Τι συμβαίνει με 432 & 440 Hz;

Τι συμβαίνει με τα 432 και τα 440 Hertz;

Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για κάποιες συχνότητες με ευεργετικές θεραπευτικές επιδράσεις στον άνθρωπο. Φυσικά υπάρχουν διαφωνίες και πολέμιοι της άποψης αυτής, σίγουρα όμως είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα θεωρία κι αξίζει να την εξετάσουμε.

Το 1885 η Γαλλία υιοθέτησε τη συχνότητα των 440 Hertz ως πρότυπο για τη ρύθμιση των μουσικών οργάνων. Το 1917 η Αμερικανική Ομοσπονδία Μουσικών την αποδέχτηκε και τελικά το 1953 ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης (ISO) ενέκρινε τη συχνότητα αυτή ως βάση για το κούρδισμα όλων των μουσικών οργάνων.

Νεότερες μελέτες όμως, έχουν αποδείξει πως η συχνότητα των 440 Hertz είναι αφύσικη, με την έννοια πως δεν είναι εναρμονισμένη με τις δονήσεις του σύμπαντος, με καμία κοσμική κίνηση, ρυθμό ή φυσική δόνηση.

Είναι προορισμένη να επιδρά αρνητικά στον υποσυνείδητο νου μας, να χειραγωγεί, να κατευθύνει, ακόμα και να προκαλεί αρνητικές συμπεριφορές, όπως επιθετικότητα, διέγερση ή και ψυχοσωματικές διαταραχές. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ίσως και να επιβλήθηκε από το ναζιστικό καθεστώς για να κρατάει τα πλήθη σε ένα ελεγχόμενο επίπεδο συνείδησης.


Τι συμβαίνει με τα 432 και τα 440 Hertz;

Σύγχρονες μελέτες υποστηρίζουν πως η συχνότητα Α=432 Hertz που χρησιμοποιούσε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Giuseppe Verdi είναι αρμονικά και μαθηματικά σύμφωνη με το σύμπαν και μάλιστα έχει και θεραπευτικές ιδιότητες, γιατί ενοποιεί τις ιδιότητες του φωτός, της βαρύτητας, της ύλης, του χώρου, του χρόνου και του μαγνητισμού με τη βιολογία, τον κώδικα του DNA, ακόμα και με τη συνείδησή μας.

Ο Verdi χρησιμοποιούσε τα 432 Hertz επειδή ήταν πεπεισμένος πως είναι κατάλληλα για τις φωνές της όπερας.

Μελέτες σε αρχαίους λαούς και ιερούς τόπους, αποδεικνύουν πως όλοι χρησιμοποιούσαν τη συχνότητα αυτή. Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Αιγύπτιοι συντόνιζαν τα μουσικά τους όργανα σε αυτή. Η Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου, η Ακρόπολη, το Στόουνχετζ, αντικατοπτρίζουν επίσης τη συχνότητα των 432 Hertz. Πολλοί Θιβετιανοί μοναχοί επίσης τη χρησιμοποιούν στα θεραπευτικά μουσικά μπωλ που χρησιμοποιούν. Εκτός τον Giuseppe Verdi, τη χρησιμοποιούσε και ο Mozart κι επίσης στα 432 Hertz κούρδιζαν τα βιολιά Stradivarius.

Η διαφορά στις δύο συχνότητες, είναι σχεδόν μηδαμινή, μόλις 8 επιπλέον δονήσεις ανά δευτερόλεπτο, όμως επηρεάζουν βαθιά στη συνείδησή μας. Αν ακούσουμε ένα μουσικό κομμάτι και στις δύο συχνότητες, θα διαπιστώσουμε πως η μια θα μας φανεί ενοχλητική, ενώ η άλλη ακούγεται ευχάριστα. Πολύ απλά, κάντε το πείραμα του παρακάτω βίντεο!Σύμφωνα με τον Richard Huisken, η μουσική που συντονίζεται στα 432 Hertz είναι πιο μαλακή, γλυκιά και δεν ενοχλεί τα αυτιά μας.

Παρέχει μεγαλύτερη σαφήνεια από εκείνη των 440 Hertz, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται να την ακούμε σε δυνατή ένταση, άρα λιγότερη βλάβη στην ακοή μας. Η μουσική έχει την ιδιότητα να επηρεάζει το μυαλό, τις σκέψεις, το σώμα, ακόμα και την κοινωνία μας. Επομένως όταν είναι βασισμένη σε ένα προτυπο ρύθμισης που δε συντονίζεται με τις αρμονικές της φύσης, μπορεί να έχει άσχημα αποτελέσματα. Οι συχνότητες και οι κραδασμοί ασκούν μια σημαντική δύναμη που μπορεί να μας επηρεάσει υποσυνείδητα. Τα 432 Hertz ενεργοποιούν το τσάκρα της καρδιάς μας, το «συναίσθημα», επομένως συντελούν στην πνευματική ανάπτυξη του ακροατή. Επειδή αντιστοιχεί στη φύση, φέρνει αρμονία και ισορροπία και μας συνδέει με μια υψηλότερη συνείδηση κι επίσης απομακρύνει τα εσωτερικά μας μπλοκαρίσματα.

Πολλοί υποστηρίζουν πως η συχνότητα των 432 Hertz διεγείρει το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου μας, το οποίο χρησιμοποιεί το συναίσθημα, τη φαντασία, τα σύμβολα και τις εικόνες, έλκεται από τη φιλοσοφία και τη θρησκεία, την ορμητικότητα, την ανάληψη ρίσκου και είναι πιο παρορμητικό. Είναι προφανές πως η κοινωνία μας είναι προσανατολισμένη προς το αριστερό ημισφαίριο, τη λογική, την ασφάλεια, τον ορθολογισμό, που οδηγούν στα περισσότερα κοινωνικά προβλήματα.

Παρόλο που σήμερα υπάρχει η τάση της «επιστροφής στα 432 Hertz», αυτό δεν είναι κάτι εύκολο. Μπορεί το κάθε μουσικό όργανο να κουρδιστεί ξανά από την αρχή, όμως τα περισσότερα ξύλινα πνευστά για παράδειγμα, δε μπορούν να παίξουν σε αυτή τη συχνότητα. Επομένως θα έπρεπε να προχωρήσουμε στην κατασκευή νέων μουσικών οργάνων.


Τι συμβαίνει με τα 432 και τα 440 Hertz;

Η Κυματική (μελέτη του ορατού ήχου και της δόνησης) αποδεικνύει ότι η συχνότητα και η δόνηση είναι η οργανωτική βάση για τη δημιουργία της ύλης στον πλανήτη μας. Όταν τα ηχητικά κύματα κινούνται μέσω ενός φυσικού μέσου, όπως για παράδειγμα η άμμος ή το νερό, η συχνότητά τους καθορίζει τις δομές που δημιουργούνται καθώς περνούν μέσα από την άμμο ή το νερό. Έτσι προχώρησε σε κάποια ενδιαφέροντα πειράματα, χρησιμοποιώντας τις δυο συχνότητες κι απέδειξε πως τα 432 Hertz συντονίζονται με τη φύση, ενώ τα 440 απλά δημιουργούν ακαθόριστα σχήματα. Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται ένα από αυτά τα πειράματα, στο οποίο έχουν χρησιμοποιηθεί κόκκοι άμμου, μπορεί να γίνει όμως και με νερό. Δεδομένου πως το ανθρώπινο σώμα αποτελείται απο 70% νερό, μπορεί κανείς να συμπεράνει πως στη μια συχνότητα έχουμε ευεργετικά αποτελέσματα, ενώ η δεύτερη μπορεί να είναι ακόμα και αιτία διαφόρων ασθενειών.


Θα μπορούσαμε να αναλύσουμε τους λόγους που η συχνότητα των 432 Hertz είναι αρμονική με τη φύση και το σύμπαν, θα έπρεπε όμως να εισέλθουμε σε εξειδικευμένα θέματα, όπως η ακολουθία Fibonacci, η ιερή γεωμετρία, σε μαθηματικούς τύπους και φυσική. Αναφέρουμε κάποια πολύ απλά επιχειρήματα για να διαπιστώσουμε τις ευεργετικές επιδράσεις τους:

  • Το θρόισμα των φύλων στα φυτά, το βουητό των μελισσών και γενικότερα όλοι οι ήχοι της φύσης, είναι συντονισμένοι σε αυτή τη συχνότητα κι όχι στα 440 που έχει συνηθίσει η ακοή μας.

  • Το DNA μας παραμένει υγιές όταν δονείται στις προγραμματισμένες από τη φύση του συχνότητες, μια εκ των οποίων είναι τα 432 Hertz.

  • Τα κύματα Άλφα διεγείρονται από αυτή τη συχνότητα, εξισορροπώντας έτσι τα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου μας.

  • Όταν ακούμε μουσική συντονισμένη στα 440 Hertz, επιδρά μόνο στον εγκέφαλο. Αντιθέτως η μουσική στα 432 Hertz διεγείρει ολόκληρο το σώμα μας και συντελεί στην καλύτερη συγκέντρωση και το διαλογισμό.


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Εύρεση Ωροσκόπου

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Σαν Σήμερα