Ουσούι Ρέικι (Usui Reiki)

Ushui Reiki Ολιστική Θεραπευτική μέθοδος

...μια Ολιστική Θεραπευτική μέθοδος

Τον τελευταίο καιρό ολόκληρη η Ευρώπη μαστίζεται απο μια τεράστεια οικονομική και ανθρωπιστική κρίση. Οι πανανθρώπινες αξίες της συναδέλφωσης, του μοιράσματος της αγάπης και της προσφοράς απέναντι στο συνάνθρωπο έχουν γίνει ολοένα και πιο επιτακτικές. Σε αυτές τις δύσκολες μέρες έχει παρουσιαστεί μια τάση του ανθρώπου να στραφεί προς το εσώτερο κομμάτι του, προς τις δεξιότητες και τα ταλέντα του και τη χρήση τους για την ανακούφιση των συνανθρώπων του. Πέρα απο το σύστημα της αυτογνωσίας, ο κλάδος των εναλλακτικών θεραπειών αρχίζει να μονοπολεί το ενδιαφέρον του ανθρώπου. Μια απο τις σημαντικότερες, είναι και το σύστημα του Ρέικι. Σκοπός του παρόντος άρθρου είναι να παρουσιάσει το εν λόγω σύστημα και να καταδείξει τα οφέλη του.

Πριν από όλα χρειάζεται να δώσουμε έναν ορισμό του συστήματος αυτού. Τι είναι λοιπόν το Ρέικι;

Το ρείκι είναι μια τεχνική που αναζωογονεί και ενδυναμώνει τον άνθρωπο αφυπνίζοντας του την ικανότητα αυτο-θεραπείας. Η λέξη Reiki προέρχεται από τις δυο λέξεις, Απο τιις λέξεις ''Rei'' και Ki, Όπου το ''Κi'' σημαίνει ‘’ζωτική ενέργεια ‘’ και το ''Rei'' που δηλώνει τη συμπαντική διάσταση αυτής της ενεργείας. Θα μπορούσαμε σε ελεύθερη μετάφραση από τα Ιαπωνικά να του δώσουμε την ερμηνεία ‘’ζωτική συμπαντική ενέργεια.  Η ζωτική ενέργεια του Σύμπαντος είναι αυτή που δίνει ζωή σε κάθε έμψυχο ον. Είναι ουσιαστικά η ενέργεια πάνω στην όποια βασίζεται ολόκληρη η συμπαντική δημιουργία. Η ενέργεια αυτή, χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των συνεδρίων και διοχετεύεται στον δεκτή της θεραπείας μέσω των χεριών του θεραπευτή, με ένα άγγιγμα απαλό που μοιάζει με χάδι.. Τι πιο υπέροχο από το να χρησιμοποιούμε αυτή την ενέργεια και παράλληλα να θυμόμαστε την πυγή της ύπαρξης μας. Ιδρυτής αυτού του συστήματος είναι ο Δοκτορ Μικάο Ουσούι, ο οποίος ξεκίνησε να εκπαιδεύει ενδιαφερομένους του συστήματος αυτού περίπου στις αρχές του 20ου αιώνα.

Το σύστημα του Ρείκι απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από το μορφωτικό, πολιτισμικό και θρησκευτικό τους υπόβαθρο αφού όλοι ουσιαστικά έχουμε την ικανότητα να θεραπεύουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και τους γύρω μας.

Η συμπαντική ενέργεια προσφέρεται απλόχερα σε όλους μας και απευθύνεται σε όλους μας. Είναι η ενέργεια της αγάπης που δεν κάνει διακρίσεις.

 

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΡΕΙΚΙ;

Το Ρείκι μπορεί να διδαχτεί από κάποιον ο όποιος είναι δάσκαλος ο όποιος έχει εκπαιδευτεί για να παρέχει και να μεταδώσει αυτή τη γνώση σε όποιον ενδιαφέρεται να εκπαιδευτεί σε αυτό. Στο παραδοσιακό σύστημα του Ουσούι ρείκι υπάρχουν τρεις βαθμοί: Ο 1ος , ο 2ος και ο 3ος που χωρίζεται σε δυο επίπεδα Α και Β.

Ushui Reiki

1ος ΒΑΘΜΟΣ

Στον πρώτο βαθμό του ρείκι ο εκπαιδευόμενος θα μάθει να ασκεί το ρείκι για την ατομική του προσωπική ανάπτυξη και θεραπεία καθώς επίσης και για να θεραπεύει τους δικούς του ανθρώπους. Ο πρώτος βαθμός του ρείκι περά από το βιωματικό του μέρος που περιλαμβάνει την εκμάθηση των θέσεων περιλαμβάνει 4 συντονισμούς με τη θεραπευτική ενέργεια. Ο συντονισμός λαμβάνεται μέσω ενός διαλογισμού που τον κάνει ο δάσκαλος για τον μαθητή.

2ος ΒΑΘΜΟΣ

Στον δεύτερο βαθμό ο εκπαιδευόμενος θα λάβει τα 3 πρώτα σύμβολα του ρείκι, τα όποια είναι κλειδιά για το άνοιγμα προς τη θεραπεία και την αυτό-θεραπεία καθώς επίσης και πύλες διεύρυνσης του νου μας ώστε να ενθυμηθεί τον πραγματικό του εαυτό και όχι αυτόν που έχουν δημιουργήσει οι πεποιθήσεις του. Ο εκπαιδευόμενος θα μάθει τη χρησιμότητά τους στη συνέδρια ,καθώς επίσης θα μάθει να τα σχεδιάζει.

Τέλος θα εμβαθύνει σε περεταίρω τεχνικές που συμβάλλουν στην αυτό-ενδυνάμωση.

3ος ΒΑΘΜΟΣ

Ο τρίτος βαθμός του ρείκι χωρίζεται σε Α και Β επίπεδο. Στο Α επίπεδο ο εκπαιδευόμενος θα λάβει το σύμβολο του Μάστερ που είναι και το τελευταίο από τα 4 σύμβολα του παραδοσιακού συστήματος. Θα εμβαθύνει στην κατανόηση αυτού του ουράνιου δώρου και θα γίνει Μάστερ του ιδίου του εαυτού. Θέλοντας κάποιος να εκπαιδευτεί στο επίπεδο του Μάστερ, δηλώνει νοερά ότι εμπιστεύεται πλήρως το σύστημα και του είναι πλήρως αφοσιωμένος. Και σε αυτό αλλά και στις αρχές του οι οποίες;είναι συμπαντικές και πανανθρώπινες.

Το Β επίπεδο είναι για όσους θέλουν να ακολουθούσουν το μονοπάτι του δασκάλου. Να μεταδώσουν δηλαδή σε άλλους αυτήν την τεχνική. Θα εκπαιδευτούν να κάνουν τους συντονισμούς καθώς επίσης για το πώς γίνεται ένα σεμινάριο ρείκι. Θα εμβαθύνουν και θα διαλογιστούν πάνω στις αρχές και άξιες του ρείκι. Το ταξίδι όμως της προσωπικής ανάπτυξης δεν τελειώνει με αυτό το επίπεδο. Το αντίθετο, τώρα αρχίζει.. Είναι ένας δρόμος γεμάτος, χάρη, αγάπη, και μόνο αγάπη. Απέραντη αγάπη. Ουράνια, Θεϊκή.

 

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΡΕΙΚΙ

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ: Δεν ανησυχώ

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ: Δε θυμώνω

Τιμώ τους γονείς μου και τους ηλικιωμένους

Κερδίζω το ψωμί μου τίμια

Δείχνω ευγνωμοσύνη σε κάθε έμβιο ον

Ολιστική Θεραπευτική μέθοδος

TΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΡΕΙΚΙ

Το Ρείκι αποτελεί ένα δώρο κατευθείαν από την πηγή, από τον ίδιο τον δημιουργό. Κάνοντας Ρείκι μπορούμε:

  • Να δημιουργήσουμε καλύτερη επικοινωνία με τον ανώτερο εαυτό μας και τους γύρω μας.
  • Να αποκτήσουμε νοητική διαύγεια και να απαλλαγούμε από πεποιθήσεις και συναισθήματα, που δε μας επιτρέπουν να βιώνουμε μια ζωή έτσι όπως τη θέλουμε
  • Να θεραπεύσουμε οποιοδήποτε σωματικό σύμπτωμα μας διαταράσσει
  • Να θεραπεύσουμε τις σχέσεις μας με ανθρώπους, πράγματα και καταστάσεις
  • Να έχουμε ένα ευχάριστο ύπνο
  • Να αποβάλουμε το άγχος της καθημερινότητας και να ανταποκρινόμαστε με σιγουριά, αποφασιστικότητα και πάνω από όλα με χαρά στις καθημερινές μας υποχρεώσεις
  • Να έχουμε εμπιστοσύνη στη και αυτοπεποίθηση στη ζωή μας και να νιώθουμε γαλήνη ανεξάρτητα από το τις συνθήκες που επικρατούν
  • Να υλοποιήσουμε στόχους που θέτουμε
  • Να έχουμε έμπνευση και νέες δημιουργικές ιδέες
  • Να απαλλαγούμε από συνήθειες

Προσπαθήσαμε να καταδείξουμε ορισμένα μόνο από τα οφέλη του συστήματος του Ρέικι και να το παρουσιάσουμε όσο το δυνατόν πιο περιεκτικά. Τον τελεταίο καιρό η αυτογνωσία που δεν είναι ξεκομένη απο τις εναλλακτικές θεραπείες, έχει γίνει επιτακτική αναγκη για τον άνθρωπο, προκειμένου να βιώνει το παρόν και την καθημερινότητά του με έναν τρόπο πιο δυναμικό αλλά και πιό χαρούμενο. Υπάρχουν πολλά εργαλεία για την αυτογνωσία και την αυτοθεραπεία μας και ένα απο αυτά είναι και το εν λόγω σύστημα. Ο κάθε άνθρωπος φυσικά, επιλέγει πάντα με βάση την εσώτερη σοφία του, το μονοπάτι που τον εκφράζει καλύτερα. Οι αρχές ωστόσο στις οποίες βασίζεται ένα σύστημα, είναι πολύ βασικό για αυτόν που επιλέγει. Και Οι αρχές του συστήματος του Ρέικι είναι βασικές για την εξέλιξη του ατόμου, αλλά και τις ανθρωπότητας συνολικότερα.

Μέχρι το επόμενο άρθρο μας, ΑΓΑΠΗ, ΦΩΣ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Σαν Σήμερα