Ψυχολογικά χαρακτηριστικά

Ψυχολογικά χαρακτηριστικά ζωδίων

Υπομονετικά και ψύχραιμα, αυθόρμητα και θαρραλέα, αν μπορούσαν τα ζώδια να ταυτιστούν με κάποια ψυχολογικά χαρακτηριστικά, ποια θα ήταν αυτά;


kriosΚριός
Ο Κριός αδυνατεί να διακρίνει το σημαντικό από το ασήμαντο και το ασφαλές από το επικίνδυνο.

Από την άλλη πλευρά είναι ικανός στο να αντιμετωπίζει αντιξοότητες ενεργητικά και δυναμικά. Τον χαρακτηρίζει το θάρρος και η αισιοδοξία.


tavrosΤαύρος
Ένας Ταύρος θα απωθήσει στο υποσυνείδητό εκείνες τις σκέψεις και τα συναισθήματα που απειλούν την ψυχική του ισορροπία, γι’ αυτό θεωρείται από κάποιους συναισθηματικά σταθερός. Μέσα του δεν είναι.

Στα θετικά του, είναι ένα ζώδιο υπομονετικό με αυτοέλεγχο και έχει τη δυνατότητα να εκφράζεται αυθόρμητα.


didimoiΔίδυμοι
Ο Δίδυμος έχει δύο αντικρουόμενες απόψεις μέσα στο μυαλό του, γεγονός που του καθιστά αδύνατο να αντιλαμβάνεται τα δικά του πραγματικά κίνητρα.

Από την άλλη μεριά, το ψυχολογικό του αυτό χαρακτηριστικό τον βοηθά να αποδέχεται νηφάλια τα θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά του εαυτού του.


karkinosΚαρκίνος
Αν διαγνώσεις έναν αληθινό Καρκίνο, το πόρισμα σου θα είναι «Απότομες συναισθηματικές μεταπτώσεις». Η υπερευαισθησία του μπορεί να αλλάξει ακαριαία τη διάθεσή του.

Ένα θετικό του ψυχολογική χαρακτηριστικό, είναι η δυνατότητα του να εκφράζει αυθόρμητα τις σκέψεις και τα αισθήματα του.


leonΛέων
Η πιο ταιριαστή περιγραφή για τον Λέων είναι η ναρκισσιστική υπεροψία που τον διακατέχει, η οποία στηρίζεται σε μια διαστρεβλωμένη και εξιδανικευμένη εικόνα του εαυτού του, παράλληλα με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Γι’ αυτό βαθιά μέσα του είναι ευαίσθητος.

Στα θετικά του χαρακτηριστικά είναι η αφαιρετική σκέψη. Γνωρίζει ακριβώς ποια πληροφορία χρειάζεται και ποια πρέπει να πετάξει. Ίσως γι’ αυτό δεν σε κουράζουν οι ιστορίες του.


parthenosΠαρθένος
Η τελειομανία είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην ψυχοσύνθεση ενός Παρθένου. Αυτό του το χαρακτηριστικό του προκαλεί ανεδαφικές προσδοκίες και αναίτιο πεσιμισμό.

Ωστόσο, ενώ έχει μεγάλες προσδοκίες από τον εαυτό του, αντιλαμβάνεται με εποικοδομητικό, αποτελεσματικό τρόπο την πραγματικότητα.


zygosΖυγός
Ο λόγος που ο Ζυγός δυσκολεύεται να συνδεθεί βαθύτερα με άλλους ανθρώπους είναι η δυσκολία του να αναγνωρίσει τις επιθυμίες, ανάγκες, εμπειρίες και αισθήματα των άλλων.

Από την άλλη, ο λόγος που τον συμπαθούν πολλοί άνθρωποι είναι ότι έχει τη δυνατότητα να ανέχεται (είπαμε, χωρίς να καταλαβαίνει) τις αδυναμίες και τις αντιφάσεις των άλλων.


skorpiosΣκορπιός
Ο Σκορπιός δεν προθυμοποιείται σχεδόν ποτέ να αναλάβει κάποιον ηγετικό ρόλο, ακόμη και όταν έχει τη δυνατότητα. Αυτό που φταίει είναι το άναρχο πνεύμα που τον διακατέχει.

Η απόφαση του να μην θέλει να ηγείται, όμως, τον καθιστά ανεξάρτητο και ελεύθερο να κάνει τις επιλογές του.


toxotisΤοξότης
Η υπερβάλουσα θετική ενέργεια του Τοξότη μαρτυρά μία κάποια δυσκολία συνειδητοποίησης και εξωτερίκευσης βαθύτερων, προσωπικών αισθημάτων.

Ενώ, στην αντίπερα όχθη, το ελεύθερο πνεύμα του, τον βοηθά να αποστασιοποιείται από τους κοινωνικούς ρόλους.


aigokerosΑιγόκερως
Ο Αιγόκερως είναι ευάλωτος όσον αφορά τις απολαύσεις. Δεν έχει την ικανότητα να αντισταθεί στις παρορμήσεις του για φαγητό, ποτό, κατανάλωση.

Αυτό του το χαρακτηριστικό έρχεται να ισορροπήσει η επίμονη αφιέρωση σε πραγματοποιήσιμους στόχους και δημιουργικές δραστηριότητες.


ydroxoosΥδροχόος
Ο Υδροχόος έχει αρκετές φορές την τάση να απομονώνεται κοινωνικά, να αποκόπτει τις διαπροσωπικές του σχέσεις, με αποτέλεσμα να μη χτίζει ένα υποστηρικτικό δίκτυο. Εύκολα από πολλούς μπορεί να χαρακτηριστεί αντικοινωνικός.

Ένα άκρως θετικό ψυχολογικό του χαρακτηριστικό είναι η τόλμη του όσον αφορά τη διαφορετικότητα. Αυτό αντικατοπτρίζεται στα ενδιαφέροντά του και το ιδιαίτερο της συμπεριφοράς του.


ixthysΙχθείς
Η αλλόκοτη συμπεριφορά του ονειροπόλου Ιχθύ στην ψυχολογία μεταφράζεται ως παρερμηνεία των καθημερινών γεγονότων: μπερδεύει το πραγματικό με το φαντασιακό, το αντικειμενικό με το βιωματικό.

Στο ίδιο μοτίβο όμως, λόγω της φαντασίας του, μπορεί να υπερβεί τα όρια της λογικής σκέψης και να αναζητήσει καλλιτεχνικές και πνευματικές εμπειρίες.


από το in2life.gr

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ από σταθερό στο 8758758080 με χρέωση μόνο 0,75 €/1' (με ΦΠΑ)
ή από σταθερό και κινητό στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’ (με Φ.Π.Α. και Τέλος Σταθ. Τηλ/νιας) και από Κινητό 1,58€/1’ (με Φ.Π.Α. και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Κιν. Τηλ/νιας 12%, 15% 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ Φ.Π.Α.)
Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ο Αστρολογικός Γιατρός σας Ο Αστρολογικός Γιατρός σας
Η ιατρική αστρολογία είναι μία επιστήμη που απαιτεί γνώσεις αστρολογίας και ιατρικής. Θεωρητικά, χρειάζονται πολλά χρόνια για να ...
More detail
5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι 5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι
Οι συρράξεις στη Μέση Ανατολή, η ανακάλυψη της Αμερικής και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας είχαν προβλεφθεί αιώνες πριν, από μια τυφλή...
More detail
Μαθήματα Αστρολογιας Ι Μαθήματα Αστρολογιας Ι
Στο πρώτο αυτό μέρος παρουσιάζονται τα βασικά στοιχεία για να ξεκινήσει κάποιος να ασχολείται με την αστρολογία, δηλαδή οι βασικές...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Ημερολόγιο

Σαν Σήμερα