Εσωτερισμός (μέρος 3ο)

ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ – ΜΕΡΟΣ 3ο

Δε θα ήταν η παρούσα εργασία ολοκληρωμένη αν μέσα στο κεφάλαιο περί εσωτερισμού δε συμπεριλαμβάναμε τις μυητικές οργανώσεις της Δύσης που η ανάγκη της ύπαρξής τους τις ώθησε να είναι κρυφές.

6. Επειδή, θα άξιζε στο μέλλον να ασχοληθούμε με αυτές τις μυητικές οργανώσεις για τις οποίες πολύ λίγα είναι γνωστά στο ευρύ κοινό και λόγω της μυστικότητας που έχουν δημιουργήθηκε η εσφαλμένη εντύπωση ότι είναι από παρακρατικές μέχρι διαβολικές και ότι έρχονται βέβαια σε ουσιαστική αντίθεση με τη θρησκεία, στο μέλλον θα τις ερευνήσουμε.

6.1. Με σκοπό να δημιουργηθεί ένας ιδεώδης χριστιανικός Ιπποτισμός που τα μέλη του θα είχαν σαν σκοπό τη διαφύλαξη της “Αγίας Γης”, ιδρύθηκε το 1119 το νέο τάγμα του Ναού ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη σταυροφορία, το καταστατικό του οποίου αναθεωρήθηκε και εγκρίθηκε από τον Άγιο Βερνάρδο. Στην πραγματικότητα αυτοί οι ιππότες ήταν μοναχοί και αποκαλούντο Ναϊτες τους οποίους πολέμησαν διαλύοντας το τάγμα τους και μαζί τη διατήρηση της εσωτερικής τους δοξασίας. Από αυτούς αργότερα ξεπήδησαν οι Ροδοσταυρίτες. Οι σύγχρονοι Ροδοσταυρίτες δε φαίνεται να έχουν κανένα πραγματικό δεσμό με τους αληθινούς που εγκατέλειψαν την Ευρώπη για τις Ινδίες, στις αρχές του 17ου αιώνα.

6.2. Ο Ελευθεροτεκτονισμός, γράφει η Μεγάλη Γαλλική Εγκυκλοπαίδεια, είναι ένας φιλανθρωπικός θεσμός που προσπαθεί να πραγματοποιήσει ένα ιδεώδες κοινωνικής ζωής. Είναι ένα τάγμα ή αδελφότητα που ξεκινά από τις παλιές εργατικές ενώσεις του Μεσαίωνα. Οργανώθηκε όμως το 18ο αιώνα με πιο ευρύ πνεύμα. Πολλοί δεν τη θεωρούν μυστική εταιρία, αλλά μία κλειστή εταιρεία.
Οι βασικοί κανόνες του, οι νόμοι του, η ιστορία του, το όνομα των μελών του δεν είναι μυστικά. Και δεν είναι μόνο αυτά. Όλοι συνδέουν θελημένα ή άθελα τον σύγχρονο ελευθεροτεκτονισμό με το παλιό επαγγελματικό, της δράσης και τούτο γιατί το χαρακτηριστικό του έγκειται στο να είναι μία μυστική εταιρία και είναι φυσικό να συσχετίζεται με αρχαίες μυητικές οργανώσεις που άφησαν μεν μία ζωντανή ανάμνηση αλλά ελάχιστα γραφτά ντοκουμέντα.

Ο ελευθεροτεκτονισμός ξεκινώντας από ένα τυπικό ερμηνεύει με σύμβολα κάθε τι που οδηγεί στη γνώση με απώτερο σκοπό να φτάσει στο ίδιο τον Θεό. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να ακολουθηθεί η παράδοση και να προηγηθεί η μύηση.

Ο μυημένος θα πρέπει να δεχθεί ότι ο Θεός δημιούργησε το φώς, και εξ αυτού κυριαρχεί στα πάντα. Συνεπώς, δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από το να πορευτεί κανείς προς το φως για να είναι μαζί του (με το Θεό) και φυσικά για να λυτρωθεί και να ανακαλύψει τη Θεϊκή γνώση.

ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ


7.
Για να κλείσουμε την παρούσα αναφορά πρέπει επίσης να προσθέσουμε ότι τόσο η θεοσοφία, όσο και η αστρολογία και ο πνευματισμός έχουν τις ρίζες τους στον εσωτερισμό και τον μυστικισμό.
Σύμφωνα με τον πατέρα της πνευματιστικής θεωρίας τον Άλλεν Καρντεκ “φαινόμενα που ξεφεύγουν από τους νόμους της κοινής επιστήμης εκδηλώνονται παντού και φανερώνουν την αιτία τους, δηλαδή την ενέργεια μιας ελεύθερης και νοητικής θέλησης”.

Η λογική λέει, πως ένα νοητικό αποτέλεσμα οφείλει να έχει για αιτία του μια νοητική δύναμη. Αυτή η δύναμη έχει δηλώσει πως ανήκει στον κόσμο των πνευματικών υπάρξεων και σύμφωνα με τον Charles Richer “Η μεταψυχική είναι η επιστήμη που μελετά όλα τα φαινόμενα που δείχνουν να οφείλονται σε άγνωστες νοητικές δυνάμεις συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές και τα εκπληκτικά φαινόμενα του υποσυνειδήτου μας”. Όπως γίνεται άλλωστε αντιληπτό το κεφάλαιο της Μεταψυχικής που περιλαμβάνει τον πνευματισμό είναι τεράστιο και πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και κατανόηση, μακριά από προκαταλήψεις και θρησκοληψίες.

Ο πνευματισμός ασφαλώς δεν είναι θρησκεία ούτε έχει σχέση με επίκληση σκοτεινών δυνάμεων. Αντίθετα είναι προσκολλημένος στη θρησκεία, καταπολεμά τις αρνητικές δυνάμεις και κάνει τους μυημένους ψυχικά δυνατούς και σίγουρα πιο πιστούς άσχετα σε ποιά θρησκεία ανήκουν, προετοιμάζοντάς τους για μια πιο ευτυχισμένη ζωή.

Τα πειράματα του μπορούν να βοηθήσουν οποιονδήποτε να προχωρήσει προς το φως και να φτάσει στο Θεό, γιατί πέρα από τις άπιαστες φιλοσοφικές έννοιες δίνει στους μυημένους χειροπιαστές αποδείξεις τις οποίες φυσικά άλλοι τις διακωμωδούν και άλλοι τις απορρίπτουν. Άλλωστε, κανείς δεν πιστεύει με τον ίδιο τρόπο στο “γνώθι σ'εαυτόν” ούτε έχει την ίδια πίστη. Για να το ανακαλύψουμε και μαζί την αλήθεια χρειάζεται να είμαστε απελευθερωμένοι από προκαταλήψεις και να δώσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις αγάπη άνευ όρων για να πορευθούμε προς τον Θεό. Η εικόνα του Θεού που έχει ο καθένας είναι διαφορετική, πρέπει λοιπόν ακολουθώντας αναγκαστικά μια από τις μεγάλες παραδόσεις έναν από τους πνευματικούς δρόμους και να μη χανόμαστε στο σημείο εκκίνησης, διότι αυτό δεν έχει σημασία αφού ο στόχος είναι κοινός για όλους.

Η αναζήτηση της Θεϊκής αλήθειας Του Αιώνιου Φωτός.

 

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
Βιβλία των εκδόσεων Il Piccolo επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες σας. ...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Σαν Σήμερα