στοιχείο, όσο και το υδάτινο του αποκαλύπτουν μέσα από τον ψυχισμό του το δρόμο της παραγωγικότητας. Έτσι το άτομο δε δείχνει πρόθυμο ν ασχοληθεί με πράγματα σχεδόν άγνωστα σ’ αυτό, να πειραματιστεί και να ριψοκινδυνεύει.

Από την άλλη είναι και οι όψεις της αντίθεσης που αναγκάζουν τον άνθρωπο να είναι και σχετικά ευέλικτος στις κοινωνικές του σχέσεις γεγονός που τον βοηθά να γίνεται και ευκολότερα αποδεκτός.

Βέβαια, κατά διαστήματα εκδηλώνει μία νευρικότητα η οποία όμως ξεκινά από μία προσχεδιασμένη και πειθαρχημένη δράση ίσως ακόμη και από μία έντονη διαισθητική διάθεση. Οι όψεις της αντίθεσης εξάλλου, αναγκάζουν τον άνθρωπο να δείχνεται πιο ευέλικτος στις σχέσεις του κι αυτό το βοηθά να ξεπερνά δύσκολες καταστάσεις.

Πάντως, αν σ αυτό το μεγάλο εξάγωνο εμπεριέχονται οι: Ουρανός, Δίας και Άρης, πρέπει να γίνονται συνειδητές και μεθοδικές προσπάθειες ώστε να μπαίνουν γερά θεμέλια και μόνο τότε να αποφασίζει το άτομο την οικοδόμηση του έργου του.


Σημείωση: Περισσότερες πληροφορίες στο βιβλίο της αείμνηστης Γιώτας Καλογερά "Η επιρροή των όψεων"

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ από σταθερό στο 8758758080 με χρέωση μόνο 0,75 €/1' (με ΦΠΑ)
ή από σταθερό και κινητό στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’ (με Φ.Π.Α. και Τέλος Σταθ. Τηλ/νιας) και από Κινητό 1,58€/1’ (με Φ.Π.Α. και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Κιν. Τηλ/νιας 12%, 15% 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ Φ.Π.Α.)
Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Η διαδικασία της αλλαγής Η διαδικασία της αλλαγής
Αν είσαι ένας από τους πολλούς που σκέφτεται: «Δεν είναι δίκαιο όλα μου πάνε στραβά» σου προτείνω κατ’ αρχήν να έχεις το θάρρος να ...
More detail
5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι 5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι
Οι συρράξεις στη Μέση Ανατολή, η ανακάλυψη της Αμερικής και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας είχαν προβλεφθεί αιώνες πριν, από μια τυφλή...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Φάσεις Σελήνης

στον Ταύρο
Ήλιος στον Ταύρο
22 μοίρες
στον Καρκίνο
Σελήνη στον Καρκίνο
4 μοίρες
Αύξων Μηνίσκος
Αύξων Μηνίσκος
3 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα