Βαλκυρίες, Νόρνες & Ragnarok

Βαλκυρίες - Νόρνες - Ragnarok

ΒΑΛΚΥΡΙΕΣ

Οι Βαλκυρίες είναι ψυχοκόρες του Odin και το όνομά τους σημαίνει «αυτές που διαλέγουν τους σκοτωμένους», αλλά τους αποδίδονται κι άλλα επίθετα, όπως «παρθένες της μάχης», «παρθένες με ασπίδα», «παρθένες-κύκνοι» και «παρθένες της επιθυμίας». Αναπαριστώνται ως όμορφες, συνήθως ξανθιές και γαλανομάτες, πολεμοχαρείς, πάνω σε αγέρωχα και δυνατά άλογα, ντυμένες με πολεμική στολή. Κάποιες φορές εμφανίζονται να φορούν ρούχα στολισμένα με φτερά κύκνου. Πετούν πάνω από το πεδίο της μάχης κι αποφασίζουν ποιοί θα πεθάνουν κατά τη διάρκειά της. Από αυτούς, παίρνει τους μισούς η Freya (που έχει την πρώτη επιλογή) και τους άλλους μισούς οι Βαλκυρίες τους μεταφέρουν στον Odin, στη Valhalla, για να πολεμήσουν στο πλάι του όταν έρθει το Ragnarok. Στα συμπόσια του Odin υπηρετούν τους καλεσμένους, γεμίζοντας με υδρόμελο τα κύπελά τους. Μερικές φορές ο Odin τους επιτρέπει να παίρνουν τη μορφή όμορφων κατάλευκων κύκνων, αλλά σε περίπτωση που κάποιος δει μια από αυτές κατά την ώρα της μεταμφίεσής της, τότε θα γίνει κοινή θνητή και δε θα μπορέσει να επιστρέψει στη Valhalla ποτέ πιά. Κατά μια άλλη άποψη, όποιος κατόρθωνε να αιχμαλωτίσει μια Βαλκυρία ή να της κλέψει τη μεταμφίεση του κύκνου, θα μπορούσε να της εκμαιεύσει μια ευχή.

Οι Βαλκυρίες εμφανίζονται στην ποιητική Edda (βιβλίο του 13ου αιώνα με ποιήματα, βασισμένο σε προγενέστερες παραδοσιακής πηγές), στη νεώτερη Edda, καθώς και σε διάφορες ρουνικές επιγραφές. Αρχαιολογικές ανασκαφές στη Νορβηγία, έχουν φέρει στο φως φυλαχτά που εικάζεται ότι απεικονίζουν Βαλκυρίες. Στη σύγχρονη εποχή έχουν αποτελέσει αντικείμενο έργων τέχνης, μουσικών έργων και ποίησης. Σχετίζονται επίσης με τη Morrigan, τη Θεά των Κελτών, που εμφανιζόταν και με τη μορφή κορακιού.Βαλκυρίες - Νόρνες - Ragnarok

ΝΟΡΝΕΣ

Είναι μια τριάδα θεοτήτων, οι τρεις αθάνατες παρθένες, τρεις αδερφές που εκπροσωπούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Είναι υπεύθυνες για την τύχη του κάθε ανθρώπου, για την ευτυχία ή τη δυστυχία του, τον έρωτα και το θάνατο και ρυθμίζουν τη διαδοχή των γεγονότων, αντίστοιχες με τις ελληνικές Μοίρες. Οι Νόρνες είναι: Uror, Veroandi και Skuld και ζουν στο πηγάδι της Urd.

Βαλκυρίες - Νόρνες - Ragnarok

Περνούν το χρόνο τους γυρίζοντας τα νήματα της ζωής κι αποφασίζουν για τη μοίρα κάθε ανθρώπου,γίγαντα, νάνου, κάθε ζώου, ακόμα και των θεών. Κάθε πρωί τοποθετούν ένα κόκορα στην κορυφή του Yggdrasil, ο οποίος αφυπνίζει ανθρώπους και θεούς κι επίσης καθημερινά μεταφέρουν νερό από το πηγάδι της Urd και ποτίζουν το Yggdrasil για να μείνει υγιές και καταπράσινο. Ουσιαστικά οι Νόρνες είναι η ανώτερη δύναμη στη σκανδιναβική μυθολογία κι ακόμα και οι κάτοικοι της Άσγκαρντ υπακούουν σε αυτές. Η παράδοση τις παριστάνει όμορφες και νέες κοπέλες.Βαλκυρίες - Νόρνες - Ragnarok

RAGNAROK

Στη σκανδιναβική μυθολογία το Ragnarok είναι η μέρα που ο κόσμος θα τελειώσει, η συντέλεια του κόσμου. Τότε θα γίνει η τελική μάχη μεταξύ των Aesir και των γιγάντων, στην πεδιάδα Vigrid.

Θα υπάρξουν κάποια σημάδια που θα προοιωνίσουν τον ερχομό του, όπως η δολοφονία του θεού Balder, γιού του Odin και της Frigga. Επίσης θα υπάρξει ένας μακρύς και κρύος χειμώνας που θα διαρκέσει 3 χρόνια χωρίς καλοκαίρι και στη διάρκειά του ο κόσμος θα μαστίζεται από πολέμους και τα αδέρφια θα αλληλοσκοτώνονται. Ένας όμορφος κόκορας, ο Fimbulwinter, θα ειδοποιήσει τους γίγαντες ότι το Ragnarok έχει ξεκινήσει. Την ίδια στιγμή στη Niflheim, ένας άλλος κόκκινος κόκορας θα ανακοινώνει το ίδιο σε όλους τους νεκρούς, ενώ στην Asgard ένας τρίτος θα προειδοποιεί τους Θεούς.

Ο Heimdal στη Valhalla θα φυσήξει δυνατά με το κέρας του για να δώσει σήμα πως ξεκίνησε η μεγαλύτερη μάχη απ όλες, αυτή κατά την οποία όλοι οι νεκροί ήρωες πολεμιστές θα επανέλθουν στη ζωή θωρακισμένοι με τις πανοπλίες και τα σπαθιά τους, για να σταθούν στο πλάι των Aesir πολεμώντας μαζί τους ενάντια στους γίγαντες.

Οι θεοί Balder και Hod θα επιστρέψουν επίσης από τους νεκρούς, για να δώσουν την τελική μάχη στο πλευρό των αδερφών τους.

Ο Odin κρατώντας το δόρυ του Gungnir και πάνω στο ατρόμητό άλογό του, τον Sleipnir, θα οδηγήσει το στρατό της Asgard στο πεδίο της μάχης Vigrid.

Οι γίγαντες παγετού, μαζί με το Loki, το σκύλο Hel κι όλα τα φοβερά τέρατα, θα σαλπάρουν πάνω στο πλοίο Naglfar, που είναι κατασκευασμένο από τα νύχια όλων των νεκρών, προς τη Vigrid. O Nidhug ο δράκος, θα πετάξει πάνω από το πεδίο της μάχης, προσπαθώντας να μαζέψει όσα περισσότερα νεκρά σώματα μπορεί, για την ατελείωτη πείνα του. Θα δημιουργηθεί ένας τεράστιος και τρομακτικός στρατός ενάντια στους θεούς.

Κατά τη διάρκειά του Ragnarok, ο γίγαντας της φωτιάς Surf, θα πυρπολήσει τους τοίχους της Asgard, τα σπίτια των Aesir και τη γέφυρα Bifrost που ενώνει την Asgard με τη γη των ανθρώπων. Το πανίσχυρο φίδι Midgard θα αναδυθεί μέσα από την ταραγμένη θάλασσα και θα καταποντίσει τη Vigrid, ενώ θα σκορπάει δηλητήριο με την ουρά του προς όλες τις κατευθύνσεις και θα δημιουργήσει τεράστια κύματα. Ο λύκος Fenrir θα ελευθερωθεί από τις αλυσίδες του και θα σκορπίσει το θάνατο και την καταστροφή. Οι λύκοι Skoll και Hati θα καταπιούν τον ήλιο και το φεγγάρι. Ακόμα και το δέντρο Yggdrasil θα ταρακουνήσει το έδαφος.

Μέσα σε όλη αυτή την καταστροφή, ο Odin θα σκοτωθεί από το λύκο Fenrir, ενώ ο Thor και το φίδι Midgard θα αλληλοσκοτωθούν πολεμώντας. Ο Loki θα κυνηγήσει τον Heimdall και θα αλληλοσκοτωθούν. Ο Tyr και ο Garm, ο σκύλος-φύλακας της Hel, θα σκοτώσουν επίσης ο ένας τον άλλο. Ο Freyr θα σκοτωθεί από το γίγαντα της φωτιάς, Surf, ο οποίος θα ρίξει και τους εννέα κόσμους σε μια κόλαση φωτιάς και τελικά θα βυθιστεί στη θάλασσα που θα κοχλάζει. Ουσιαστικά ούτε οι ίδιο οι θεοί μπορούν να κάνουν κάτι για να αποτρέψουν το Ragnarok, ίσως η μόνη ανακούφιση να είναι το γεγονός ότι ο Odin μπορεί να προβλέψει πως τελικά η καταστροφή αυτή δε θα φέρει το τέλος του κόσμου.

Βαλκυρίες - Νόρνες - Ragnarok

Όταν οι περισσότεροι από τους θεούς χαθούν στη μάχη με τους γίγαντες, είναι προκαθορισμένο πως ένας νέος κόσμος, όμορφος και πράσινος, θα αναγεννηθεί από το νερό. Πριν από το Ragnarok, μια γυναίκα κι ένας άντρας, θα καταφύγουν στο ιερό δέντρο Yggdrasil, και όταν όλα τελειώσουν θα ξαναφτιάξουν τον κόσμο από την αρχή. Κάποιοι από τους θεούς θα επιζήσουν, όπως οι Vidar και Vali, γιοί του Odin. Ο Modi και ο Magni, οι γιοί του Thor, θα κληρονομήσουν το σφυρί του, το Mjolnir. Οι ελάχιστοι θεοί που θα καταφέρουν να επιβιώσουν, θα εγκατασταθούν στο Idavoll, που θα παραμείνει ανέγγιχτο.  

 

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
Βιβλία των εκδόσεων Il Piccolo επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες σας. ...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Εύρεση Ωροσκόπου

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Σαν Σήμερα