Το ωροσκόπιο των κοσμημάτων

 ΤΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΛΙΘΟΜΑΝΙΑΣ

Ποιος από εμάς δεν έχει την εικόνα ενός κοσμήματος στο μυαλό του και ποιος δεν έχει την επιθυμία να αποκτήσει κοσμήματα; Κοσμήματα σπάνια και πολύτιμα μέτρια σε ποιότητα ή ακόμα και απομιμήσεις; 

Ποιός δεν έχει δει ή δεν έχει ακούσει για εκτιμήσεις κοσμημάτων για ενεχυρίαση από τους κατόχους των ή ακόμη και πώληση κοσμημάτων σε τιμή ευκαιρίας από τους ιδιοκτήτες τους που για κάποιο άλφα ή βήτα τρόπο έχουν χάσει την περιουσία τους ή έχουν άμεση ανάγκη χρημάτων. 

Εδώ γεννώνται πολλά ερωτήματα. Υπάρχει σχέση μεταξύ του κοσμήματος και του κατόχου του; Μήπως μερικά κοσμήματα είναι φορείς τύχης περισσότερο από ότι είναι άλλα; Υπάρχουν κοσμήματα που φέρνουν ατυχία ή ακόμη και δυστυχία; Είναι γεγονός ότι μερικοί πολύτιμοι λίθοι επηρεάζουν μόνο μερικούς ανθρώπους;

Μήπως υπάρχει και σχέση μεταξύ των χρωμάτων και της επιρροής που ασκεί ένας πολύτιμος λίθος σε αυτόν που το φορά; Μήπως υπάρχει κάποια πλανητική επιρροή που επιδρά παράλληλα στο κόσμημα και στον κάτοχο του, κυρίως σε αυτόν που το φορά;

Μετά από εκτεταμένες και χρονοβόρες έρευνες όπου εμπειρικά μελετήθηκαν χιλιάδες περιπτώσεις το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι πράγματι ορισμένα κοσμήματα μπορούν απερίφραστα να καταταγούν στην κατηγορία των τυχερών, φέρνοντας τύχη και ευτυχία στον κάτοχο τους ενώ αντίθετα άλλα κοσμήματα ιδίως ορισμένοι πολύτιμοι λίθοι προκαλούν κακοτυχία.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το ίδιο κόσμημα που φέρνει καλή τύχη σε ένα άτομο να φέρνει κακοτυχία σε ένα άλλον που το φορά.

Το συμπέρασμα ως προς αυτό είναι ότι το κάθε κόσμημα έχει τη δική του διάθεση απέναντι στον κάτοχο του ακόμα και σε αυτόν που το φορά.

Άλλο ένα γεγονός είναι το χρώμα ορισμένων κοσμημάτων το οποίο σε άλλους ανθρώπους δημιουργεί θετικούς κραδασμούς και σε άλλους αρνητικούς Από τα πολύ παλιά χρόνια, οι πρώτοι αστρολόγοι μετά την έρευνα των ωροσκοπίων εξατομικεύοντας τα χαρακτηριστικά των ατόμων στη συνέχεια πρότειναν τα κατάλληλη κοσμήματα γι αυτούς. Εν ολίγοις, το κάθε άτομο χωριστά επισφραγίζεται από τη χρωματική αρμονία και από την πλανητική επιρροή.

Άλλωστε βλέπουμε ότι και οι σχεδιαστές μόδας ανάλογα με το σχέδιο και το δέσιμο ενός κοσμήματος συνδυάζουν χρωματικά και τα υπόλοιπα αξεσουάρ του ντυσίματος.

Οι πρώτοι αστρολόγοι πίστεψαν πολύ περισσότερο από όσο σήμερα στις πλανητικές επιρροές στον άνθρωπο και στο πεπρωμένο του καθώς οι πολύτιμες πέτρες και τα μέταλλα, με την πρωτογενή τους μορφή τη γήινη δέχονται και την ανάλογη πλανητική ακτινοβολία.


ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

ΤΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝΟι πρώτοι Αιγύπτιοι τοποθετούσαν μαζί με τους νεκρούς τους στον τάφο και τα κοσμήματα που φορούσαν όταν ζούσαν. Αυτό το έκαναν για τη διατήρηση της πνευματικής ζωής τους και μετά το σαρκικό τους θάνατο, συμβόλιζαν δε τη δημιουργική δύναμη, την αναγέννηση, την ανάσταση και τη σπουδαιότητα της ψυχής.

Οι Αιγύπτιοι πίστευαν ακόμη ότι μερικές πολύτιμες πέτρες ήταν προικισμένες με ιδιαίτερες προστατευτικές δυνάμεις, εν ολίγοις έπαιζαν ρόλο φυλακτού. Οι κυριότερες πέτρες που χρησιμοποιήθηκαν από τους Αιγύπτιους στα βραχιόλια και στα περιδέραια τους ήταν, τα σμαράγδια, οι κορνεόλιοι, οι αμέθυστοι, οι αχάτες, οι ορυκτοί κρύσταλλοι, οι ίασπεις, οι βήρυλλοι, οι λάπις λάζουλι, το τουρκουάζ. Αυτές οι πολύτιμες πέτρες συνδέονταν με θεούς και θεές.

Οι σοφοί της εποχής θεωρούσαν τις θεότητες ως προσωποποιήσεις των δυνάμεων της φύσης και οι αστρολόγοι τοποθέτησαν τα σημεία του ζωδιακού μέσα στα τέσσερα στοιχεία. Οι αρχαίοι Έλληνες υπέθεταν ότι κάθε τι που προέρχεται από τον Ήλιο και τη θάλασσα μέχρι και την μικρότερη πολύτιμη πέτρα βρίσκονταν κάτω από την προστασία μίας κάποιας θεότητας.ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΥ (κεχριμπάρι)

ΤΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝΑπό τη μυθολογία πληροφορούμεθα ότι η προέλευση του ήλεκτρου αναφέρεται στη ιστορία του Φαέθωνα, υιού του Θεού του Ήλιου Απόλλωνα και της Νύμφης Κλιμένης.

Όταν ο Φαέθων πληροφορήθηκε από ένα συμπαίκτη του ότι ήταν υιός ενός Θεού εζήτησε εξηγήσεις από τη μητέρα του η οποία του δικαιολογήθηκε για την μέχρι τότε απόκρυψη της πατρότητας του λέγοντας του ότι αυτός ήταν ο Απόλλων οποίος όμως αγνοούσε ότι ήταν υιός του.

Ο Φαέθων τότε επήγε στο παλάτι του πατέρα του, θεού του Ήλιου το οποίο ήταν κτισμένο στη κορυφή του βουνού. Στις κολώνες του ακτινοβολούσε το χρυσάφι και οι πολύτιμες πανάκριβες πέτρες. Οι πόρτες ήταν από ασήμι και τα ταβάνια από γυαλισμένο ελεφαντοστού. Η τέχνη τους ξεπερνούσε την αξία των υλικών και οι τοίχοι ήταν ζωγραφισμένοι από τον θεό Ήφαιστο για να αντιπροσωπεύουν την γη, τη θάλασσα, τον ουρανό και αυτούς που κατοικούσαν σ΄όλα αυτά. Παντού ήταν χαραγμένο το ομοίωμα του ουρανού. Πάνω δε στις ασημένιες πόρτες ήταν χαραγμένα τα 12 ζώδια του ζωδιακού.

Εκεί λοιπόν, όταν ο Φαέθων συνάντησε τον Απόλλωνα και του εξήγησε το λόγω της επίσκεψης του, εκείνος αμέσως τον αναγνώρισε ως γιό του και του υποσχέθηκε ένα δώρο που θα επιθυμούσε ο ίδιος. Του εζήτησε το άρμα του Ήλιου. Ο θεός Απόλλων γνωρίζοντας την επικινδυνότητα του προσπάθησε να τον αποτρέψει λέγοντας του ότι εκτός από τον ίδιο κανένας από τους υπόλοιπους θεούς δεν έχει την ικανότητα να οδηγήσει αυτό το φλεγόμενο άρμα της ημέρας Ο δρόμος υιέ μου είναι δύσκολος, καθώς ο ουρανός γυρίζει ασταμάτητα παίρνει μαζί του και τα άστρα, περνά μέσα από τρομερά τέρατα. Θα περνάς δίπλα από τα κέρατα του Ταύρου, μπροστά από τον Τοξότη και κοντά από τα σαγόνια του Λέοντα… Ο Φαέθων όμως επέμενε στη επιλογή του.

Πριν ξεκινήσει για την θυελλώδη πορεία του ο Απόλλων του άλειψε το πρόσωπο με μια δυνατή αλοιφή φτιαγμένη από σκόνη πολύτιμων λίθων και λάδι αμβροσίας για να προστατεύεται από την λαμπρότητα του Ήλιου. Όταν όμως άνοιξαν οι πύλες της αυγής τα άλογα άρχισαν ένα ξέφρενο δρόμο και ξεφεύγοντας από την καθημερινή τους πορεία βούτηξαν προς την γη καίγοντας χωράφια και δάση και ξεραίνοντας ποτάμια και θάλασσες. Στη συνέχεια ανέβηκαν ψηλά στον ουρανό καίγοντας τον αστερισμό του Σκορπιού και από εκεί κατακρημνίστηκε σαν διάττοντας αστέρας το φλογισμένο κορμί του Φαέθωνα. Η μητέρα και οι αδελφές του καθώς θρηνούσαν την κακή του μοίρα παρατήρησαν ότι και οι λεύκες που σκίαζαν ολόκληρη την περιοχή έκλαιγαν και εκείνες. Τα δάκρυα τους που κυλούσαν αδιάκοπα και χυνόντουσαν σα χυμοί από τα δέντρα έγιναν κεχριμπάρια.

Σημείωση: Για τις περισσότερες πέτρες υπάρχουν παρόμοιες μυθολογικές αναφορές.

 

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
Βιβλία των εκδόσεων Il Piccolo επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες σας. ...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Ημερολόγιο