Άρης στον Ζυγό και οι δύσκολες όψεις

Άρης στον Ζυγό και οι δυσκολίες των όψεων

Κοινωνικοπολιτική ανάλυση
Αναποφασιστικότητα και αδυναμία στο Πλανητικό σκηνικό του Νοεμβρίου

Θεός Άρης

Η ανάλυση του Άρη στον Ζυγό και οι δυσκολίες των όψεων με Πλούτωνα και Κρόνο, δεν είναι και τόσο απλή, πρέπει να μεταφράσουμε τον Άρη με δύο τρόπους, θα μπορούσαμε και με περισσότερους.

Το 19ο αιώνα πολλοί είπαν δεν μπορεί οι αρχαίοι Έλληνες να επινόησαν έναν τόσο σκληρό και πολεμοχαρή θεό. Όπως όλοι ξέρουμε οι θεοί του Ολύμπου είχαν τις αδυναμίες τους. Διφορούμενη λοιπόν ήταν και η προσωπικότητα του αρχαίου θεού Άρη. Σε πολλές τραγωδίες έχουμε την εξής πλοκή, διάπραξη ύβρεως δηλαδή υπεροπτική συμπεριφορά, που δημιουργεί τελικά μια εμπόλεμη κατάσταση και στο τέλος όπως ξέρουμε απονέμεται δικαιοσύνη.

Σε όλα αυτά τα επικίνδυνα παιχνίδια είναι πάντα ορατή η συμμετοχή του Άρη και πάντα ότι αφορά την εμπόλεμη κατάσταση. Ο Άρης αντιπροσωπεύει τον εκτροχιασμό και τον «πόλεμο», την βία και την ορμή.

Η ανάλυση του ονόματος του Άρη [πηγή ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ] είναι το υπερθετικό, ουσιαστικό, το σήκωμα, η ανύψωση, μεταφορικά η εναντίωση και τέλος η αναζήτηση του ιδανικού που προκύπτουν οι έριδες και ο πόλεμος. Αντίθετα ο θεός του πολέμου είναι η γενεσιουργός αιτίας αντιπαλότητας.

Ο Άρης στην ανώτερη μορφή του πολεμά για ιδεώδη, για αξίες, για ανώτερα ιδανικά με την ίδια όμως ορμή και δυστυχώς με την ίδια σκληρότητα. Ο Θεός του πολέμου είναι η κατώτερη μορφή και εκφράζει πολύ περισσότερο τους εμφύλιους πολέμους ή των υπέρμετρο ανταγωνισμό για την πρωτιά, με την ίδια σκληρότητα αλλά πολλές φορές αλλά με πλάγια μέσα ή διαπραγματεύσεις.

Κάτω όμως από συνθήκες πίεσης. Δεν αντέχουμε την κατά μέτωπο επίθεση και αυτό περιορίζει τις όποιες δραστικές κινήσεις θα μπορούσαμε να κάμουμε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανοίγουμε τα κιτάπια μας να βρούμε νόμους, συμφωνίες, διεθνές δίκαιο κτλ. για να αντικρούσουμε το ψυχρό συμφέρον ή την τάση επεκτασιμότητας των αντιπάλων μας [βλέπε Άρη στον Ζυγό].

Ο Πλούτωνας εδώ είναι στην πιο δύσκολη μορφή του και ο Κρόνος στην θέση του άλλα υπερβολικά πιεσμένος από τον Πλούτωνα, δηλαδή μια έκρυθμη κατάσταση χωρίς δρόμο διαφυγής.

Όταν λοιπόν δεν υπάρχει κάτι να αποσυμπιέσει μια κατάσταση οι αντιδράσεις είναι πιο σκληρές, άρα η εξουσία όποια και αν είναι αυτή, είτε προ έρχεται από εξωτερικούς για την χώρα παράγοντες ή εσωτερικούς θα δράσει και η «μάχη» θα είναι ανεξέλεγκτη.

Αυτό βέβαια λειτουργεί και σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουμε πολλά παραδείγματα από την παγκόσμια πολιτική και κοινωνική σκηνή π.χ. την οικονομική κρίση, την διεκδίκηση φυσικού υπόγειου πλούτου, μυστικές συνομωσίες για επικράτηση οικονομικών συμφερόντων όπως λέγετε συχνά «ελίτ» που εξουσιάζουν ολόκληρες χώρες. Ας μην ξεχνάμε και γεωφυσικά φαινόμενα.

Για αυτό θα πρότεινα να μην νιώθουμε εγκλωβισμένοι, έχουμε εξόδους διαφυγής και εκτόνωσης.

Η πνευματικότητα είναι μία από αυτές.


από την Κατερίνα Καράμπελα

 

Λίγα λόγια για την Κατερίνα Καράμπελα

karabela-k

Είμαι μελετητής της αστρολογίας, εδώ και εφτά χρόνια σπουδών και μελέτης. Έχω γεννηθεί το 1967, είμαι παντρεμένη και έχω ένα γιό. Το ζώδιο μου είναι Αιγόκερως.

Σπούδασα διοίκηση και οικονομία στα ΤΕΙ και ασχολήθηκα επαγγελματικά πολλά χρόνια με την λογιστική (σε χώρους ΜΜΕ). Σε μια δύσκολη συγκυρία της ζωής μου άρχισα να ασχολούμαι με την αστρολογία. Είχα την τύχη να έχω πολύ καλούς δασκάλους, Έλληνες αστρολόγους, θα αναφέρω τον Δρ Παίζη, την Κα Ευγενία Σούρδη, τον κο Βασίλη Παπαδολιά καθώς και την Σχολή Αστροπαιδεία της Βάσιας Κόντη, που με βοήθησαν και με βοηθούν ακόμα να κατανοήσω την επίδραση των πλανητών. Έχω γράψει και γράφω έως σήμερα σε αστρολογικά site, καθώς και σε site ποικίλης ύλης (astroteam.oroscopos.gr, tarosofos.gr, lifespeed.gr, permissos.gr κ.α.) Επίσης είμαι ομιλήτρια σε εκδηλώσεις και σεμινάρια με αστρολογικό περιεχόμενο.

Δείτε το πλήρες προφίλ μου

 

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ από σταθερό στο 8758758080 με χρέωση μόνο 0,75 €/1' (με ΦΠΑ)
ή από σταθερό και κινητό στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’ (με Φ.Π.Α. και Τέλος Σταθ. Τηλ/νιας) και από Κινητό 1,58€/1’ (με Φ.Π.Α. και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Κιν. Τηλ/νιας 12%, 15% 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ Φ.Π.Α.)
Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Η διαδικασία της αλλαγής Η διαδικασία της αλλαγής
Αν είσαι ένας από τους πολλούς που σκέφτεται: «Δεν είναι δίκαιο όλα μου πάνε στραβά» σου προτείνω κατ’ αρχήν να έχεις το θάρρος να ...
More detail
5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι 5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι
Οι συρράξεις στη Μέση Ανατολή, η ανακάλυψη της Αμερικής και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας είχαν προβλεφθεί αιώνες πριν, από μια τυφλή...
More detail
Μαθήματα Αστρολογιας Ι Μαθήματα Αστρολογιας Ι
Στο πρώτο αυτό μέρος παρουσιάζονται τα βασικά στοιχεία για να ξεκινήσει κάποιος να ασχολείται με την αστρολογία, δηλαδή οι βασικές...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Φάσεις Σελήνης

στους Διδύμους
Ήλιος στους Διδύμους
8 μοίρες
στην Παρθένο
Σελήνη στην Παρθένο
28 μοίρες
Πρώτο τέταρτο
Πρώτο τέταρτο
8 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα