Πλανήτες σε ακατάλληλα ζώδια

Πλανήτες σε ακατάλληλα ζώδια

Οι πλανήτες δε βρίσκονται πάντα σε ζώδια όμοια με τη φύση τους, ώστε να μπορούν να βγάζουν τις θετικές ιδιότητες τους.

Οι πιο κάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να ουδετεροποιήσετε την αρνητική τους επιρροή στην περίπτωση που βρίσκονται σε ακατάλληλα ζώδια στο ωροσκόπιο σας.


ΉλιοςΉλιος

Στον Υδροχόο (αδυναμία)
Ο Ήλιος είναι εξουσιαστής του Λέοντα. Ο Ήλιος και το ζώδιο έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Αμφότερα συνδέονται με την προσωπική δημιουργία. Όταν ο Ήλιος βρίσκεται στον Υδροχόο δηλαδή στο απέναντι από το ζώδιο που εξουσιάζει τότε βρίσκεται σε αδυναμία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μάθετε να οργανώνετε τη ζωή σας μόνοι, χωρίς να αποζητάτε οπωσδήποτε την έγκριση των άλλων. Αυτό το συνειδητοποιείτε με την πάροδο των χρόνων. Μειώνοντας το ενδιαφέρων για τη γνώμη των τρίτων, η οποία σε τελευταία ανάλυση καταλαβαίνετε ότι δε σας είναι και τόσο απαραίτητη, διότι διαπιστώνετε ότι και εσείς είστε μία ιδιαίτερη προσωπικότητα.

Στον Ζυγό (πτώση)
Ο Ήλιος στο ζώδιο του Ζυγού παίζει το ρόλο του εξισορροπιστή στη ζωή. Αυτή του η θέση όμως καθώς είναι ακριβώς απέναντι από τον Κριό που σε αυτό το ζώδιο βρίσκεται σε έξαρση, δηλαδή στην καλύτερή του θέση, καθώς εκεί απελευθερώνει το μέγιστο της ενέργειας του αναπτύσσοντας ακόμα περισσότερο το πνεύμα της πρωτοβουλίας και της ανεξαρτησίας εδώ λοιπόν, στον Ζυγό κατά συνέπεια βρίσκεται σε πτώση. Αυτό σημαίνει ότι αφήνετε τους άλλους να κατευθύνουν τη ζωή σας, όχι γιατί είστε ένα αδύναμο άτομο, αλλά διότι πιστεύετε ότι με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζετε πιο εύκολα την ηρεμία σας. Αν όμως, καταφέρετε να αλλάξετε να γίνετε πιο «μαχητικοί» μπορεί να κερδίσετε περισσότερα από τη ζωή και μη φοβάστε ότι θα χάσετε το σεβασμό ή την αγάπη του περιβάλλοντός σας, αντίθετα έτσι θα σας υπολογίζουν περισσότερο.


ΣελήνηΣελήνη

Στον Αιγόκερω (αδυναμία)
Η Σελήνη, εξουσιάζει το ζώδιο του Καρκίνου, ένα μητρικό και προστατευτικό ζώδιο. Με τη σελήνη όμως, στο απέναντι ζώδιο, στο ζώδιο που εξουσιάζεται από τον Κρόνο αυτή η ευαισθησία μετατρέπεται σε ψυχρότητα και υλισμό, καθώς πως αλλιώς θα μπορούσατε να υλοποιείτε τα φιλόδοξα σχέδια σας. Όμως, δε μπορείς να ταλαιπωρείς την ψυχή σου πάντα με απαγορεύσεις με τα πρέπει και δεν πρέπει. Έτσι λοιπόν, το πρόβλημα λύνεται με το να κοιτάτε και προς τον εσωτερικό σας κόσμο βλέποντας και την ευαίσθητη πλευρά του εαυτού σας. Αυτό θα σας βοηθά να γίνεστε πιο προσιτοί και θερμοί στις σχέσεις σας, καθώς θα ρυθμίζετε τη συναισθηματική σας ισορροπία επιτρέποντας και στους άλλους να σας.

Στον Σκορπιό (πτώση)
Η Σελήνη, ο ψυχισμός του ανθρώπου μέσα στο «σκοτεινό ζώδιο του Σκορπιού» βάζει το άτομο σε σκληρές ψυχολογικές δοκιμασίες. Και τούτο, διότι το άτομο προκειμένου να επιβιώνει μέσα από την ανεξέλεγκτη συχνά ενστικτώδη παρόρμηση του αναγκάζεται να επιβάλλεται με σκληρό τρόπο σε ανθρώπους και καταστάσεις. Αυτό βέβαια, πολλές φορές τον φέρνει αντιμέτωπο όχι μόνο με τους άλλους αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό, με ξεσπάσματα μνησικακίας, θυμού, ζήλειας.
Ο μόνος τρόπος για να βρείτε την εσωτερική σας γαλήνη, είναι να μην παίρνετε κατάκαρδα όλα όσα συμβαίνουν γύρω σας, τα οποία μπορεί και να μην είναι ακριβώς όπως τα αισθάνεστε και να δείχνετε κατανόηση και σεβασμό, επίσης στις επιθυμίες των άλλων. Αν δε προσπαθείτε να κρατάτε σε ισορροπία τον εσωτερικό σας κόσμο θα κινδυνεύετε να είστε πάντα λεία των ανεξέλεγκτων ενστίκτων σας.

ΕρμήςΕρμής

Στον Τοξότη (αδυναμία)
Ο Ερμής ο πλανήτης της επικοινωνίας, της καθημερινότητας της ταχύτητας, ο κυβερνήτης των Διδύμων στον Τοξότη στο ζώδιο των φιλοσοφικών αναζητήσεων είναι σα να βάζεις το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Δηλαδή, εδώ πρόκειται για μία προβληματική θέση του Ερμή, διότι η υπερβολική ταχύτητα στη σκέψη και γενικά στις όποιες συναλλαγές σας μπορεί να σας ρίχνει σε παγίδες μόνο και μόνο επειδή δεν προφταίνετε να ερευνάτε τις πηγές των πληροφοριών σας πριν τις αξιοποιήσετε. Για να αποφεύγετε λοιπόν, τις κακοτοπιές πρέπει να μάθετε να ελέγχετε τις νευρικές σας αντιδράσεις, όταν αποφασίζετε για κάτι και να μην ψάχνετε ποτέ πιο μακριά από αυτό που βρίσκετε κάτω από τα πόδια σας. Είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίζετε χρόνο που θα σας βοηθά να αποκτάτε σωστότερη αντίληψη των όσων επιδιώκετε.

Στους Ιχθείς (πτώση)
Με τη θέση του Ερμή στους Ιχθείς δηλαδή απέναντι από το ορθολογιστικό ζώδιο της Παρθένου υποχρεούται το άτομο να λειτουργεί μέσα από το συναίσθημα. Γεγονός που συχνά σας μεταφέρει σένα κόσμο φανταστικό, εκτός πραγματικότητας με συνέπεια να μη βλέπετε την πραγματικότητα και να μη βρίσκετε τις σωστές λύσεις στα όποια σας προβλήματα. Πρέπει λοιπόν να μάθετε κατά κύριο λόγο να σκέπτεστε με ρεαλισμό και να διώχνετε σκέψεις που σας υπενθυμίζουν περασμένες αποτυχίες. Κάθε αποτυχία να θυμάστε είναι μία σελίδα περασμένη που πρέπει να τη διαγράψετε από τη ζωή σας και να μην επανέρχεστε σε αυτήν. Έτσι το μυαλό σας θα αποδεσμευτεί από συγκινήσεις του παρελθόντος θα μειώσετε την αφηρημάδα και θα οδηγείστε σε πιο αληθινούς στόχους.


ΑφροδίτηΑφροδίτη

Στον Κριό (αδυναμία)
Λαμβάνοντας την Αφροδίτη ως κυβερνήτη του Ζυγού το ζώδιο το οποίο συνδέεται με όλες τις μορφές της συνεργασίας και της συμβίωσης, όταν βρίσκεται στο απέναντι του ζώδιο τον Κριό ωθεί το άτομο να φέρεται εγωιστικά και παρορμητικά μέχρι και ανεύθυνα. Το άτομο λοιπόν, με την Αφροδίτη στον Κριό αρκετά συχνά στις αισθηματικές του σχέσεις αισθάνεται πληγωμένο ενώ το πρόβλημα βρίσκεται στο ίδιο. Η γιατρειά βρίσκεται στην προσπάθεια του να μένει σταθερό στα συναισθήματά του και να μην παρασύρετε μόνο από εκδηλώσεις της στιγμής όπως «σήμερα σε αγαπώ πολύ και αύριο βαρέθηκα…»

Στον Σκορπιό (αδυναμία)
Η Αφροδίτη του Ταύρου του ζωδίου που συνδέεται με την αυτοσυντήρηση ωθεί το άτομο να βρίσκει πάντα τρόπους να χαίρεται τη ζωή του. Στο απέναντι όμως ζώδιο στο Σκορπιό η Αφροδίτη ωθεί το άτομο σε αναζητήσεις και προσπάθειες ενίοτε και επίπονες για να έχει την καλή συντροφικότητα.
Όσοι λοιπόν, έχετε την Αφροδίτη στο Σκορπιό βρίσκεστε ανάμεσα σε δύο φωτιές. Αυτήν που σας καίει με τον αισθησιασμό και το πάθος και εκείνη που καίει με το πέπλο της υπεράσπισης των ατομικών συμφερόντων.
Όμως, όλα θα πήγαιναν καλύτερα στην ερωτική ζωή σας αν δεν παίρνατε τόσο «επί πόνου» την ερωτική πλευρά της σχέσης επιδιώκοντας την απόλυτη αποκλειστικότητα και τη ζούσατε πιο χαλαρά. Ίσως να πρέπει να καταλάβετε κάποτε και τα δικαιώματα των άλλων στη σχέση σας πολύ περισσότερο στα δύσκολα να μην τους χρεώνετε μόνο με ευθύνες.

Στην Παρθένο (πτώση)
Εσείς που έχετε την Αφροδίτη στην Παρθένο, πιστεύετε ότι γίνεστε χρήσιμοι στους άλλους όταν με τον έναν ή άλλον τρόπο τους προσφέρετε τις υπηρεσίες σας και λογικό είναι να ζητάτε ανταπόκριση. Όμως, χρειάζεται να καταλάβετε ότι με αυτόν τον τρόπο δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να μεταφέρετε τα αισθήματα σας σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο για ανάλυση και ότι τους αφαιρείτε όλη τη μαγεία του δοσίματος σας. Τα συναισθήματα αγάπης και ανιδιοτελούς προσφοράς δε μπαίνουν σε πλαίσια.
Αν θέλετε να είστε πραγματικά ευτυχισμένοι θα πρέπει να μη ζητάτε ντε και καλά ανταπόδοση σε αυτό που προσφέρετε και όταν δε συμβαίνει να κατηγορείτε το/τη σύντροφο σας. Και επειδή το τέλειο που ζητάτε είναι δύσκολο να το βρείτε, να θυμάστε ότι υπάρχουν και οι συμβιβασμοί.


ΆρηςΆρης

Στο Ζυγό (αδυναμία)
Ο Άρης του Κριού δείχνει τον αυθόρμητο, τον παρορμητικό, τον κατακτητή μέχρι και το ανεξέλεγκτο. Όταν βρίσκεται στο απέναντί του ζώδιο τον Ζυγό το ζώδιο των ανθρωπίνων σχέσεων καλών ή λιγότερο καλών ο δυναμισμός και το νεύρο του Άρη μετατρέπεται σε ευγένεια, καθώς το άτομο προτιμά να επιχειρεί και να βιώνει πράγματα μέσω άλλων ανθρώπων. Επίσης, στα δύσκολα του να βρίσκει πάντα εναλλακτικές λύσεις ή στα πολύ δύσκολα του να σηκώνει «τα χέρια ψηλά» άλλοτε από δειλία και άλλοτε για να μην πληγώνουν τους άλλους. Τακτική που συχνά αποβαίνει σε βάρος τους.
Εδώ λοιπόν, χρειάζεται προσπάθεια να γίνετε περισσότερο τολμηροί χωρίς να σταματήσετε να είστε συνεργάσιμοι. Να αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας και να παίρνετε πρωτοβουλίες χωρίς να φοβάστε ότι θα σας απορρίψουν. Έτσι σταδιακά θα νιώθετε όλο και πιο ολοκληρωμένοι.

Στον Καρκίνο (πτώση)
Η θέση του Άρη στον Καρκίνο βρίσκεται απέναντι από το ζώδιο του Αιγόκερω στο οποίο είναι σε έξαρση. Εδώ λοιπόν, βρίσκεται στην πτώση του που σημαίνει ότι έχετε έντονη την ανάγκη για ασφάλεια λόγω των ανασφαλειών σας την οποία αναζητάτε μόνο κοντά στους πολύ δικούς σας ανθρώπους. Έτσι όμως δημιουργείτε εξαρτήσεις, με συνέπεια όταν βρίσκεστε σε ξένο προς εσάς περιβάλλον να δυσκολεύεστε να προσαρμοστείτε, γεγονός που σας αφαιρεί το θάρρος να εξωτερικεύεστε δυναμικά, με συνέπεια ψυχικά συμπλέγματα, τα οποία εκδηλώνονται με άθλιους κρυψίνους τρόπους. Ένας καλός τρόπος για να ξεφεύγετε από τις δυσάρεστες καταστάσεις που τελικά αυτό-ταλαιπωρείστε είναι να εκτονώνετε τον κρυμμένο δυναμισμό σας μέσα από μία προσωπική σας δραστηριότητα.

Στον Ταύρο (εξορία)
Εσείς με τον Άρη στον Ταύρο αισθάνεστε ότι ζείτε μόνο όταν αποκτάτε πράγματα που σα δίνουν ασφάλεια. Τη δύναμη σας τη δείχνετε μόνο μέσω των υλικών και ερωτικών σας κατακτήσεων. Εν ολίγοις, είστε αρκετά προσκολλημένοι στα επίγεια αγαθά, τόσο που αν δεν είστε σίγουροι για την ατομική σας επιτυχία αρνείστε να δεχθείτε τολμηρές αλλαγές. Χρειάζεται όμως, να ελαττώσετε αυτό το πείσμα σας συγκρίνοντας τους δικούς σας τρόπους δραστηριοποίησης με άλλων ανθρώπων. Αρκεί να θυμάστε τις φορές που βρεθήκατε από το πείσμα σας και μόνο, σε αδιέξοδο.


ΔίαςΔίας

Στους Διδύμους (αδυναμία)
Εσείς με τον Δία στους Διδύμους συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε πριν το μυαλό την γλώσσα, βέβαια αποκτάτε μία γρήγορη αντίληψη των όσων συμβαίνουν γύρω σας αλλά και πολλές φορές μπορεί να είναι εσφαλμένη επειδή δεν εισχωρείτε στο βάθος των πραγμάτων εύκολη λύση , η επιφανειακή γνώση , η ασυνέπεια είναι από τις πλέον επικίνδυνες παγίδες σας. Αν αποφασίσετε να γίνετε πιο οργανωτικοί στις επιλογές των ενδιαφερόντων σας χωρίς να ακολουθείτε φευγαλέες σκέψεις και αποφάσεις θα βγαίνετε περισσότερο κερδισμένοι και παράλληλα θα έχετε περισσότερη εκτίμηση από τους συνανθρώπους σας.

Στον Αιγόκερω (πτώση)
Ο Δίας στον Αιγόκερω βρίσκεται στο απέναντι ζώδιο από αυτό που βρίσκεται σε έξαρση, τον Καρκίνο. Αυτό σημαίνει ότι η βασική ιδιότητα του πλανήτη η επέκταση εδώ επιτυγχάνεται με κόπο και σε περιορισμένα πλαίσια και πάντα ανάλογα της κοινωνικής σας θέσης. Έτσι συχνά, αντικρούεται η επιθυμία σας για εξάπλωση στα περιοριστικά όρια σας κάτι που είναι πολύ άδικο και όταν ακόμα σας δίδονται οι ευκαιρίες.
Μπορείτε όμως να αλλάξετε νοοτροπία, να γίνετε λιγότερο υλιστές και υποταγμένοι στο κατεστημένο ανοίγοντας έτσι καινούριους δρόμους που θα σας φέρουν πιο γρήγορα στην επιτυχία των όσων πρεσβεύετε.

Στην Παρθένο (εξορία)
Εσείς με τον Δία στην Παρθένο είναι σα να κρατάτε ένα ζευγάρι κιάλια στα χέρια σας αλλά δεν ξέρετε από ποιά μεριά να κοιτάζετε. Από την μία θέλετε να ακολουθήσετε τη ροή της Παρθένου (μικρούς φακούς) δηλαδή συντηρητικά και από την άλλη του Δία (μεγάλους φακούς) δηλαδή επεκτατικά. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε και τις δύο πλευρές. Έτσι οι επεκτατικές ιδιότητες του Δία θα σας βοηθήσουν να γίνετε παραγωγικοί, ενώ οι πρακτικές της Παρθένου να γίνετε συγχρόνως και οργανωτικοί.


ΚρόνοςΚρόνος

Στον Καρκίνο (αδυναμία)
Εσείς με τον Κρόνο στον Καρκίνο αισθάνεστε καταπιεσμένοι, κυρίως από βιώματα της παιδικής σας ηλικίας. Αυτό όμως σας ακινητοποιεί, καθώς διπλωμένοι όπως είστε μέσα στον εαυτόν σας γκρινιάζοντας συνεχώς ότι είστε άτυχοι, σας κλείνει τα μάτια. Δεν εμπιστεύεστε σχεδόν κανέναν και χάνετε ευκαιρίες. Να προσπαθήσετε λοιπόν να ξεπερνάτε τέτοιου είδους αντιδράσεις κυρίως να μην αφήνετε το παρελθόν να επισκιάζει το παρόν, πολύ περισσότερο το μέλλον. Διώξτε το φόβο και την ανασφάλεια ότι μπορεί να χάσετε αυτά που έχετε κατακτήσει. Το όστρακο του κάβουρα (σύμβολο του Καρκίνου) δεν είναι ανάγκη να καλύπτει και εσάς. Βγείτε έξω από αυτό το καβούκι και αντιμετωπίστε και τους άλλους στη ζωή με ίσους όρους. Μπορείτε.

Στον Κριό (πτώση)
Ο εσωτερικός φόβος που έχετε να μη χαλάσετε την καλή γνώμη που έχουν οι άλλοι για εσάς στην πραγματικότητα είναι η ανάγκη σας να αποδείξετε ότι υπάρχετε και εσείς ως ένα ενεργό μέλος στη κοινωνία.
Με αυτήν την ανασφάλεια σας όμως συχνά γίνεστε διστακτικοί ή δειλοί να αναλάβετε πρωτοβουλίες και ανίκανοι να οργανωθείτε ή στην καλύτερη περίπτωση συναντάτε δυσκολίες. Τότε όμως, γίνεστε μνησίκακοι, έως και καθόλου συνεργάσιμοι. Ωστόσο, οι περισσότεροι μετά την ηλικία των 30 μπορείτε και ξεπερνάτε αυτά τα προβλήματα καθώς αρχίζετε να βλέπετε τον κόσμο με άλλα μάτια και να μην τους αντιμετωπίζετε ως εχθρούς σας. Αν λοιπόν, καταφέρετε να γίνεστε συνεργάσιμοι και περισσότερο καλοπροαίρετοι με τους άλλους θα μειώνετε όλο και περισσότερο τα προβλήματά σας.

Στον Λέοντα (εξορία)
Εσείς που έχετε τον Κρόνο στον Λέοντα είστε προσκολλημένοι στις προσωπικές σας φιλοδοξίες. Δε δέχεστε υποδείξεις και συμπεριφέρεστε με αλαζονικό τρόπο προβάλλοντας τις επιτυχίες ή γενικά τις ικανότητες σας ώστε να γίνεστε προκλητικοί και πολλές φορές αντιπαθητικοί στο περιβάλλον σας. Αυτό όμως, συχνά γίνεται αιτία της απομόνωσης σας. Φροντίστε να ξεπεράσετε αυτήν την τάση και να είστε περισσότερο εκδηλωτικοί με τα αισθήματα σας έστω και αν πρέπει να προσπαθήσετε. Το αντίτιμο θα είναι ότι θα σας αγαπήσουν οι άλλοι γι αυτό που πραγματικά είστε και όχι γι αυτό που θέλετε να δείξετε ότι είστε.  

 

της αείμνηστης Γιώτας Καλογερά

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Φάσεις Σελήνης

στον Ταύρο
Ήλιος στον Ταύρο
26 μοίρες
στον Ζυγό
Σελήνη στον Ζυγό
12 μοίρες
Αύξων Αμφίκυρτος
Αύξων Αμφίκυρτος
11 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα