Τα πιο συνηθισμένα όνειρα

Ερμηνείες για τα πιο συνηθισμένα όνειρα

Είδατε στον ύπνο σας ότι πετάτε; Ότι σας κυνηγούν; Ότι χάσατε με κάποιο τρόπο τα ρούχα σας και καταλήξατε γυμνοί σε δημόσιο χώρο; Έχει συμβεί σε όλους μας –να το ονειρευτούμε, όχι να το πάθουμε πραγματικά.

Για την ακρίβεια, αυτά και μερικά ακόμα δημοφιλή όνειρα έχουν πολύ ξεκάθαρες ερμηνείες.

Σχετίζονται σχεδόν πάντα με το υποσυνείδητό μας, και ορισμένες φορές με κάποιες λεπτές, ασήμαντες ενδείξεις της καθημερινότητας που «πιάνει» ο εγκέφαλός μας αλλά δεν προλαβαίνει να τις επεξεργαστεί –πράγμα που εξηγεί πώς γίνεται τα όνειρα που οι γιαγιάδες μας ερμήνευαν με το απλοϊκό «στεναχώρια (ή χαρά) θα πάρεις» να επαληθεύονται συχνά-πυκνά. Ιδού, λοιπόν, τι σημαίνει το ότι ονειρευτήκατε…


Να πετάτε
Παρά την ευχάριστη αίσθηση του συγκεκριμένου ονείρου, οι ψυχολόγοι επιμένουν πως το να ονειρευτείτε ότι πετάτε δεν είναι καλό πράγμα. Σημαίνει πως νιώθετε ότι δεν σας εκτιμούν αρκετά, δεν αναγνωρίζονται οι προσπάθειές σας, δεν παίρνετε αρκετή αγάπη από τον περίγυρό σας. Ακόμα σημαίνει ότι έχετε απελευθερωθεί από μία κατάσταση που μέχρι πρότινος ήταν βάρος για εσάς. Στην πραγματική ζωή, απλώς απολαύστε την επιτυχία σας.


Να σας κυνηγούν
Κι εδώ έχουμε το αντίθετο. Ένα όνειρο με δυσάρεστη αίσθηση, που στην πραγματικότητα είναι καλό: Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, είναι το μήνυμα που σας στέλνει το υποσυνείδητό σας πως σας θεωρεί αρκετά δυνατούς ώστε να ξεκινήσετε να αντιμετωπίζετε –ή και να λύνετε– προβλήματα που σας απασχολούν καιρό. Ακόμα όταν υπάρχει ένα πρόβλημα που σας απασχολεί και που δεν ξέρετε πώς να το αντιμετωπίσετε τότε μπορείτε να μετατρέψετε τους κυνηγούς σας σε συμμάχους και να σκεφτείτε πώς θα σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε το σκοπό σας.


Να είστε γυμνοί σε δημόσιο χώρο
Εδώ δεν έχουμε διφορούμενα σημάδια και αντιθέσεις. Το όνειρο σημαίνει αυτό που λέει, ότι βρίσκεστε σε ευάλωτη θέση, και ανησυχείτε για την εικόνα που δίνετε στον περίγυρό σας. Είναι πολύ συνηθισμένο όνειρο όταν ξεκινάμε μια καινούρια δουλειά, παίρνουμε προαγωγή, μετακομίζουμε σε ξένη χώρα ή γενικότερα αλλάζουμε περιβάλλον.


Όταν δεν υπάρχει... τουαλέτα κοντά
Η τουαλέτα συμβολίζει κάποιες από τις βασικές μας ανάγκες, που στην πραγματικότητα έχουμε παραμελήσει. Γι' αυτό, δώστε προτεραιότητα στις δικές σας ανάγκες, αντί να ικανοποιείτε πρώτα τους άλλους.


Να είστε έγκυος
Ένα από τα λίγα όνειρα στα οποία ταυτίζονται οι ερμηνείες ψυχολογίας και λαϊκής θυμοσοφίας, σημαίνει στεναχώριες και προβλήματα.


Όταν είστε γυμνοί στο δρόμο
Αυτό σημαίνει ότι μία συγκεκριμένη κατάσταση στην πραγματική ζωή, σάς κάνει να αισθανόμαστε εκτεθειμένοι και ευάλωτοι. Μόνη λύση είναι να «ανοιχτείτε» στους ανθρώπους γύρω σας έτσι ώστε να δουν τον πραγματικό σας χαρακτήρα.


Θάλασσα, βροχή ή χιόνι
Σε οποιαδήποτε μορφή του, το νερό είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να ονειρευτείτε –οι Σμυρνιές γιαγιάδες έλεγαν «μπράβο» σε όποιον ονειρευόταν χιόνι. Το χιόνι, η βροχή που πέφτει μέσα στο σπίτι (από ταβάνι που στάζει π.χ.) και η καθαρή, γαλήνια θάλασσα είναι όλα ενδείξεις ευτυχίας. Μοναδική εξαίρεση στον κανόνα είναι η φουρτουνιασμένη, γκρίζα ή βρώμικη θάλασσα, που λέγεται ότι προμηνύει φουρτούνες και ταραχές.


Ερμηνείες για τα πιο συνηθισμένα όνειρα


Απροετοίμαστοι για τις εξετάσεις
Οι εξετάσεις συμβολίζουν την ικανότητά σας να ανταπεξέλθετε ικανοποιητικά σε μία δύσκολη κατάσταση. Αντί να κριτικάρετε συνεχώς τον εαυτό σας για όσα δεν μπορείτε να κάνετε, σκεφτείτε όσα έχετε καταφέρει μέχρι τώρα!


Να χάνετε τα δόντια σας
Στεναχώρια λέγαν’ οι γιαγιάδες μας, έλλειψη αυτοπεποίθησης αποδίδουν στο όνειρο κάποιοι ψυχολόγοι. Σε κάθε περίπτωση, καλό δεν είναι. Τα δόντια συμβολίζουν την αυτοπεποίθηση και την δύναμη, επομένως αυτά τα δύο στοιχεία του χαρακτήρα σας σημαίνει ότι έχουν κλονιστεί. Αντί, λοιπόν, να βλέπετε ανυπεράσπιστοι την προσωπικότητά σας να παραπαίει, αντιμετωπίστε κάθε δύσκολη κατάσταση σαν μία καινούρια πρόκληση.


Να πεθαίνετε
Αυτό, πάλι, δεν είναι τόσο κακό όσο φαντάζεστε. Είναι, για την ακρίβεια, ο τρόπος που χρησιμοποιεί το μυαλό σας για να σας πει πως είναι καιρός να τελειώνετε με κάτι –μια σχέση, μια δουλειά που δεν σας γεμίζει πια, μια κατάσταση που σας στεναχωρεί. Είναι ένας τρόπος που χρησιμοποιεί το υποσυνείδητό σας για να σας ενθαρρύνει να κάνετε μια νέα αρχή.


Να πέφτετε
Πολλές φορές, δεν είναι όνειρο –είναι ένα «τίναγμα» των μυών αμέσως πριν κοιμηθούμε, που πολλοί μπερδεύουμε με όνειρο, επειδή είμαστε σε μια κατάσταση μεταξύ συνειδητού και ασυνείδητου. Όταν είναι όνειρο, δεν είναι καθόλου καλό: Οι ψυχολόγοι λένε πως είναι σήμα κινδύνου από το υποσυνείδητό μας, δημοφιλές σε περιόδους που μας απασχολούν σημαντικά προβλήματα στις σχέσεις ή τη δουλειά μας. Ακόμα όταν αισθάνεστε ότι πέφτετε, σημαίνει ότι είστε προσκολλημένοι σε μία κατάσταση που σας κρατάει «δεμένο». Αντί να αναλάβετε εσείς τα ινία, σταματήστε ν' αγχώνεστε και αφήστε απλώς τον χρόνο να κυλήσει.


Να οδηγείτε ένα όχημα εκτός ελέγχου ή που «τρέχει»
Αρκετά προφανές ως προς την ερμηνεία του, το όνειρό αυτό σημαίνει πως νιώθετε ότι δεν έχετε τον έλεγχο σε μία ή περισσότερες καταστάσεις στη ζωή σας. Κάποιοι ψυχολόγοι, μάλιστα, λένε ότι ίσως είναι κι αυτό σήμα κινδύνου που σας στέλνει ο εγκέφαλός σας, ότι μια κακή σας συνήθεια μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνιο πρόβλημα. Χαλαρώστε και να κάντε ό,τι θεωρείτε δυνατό για να γίνει το όνειρό σας πραγματικότητα.


Ανακαλύπτετε ένα άδειο δωμάτιο
Ένα καινούριο, άδειο δωμάτιο σημαίνει ότι έχετε ανακαλύψει μία καινούρια πτυχή του χαρακτήρα σας που μέχρι τώρα δεν ξέρατε. Να είστε ανοιχτοί στα ταλέντα σας και να δέχεστε ό,τι μαθαίνετε για τον εαυτό σας, ακόμα και αν δεν σας αρέσει.


Φωτιά
Οι λαϊκές δοξασίες λένε ότι η φωτιά είναι ελπίδα και δύναμη, οιωνός καλών νέων. Οι ψυχολόγοι δεν διαφωνούν πολύ: Η φωτιά στο όνειρο είναι αυτοπεποίθηση, συμβολίζει την δύναμη που το υποσυνείδητό σας πιστεύει πως έχετε για να αναλάβετε δράση και/ή να αλλάξετε πράγματα.

Βρείτε στον Ονειροκρίτη μας τις ερμηνείες για τα όνειρα σας »


με πληροφορίες από το in2life.gr και το mama365.gr

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Η θεραπευτική δύναμη του ήχου Η θεραπευτική δύναμη του ήχου
Είναι γνωστό, ότι ο εγκέφαλος ως ηλεκτροχημικό όργανο, έχει μοναδικό μέγεθος, πυκνότητα και μάζα, παράγοντας κύματα από τις διεγέρσεις...
More detail
5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι 5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι
Οι συρράξεις στη Μέση Ανατολή, η ανακάλυψη της Αμερικής και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας είχαν προβλεφθεί αιώνες πριν, από μια τυφλή...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Εύρεση Ωροσκόπου

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Σαν Σήμερα