Ανάδρομοι πλανήτες σε στάση

ΑΝΑΔΡΟΜΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΣΕ ΣΤΑΣΗ

Σε μία αρκετά σπουδαία φάση βρίσκονται οι πλανήτες όταν σταματούν την κίνηση τους - ανεξάρτητα αν τείνουν να ορθοδρομήσουν ή να οπισθοδρομήσουν.

Η ακινησία του πλανήτη, στο σημείο αλλαγής είναι φαινομενική. Δεν είναι δυνατόν να μένει απόλυτα ακίνητος. Είναι όμως, τόσο πολύ μειωμένη η ταχύτητα του (στο 1/10 της κανονικής του), που μοιάζει ως να είναι ακίνητος. Αυτό το γεγονός στην αστρολογική ορολογία χαρακτηρίζεται ως πλανήτης «σε στάση». Φυσιολογικά οι πλέον απομακρυσμένοι πλανήτες από τον Ήλιο λόγω της βραδύτερης κίνησης τους μένουν σε στάση περισσότερο χρόνο, από ότι οι πλησιέστεροι σε αυτόν.

Αν και η παραμονή ενός πλανήτη στο σημείο στάσης (στο σημείο που γίνεται αισθητή πλέον η μείωση της ταχύτητας) διαρκεί μερικές μέρες, το αποτέλεσμα της ακτινοβολίας που εκπέμπεται από αυτό το σημείο, μπορεί να φανεί ακόμα και για μερικά χρόνια αργότερα.

Εξ αιτίας αυτού του γεγονότος, η πρόβλεψη για τον αστρολόγο γίνεται αρκετά δύσκολη.

Είναι πράγματι τόσο εσωτερική η διεργασία στην οποία υπόκειται το άτομο, από το σημείο στάσης του πλανήτη που δεν είναι εύκολο να αναγνωριστεί με ποιον τρόπο θα εκδηλωθούν οι εσωτερικές παρορμήσεις του. Οι οποίες σαφώς θα είναι σε συνάρτηση με τις γνώσεις, τις εμπειρίες της πνευματικότητας τόσο του ατόμου όσο και του αστρολόγου. Και τούτο διότι, το κάθε άτομο εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο. Δέχεται ή απορρίπτει, δραστηριοποιείται ή μένει παθητικό, ανάλογα με το πώς βιώνει τις εμπειρίες, εκείνης της χρονικής περιόδου.

Ο πλανήτης «σε στάση» μπορεί να παίζει θετικό ή αρνητικό ρόλο με την ίδια ένταση. Θα σηματοδοτούν όμως σημαντικά γεγονότα αν το σημείο στάσης του πλανήτη συν πέσει με ένα κυρίαρχο σημείο του ωροσκοπίου (Πλανήτης, Ωροσκόπος, Μεσουράνημα, Μεσοδιάστημα κ.λπ.) Το σημείο στάσης επίσης, μπορεί να γίνει ιδιαίτερα σημαντικό αν παράλληλα επηρεάζεται και από άλλα αστρολογικά φαινόμενα.

Για το πόσο προβληματική μπορεί να χαρακτηριστεί η εποχή της στάσης είναι τελείως υποκειμενικό ζήτημα. Το άτομο, δυστυχώς μπορεί να επιδείξει μία τελείως διαφορετική συμπεριφορά στα γεγονότα από ότι θα επεδείκνυε σε άλλες εποχές. Πάντως, το κυριότερο χαρακτηριστικό αυτής της εποχής είναι η ακαμψία που παίρνει το άτομο σε συγκεκριμένες θέσεις, μη θέλοντας να δεχθεί τίποτα άλλο εκτός από αυτό που βιώνει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Όμως, μέσα από αυτήν τη συμπεριφορά, συνήθως δεν καταφέρνει να δει και να αντιμετωπίσει τις αλήθειες που υπάρχουν, με συνέπεια συχνά να βγαίνει ζημιωμένο.

Το πείσμα δεν είναι πάντα καταστροφικό. Όταν όμως συνδέεσαι με την παράλογη επιμονή, σίγουρα γίνεται επιζήμιο. Αντίθετα, όταν το πείσμα αφορά την υλοποίηση ενός κερδοφόρου σχεδίου και συν πέσει με την εποχή που ο υπεύθυνος πλανήτης γι αυτό βρίσκεται σε στάση, ενδέχεται να προσδώσει μία καταπληκτική αντοχή στο άτομο ώστε τελικά να πετύχει τον στόχο του.

Ωστόσο, οι βασικότερες διεργασίες στις οποίες υπόκειται ο άνθρωπος την συγκεκριμένη εποχή είναι δύο:

1. Όταν ο πλανήτης βρίσκεται «σε στάση» για να αρχίσει οπισθόδρομη κίνηση
Για το άτομο αυτή η διαδικασία σημαίνει αλλαγή συμπεριφοράς. Το άτομο τείνει προς την εσωστρέφεια και εμμένει περισσότερο στην υποκειμενική αντίληψη σε σχέση πάντα με τον τομέα που πραγματοποιείται το φαινόμενο. Ωστόσο, το άτομο υποφέρει από εσωτερικές συγκρούσεις, εξ αιτίας κάποιων συγκεκριμένων ανησυχιών που του δημιουργούνται. Αυτό το δύσκολο στάδιο ξεπερνιέται με αυτογνωσία. Έτσι, το άτομο συνειδητοποιεί τις υποχρεωτικές αλλαγές στα σχέδια του και ακολουθεί τα γεγονότα με την καινούρια μορφή τους

2. Όταν ο πλανήτης βρίσκεται «σε στάση» για να επανέλθει στην ορθόδρομη πορεία του
Στην περίπτωση αυτή, δίνει στο άτομο τη δυνατότητα να στηρίζει τις επόμενες δραστηριότητες του -πάντα σε σχέση με τον οίκο στον οποίον πραγματοποιείται το φαινόμενο- σε ελεγμένες και σωστότερες βάσεις. Εδώ αντίθετα από την προηγούμενη περίπτωση, το άτομο δεν έχει λόγους να είναι εσωστρεφές. Διότι έχει ήδη περάσει από αυτό το στάδιο και αποκόμισε τις ανάλογες εμπειρίες, τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιεί σε αυτήν τη φάση, χωρίς να έχει ενδοιασμούς για το αποτέλεσμα. Πολλοί άνθρωποι όμως δε συνειδητοποιούν την αλλαγή του καινούριου «κλίματος», φοβούμενοι να τολμήσουν χάνουν έτσι πολύτιμο χρόνο ή και ευκαιρίες.

Λέξεις κλειδιά για τους ανάδρομους πλανήτες:
Θετικά στοιχεία: αφύπνιση, βαθειά σκέψη, ενόραση, οξύνοια, πνευματική δύναμη, σκεπτικισμός, διαίσθηση, χρήσιμες παλιές αναμνήσεις.
Αρνητικά στοιχεία: αναχαίτιση, αποβλάκωση, απόσυρση, αυτοκαταστροφή , δειλία, απροσαρμοστικότητα, έξεις, καχυποψία, παλινδρόμηση, προβλήματα υγείας κυρίως ψυχολογικά, προφάσεις, ενστικτώδης αντίληψη.
 

 

της αείμνηστης Γιώτας Καλογερά

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Η διαδικασία της αλλαγής Η διαδικασία της αλλαγής
Αν είσαι ένας από τους πολλούς που σκέφτεται: «Δεν είναι δίκαιο όλα μου πάνε στραβά» σου προτείνω κατ’ αρχήν να έχεις το θάρρος να ...
More detail
5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι 5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι
Οι συρράξεις στη Μέση Ανατολή, η ανακάλυψη της Αμερικής και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας είχαν προβλεφθεί αιώνες πριν, από μια τυφλή...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Φάσεις Σελήνης

στον Ζυγό
Ήλιος στον Ζυγό
3 μοίρες
στην Παρθένο
Σελήνη στην Παρθένο
26 μοίρες
Νέα Σελήνη
Νέα Σελήνη
28 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα