Τα χρώματα της Αύρας

ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ AYΡΑΣ

Οι επτά όψεις του ανθρώπου ταξινομούνται συνήθως με βάση τα επτά εκλεπτυσμένα μας σώματα τα οποία είναι συνδεδεμένα με τα επτά κέντρα δύναμης (chakras) τα οποία επίσης βρίσκονται στη σπονδυλική στήλη.

Το θέμα Αύρα ξεκίνησε ευρύτερα από τον καθηγητή Κίλνες του νοσοκομείου «Άγιος Θωμάς» του Λονδίνου μέχρι που ξεσπά ο Α’ Παγκόσμιος πόλεμος όπου και δε μπορούσε πλέον να προμηθεύεται δικυανίνη από τη Γερμανία.

Εμείς όμως, δεν αδυνατούμε να χρησιμοποιούμε την οθόνη του. Μέσω των υπεριωδών ακτίνων βλέπουμε το φωτοστέφανο του ανθρωπίνου σώματος, την αύρα.

Η αύρα που παρουσιάζεται σε αυτό το εσωτερικό περίγραμμα του σώματός μας, συνοδεύεται από μία άλλη δέσμη φωτός σε χρώμα ατμού που αναπτύσσεται και εξαπλώνεται μέσω του ιδίου σώματος. Με την οθόνη Κίλνες το ανθρώπινο μάτι ευαισθητοποιείται και αντιλαμβάνεται την αύρα σα μία γκριζομπλέ ακτινοβολία.

Σήμερα οποιοσδήποτε γιατρός μπορεί να χρησιμοποιήσει την οθόνη για διαγνωστικούς σκοπούς με οδηγό του την αύρα. Η οποία σκουραίνει ή αποχρωματίζεται, ανάλογα με την περιοχή του σώματος που νοσεί.

Το να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν άλλα επίπεδα ύπαρξης πέραν του φυσικού είναι λάθος. Κατά τη μυστικιστική θεώρηση, ο άνθρωπος χαίρει μιας επτά μορφής φύσης ραφιναρισμένων εκλεπτυσμένων σωμάτων. Η αύρα αποτελεί την έκφραση αυτής της φύσης. Ο άνθρωπος, όχι μόνο του φυσικού σώματος μα και της διανόησης και του συναισθηματισμού του, γίνεται κοινωνός άλλων πεδίων ύπαρξης.

Οι επτά μας όψεις είναι αλληλένδετες, αποτελούν ρεύματα σκέψεων και αισθημάτων. Συχνά δε, ο ρόλος τους είναι η επικάλυψη του συνειδητού. Επάξια λοιπόν ο άνθρωπος χαρακτηρίζεται ως από τα πλέον πολύπλοκα δημιουργήματα. Δημιούργημα που ξεπερνά τα κατεστημένα ρασιοναλιστικά όρια. Δημιούργημα που εξελίσσεται μέσα από την επτά μορφή του φύση.

Οι επτά όψεις του ανθρώπου ταξινομούνται συνήθως με βάση τα ακόλουθα επίπεδα συναίσθησης:
• Φυσικό αιθερικό επίπεδο
Αστρικό επίπεδο
Κατώτερο εγκεφαλικό επίπεδο
Ανώτερο εγκεφαλικό επίπεδο
Πνευματικό αιτιατό επίπεδο
Διαισθητικό επίπεδο
Θεϊκό ή απόλυτο επίπεδο

Στους ειδικούς ή αυτούς που χρησιμοποιούν την οθόνη Κίλνες η αύρα φανερώνει το χαρακτήρα του ανθρώπου, τη συναισθηματική και εγκεφαλική κατάστασή του, την υγεία και την πνευματική του ανάπτυξη.

Κατά την Αρχαία Σοφία η επτά μορφή φύση- πηγή ενέργειας για την αύρα- αποτελείται από επτά διαφορετικές μονάδες ή μήκη κύματος, τα οποία περιβάλλουν ελλειπτικά τον άνθρωπο. Η έκταση και η δύναμη της αύρας αυτής είναι ανάλογη της υγείας, της συναισθηματικής, πνευματικής και εξελικτικής πορείας του κάθε ανθρώπου. 

ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ AYΡΑΣ

Τα επτά σώματα του ανθρώπου
Προϊόν του αιθερικού σώματος είναι το πρώτο φωτοστέφανο που έχει τη βάση του στο κέντρο της σπονδυλικής στήλης. Οι εξασκημένοι το αντιλαμβάνονται σα μία μάζα νέφους. Η χρησιμότητά του είναι μεγάλη, εφόσον προσελκύει από την ατμόσφαιρα το «πράνα»- την ενέργεια ζωής- για να διανείμει κατόπιν στον ανθρώπινο οργανισμό. Ενώ στο υγιές σώμα το φωτοστέφανο ακτινοβολείται από το κέντρο του σώματος και η αύρα δίνεται κεκλιμένα και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το δεύτερο φωτοστέφανο πηγάζει από το συναισθηματικό ή αστρικό σώμα το οποίο εδρεύει στο σπλήνα. Το φωτοστέφανο αυτό περιβάλει το ανθρώπινο σώμα, επεκτεινόμενο μέχρι 12-18 ίντσες.

Κάθε ιδεολογική ή συναισθηματική αλλαγή επηρεάζει αυτόματα την αύρα η οποία δονείται και αλλάζει ανάλογα. Όταν υπάρχει συναισθηματική ισορροπία η αύρα είναι φωτεινή και λαμπερή.

Το τρίτο φωτοστέφανο επισημαίνει τη δύναμη της διανοητικής κατάστασης ενός ανθρώπου και τον τρόπο έκφρασής της. Η διανοητική ανάπτυξη εξαρτάται βασικά από το ίδιο το άτομο. Αυτό το φωτοστέφανο έχει σχήμα ωοειδές και εκπέμπει ένα απαλό κίτρινο χρώμα. Στον ανεπτυγμένο διανοητικά άνθρωπο η ακτινοβολία είναι λαμπερή και φωτεινή. Στο μη ανεπτυγμένο η παρουσία σκοτεινών κηλίδων περιορίζει τη φωτεινότητα της αύρας.

Το τέταρτο φωτοστέφανο αποτελεί το κλειδί της ανώτερης πνευματικής και ψυχικής κατάστασης ενός ανθρώπου. Εδώ βασιλεύουν η φαντασία, η έμπνευση, η διαίσθηση η δημιουργικότητα στις τέχνες και στη λογοτεχνία. Το χρώμα του είναι το πράσινο.

Το πέμπτο φωτοστέφανο διεισδύει στα προηγούμενα τέσσερα και είναι ενδεικτικό της πνευματικής ουσίας ενός ατόμου. Λειτουργεί ως σταθμός υποδοχής πράξεων κατωτέρων μορφών και σαν αντιγραφέας των εντυπώσεων τους. Αυτό το φωτοστέφανο είναι το περισσότερο σημαντικό διότι σφραγίζει την ένωση του κόσμου με το άτομο, της προσωπικής ζωής με τη συνείδηση.

Τα έκτο και έβδομο (τα ανώτερα και παγκόσμια φωτοστέφανα) ανήκουν περισσότερο στον κόσμο παρά σε μεμονωμένα άτομα. Συναντιούνται μόνο σε μυημένους.

Κέντρα δύναμης
Τα επτά εκλεπτυσμένα μας σώματα είναι συνδεδεμένα με τα επτά κέντρα δύναμης (chakras) και τα οποία εντοπίζονται στη σπονδυλική στήλη. Κάθε κέντρο δύναμης περισυλλέγει μία κυρίαρχη χρωματική ακτίνα, η οποία θεωρείται ως απαραίτητη για την αρμονία του ανθρώπου. Δυσαρμονία προκαλείται όταν η δόνηση του συγκεκριμένου χρώματος είναι μικρότερη της φυσιολογικής. Τα αίτια μπορεί να είναι εξωγενή (ατύχημα, επιδημία) ή ενδογενή (τυχόν αρνητικές σκέψεις).

Όταν κάποτε ρώτησαν ένα αγοράκι πώς βλέπει τον θεό, αυτό απάντησε: «Τον σκέφτομαι σαν φως». Με αυτήν την τόσο όμορφη απάντηση εύκολα μπορούμε να κατανοήσουμε το ρόλο των χρωμάτων στη ζωή μας.

Κάθε δόνηση αντιστοιχεί σένα χρώμα. Όλες οι χρωματικές ακτίνες πηγάζουν από ένα κεντρικό σημείο το οποίο ονομάζεται Το Μεγάλο Λευκό Φως ή Λόγος.

Στην καθημερινή μας ζωή αντιλαμβανόμαστε μόνο την εξωτερική μορφή των πραγμάτων. Η εσωτερική αφήνεται να ανακαλυφτεί στην προσωπική διάθεση του καθενός.

Μέσω των κέντρων δύναμης το ανθρώπινο σώμα προσλαμβάνει την ενέργεια του Λευκού Φωτός. Κάθε κέντρο μέσω του δικού του χρώματος απορροφά από το φυσικό περιβάλλον και από τα ανώτερα συνειδησιακά επίπεδα, μία μορφή γονικής ενέργειας. Μέσα σε ένα υγιές σώμα η ενέργεια κυκλοφορεί αρμονικά και απορροφάται από τα κέντρα. Σε ένα ασθενές σώμα, η ενέργεια μπλοκάρεται και δεν απορροφάται.
Είναι γνωστό ότι τα ανώτερα σώματα επιδρούν στα κατώτερα ποτέ το αντίθετο, γι’ αυτό αν η κοσμική ενέργεια σταματούσε στο 4ο επίπεδο, το αιθερικό και αστρικό σώμα θα παραμορφώνονταν.

ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ AYΡΑΣ

Οι ακτινοβολίες και τα κέντρα δύναμης
Οι επτά κύριες ακτινοβολίες και κέντρα που περισυλλέγουν τις ακτινοβολίες είναι:
Κόκκινο: Το χαμηλότερο κέντρο στη βάση της σπονδυλικής στήλης
Πορτοκαλί: αριστερή πλευρά του σκελετού, όπου εντοπίζεται η οσφυϊκή ζώνη (Σπληνικό κέντρο)
Κίτρινο: Μέση περιοχή, περιοχή της πλάτης, πάνω από τους νεφρούς (κεντρικό νευρικό σύστημα)
Πράσινο: Ανάμεσα στις ωμοπλάτες. Άμεση συμφωνία με την καρδιά
Μπλε: Κρανιακή βάση (κέντρο λαιμού)
Λουλακί: Οφθαλμολογικός αδένας – Μετωπιαίο κέντρο
Ιώδες: Εγκεφαλικός θόλος – εγκεφαλικό κέντρο

Σε κάθε χρώμα αντιστοιχούν επτά βασικά κέντρα δύναμης. Στο αιθερικό σώμα τα κέντρα κινούνται σφαιρικά έχοντας σα πρότυπο το φυσικό σώμα. Τα κέντρα δύναμης συνδέονται με τον ανθρώπινο σκελετό σε τακτές αποστάσεις.

Το φως είναι δύναμη που οδηγεί στην ανάπτυξη. Η δημιουργία και η διατήρηση κάθε ζωντανού οργανισμού εξαρτάται από αυτό. Το ηλιακό φως για παράδειγμα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες θεραπευτικές συνιστώσες.
Στο ανθρώπινο σώμα η ενέργεια, προσλαμβάνεται από τα τσάκρας και διανέμεται ανάλογα.

Κάθε τσάκρα απορροφά ένα ορισμένο χρώμα. Δηλαδή, το κόκκινο και το πορτοκαλί συλλέγουν την ηλιακή ακτινοβολία και την κατευθύνουν προς το σώμα. Αυτά τα χρώματα εξουσιάζουν τη φυσική και αιθερική περιοχή του ανθρώπου. Του παρέχουν ζωτική ενέργεια, παρόλο που η λειτουργία τους δεν είναι τοπική, αλλά διεισδυτική.

Το κίτρινο εξουσιάζει την κατώτερη εγκεφαλική περιοχή επηρεάζει όμως και τη συναισθηματική.

Το πράσινο τσάκρα ή κέντρο καρδιάς εξουσιάζει την ανώτερη εγκεφαλική περιοχή και τα ανώτερα συναισθήματα, όπως συμπάθεια, ευγένεια, κατανόηση και συμπόνια.

Το μπλε το τσάκρα του λαιμού ελέγχει τις πνευματικές και θρησκευτικές τους τάσεις.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος και το σώμα βρίσκονται σε υγιή κατάσταση μόνο όταν τα μπλε, κόκκινο και κίτρινο τσάκρας λειτουργούν αρμονικά.

Η ψυχική ανάταση κανονίζεται από το λουλακί και το ιώδες, που εκφράζουν διορατικότητα και διαίσθηση.

Η Χρωματοθεραπεία (για την οποία έχει γίνει αναφορά στη ιστοσελίδα μας) μπορεί να επαναφέρει την αρμονία σένα ασθενές σώμα. Μπορεί να το καταπραΰνει και να τονώσει την κυκλοφορία του, μέσω των τσάκρας. Η διάγνωση είναι δυνατή είτε μέσω της ενόρασης, είτε μέσω μηχανημάτων που καθιστούν την αύρα ορατή. Μια αποχρωματισμένη περιοχή αποτελεί σημάδι αρρώστιας, που μπορεί όμως να θεραπευτεί μέσω ακτινοβολιών.

Η «αναπνοή χρώματος» είναι δυνατόν να επισπεύσει την ανάρρωση ή απλά να διατηρήσει την καλή φυσική κατάσταση ενός ανθρώπου.

Εκεί όπου η αύρα παρουσιάζεται εξασθενημένη, ασκείται η λεγόμενη «χρωματοαναπνοή» Η τόνωση του οργανισμού και η αύξηση της ζωτικότητας είναι εξασφαλισμένες. Σε κάθε χρώμα κυριαρχεί κάποιο στοιχείο. Για παράδειγμα στον Νο 1 που κυριαρχεί το φυσικό στοιχείο και που εντοπίζεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης το χρώμα που αντιστοιχεί είναι το κόκκινο.

Στο Νο 5 (κέντρο λαιμού) στο οποίο κυριαρχεί ένα ειδικό θεραπευτικό στοιχείο το χρώμα που αντιστοιχεί είναι το μπλε.

Η Πνευματική δύναμη
Η χρωματοθεραπεία δεν είναι μόνο μία σωματική δύναμη. Είναι επίσης και πνευματική. Για αυτό τα φυσικά σώματα συνδέονται άμεσα με τις δυνάμεις και τις δονήσεις ανωτέρων επιπέδων.

Η χρήση της χρωματοθεραπείας δεν περιορίζεται μόνο στους πνευματικούς ή ανορθόδοξους θεραπευτές, αλλά επεκτείνεται και στους υπόλοιπους επιστήμονες – θεραπευτές. Οι δεύτεροι βέβαια, χρησιμοποιούν ακτίνες που είναι πιο ισχυρές - για αυτό και επικίνδυνες- όπως οι υπέρυθρες και υπεριώδεις. Όμως, όπως και να έχει το πράγμα η χρωματοθεραπεία μπορεί να γίνει ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των κατεστημένων (ορθόδοξων) και μη κατεστημένων τρόπων θεραπείας και σκέψης.

Η χρωματοθεραπεία δε θεραπεύει μόνο ακίνδυνα αλλά και προλαμβάνει αποτελεσματικά καθώς μία ασθένεια μπορεί να διαγνωσθεί πολύ πριν εκδηλωθεί και να θεραπευτεί χωρίς παρενέργειες.

 

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Σαν Σήμερα