Η επτάχρονη ιδιότητα των κύκλων

Η ΕΠΤΑΧΡΟΝΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ

Ο αριθμός επτά (7) και ο συμβολισμός του παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στους αστρολογικούς κύκλους.

Η έννοια του κάθε αριθμού είναι πολύ σπουδαία αλλά η έννοια του αριθμού (7) επτά, είναι ακόμα ευρύτερη και περισσότερο πολύπλοκη στους συσχετισμούς της. Εκτείνεται από τις επτά ημέρες της εβδομάδας μέχρι τον φιλοσοφικό κύκλο των επτά αιώνων και τις εσωτερικές επτά ακτίνες των σφαιρών.

Το επτά είναι το άθροισμα μιας τριάδας και μιας τετράδας (3=4=7), δηλαδή το άθροισμα των ποιοτήτων και των στοιχείων.

Το ηλιακό μας σύστημα, πριν από την ανακάλυψη του τηλεσκοπίου φέρετε ως αποτελούμενο από επτά σώματα (Ήλιό – Σελήνη – Ερμή – Αφροδίτη - Άρη – Δία - Κρόνο). Με βάση αυτά τα σώματα έγιναν και οι αντίστοιχες επταμερείς αστρολογικές διαιρέσεις. Επτά επίσης είναι και οι νότες της διατονικής σκάλας, επτά τα χρώματα του ηλιακού φάσματος, επτά τα θαύματα του κόσμου, επτά τα θανάσιμα αμαρτήματα, επτά οι αρετές. Επίσης επτά Γιαπωνέζοι Θεοί της τύχης, επτά εναντίων των Θηβών που επετέθησαν στις επτά πύλες της πόλης, τις οποίες φρουρούσαν επτά ήρωες Θηβαίοι. Επτά Σαμουράι, επτά ήσαν υπέροχοι στο έργο του Μπέρκμαν. Ο έβδομος γιός σε όλες τις εποχές, είχε στην οικογένεια κάποια ιδιαίτερη θέση για τις αξιοθαύμαστες θεραπευτικές του ικανότητες.

Τα παραδείγματα συνδεδεμένα με τον αριθμό επτά είναι ατέλειωτα.


Πώς όμως εφαρμόζεται αυτός ο επτάχρονος διαχωρισμός των κύκλων Αστρολογικά;

Ο Κρόνος Χρειάζεται 29,5 χρόνια περίπου για να συμπληρώσει ένα ζωδιακό κύκλο. Σε μία περίοδο σχεδόν επτά χρόνων διασχίζει ένα τεταρτημόριο (τρία ζώδια). Έτσι κάθε επτά χρόνια περίπου ο Κρόνος.

Ο Ουρανός Χρειάζεται 84 χρόνια περίπου, για να καλύψει το ζωδιακό κύκλο, που σημαίνει ότι σε κάθε ζώδιο παραμένει επτά χρόνια περίπου.
Οι μέρες της ζωής μας, όπως έψαλλε ο ψαλμωδός είναι τρείς εικοσάδες και δέκα, άσχετα αν σήμερα, εξαιτίας της πληρότητας της ζωής έγιναν επτά φορές τα 12 χρόνια (12x7=84) Αυτό δείχνει μία συμβολική δήλωση ότι όταν η ζωή κυλήσει σε σχετική αρμονία με τους κύκλους, μετά την κυκλική πορεία των 84 χρόνων του Ουρανού υπάρχει η πιθανότητα ο άνθρωπος να χαρεί τους καρπούς που μάζεψε μέσα σε αυτόν τον κύκλο της ζωής του.
Ένα ενδεικτικό παράδειγμα είναι ο C.G Yung. Στα 84 του χρόνια έγραψε το αυτοβιογραφικό του βιβλίο «Αναμνήσεις - όνειρα και αντιδράσεις». Ένα βιβλίο τελείως διαφορετικό σε ύφος και περιεχόμενο από αυτά που έγραφε συνήθως. Ήταν οι τελευταίες γραμμές ενός γέρου, με όλες τις εμπειρίες του, ο οποίος πέθανε μετά από δύο χρόνια σε ηλικία 86 ετών.
Κύκλος του Ποσειδώνα, διαρκεί 165 χρόνια. Δηλαδή επιστρέφει στη γενέθλια θέση του κάθε 165 χρόνια περίπου. Επομένως η παραμονή του σε κάθε ζώδιο διαρκεί 14 χρόνια περίπου. (165:12=13.75) ήτοι (14).

Ο κύκλος του Πλούτωνα διαρκεί 248 χρόνια. Συνήθως, σε κάθε ζώδιο μένει 21 χρόνια. Μπορεί όμως να μείνει από 13 έως 33 χρόνια όπως για παράδειγμα έμεινε στον Ταύρο 33 χρόνια (1851-1884), στον δε Σκορπιό έμεινε 13 χρόνια (1983-1995), ενώ η παραμονή του τώρα που βρίσκεται στον Αιγόκερω θα κλίσει κύκλο διάρκειας 20 χρόνων.
Αυτές οι αργές κινήσεις των «εξωτερικών» πλανητών είναι λίγο κατά προσέγγιση λόγω της ανάδρομης κίνησης τους, μπορεί ακόμα να έχουμε δύο και τρεις εισόδους και εξόδους από το ζώδιο που βρίσκονται. Ωστόσο μπορούμε να πούμε ότι έχουν περισσότερη σχέση με την κοσμική αστρολογία. Ετούτο γίνεται αμέσως κατανοητό όταν σκεφτούμε ότι κατά τη διάρκεια μιας ανθρώπινης ζωής δεν επιστρέφουν στη γενέθλια θέση τους εκ του λόγου ότι η ανθρώπινη ζωή είναι χρονικά μικρότερη από τη χρονική διάρκεια του κύκλο του, όπως λόγου χάρη συμβαίνει με τον Πλούτωνα.
Έχει παρατηρηθεί ότι κάθε 14 χρόνια που ο πλανήτης Ποσειδώνας κινείται από ζώδιο σε ζώδιο γίνεται μία ανάπτυξη της λαϊκής μουσικής, της βιομηχανίας του κινηματογράφου της τηλεόρασης κ.λπ. Για παράδειγμα όταν ο Ποσειδώνας βρισκόταν στην Παρθένο (1928-1943), άρχισε ο ομιλών κινηματογράφος, όταν πέρασε στο Σκορπιό (1957- 1971), εκτός από την έξαρση των ναρκωτικών και του σκοταδισμού έφερε στο προσκήνιο και τη Ροκ μουσική, στις ημέρες μας από τον Αιγόκερω και Υδροχόο έφερε τα graphics, τις εικόνες στο διαδίκτυο κλπ.
Το 1968 ο Ουρανός έκανε την είσοδο του στον Ζυγό, το ζώδιο της συντροφικότητας του γάμου και των συνεργασιών. Όμως το 1971 ακολούθησε και ο Πλούτωνας - μαζί στο ίδιο ζώδιο είχαν ξαναβρεθεί πριν από 5.200 χρόνια. Σε αυτήν τη χρονική περίοδο σχεδόν όλοι παρατηρήσαμε τις κοινωνικές αλλαγές σε σχέση με τις στενές διαπροσωπικές σχέσεις. Το διαζύγιο έπαψε να είναι το μελανό κοινωνικό στίγμα. Η συμβίωση χωρίς τις ευλογίες της εκκλησίας γίνεται ευρέως αποδεκτή, όπως και η ομοφυλοφιλία κ.ά.

Ο κύκλος του Δία διαγράφεται μέσα σε 12 χρόνια περίπου. Ίσως είναι ο λιγότερο σημαντικός, σε σχέση με τους κύκλους των άλλων πλανητών, διότι δε συμφωνεί με το επταετές σχέδιο που εξετάζουμε, παρόλο ότι μέσα στο 84χρονο κύκλο του Ουρανού υπάρχουν 7 επιστροφές του.


Όψεις και ηλικίες

Εκτός από αυτούς τους κύκλους της Δημιουργίας υπάρχουν και άλλοι τρείς. Όμως ας δούμε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου. Ένα γνωμικό των Ιησουιτών αναφέρει «δώσε μου ένα παιδί πριν γίνει επτά ετών και θα είναι για μία ζωή δικό μου». Η ψυχολογία θα συμφωνούσε με αυτό, κυρίως για τα δύο ή τρία πρώτα χρόνια, τα οποία θεωρούνται και τα πιο κρίσιμα, για τη διαπαιδαγώγηση και ανάπτυξη ενός.
Αστρολογικά αυτήν την περίπτωση μπορούμε να την ερευνήσουμε με την ισχυροποίηση ή αποδυνάμωση των γενέθλιων όψεων, σε σχέση με τις προόδους και διευθύνσεις.
Οι γενέθλιες όψεις για την πρόγνωση μίας ολόκληρης ζωής είναι σχετικές. Οι εξελίξεις τους σε πρόοδο δεν είναι παρά μία επιπρόσθετη συμπεριφορά, ως προς τη διαμόρφωση τους σε κάτι που ήδη υπάρχει.
Έτσι μία σύνοδος στο γενέθλιο ωροσκόπιο μεταξύ Ήλιου στις 10 μοιρ. και του Κρόνου στις 16 μοιρ. ενός ζωδίου με την πρόοδο θα γίνει ακριβής (η σύνοδος) κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι χρόνων της ζωής.
Όμως τις περισσότερες φορές, στις κύριες όψεις δίνουμε ανοχή ± 8 ή 7 μοιρ. που σημαίνει ότι θα χρειαστούν οκτώ ή επτά χρόνια για να γίνει ακριβής η σύνοδος, γεγονός που δεν επιτρέπει να εφαρμοστεί ακριβώς ο επταμερής κύκλος.

 

της αείμνηστης Γιώτας Καλογερά

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Φάσεις Σελήνης

στον Ταύρο
Ήλιος στον Ταύρο
26 μοίρες
στον Ζυγό
Σελήνη στον Ζυγό
12 μοίρες
Αύξων Αμφίκυρτος
Αύξων Αμφίκυρτος
11 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα