Πλούτωνας στον Υδροχόο (24/3/23 & 21/1/24)

Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο

pluto-120

Μια cyborg δόνηση στον πυρήνα της ανθρωπότητας

Στις 24 Μαρτίου του 2023 ο Πλούτωνας θα κάνει την πρώτη δοκιμαστική του είσοδο στο ζώδιο του Υδροχόου μέχρι και τις 12 Ιουνίου, όπου και επιστρέφει για λίγους μήνες ακόμα στο ζώδιο του Αιγόκερω.

Στις 21 Ιανουαρίου του 2024 ο Πλούτωνας θα μπει οριστικά στον Υδροχόο και θα παραμείνει έως και τον Ιανουάριο του 2044, σημαίνοντας την απαρχή μιας εποχής με ανακαλύψεις νέων πηγών ενέργειας, δίνοντας την δυνατότητα στον άνθρωπο να συνειδητοποιήσει την καινούρια σχέση του με το σύμπαν, την επιστήμη και την τεχνολογία. Το αν θα κατορθώσουμε να αντιληφθούμε και να χειριστούμε αυτή τη γνώση για το καλό της ανθρωπότητας και όχι για τον έλεγχο και τη χειραγώγηση της ανθρώπινης ελευθερίας, επαφίεται ως ένα βαθμό στο επίπεδο της συνειδητότητάς μας. Aς μην ξεχνάμε ότι στις αρνητικές ποιότητές του το ζώδιο του Υδροχόου μπορεί να γίνει από άκαμπτο έως απόλυτα δογματικό και φασιστικό.

Η μεγάλη σύνοδος Κρόνου-Δία που πραγματοποιήθηκε στις 21/12/2020 στην 0 μοίρα του Υδροχόου ήταν ένα πρώτο σάλπισμα γι’ αυτή τη νέα εποχή και τα θέματα που θα μας απασχολήσουν στη συνέχεια.

Ο Πλούτωνας στην μυθολογία είναι ο θεός του κάτω κόσμου. Σε ψυχολογικό επίπεδο είναι το συλλογικό μας ασυνείδητο, ο σκοτεινός μας εαυτός, η σκιά μας. Αντιστοιχεί στα αρχέγονα ένστικτά μας και στο «ερπετικό» μέρος του εγκεφάλου μας.

Η ανακάλυψή του το 1930 συνέπεσε με το οργανωμένο έγκλημα και το παγκόσμιο χρηματιστηριακό κραχ. Τη χρονιά της ανακάλυψής του διέτρεχε το ζώδιο του Καρκίνου από τον Αύγουστο του 1913 έως και τον Αύγουστο του 1938, όπου έγινε και η προεργασία για την άνοδο του φασισμού, ενώ η ψυχολογία και η ψυχανάλυση σημείωσαν αντίστοιχα μεγάλη πρόοδο.

Κοιτώντας λίγο πιο πίσω το ιστορικό παρελθόν, βρίσκουμε ξανά τον Πλούτωνα στον Υδροχόο από το 1778 έως και το 1798, μια περίοδο μαζικών αλλαγών σε όλο τον κόσμο. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουμε τη Γαλλική επανάσταση (1789) απέναντι στην απόλυτη μοναρχία, εκφρασμένη όλη μέσα σε τρεις λέξεις (Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη) Έχουμε επίσης τη σύνταξη του Αμερικανικού Συντάγματος, το οποίο και ξεκινάει με τη φράση: «We, the people.. (Εμείς, οι άνθρωποι..)», όλες συμβολικές λέξεις οντότητας Υδροχόου.

Μερικά χρόνια πριν, με το πέρασμά του στον Αιγόκερω, το 2008, ξεκίνησε η παγκόσμια κρίση, φέρνοντας μαζί της μεγάλες ανακατατάξεις σε όλα τα πεδία της εξουσίας. Κατά την πάροδο της δεκαετίας, η ισχύς των εθνικών κρατών φαίνεται να έχει εξασθενίσει και να στήνονται οι πρώτες βάσεις για μια Παγκόσμια κυβέρνηση. Βλέπουμε τον έλεγχο να περνάει στα χέρια μεγάλων εταιριών, την αύξηση της απολυταρχίας αλλά και του πατριωτισμού.

Στη σύνοδό του με τον Κρόνο στον Αιγόκερω το 2020 έχουμε την εμφάνιση της πανδημίας με όλα τα συνεπακόλουθά της σε θέματα επιβολής μέτρων εγκλεισμού και κοινωνικών αποστάσεων, αλλά και καταστολής κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Με μια φράση, ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω σήμανε το παγίωμα του ελέγχου.

Από την άλλη, αυτή τη θέση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω θα μπορούσε να εμπεριέχει και μια «ανασκαφή» σε θέματα κληρονομιάς του κάθε τόπου αλλά και της σοφίας του. Μια ανασκαφή τόσο κυριολεκτική όσο και μεταφορική. Τα δώρα αυτής της ανασκαφής θα μπορούσε η ανθρωπότητα μέσα από αυτό το σκληρό πέρασμα του Πλούτωνα στον Αιγόκερω να τα ανασύρει ως κρατήματά της για να μπορέσει να περάσει όσο πιο προστατευμένη γίνεται στην νέα εποχή με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο. Το αν αυτό έγινε στην συνείδησή μας αντιληπτό ή όχι θα το δούμε στην πορεία.

Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο έρχεται να μας μεταφέρει από το ατομικό στο συλλογικό με ό,τι μπορεί σημαίνει αυτό αλλά και με όλες τις ποιοτικές γκάμες του.

Εδώ η προσωπική βούληση αρχίζει να χάνει την ισχύ της ενώ η συλλογική είναι αυτή που θα προσπαθήσει να επιβληθεί και να επιβάλει τις αρχές της με πρόσχημα το καλό της ανθρωπότητας.

Η πληροφορία, οι πόροι, η ενέργεια θα αρχίσουν να διανέμονται και να μοιράζονται με πιο τεχνολογικά εξελιγμένους τρόπους αλλά θα μπορούν και να ελέγχουν την καθημερινότητά μας. Ο Υδροχόος έχει να κάνει με τις μεγάλες ομάδες, τις οργανώσεις, τα συμβούλια και τις επιτροπές, αλλά και τις μεγάλες αγορές όπου ο κόσμος ανταλλάσει την ενέργειά του, είτε αυτό λέγεται χρήμα, είτε ιδέα, είτε πληροφορία. Επίσης έχει να κάνει με την αστρονομία, την αστρολογία, την τεχνητή νοημοσύνη αλλά και την μεταμόρφωση των ιδανικών. Θέματα της «σκιάς» του Υδροχόου θα βγουν στο φως αναζητώντας την ριζική μεταστοιχείωσή τους.

Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο θα φέρει την «επέμβαση» στο ανθρώπινο κύτταρο τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά.

Η αναλογική σχέση μας με το σύμπαν θα γίνει πλέον ορατή. Αλλά όπως λέει και η Θεοδώρα Ντάκου (στο βιβλίο της Αστρολογία-Τα βασικά στοιχεία για την Τέχνη της Αστρολογίας) «… ο άνθρωπος θα πρέπει κάποτε να γίνει ο ίδιος προγραμματιστής του εαυτού του. Τότε θα μπορεί να κατέχει τον Πλούτωνα».


από την Χριστίνα Φούσκα

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
Βιβλία των εκδόσεων Il Piccolo επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες σας. ...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Φάσεις Σελήνης

στον Καρκίνο
Ήλιος στον Καρκίνο
20 μοίρες
στον Ζυγό
Σελήνη στον Ζυγό
15 μοίρες
Πρώτο τέταρτο
Πρώτο τέταρτο
7 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα