Αστρολογία και θρησκεία

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Τα 12 ζώδια δείχνουν τους 12 διαφορετικούς τρόπους ζωής που πρέπει να ακολουθήσει ο άνθρωπος για την τελειότητα της ψυχής του. Έτσι αν δεν υπάρχει σαφής αντίληψη των γνώσεων της αστρολογίας δε μπορούμε να μιλάμε και για τη θρησκεία.

Η Αστρολογία -κατά τους ισχυρισμούς του διαμέσου Ασυ- είναι η βάση όλων των θρησκειών.

Πολλές αλήθειες και απόκρυφες γνώσεις σχετικά με τη θρησκεία μας έχουν αποκρυβεί. Ίσως σε αυτό να συνέτεινε η εποχή των Ιχθύων – εποχή που χαρακτηριζόταν από αοριστία, κρυψίνοια, πλεκτάνες και καταπιεστικά συστήματα. Εποχή αμάθειας, θα μπορούσαμε να πούμε. Οι δύο επικρατέστερες θρησκείες, ο χριστιανισμός και ο μωαμεθανισμός παρόλο το μεγάλο αριθμό των πιστών τους αφήνουν πολλά κενά. Όχι πως οι ιδρυτές τους ήταν λιγότερο γνώστες του θείου μεγαλείου αλλά γιατί αυτοί που συνέχισαν το έργο τους το κακοποίησαν ή απέκρυψαν βαθύτερες αλήθειες.

Σε αυτό το σημείο κάνει την επέμβασή του το διάμεσο ΑΣΥ, το οποίο εκτός των άλλων παρατηρεί κοινά στοιχεία ανάμεσα στη θρησκεία και την αστρολογία. Η Ασυ κατά τους αρχαίους Αιγύπτιους ήταν το πουλί Βενού, η καρδιά – ψυχή του Ρα. Ο Αιγυπτιακός Φοίνιξ- σύμβολο της θείας ψυχής, το αιώνιο φως – λατρευόταν σαν κοσμικό πνεύμα, το οποίο βρισκόταν στην καρδιά του Ηλιακού συστήματος – δηλαδή ο Ήλιος. Η ψυχή αυτής της κοσμικής δύναμης, η Ίσις η Αιώνια μητέρα, αντιπροσωπευόταν από τη Σελήνη.

Επίσης, τα αιγυπτιακά Μυστήρια αναφέρουν τον Ερμή και τις διδασκαλίες /γραφές, στα ιερά βιβλία του Θωθ - γνωστά και ως η «βίβλος των Νεκρών» (Στο οποίο έχει γίνει αναφορά από την ιστοσελίδα μας) Από αυτό το βιβλίο, οι κοινοί θνητοί μπορούν να αντλήσουν γνώσεις των θεών και ιερών αποκαλύψεων, όπως και απόκρυφες γνώσεις ως προς την αστρολογία.

Κατά τις ιερές γραφές του βιβλίου του Θωθ, κάθε άτομο διέρχεται μία εποχή βαθύτατου ύπνου, για να ξυπνήσει μέσα σένα άλλο φυσικό σώμα. Έτσι στη διάρκεια των αλλεπάλληλων μετενσαρκώσεων, η ψυχή διδάσκεται διάφορα μαθήματα (αποκτά καινούριες εμπειρίες).

Το «ταξίδι» αυτό, για τους θνητούς είναι μία μυστική διεργασία, ένας μαγικός κύκλος ο οποίος αντιπροσωπεύει την ιερή τέχνη της αστρολογίας. Μέσα από τις διάφορες μετενσαρκώσεις όπου ο άνθρωπος- ο οποίος κάθε φορά γεννιέται σε διαφορετικό ζώδιο μπορεί όμως και στο ίδιο- μαθαίνει τη συμπεριφορά και τα αιτήματα του κάθε ζωδίου. Έτσι ώστε μέσα από τον κύκλο των ενσαρκώσεων του να καταφέρνει να ολοκληρωθεί ως πνευματική οντότητα.

Αυτός που γεννιέται, για παράδειγμα στο ζώδιο του Κριού, βοηθιέται στην ανάπτυξη της χρήσης του εγκεφάλου, μέσω της διανοητικής διεργασίας για την επιβίωσή του. Αργά ή γρήγορη θα γεννηθεί στο ζώδιο της Αφροδίτης – τον Ταύρο- ώσπου να γίνει γνώστης της θείας και αληθινής αγάπης και της αίσθησης της ομορφιάς της τέχνης.

Στην αρχή της δημιουργίας του Ηλιακού συστήματος, η κύρια οντότητα με τη θεία πανσοφία της χάρισε στην ανθρωπότητα αυτόν τον ένδοξο χάρτη του ουρανού έτσι που να μπορεί κάθε άτομο στη διάρκεια του ταξιδιού της ψυχής του, να γνωρίσει « θείους τρόπους» για να οδηγηθεί και αυτό προς τη τελειότητα. Και το διάμεσο Ασυ προσθέτει: Συχνά αισθάνομαι πως είμαι ένα μέρος της θείας οντότητας, η οποία κατέβηκε στη Γη για να επεξηγήσει τις αρχαίες τέχνες και τις ιερές γνώσεις στα παιδιά της Γης. Στις γνώσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται η διδαχή της αστρολογίας όπως και άλλων μεταφυσικών γνώσεων.

Διερχόμενοι μέσα από το «μαζικό κύκλο» το ζωδιακό – βρισκόμαστε σε μία συνεχή διαδικασία μάθησης. Αντιλαμβανόμαστε τους τρόπους επικοινωνίας, έκφρασης, διδαχής, ασφάλειας, κατανόησης ακόμα και πιο προηγμένων πνευματικών τεχνικών( τηλεπάθεια, θεραπευτική κ.ά.). Διδασκόμαστε για το κάθε τι, το καλό και το κακό, την ημέρα και την νύχτα, τη δικαιοσύνη, την επιθυμία για μεταμόρφωση- με σκοπό τη βελτίωση του εαυτού μας-και για την ύπαρξη της αθανάτου ζωής.

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Ο Ήλιος, η Σελήνη και εμείς (ψυχές της γης) συνθέτουμε την αληθινή Αγία Τριάδα.

Η αστρολογία μας δίνει τη χάραξη του εκλεγμένου δρόμου – ο ζωδιακός κύκλος είναι μία απόδειξη του αδιάσπαστου κύκλου ζωής, καθώς συμβολίζει τους συνεχείς κύκλους και τα ταξίδια μας γύρω από τον Ήλιο και τα ζώδια με σκοπό τη συνεχή εξέλιξη μας.

Η αστρολογία έχει πολύ βαθιές ρίζες στην αρχαιότητα (Βαβυλώνα, Αίγυπτος, Ελλάδα…). Παντού, ακόμα και στη Βόρειο Αμερική συναντάμε λίθινες πλάκες με χαραγμένα αστρικά σύμβολα, ναούς που μοιάζουν σαν παρατηρητήρια των πλανητών, εικόνες και ιερογλυφικά τα οποία αναπαριστούν τον Ήλιο και τη Σελήνη.

Η λέξη ζωδιακός έχει τη ρίζα της στην Ελληνική γλώσσα. Πολλοί αρχαίοι ‘Έλληνες συγγραφείς, όπως ο Αριστοτέλης, ο οποίος έζησε τον 4ο αιώνα π.χ. δίδασκαν τις αρχαίες ιερές αλήθειες της αστρολογίας.
Τα δώδεκα ζώδια δείχνουν τους δώδεκα διαφορετικούς δρόμους της ζωής. Κάθε άνθρωπος θα περπατήσει και τους δώδεκα αυτούς δρόμους. Ο αριθμός 12 αναφέρεται συχνά στη Παλιά Διαθήκη. Οι 12 υιοί του Ιακώβ αντιπροσωπεύουν τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ και τα δώδεκα ζώδια. Όπως και στην Καινή διαθήκη που αναφέρονται οι 12 μαθητές του Ιησού και δεν είναι καθόλου τυχαίο. Το 12 αντιπροσωπεύει τις 12 πύλες της Νέας Χώρας, (της Νέας Ιερουσαλήμ) όπως μας αποκαλύπτεται στο θείο βιβλίο της Αποκάλυψης.

Η Γένεση αναφέρεται στην αστρολογία στο στερέωμα (ουρανός) και τα δύο φώτα ( Ήλιος και Σελήνη). Οι αστέρες και οι πλανήτες, στους γαλαξίες, θα συνεχίζουν να μας μεταφέρουν μηνύματα μελλοντικών συμβάντων για τον κάθε άνθρωπο χωριστά και για την ανθρωπότητα συλλογικά. Η Γη δέχεται την επιρροή των Φώτων τα οποία δημιουργούν και ορίζουν τις συνθήκες της ύπαρξής μας.

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Η Μεγάλη Σφίγγα (κτισμένη την 3η χιλιετηρίδα π.Χ.) περιλαμβάνει τα 4 ζώδια του σταθερού σταυρού.

Οι αρχαίοι ιερείς γνώριζαν πολύ καλά τις επιδράσεις των αστερισμών (τον Ωρίωνα, την Κασσιόπη, τη μεγάλη Άρκτο, το Σείριο-τον οποίον είχαν σαν ημερολογιακό δείκτη). Το άστρο της Βηθλεέμ παρότρυνε τους τρεις αστρολόγους σε αναζήτηση του βρέφους. Ήξεραν γιατί έψαχναν – για έναν βασιλέα! Και πράγματι είχε γεννηθεί ένας βασιλιάς. Ο αρχηγός της μεγαλύτερης θρησκείας του Δυτικού κόσμου- του χριστιανισμού, που η βασιλεία του συνεχίζεται εδώ και 2000 χρόνια.

Η Αγία Γραφή περιέχει πολλές αναφορές στο στερέωμα, τον Ήλιο τη Σελήνη τους Πλανήτες και τα Άστρα. Στο πολύ «δυσφημισμένο» Βιβλίο της Αποκάλυψης υπάρχουν πολλές αναφορές στους πλανήτες σαν αρχέτυπα «Το πρώτο θηρίο ήταν ως λέοντας, το δεύτερο ως ταύρος, το τρίτο ως το πρόσωπο του ανθρώπου και το τέταρτο ήταν ως Αετός που πετούσε» - αυτά στην αστρολογία αντιπροσωπεύουν το Σταυρό των σταθερών ζωδίων.
Επίσης η Νέα Σελήνη αναφέρεται και στην αποκάλυψη «Η Σελήνη θα σκοτεινιάσει σαν αίμα, ο Ήλιος θα μαυρίσει, τα αστέρια θα πέσουν από το στερέωμα και το άστρο που ονομάζεται Άψινθος θα δηλητηριάσει το ένα τρίτο των υδάτων… ο έχων αυτιά ακούει την αλήθεια των μηνυμάτων που του δίδονται και ο βλέπων με τα μάτια του θα δει την αλήθεια των σημείων.

Η εποχή όμως της λογικής έφυγε, η ανθρωπότητα τυλίχθηκε στο φόβο και στην αμάθεια και σχεδόν αφάνισε την αληθινή αρχαία θρησκεία των άστρων. Και οι δυνατοί εκλεκτοί της εποχής των Ιχθύων δοκίμασαν να σκλαβώσουν την ανθρωπότητα με σκοπό να αποκτήσουν δύναμη και να κορέσουν την απληστία τους καταδιώκοντας όσους δίδασκαν την αστρολογία. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν προκατειλημμένα άτομα που τα μάτια τους είναι κλειστά, παρόλο που φαίνονται ανοιχτά και τα αυτιά τους δεν ακούν.

Ο Ιησούς ασκούσε τις μεταφυσικές τέχνες, ανέστησε νεκρούς, θεράπευσε αρρώστους, εξόρκισε δαίμονες, γνώριζε την μετενσάρκωση και έδωσε στους εκλεγμένους αποστόλους του τα θεία δώρα όπως θεραπευτικές ικανότητες, διορατικότητά προφητεία, αστρικά ταξίδια. Πολλοί μάλιστα, διώχθηκαν ακριβώς γι’ αυτά.

Η Καινή Διαθήκη γράφτηκε πολύ μετά το θάνατο του Ιησού και πολλά από τα βιβλία της πέρασαν από τα χέρια της «λογοκρισία» της εκκλησίας. Πολλές θρησκείες λέγουν πως η Βίβλος είναι ο Λόγος του θεού, αλλά γιατί τότε υπάρχουν τόσες διαφορετικές ερμηνείες των ευαγγελίων. Στην πραγματικότητα η Βίβλος διαρκώς αλλάζει και παλαιότερα βιβλία της που « απαράδεκτα», κρύβονται και καταστρέφονται σήμερα, όπως και τότε.
Στο έτος 533 μ.Χ. οι πατέρες της εκκλησίας αποφάσισαν πως οι διδαχές της μετενσάρκωσης ήταν απαράδεκτες. Πολύ καλοί διδάσκαλοι της θρησκείας θανατώθηκαν ή αναγκάσθηκαν να ζήσουν εξόριστοι. Για παράδειγμα, οι Άγιοι ιερώνυμος, Κλήμης και Αυγουστίνος οι οποίοι αν και θανατώθηκαν για την πίστη τους αργότερα ανακηρύχτηκαν άγιοι από την εκκλησία.

Οι περισσότεροι θρησκευτικοί διδάσκαλοι και ειρηνοποιοί όπως ο Γκάντι θανατώνονται για τα πιστεύω τους, συχνά επειδή δεν έχουν προκαταλήψεις. Ο Γκάντι ένωσε τους Μουσουλμάνους με τους Ινδούς και δολοφονήθηκε. Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δολοφονήθηκε, γιατί υπερασπίστηκε τα δικαιώματα της φυλής του. Υπάρχουν πολλοί που ασκούν κριτική στο Βουδισμό και όμως είναι γνωστό πως τα σύμβολα αυτής της θρησκείας είναι πολύ σεβάσμια, ιερά και αληθινά.

Δεν είναι λοιπόν καιρός να ενωθούν όλοι οι λαοί της Γης στις προσπάθειές τους να φέρουν Ειρήνη, να τονίσουν τις ομοιότητες της πίστης τους, να αφήσουν κατά μέρος τις προκαταλήψεις και να σταματήσουν τη βία και τους πολέμους στο όνομα της θρησκείας ή της υλιστικής ιδεολογίας για το καλό της ανθρωπότητας.

Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε όλες τις δυσκολίες και τις συγχύσεις, τα μακροχρόνια πάθη και διωγμούς που εμείς τα παιδία της Γης αντιμετωπίζουμε. Πλησιάζει όμως, ο καιρός που σε ετούτη την εποχή του υδροχόου η αστρολογία θα θεωρείται και πάλι θρησκεία ή μάλλον η βάση των θρησκειών.

 

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
Βιβλία των εκδόσεων Il Piccolo επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες σας. ...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Εύρεση Ωροσκόπου

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Σαν Σήμερα