Ημέρες της δημιουργίας

ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Βρισκόμαστε στη Πέμπτη ημέρα της Δημιουργίας όπου ο θεός προστάζει να δημιουργηθούν τα θαλάσσια κήτη, τα ψάρια, τα ερπετά, τα θηρία και τα επέτεινα αντίστοιχα στη θάλασσα και στη ξηρά.

Επίσης, στην έκτη ημέρα της Δημιουργίας προστάζει να δημιουργηθεί ο άνθρωπος. Εδώ βλέπουμε ο πρώτος άνθρωπος (Αδάμ) να φτιάχνεται από πηλό και ο δεύτερος (Εύα) από το πλευρό του πρώτου.

Η πρώτη περίπτωση, όπως ισχυρίζεται ο R. Dione είναι απλή αρκεί να αντιληφθούμε ότι όλα όσα υπάρχουν βρίσκονται και επομένως μπορούν να αναπαραχθούν. Αλλά ούτε και στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει κάτι περίεργο.

Ότι η Εύα δημιουργήθηκε από το πλευρό του Αδάμ αυτό αποδεικνύεται σήμερα επιστημονικά με τη μέθοδο «cloning» η οποία αποκτά όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα επιστημονικά εργαστήρια του κόσμου. Η μέθοδος έχει σαν σκοπό τη δημιουργία μίας φυτικής ή ζωικής ύπαρξης προερχόμενης από ένα μόνο κύτταρο του γονέα της.

Συνεχίζοντας την ανάγνωση αυτής της εντολής διαβάζουμε ότι ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο σύμφωνα με τη «δική του εικόνα» και του υπέδειξε «το καλό από το κακό».

Για αυτήν τη δεύτερη πρόταση έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για την αποκρυπτογράφηση της. Η Εύα πραγματικά, δεχόμαστε ότι διέπραξε μια ανορθόδοξη πράξη, παρέβηκε τους θεϊκούς νόμους (απαγόρευση του μήλου).

Εδώ μπαίνει το ερώτημα, ο Θεός δε μπορούσε να εμποδίσει την παράκουη, την αμαρτία των πρωτοπλάστων; Και βέβαια ναι. Μήπως λοιπόν και αυτό ήταν προγραμματισμένο από την αρχή να γίνει;

Και το ερώτημα συνεχίζεται, γιατί;

Αν διαβάσει κανείς το εδάφιο 3:22 του Εκκλησιαστή ίσως καταλάβει πολλά περισσότερα «Μη ζητάς πράγματα που είναι πολύ ψηλά για σένα και μη ψάχνεις για πράγματα που είναι πάνω από τη δική σου ικανότητα, αλλά πράξε μόνο αυτά που σε πρόσταξε ο Θεός. Ασχολήσου μόνο μ’ αυτά και μη γίνεσαι περίεργος για πολλά από τα έργα του».

Μέσα σε αυτά τα λόγια, εύκολα μπορούμε να ανακαλύψουμε την εξέλιξη των γεγονότων στη πόλη Σινάρ με την κατασκευή του Πύργου της Βαβέλ. Τι έπαθαν οι άνθρωποι αυτοί όταν τόλμησαν να ελέγξουν τα έργα του Θεού «Δεύτε οικοδομήσωμεν εαυτοίς πόλιν και πύργον, ου έσται η κεφαλή έως του ουρανού…»

Εδώ νομίζω ότι τα σχόλια περιττεύουν. Όλοι μας γνωρίζουμε την παύση της οικοδομής με τη σύγχυση των γλωσσών και τον διασκορπισμό αυτού του λαού στα πέρατα της γης.

Ένα ακόμα λεπτό και πολύ σκοτεινό σημείο που συναντάμε στη Γένεση είναι που βρήκαν συζύγους οι απόγονοι του Αδάμ. Αυτά που αναφέρονται στις Γραφές είναι λίγα και ασαφή. Και μόνο με τη λογική του θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι ο Θεός ως υπέρτατο όν δε θα μπορούσε εκτός από τον Αδάμ και την Εύα να δημιουργήσει και άλλους ανθρώπους; Αλλά στο εδάφιο της Γένεσης 6:1 διαβάζουμε κάτι συγκλονιστικό «Και ότε ήρχισαν οι άνθρωποι να πληθύνονται επί του προσώπου της γης και θυγατέρες εγεννήθησαν εις αυτούς, ιδόντες οι υιοί του θεού τας θυγατέρας των άνθρώπων, ότι ήσαν ωραίαι έλαβον εις εαυτούς γυναίκας εκ πασών όσας εξέλεξαν…Κατ εκείνας τας ημέρας ήσαν οι γίγαντες επί της γης, και έτι ύστερον, αφού οι υιοί του θεού εισήλθον εις τας θυγατέρας των ανθρώπων και αύται ετεκνοποίησαν εις αυτούς».

Τώρα πλέον στον αιώνα που ζούμε πιστεύω ότι και ο πιο αδαής μπορεί πλέον να καταλάβει το νόημα αυτού του εδαφίου. Η αναφορά της βίβλου στους «υιούς του θεού» είναι σαφώς κατανοητή ότι πρόκειται για γιγαντόσωμα όντα διαφορετικά από τα ανθρώπινα της γης.

 


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Ημερολόγιο