Συνέντευξη με τον Χρήστο Άρχο (Α’)

Συνέντευξη με τον Χρήστο Άρχο

Ελληνικό, ώρα 6:50. Περιμέναμε από πιο νωρίς τον Χρήστο Άρχο ένεκα και της απόστασης που είχαμε για να φτάσουμε εκεί. Διαπιστώνουμε ότι είναι ήδη εκεί και μας περιμένει! ‘’Άγγλος στα ραντεβού του’’ σκέφτομαι. Μας υποδέχεται με ένα χαμόγελο και μας καλωσορίζει. Στη συνέχεια μας απολογείται που δε θα μπορέσει να μας δεχτεί στο σπίτι του. Μας πηγαίνει σε ένα όμορφο και ήσυχο καφέ και γίνονται και οι πρώτες κουβέντες για να σπάσει και ο πάγος. Η αμηχανία μας είναι φανερή. Του ζητάω συγγνώμη και του εξηγώ ότι είναι η πρώτη μου συνέντευξη. Αμέσως και χωρίς να με κρίνει μου λέει να μην αγχώνομαι.  Δηλώνει φανατικός αναγνώστης του Starsecrets. Θα μας βοηθήσει ο ίδιος. Σίγουρος για τον εαυτό του και για τις γνώσεις του μας μιλάει για όλα όσα θέλουμε και θα ήθελαν ίσως και οι αναγνώστες να μάθουν. Αυτό που ακολουθεί είναι το αποτέλεσμα μιας εγκάρδιας και αποκαλυπτικής συνέντευξης:

Πες μου 3 ουσιαστικά ή επίθετα που σου έρχονται στο νου όταν ακούς τη λέξη αστρολογία

Έχει να κάνει νομίζω με τις λέξεις: έμπνευση, βοήθεια και αποκάλυψη.

Πώς ξεκίνησες την πορεία σου στον χώρο αυτό; Γιατί είσαι καταξιωμένος αρκετά

(χαμογελάει). Καλά είμαι. Δεν έχω παράπονο. Η όλη μου ιστορία ξεκίνησε το 1995. Κατάγομαι από την Σάμο, από την πλευρά της μητέρας μου. Ήταν η πρώτη φορά που πήγα στο πατρικό μου. Με ενδιέφερε πολύ τότε η αστρονομία. Ταυτόχρονα, είχα δει και ένα περιοδικό στο περίπτερο που λεγόταν ‘’Ζώδια και Άστρα.’’, που τότε το είχε η Ρούλα Ρωδιάδου. Πρέπει να πω το όνομα της γιατί είναι η γυναίκα που διάβαζα για έναν χρόνο και με ενέπνευσε να ακολουθήσω την Αστρολογία. Η αλήθεια είναι όμως ότι την ‘’πετριά’’ την είχα από πιο μικρός. Όταν φανταζόμουν ότι έλεγα τα ζώδια στην τηλεόραση. Έπαιρνα λοιπόν τον ετήσιο οδηγό, που έβγαζαν τότε οι μεγάλοι αστρολόγοι της εποχής, το 1992-93, (δέκα χρονών εγώ τότε) και νόμιζα ότι έλεγα τα ζώδια. Μετά ακολούθησε μια προσπάθεια να μάθω αστρολογία διαβάζοντας κάποια ελληνικά βιβλία, πράγμα που όπως καταλαβαίνετε δε μπορεί να οδηγήσει πουθενά. Οπότε αναγκάστηκα να στραφώ προς το εξωτερικό μετά από 3-4 χρόνια, στη συνέχεια ακολούθησαν κάποιες σπουδές στο εξωτερικό και μετέπειτα ήρθα στην Ελλάδα γύρω στο 2004-5, όπου και άρχισα να εξασκώ το επάγγελμα.

Ποια είναι η διαφορά του επαγγελματία από τον ερασιτέχνη αστρολόγο;

Καμία! Γιατί οι περισσότεροι επαγγελματίες είναι ερασιτέχνες που απλά δηλώνουν επαγγελματίες και ακολούθως έχω γνωρίσει ορισμένους ερασιτέχνες που είναι καλύτεροι από τους επαγγελματίες. Στην Ελλάδα ειδικά δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ερασιτέχνη και επαγγελματία. Ό επαγγελματίας πληρώνεται! Να μια διαφορά! (Γέλια και από τους τρείς).

Τελευταία στην Ελλάδα υπάρχει το φαινόμενο της αστρο-μυωπίας. Δηλαδή της τάσης που έχει ένας άνθρωπος να παρερμηνεύει τον προσωπικό γενέθλιο χάρτη του ανάλογα με τις πεποιθήσεις του, όπως ακριβώς τον συμφέρει προκειμένου να κάνει τους άλλους να πιστέψουν ότι είναι θύμα. Ποια η γνώμη σου γι αυτό; Και πώς χρειάζεται να διαβάζουμε ένα γενέθλιο χάρτη;

Καταρχάς θεωρώ ότι είναι μια φυσιολογική ψυχολογική αντίδραση του ανθρώπου. Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε καλή άποψη για τον εαυτό μας. Προσπαθούμε λοιπόν, διαβάζοντας το χάρτη μας, όχι να δούμε την πραγματικότητα, αλλά αυτό που μας συμφέρει. Αυτό συμβαίνει με όλα τα θέματα στην ψυχολογία καθώς προσπαθούμε να αποκτήσουμε μια καλή εικόνα για τον εαυτό μας. Η χαμηλή αυτοπεποίθηση δημιουργεί προβλήματα. Άρα είναι κάτι που απλά συμβαίνει. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε αντικειμενικοί, να μάθουμε να εκπαιδευόμαστε, να αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα, να καταλαβαίνουμε ότι δεν είμαστε και τόσο ‘’θύματα’’ και να λύσουμε τα δικά μας θέματα. Γι αυτό θεωρώ σημαντικό, ένας αστρολόγος να έχει κάνει ψυχοθεραπεία πιο πριν. Έτσι και αλλιώς έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους.

Αρα εσύ προσωπικά θεωρείς ότι Αστρολογία = Αυτογνωσία;

Η αστρολογία είναι μέρος της αυτογνωσίας. Όχι το όλον της.

Ποια είναι τα στοιχεία ενός καλού αστρολόγου; Πιστεύεις στη διαισθητική ερμηνεία του χάρτη;

Πιστεύω ότι ένας καλός αστρολόγος χρειάζεται να έχει υπομονή, να μην έχει έπαρση, γιατί η αίσθηση ότι κυβερνάμε τα άστρα και βλέπουμε τον μέλλον για να πούμε στον άλλον τι πρόκειται να συμβεί, δημιουργεί ναρκισσιστικά στοιχεία και πρότυπα σε κάθε άνθρωπο, καθώς κάθε άνθρωπος μπορεί να ισχυρίζεται ότι έχει χάρισμα στο να βλέπει το μέλλον ή ότι μπορεί να διαβάσει την ψυχολογία των άλλων ανθρώπων. Αυτό είναι που οδηγεί στην πτώση μας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε περιορισμένες δυνατότητες, όπως κάθε άνθρωπος, ότι χρησιμοποιούμε απλά ένα εργαλείο. Νομίζω ότι απλά πρέπει να είμαστε αρκετά ταπεινοί και ψύχραιμοι και να διαβάζουμε όσο μπορούμε περισσότερο. Μελετάω εδώ και 20 χρόνια και δε μπορώ να πω ακόμα ότι έχω μάθει. Είναι άπειροι οι τομείς και συνεχίζω να μελετάω και από συναδέλφους και να ανακαλύπτω και νέα πράγματα, τα οποία δυστυχώς δεν τα γνωρίζουμε γιατί δεν συμφέρουν ορισμένους. Τέλος πιστεύω ότι ένας αστρολόγος, ένα ακόμα χαρακτηριστικό που χρειάζεται να έχει είναι μεράκι γι αυτό το οποίο κάνει και αγάπη. Τώρα όσον αφορά το διαισθητικό κομμάτι που με ρώτησες… ένας δίδυμος με ωροσκόπο δίδυμο και Σελήνη στην παρθένο, δύσκολα θα σου μιλήσει για διαίσθηση. Ωστόσο αφήνω ένα παραθυράκι ανοιχτό, για όσους έχουν έντονο το στοιχείο του νερού η της φωτιάς, να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη διαίσθηση τους σε μια ανάλυση χάρτη. Εγώ απλά δεν τη χρησιμοποιώ.

Αστρολογία: μαντική τέχνη ή μια επιστήμη; Και κατά πόσο μπορεί κανείς να πει ότι είναι ή το ένα ή το άλλο;

Αυτή τη στιγμή είμαστε σε ένα στάδιο εύρεσης ταυτότητας. Καταρχάς ακόμα, αρκετοί αστρολόγοι πιστεύουν ότι η αστρολογία είναι ‘’μεταφυσική’’. Για μένα, η αστρολογία δεν είναι ''μεταφυσική''. Αλλά μια επιστήμη η οποία δεν μπορεί ακόμα αποδειχθεί ότι είναι επιστήμη. Γι αυτό θεωρώ ότι ο δρόμος της αστρολογίας είναι σιγά-σιγά να βρει την επιστημονικότητα της. Χρειάζεται χρόνο. Θα αλλάξει βέβαια με τον καιρό και το τι εννοούμε με τον όρο επιστήμη στο μέλλον. Δεν είναι μόνο η μαντική. Θεωρώ ότι έχει περισσότερο βάθος από το να πεις σε κάποιον ότι ‘’η Λουκία θα γνωρίσει τον Μήτσο σε τρεις μέρες.’’ Είναι μέθοδος αυτογνωσίας και φιλοσοφίας η αστρολογία! Είναι η γλώσσα της ζωής. Είναι σαν ολόκληρο το σύμπαν να μιλάει μέσα από την αστρολογία. Είναι ο κώδικας του σύμπαντος. Αφορά τα πάντα!

‘Εφόσον λοιπόν αφορά τα πάντα, θεωρείς ότι εμείς ορίζουμε ένα χάρτη ή ο χάρτης ορίζει εμάς;

Πιστεύω ότι είμαστε αποτέλεσμα και μοίρας και ελεύθερης βούλησης. Δεν πιστεύω ότι είμαστε 100% ελεύθεροι, ούτε 100% σκλαβωμένοι. Και αυτό εξηγείται πολύ απλά: Γεννιόμαστε από μια συγκεκριμένη οικογένεια, με πολύ συγκεκριμένα ‘’πιστεύω’’, με συγκεκριμένες ηθικές και ηθικοπλαστικές καταστάσεις και δημιουργούμε χαρακτήρα. Μοιάζουμε με τους γονείς μας. Έχουμε πάρα πολλά στοιχεία από αυτούς που μας έφεραν στον κόσμο. Εξάλλου έχει αποδειχθεί ότι η βιολογία, μας επηρεάζει κατά 30% ακόμα και στο ‘’τώρα’’. Πιστεύω ωστόσο ότι είμαστε και άνθρωποι με ελεύθερη βούληση, σε έναν χώρο. Θεωρώ ότι ο άνθρωπος σαν να βρίσκεται σε ένα δωμάτιο και να μπορεί μέσα σε αυτό να κάνει ότι θέλει. Δε μπορεί όμως να πάει ξαφνικά σε έναν άλλο πλανήτη.

‘’Πεπερασμένη ελεύθερη βούληση’’. Κάπως έτσι θα το έθετα. Όσον αφορά τον εάν επιλέγει η ψυχή μας τον χάρτη προτού κατέβει στη γη… Δεν πιστεύω στην ύπαρξη της ψυχής. Άρα δε μπορεί να επιλέξει κάτι αφού δεν υφίσταται. Είμαστε αποτέλεσμα βιολογικών και κοινωνικών παραγόντων. Είμαι αγνωστικιστής με τάσεις αθεϊσμού.

Την συνέντευξη παραχώρησε στον Αθανάσιο Βύνια και την Ειρήνη Γκόζη.

(...συνεχίζετε)

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Ημερολόγιο