Τα κοσμήματα και η επιρροή τους

ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥΣ

Αρκετοί άνθρωποι πιστεύουν ότι κάποια από τα κοσμήματα τους φέρνουν καλή τύχη και αρκετοί άλλοι το αντίθετο. 

Οι πρώτοι αστρολόγοι για όλα αυτά πίστευαν ότι οι πολύτιμοι λίθοι και τα μέταλλα είναι στενά συνδεδεμένα με τους πλανήτες και τους αστερισμούς τα οποία τα επηρεάζουν πολύ δυνατά προκαλώντας τις ιδιόμορφες ιδιότητες και τις ιδιάζουσες ποιότητες τους. 

Οι Ασύριοι, οι Βαβυλώνιοι και οι Αιγύπτιοι φορούσαν τα κοσμήματα περισσότερο για την αξία που είχαν σα φυλαχτά. Ο δε Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής συνιστούσε στις θεραπείες του μεταλλικά ζωδιακά κοσμήματα ανάλογα με το προσβαλλόμενο μέρος του σώματος. 

Τον 15ο αιώνα, Άραβες τεχνίτες έκαναν μόδα στην Ευρώπη το φόρεμα των κοσμημάτων, που όπως περιγράφεται στη βίβλο, ήσαν τα κοσμήματα του Μεγάλου ιερέα (προφανώς να επρόκειτο για τον Ααρών).

Συνοψίζοντας όλα τα ανωτέρω και με γνώμονα πάντα την εκτεταμένη έρευνα που έχει γίνει στα 5000 χρόνια περίπου που πέρασαν από την εποχή των πρώτων. Αστρολόγων που ασχολήθηκαν με τις ιδιότητες των μετάλλων και πολύτιμων λίθων μπορούμε πλέον να πούμε με βεβαιότητα ότι τα διάφορα κοσμήματα επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά τους κατόχους τους.

Τον 15ο αιώνα οι πολύτιμοι λίθοι έμπαιναν σε κοσμήματα σχεδιασμένα όμοια με τα 12 κοσμήματα των φυλών του Ισραήλ που ήταν χαραγμένα στο στήθος του.

Μεγάλου ιερέα Ααρών. Αναφορά ως προς αυτά βρίσκουμε στην «έξοδο» «… και έτσι θα γίνει το στέρνο της κρίσης με πολύ λεπτεπίλεπτη δουλειά από χρυσάφι και από πολύτιμα πετράδια μπλε, πορφυρά, κόκκινα, αδιαφανή, και θα είσαι αυτός που θα το κάνει. Θα αποτελείται από τέσσερα τετράγωνα που το καθένα θα έχει πλευρά ίση με μία πιθαμή.

Εσύ θα τοποθετήσεις μέσα σε δείγματα, από πέτρες σε 4 σειρές. Η πρώτη σειρά θα έχει ένα σαρδόνιο, ένα τοπάζι, έναν άνθρακα. Η δεύτερη σειρά θα έχει ένα σμαράγδι, ένα ζαφείρι και ένα διαμάντι. Η Τρίτη σειρά θα έχει ένα λάζουρι, έναν αχάτη, έναν αμέθυστο. Η τέταρτη σειρά θα έχει έναν βήρυλλο, έναν όνυχα, έναν ίασπι. Αυτά θα είναι πλαισιωμένα από χρυσάφι.

Οι πέτρες θα πάρουν τα ονόματα των 12 φυλών του Ισραήλ και θα γίνουν όπως οι πλακογραφίες, προκειμένου να χρησιμοποιούνται ως σφραγίδες».

Σήμερα μερικά κοσμήματα με πέτρες χαράσσονται για τους 12 μήνες του χρόνου και πωλούνται ως γενέθλιες πέτρες Όμως δεν είναι τα ενδεδειγμένα αν αναφέρονται σε ημερολογιακούς μήνες και τούτο διότι ο ημερολογιακός μήνας δεν ταυτίζεται με τη χρονική διάρκεια επιρροής ενός ζωδίου.

Το μυστικό είναι για να έχουμε καλή επιρροή από τις πέτρες θα πρέπει να επιλέγονται σωστά και στον κατάλληλο χρόνο για το κάθε άτομο που θα το φορέσει Ένα σωστά επιλεγμένο κόσμημα δεν αποτελεί ένα συμπλήρωμα στο σύνολο μίας κομψής εμφάνισης παίζει επίσης σημαντικό ρόλο και στην υγεία αυτού που το φορά, ακόμα τον προστατεύει και του χαρίζει συγχρόνως αρμονία και ευτυχία.

Για τη θεραπεία παράδειγμα της δυσεντερίας ή του κωλικού έδιναν ποσότητα κονιορτοποιημένου σεληνίτη ή για αρρώστιες του λαιμού κρεμούσαν χάντρες από κεχριμπάρι σε σπάγκο ή αλυσίδα ή κρεμούσαν μαλαχίτη σε πονόδοντους και εξαγωγές Οι αλχημιστές, οι πρόδρομοι των σύγχρονων χημικών, στους απομονωμένους χώρους των σκοτεινών εργαστηρίων τους ανακάτευαν μυστηριώδεις ζύμες, κύρια συστατικά των οποίων ήταν οι πολύτιμες πέτρες, τα ορυκτά και τα μέταλλα που τα έπαιρναν με πολύ κόπο από τα έγκατα της γης. Υπήρχε η άποψη ότι ένα ελιξίριο παρασκευασμένο από ισάριθμα κομμάτια ζάντ, ρύζι, και δροσερό νερό βρασμένο σε χάλκινο δοχείο και προσεχτικά φιλτραρισμένο. Αυτό ως σκεύασμα δυνάμωνε τους μύες και τα κόκαλα, καθάριζε επίσης και το αίμα.

ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΖΩΔΙΑ
(αναλυτική αναφορά υπάρχει στα βιβλία των προφητειών)

 • ΚΡΙΟΣ: αιμοστάτης, κρύσταλλο, ζαντ, ρουμπίνι, μάτι της γάτας, πυρίτης οπαλίνα, της φωτιάς.
 • ΤΑΥΡΟΣ: διαμάντι, ρουμπίνι, λάπις λάζουλι, ζαφείρι (αμερικάνικο), ίασπις (πράσινος), χρυσολίτης, σταλακτίτης, χρυσοφίτης, μάτι της γάτας, περιδοτίτης, άνθρακας, αμέθυστος, τουρκουάζ.
 • ΔΙΔΥΜΟΙ: αχάτης, άκουα-μαρίνα, περιδοτίτης, πέρλα, σμαράγδι, σπινελίτης, κοράλλι, αιματίτης.
 • ΚΑΡΚΙΝΟΣ: φεγγαρόλιθος, ζιργκον, γρανάτης, αλεξανδρίτης, σεληνίτης, σαρδόνιος, σερπαντίτης, πέρλα, σμαράγδι, αχάτης ραβδωτός, καρνεόλιο.
 • ΛΕΩΝ: χαλαζίας κόκκινος, ρουμπίνι, οπαλίνα της φωτιάς, μαύρος όνυχας, μαλαχίτης πράσινος, τοπάζι, κεχριμπάρι, διαμάντι, μάτι τίγρης, άκουα μαρίνα.
 • ΠΑΡΘΕΝΟΣ: αιματίτης, τουρκουάζ, αχάτης, πέρλα, μαρκασίτης, ζαφείρι, ίασπις, καρνεόλιο, ζααντ, σαρδόνιος, χαλκιδόνιος.
 • ΖΥΓΟΣ: ζαφείρι, οπαλίνα, χρυσολίτης, φεγγαρόλιθος, άνθρακας, λάπις λάζουλι, σμαράγδι, άνθρακας, ρουμπίνι, γύψος, κεχριμπάρι.
 • ΣΚΟΡΠΙΟΣ: κρύσταλλος, αμέθυστος, αστερίας, οπαλίνα, χρυσολίτης, κρύσταλλος της Σκωτίας, (σταχτόχρωμος), άκουα μαρίνα, γρανάτης, τοπάζι.
 • ΤΟΞΟΤΗΣ: υάκινθος, τουρκουάζ, διαμάντι, τοπάζι, σμαράγδι, χαλκιδόνιος, αμέθυστος, ζαφείρι, σαρδόνιος, οπαλίνα.
 • ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: τυρκουάζ, πέρλα, γρανάτης, λαμπραντορίτης, όνυχας, ζαφείρι, αστερίας, άνθρακας, μάτι γάτας.
 • ΥΔΡΟΧΟΟΣ: γρανάτης, αστερίας, διαμάντι, τυρκουάζ, άκουα μαρίνα, καλκιδόνιος, ζαφείρι, λαμπραντορίτης, σαρδόνιος, άνθρακας.
 • ΙΧΘΥΕΣ: αμέθυστος, ζαφείρι, κρύσταλλος, μαύρη οπαλίνα, υάκινθος, πέρλα (μαργαριτάρι), διαμάντι, μαλαχίτης, φεγγαρόπετρα, τυρκουάζ.

 

πηγή: www.yiotakalogera.gr

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
Βιβλία των εκδόσεων Il Piccolo επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες σας. ...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Ημερολόγιο