Κουβεντιάζοντας με τον Κρόνο

Κουβεντιάζοντας με τον Κρόνο

Μία συζήτηση επί της ουσίας με τον ΚΡΟΝΟ

Κρόνε, δάσκαλε αυστηρέ και ανέραστε, σου έσυρα μερικά τις προάλλες, καθώς κουβέντιαζα με τον αντάρτη τον Άρη και δε θέλω να νομίζεις πως σε κατηγορώ πίσω από την πλάτη σου. Δε σου αρέσει όπως σε αποκαλώ και δε νομίζω να αμφισβητείς ότι είσαι ο ένας εκ των δύο διδασκάλων του πλανητικού συστήματος.

Μου θυμίζεις όμως τις περιγραφές των εκπαιδευτικών της εποχής της γιαγιάς μου. Καθόντουσαν με τη βέργα στο χέρι, ψάχνοντας με το κερί δικαιολογία, για να την κατεβάσουν με φόρα σε κάποια οπίσθια ή παλάμη. Ίδιος είσαι και του λόγου σου κύριε Κρόνε. Κεριά και λιβάνια και μη θυμώνεις. Έτσι «κυριλέ» έκανες και τους Αιγόκερους, μια και είσαι ο κυρίαρχος πλανήτης τους ακόμα και στην περίπτωση των ομοφυλόφιλων, αλλά που να βρεθεί τέτοιο είδος μέσα στους Αιγόκερους σου! Μετά, που πάει η αξιοπρέπεια και ο αυτοσεβασμός τους, η ψυχρότητα και το απόμακρο του χαρακτήρα τους. Ακόμα και αν έχει κάποιος Κρόνιος τέτοιες τάσεις από τη γέννα του, θα τις πνίξει, δε θα τις αφήσει ποτέ να βγουν στην επιφάνεια.

Μία ζωή μαθαίνουμε από σένα, θέλουμε δε θέλουμε, κι αλίμονο στους «σκράπες» ή αυτούς που δε λαβαίνουν υπόψη τους τη διδασκαλία σου. Σίγουρα οι «μετεξεταστέοι» κα οι έλεγχοι προόδου και διαγωγής στα σχολεία είναι δική σου εφεύρεση. Έτσι απόκτησες και την προβολή που ήθελες, έγινες ο διασημότερος δάσκαλος, όχι όμως και ο συμπαθέστερος.

Τώρα που ασχολούμαι κομματάκι και με την αστρολογία, έμαθα πως τίποτα δε θεωρείται τελείως τρέλα ή ανωμαλία και όλα κάπως τα εξηγούν και τα δικαιολογούν οι αστρολόγοι. Το λέω λοιπόν, μπας και μου βρουν κάποια λογική αιτία. Μήπως ευθύνεται ο... Ερμής που είναι στον Αιγόκερω; ή μήπως ο άλλος δάσκαλος του ζωδιακού, ο χαρωπός Δίας, που είναι στο ζώδιο των παραισθήσεων και της μέθης τα... ψαράκια;

Τα μαθήματα σου βέβαια και οι ταλαιπωρίες που μας δημιουργείς, σχετίζονται με το ζώδιο και κυρίως το σπίτι (οίκο) που βρίσκεσαι στο ωροσκόπιο του καθενός από μας και τις γωνιακές όψεις που κάνεις με τους άλλους πλανήτες. Σε όποιο σπίτι σε έχουμε, μας αλλάζεις τα φώτα στον τομέα που «εξουσιάζει». Και βλέπεις αυτό το σπίτι δε μπορούμε να το πουλήσουμε να εισπράξουμε και λίγο ρευστό για τις όποιες ανάγκες μας, ούτε να το δωρίσουμε για να μην πληρώνουμε ΦΑΠ, ΕΝΦΙΑ κ.λπ. Στο σπίτι (οίκο) που βρίσκεσαι έχουμε ευχή και κατάρα να το διατηρούμε δια βίου και μάλιστα να το συντηρούμε και με οποιοδήποτε κόστος από πάνω. Αυτός που σε έχει στο πρώτο του σπίτι δε βλέπει άσπρη μέρα. Άλλος που σε έχει στο δεύτερο και τρομάζει να βγάλει πέντε δεκάρες, ή κερδίζει λεφτά, αλλά δεν του μένει τίποτα για τον εαυτόν του. Άλλος που σε έχει στο τρίτο και μένει μοναχοπαίδι ή έχει αδέρφια που του προκαλούν συνέχεια προβλήματα καθώς και οι γείτονες. Άλλος που σε έχει στον τέταρτο δε σταματούν τα προβλήματα στην οικογένεια ή στην προσωπική περιουσία. Αν βρίσκεσαι στον πέμπτο, τρομάζει ο άνθρωπος να έχει μία ευτυχισμένη αισθηματική ζωή, χώρια που μπορεί να τον αφήσεις χωρίς απογόνους. Στο έκτο, του αλλάζεις τα φώτα στην υγεία και στην εργασία. Στον έβδομο, το σπίτι του γάμου, το πας «Σαράντα χρόνια φαγούρα». Στον όγδοο έτσι και περιμένει καμιά κληρονομία, αν την πάρει ποτέ εμένα να με φτύσει. Και από σεξ… άστα και βράστα. Στο ένατο σπίτι, όταν σε έχει κάποιος, μακρινά ταξίδια ακούει, και ταξίδια δε βλέπει. Κατά διαόλου και οι ανώτερες σπουδές κ.λπ. Είδα που έστριψες το πρόσωπό σου όταν έφτασα στο ενδέκατο, όμως εδώ θα βγάλω το άχτι μου αναφερόμενη σε μια φίλη μου.

Αυτή σε έχει στον ενδέκατο σπίτι της, δηλαδή στων ομαδικών φίλων και συλλόγων. Μια ζωή ό,τι και να έλεγε και να έκανε την παρεξηγούσαν. Κάποιες φορές οι άντρες στις παρέες της την έβλεπαν ερωτικά και οι γυναίκες ως αντίζηλο και εκεί το πράγμα στράβωνε. Οι πιο ανατολίτες άντρες έβλεπαν ότι τους χάλαγε τις γυναίκες και την πιάτσα με τη συμπεριφορά της και την έβαζαν στο σημάδι, ώσπου... το έκλεισε το σπίτι, τον ενδέκατο της, και το περιεχόμενό του το μετακόμισε, το μισό στο πέμπτο της, ευάερο και ευήλιο ρετιρεδάκι, όπου έχει τον τρυφερό και ερωτιάρη Ποσειδώνα και το γύρισε στους ερωτικούς φίλους, που με αυτούς τα πάει μια χαρά. Τις υπόλοιπες αποσκευές της από τον ενδέκατο τις μετέφερε στο έβδομο σπίτι της που είναι και των συντρόφων και των συνεργατών. Εκεί μέσα έχει εγκατεστημένη μια νωχελική και καλοσυνάτη Αφροδίτη, που δε χαλάει χατίρια. Όσο γι’ αυτόν που τον Κρόνο τον έχει στο δωδέκατο σπίτι του τι να πω, δε μπορώ για τι συγχύζομαι. Δε θέλω να αναφερθώ στη μοναξιά και όλα τα σχετικά με αυτήν.

Και δε φτάνουν μόνο αυτά, είναι και άλλα που κάνεις, όπως όταν περνάς από τη γενέθλια θέση μας στα 28 με 30 χρόνια μας, μας αλλάζεις τον αδόξαστο. Μήπως λέω ψέματα; Στα 28 μου που περνούσες από το δεύτερο σπίτι μου με γέμισες χρέη μέχρι το λαιμό.

Εκεί που η αναποδιά σου βρε στριφνέ γεροντοκόρε φτάνει στο απροχώρητο, είναι που περνάς για δεύτερη φορά ξανά από τη γενέθλια θέση σου γύρω στα 57 μας. Εδώ έχεις και το θράσος να λες ήρθα να δω αν μεγάλωσες και βέβαια πόσο ωρίμασες από τότε... Μας δουλεύεις; Αυτό είναι που λένε «να σε βαράνε, και να σου λένε και ωχ»!

(από τη φίλη, της Γιώτας Καλογερά, Ηρώ)

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ από σταθερό στο 8758758080 με χρέωση μόνο 0,75 €/1' (με ΦΠΑ)
ή από σταθερό και κινητό στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’ (με Φ.Π.Α. και Τέλος Σταθ. Τηλ/νιας) και από Κινητό 1,58€/1’ (με Φ.Π.Α. και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Κιν. Τηλ/νιας 12%, 15% 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ Φ.Π.Α.)
Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Η διαδικασία της αλλαγής Η διαδικασία της αλλαγής
Αν είσαι ένας από τους πολλούς που σκέφτεται: «Δεν είναι δίκαιο όλα μου πάνε στραβά» σου προτείνω κατ’ αρχήν να έχεις το θάρρος να ...
More detail
5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι 5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι
Οι συρράξεις στη Μέση Ανατολή, η ανακάλυψη της Αμερικής και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας είχαν προβλεφθεί αιώνες πριν, από μια τυφλή...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Ημερολόγιο