Άλογα και αστρολογία

ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Η ιππασία κερδίζει το ενδιαφέρον όλο και περισσοτέρων ανθρώπων.

Τα άλογα- ίσως τα πιο αγαπημένα τετράποδα του ανθρώπου – ανήκουν και αυτά σε κάποιο ζώδιο που τα «χρωματίζει» με τις ιδιότητες των άστρων και των πλανητών.

Αν η ιππασία είναι το αγαπημένο σας σπορ, έχετε κάνει μία θαυμάσια επιλογή. Αν μάλιστα ιππεύετε οι ίδιοι θα ναι πολύ ενδιαφέρον να επιλέξετε για τους αγώνες σας μία ημέρα που η Σελήνη διέρχεται από το ζώδιο σας. Ίσως τότε σημειώσετε μια μεγάλη νίκη!

Τα άλογα εξουσιάζονται από το ζώδιο του Τοξότη. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι Τοξότες δείχνουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε αυτά τα πανέμορφα ζώα και επιπλέον εμφανίζουν μια περίεργη ικανότητα να τα δαμάζουν πολύ πιο εύκολα από άλλους ανθρώπους. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι αυτός που ανακάλυψε πρώτος τη γλώσσα των αλόγων ήταν Τοξότης.

Η εκπαίδευση των αλόγων δεν είναι εύκολη. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που μπορούν να δαμάζουν και τα πιο ανυπότακτα και πολύ άγρια άλογα. Χρησιμοποιώντας μία ειδική μέθοδο. Αυτή η μέθοδος ίσως είναι παρμένη από τους τσιγγάνους, οι οποίοι καταφέρνουν να εξημερώνουν και τα περισσότερο άγρια. Τελικά οι γνώμες γι’ αυτό το θέμα διίστανται.

Μερικοί υποστηρίζουν ότι αυτό το μυστικό έχει να κάνει με κάποια σωματική ουσία, που βάζουν στα ρουθούνια του αλόγου. Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι πρόκειται για κάποιες λέξεις ή τραγούδι που ψιθυρίζουν στο αυτί του αλόγου. Πάντως, είναι σε πολλούς γνωστό ότι οι Τσιγγάνοι (Ρομά) δαμάζουν τα άλογα τους βάζοντάς τους γλυκάνισο στη μύτη.

ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ο Καν Σάλιβακ, φημισμένος Ιρλανδός λάτρης αλόγων του 18ου αιώνα, είχε πει: Ούτε οι ίδιοι οι δάσκαλοι αυτής της τέχνης δε μπορούν να εξηγήσουν την πηγή αυτής της μαζικής επιρροής. Το ίδιο βεβαιώνουν και αυτοί που το εφαρμόζουν στη Νότιο Αμερική. Όπου 2-3 άνδρες καταφέρνουν να εξημερώνουν μισή ντουζίνα άγρια άλογα σε τρεις ημέρες. Για γενεές ολόκληρες το μυστικό για την εξήγηση των αλόγων μεταδιδόταν από τον πατέρα στο μεγαλύτερο γιό του, λίγο πριν το θάνατό του.

Στη Βόρεια Σκωτία υπάρχουν διεσπαρμένα μέλη μιας μυστικής οργάνωσης που – όπως λένε διάφορες φήμες- ονομάζεται οργάνωση του ιππέα και η σύστασή της ανάγεται στην εποχή του Μεσαίωνα. Ως μέλη αυτής της οργάνωσης γίνονται δεχτοί μόνο όσοι ζουν από τα άλογα. Λέγεται μάλιστα, ότι ορισμένοι από αυτούς συγκεντρώνονται το βράδυ (με μόνο το φως του φεγγαριού) μαζί με τα άλογα τους και καίγοντας διάφορα βότανα επιδίδονται σε «ειδικές τελετουργίες» για την εξημέρωση των αλόγων. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουν και δαμάζουν τα πιο άγρια άλογα. Πράγμα που έκανε και ο Σάλιβαν όταν επρόκειτο να εξημερώσει το πιο άγριο άλογο, γνωστό ως «Ουράνιο τόξο».


Οι αστερισμοί των Αλόγων

Το αραβικό άλογο αναγνωρίζεται ως η καλύτερη ράτσα. Από την Αραβία μεταφέρθηκε στην Αφρική και την Ευρώπη, μέσω Ισπανίας από τους κατακτητές Μαυριτανούς. Όλες οι ράτσες των αλόγων μοιάζουν με τα αραβικά άλογα ή έχουν αραβικό αίμα, ακόμα και αυτά που αναπαράγονται στην Αμερική. Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο μύθος του Πήγασου του φτερωτού αλόγου των Μουσών. Από αυτόν πήραν το όνομά τους τα αστέρια που αποτελούν τον αστερισμό του Πήγασου.

Αυτός ο αστερισμός γνωστός και ως «Το Μεγάλο τετράγωνο του Πήγασου» βρίσκεται στο βόρειο ημισφαίριο του Ουρανού, ανάμεσα στους αστερισμούς του Υδροχόου και των Ιχθύων, σχεδόν στον τροπικό του Καρκίνου.
Εδώ, υπάρχει μία ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Αν τραβήξει κανείς μία κάθετη γραμμή από την ανατολική πλευρά του αστερισμού προς τα νότια θα συναντήσει το σημείο της εαρινής ισημερίας. Δηλαδή το σημείο που βρίσκεται ο ήλιος στις 21 Μαρτίου, την πρώτη ημέρα της Άνοιξης. Την Άνοιξη, είναι γνωστό ότι γεννιούνται τα καλύτερα άλογα.

ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Όπως όλα τα έμψυχα τη στιγμή της γέννησής τους χρωματίζονται από τις ιδιότητες των ζωδίων και των πλανητών, το ίδιο συμβαίνει και με τα άλογα. Μετά από διάφορες στατιστικές έρευνες διαπιστώθηκε ότι τα άλογα που γεννιούνται σε ζώδια της φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) διαθέτουν τη μεγαλύτερη αντοχή. Ακολουθούν σε αντοχή αυτά που γεννήθηκαν στα ζώδια του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος). Για τα άλογα που γεννήθηκαν στα υδάτινα ζώδια (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες) έχει διαπιστωθεί ότι είναι μικρότερης αντοχής, αντίθετα προς το επίσης υδάτινο ζώδιο το που δείχνει καλή αντοχή. Επίσης και τα άλλα δύο μπορεί να είναι άλογα αντοχής αν έχουν ωροσκόπο Ταύρο η Παρθένο.

Πάντως, η δύναμη της φυσικής αντοχής των αλόγων σε όλες τις περιπτώσεις επηρεάζεται κυρίως από τη γενέθλια θέση της Σελήνης τους. Για παράδειγμα, μία αρμονική Σελήνη στο ζώδιο του Ζυγού δίνει στο άλογο χάρη, ομορφιά και καλή διάθεση.

Αν πάλι ο Άρης βρίσκεται ως ανερχόμενος στον Κριό ή στο Σκορπιό και σχηματίζει ευνοϊκή όψη με τον Ήλιο, δίνει στο άλογο δύναμη και ζωηράδα.

Αν ο γενέθλιος Ερμής βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων ή της Παρθένου και σχηματίζει ευνοϊκή όψη με τη Σελήνη δίνει ένα εύστροφο άλογο κ.λπ.


Φροντίδα και διατροφή

Καταρχήν για την καλή ανάπτυξη των αλόγων είναι απαραίτητα η λήψη βιταμινών. Μερικές φορές παρουσιάζουν έλλειψη της βιταμίνης Α και D. Υπάρχουν ακόμα ενδείξεις ότι η βιταμίνη Ε και τα συμπλέγματα της Β (ριβοφλαβίνη και πιθανώς θειαμίνη) είναι απαραίτητα στα άλογα. Επίσης η καλή ποιότητα τροφής, (πλούσια πράσινη βλάστηση) και άφθονος ήλιος.  

 

της αείμνηστης Γιώτας Καλογερά

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo