Στοιχεία και ποιότητες

Στοιχεία και ποιότητες

Αυτές οι διαιρέσεις και ταξινομήσεις του ζωδιακού είναι αρκετά σημαντικές αν όχι για το πεπρωμένο σίγουρα όμως για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας. 

Ο ζωδιακός κύκλος απεικονίζει ένα σχέδιο ζωής και μέσα από αυτό προβάλλει το κάθε τι άρα κι εμάς. Αυτά τα 4 στοιχεία τη συγκεκριμένη στιγμή της γέννησης μας είναι που μας μορφοποιούν η ΓΗ μας δίνει τη σάρκα, το ΝΕΡΟ την ψυχή, η ΦΩΤΙΑ το πνεύμα, ο ΑΕΡΑΣ τη νόηση. 

Αυτά τα 4 στοιχεία τα έχουμε όλοι μας λοιπόν, όμως κατά μία ορισμένη νομοτέλεια, καθώς έχουμε διαφορετικούς σκοπούς να εξυπηρετήσουμε σε ετούτη τη ζωή μας. Ωστόσο, κάθε άτομο υποκείμενο σε αυτές τις θεμελιώδεις αρχές έχει τη ιδιαιτερότητα του η οποία είναι ανάλογη της συνειδησιακής του κατάστασης εκφραζόμενη σε παρορμητική, σταθερή, η μεταβλητή συμπεριφορά. Σαν δυνάμεις είναι και οι τρεις ενεργητικές, παθητικές ή εξουδετερωτικές (ουδέτερες).

Αν δε υπάρχει ομαλή συνεργασία αυτών των τριών δυνάμεων προκαλούνται προβλήματα κυρίως συνειδησιακά. και είναι εύκολο να το καταλάβουμε αρκεί να κατανοήσουμε την τρισυπόστατη μας φύση. Για αυτό και στο κάθε στοιχείο εμπεριέχεται και η τριαδική σύσταση του και για να γίνει αυτό πιο εύκολα κατανοητό ας το δούμε μέσα από τη χριστιανική τρισυπόστατη έννοια, του πατέρα, του υιού και του αγίου πνεύματος, η την ινδουιστική του Βράχμα, Σίβα, Βισνού, ή του ελεύθερο-τεκτονισμού ως τη δύναμη της σοφίας, της ιχύος του κάλλους ή στην επιστήμη τη σύσταση του ατόμου (νετρόνιο, πρωτόνιο, ηλεκτρόνιο). κ.οκ.

Παρατηρείστε σε ένα ωροσκόπιο τα ζώδια που είναι ποιοτικά όμοια, σχηματίζουν ένα ισόπλευρο τρίγωνο, το οποίο δεν είναι καθόλου τυχαίο διότι ανάμεσα σε αυτά τα 3 ζώδια δημιουργείται μία εξελεγκτική αλληλουχία. 

Όμοιες Ζωδιακές Ποιότητες

Τρίγωνο της ΦΩΤΙΑΣ
Κριός Λέων, Τοξότης

Το κύριο χαρακτηριστικό και των 3 ζωδίων είναι: εξωστρέφεια, έμπνευση, πνευματικότητα εγκαρδιότητα.

Τα άτομα της φωτιάς αναζητούν την αλήθεια αλλά μέσα από εσωτερικές αναζητήσεις αυτό δε σημαίνει ότι είναι οι εξουσιοδοτημένοι του Θεού. Είναι όμως, οι άνθρωποι με μια ιδιαίτερη ζωντάνια, και εγκαρδιότητα. Είναι οι ξεχωριστοί σε μια παρέα. Ως παιδιά είναι τα περισσότερο κουραστικά. Είναι οι καπετάν φασαρίες, προπέτες, και περίεργα.

Οι άνθρωποι της Φωτιάς είναι αυτοί που μπορεί να πέσουν στην αγκαλιά σου να σε φιλούν και να παίζουν μαζί σου τόσο που μπορεί από τον ενθουσιασμό τους να μην έχουν προσέξει καν ότι εσύ έχεις χάσει το χρώμα σου από το δυνατό πονόδοντο.

Διαθέτουν μεγάλη εσωτερική δύναμη που τους ωθεί συνεχώς σε δημιουργικούς σκοπούς. Η φλόγα που υπάρχει μέσα τους ως έμπνευση τους δίνει παράλληλα και διαισθητική δύναμη. Το άσχημο είναι ότι αυτή η φωτιά τους μπορεί να μετατραπεί σε αστραπές και βροντές Για αυτό, αν δε μάθουν να αυτοελέγχονται μπορεί και να κατακαούν. Και τούτο, διότι η φωτά εν προκειμένω είναι ο ενθουσιασμός και αυτός μπορεί να δώσει τον ηγέτη η τον τυχοδιώκτη. Αν σε ένα ωροσκόπιο υπάρχει πολλή φωτιά κάνει τον άνθρωπο δυναμικό, αισιόδοξο, επιβλητικό αλλά και επιθετικό. Συχνά με τάσεις προς τη μεγάλη ζωή και στην πρόκληση της τύχης. Όταν δεν υπάρχει αρκετή φωτιά τότε δεν ενθουσιάζεται εύκολα. Αν δεν έχει καθόλου τότε ακόμα χειρότερα αφού του λείπει ο ενθουσιασμός, το πάθος για τη ζωή, με συνέπεια να μην απολαμβάνει και αυτές τις μικρό-χαρές της ζωής.

Ας δούμε όμως τη συμπεριφορά του κάθε ζωδίου χωριστά:


kriosΚΡΙΟΣ
Οι Κριοί ξεχωρίζουν στη ζωή λόγω της πρωτοπορίας, πρωτοτυπίας, και της τολμηρότητας τους, είναι οι άνθρωποι που διαμορφώνουν ένα μοντέλο ζωής με βάση τις δικές τους αξίες και οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με το κατεστημένο. Το στοιχείο της φωτιάς τους έχει εφοδιάσει με τη δύναμη του πολεμιστή και κατακτητή. Η φωτιά του Κριού μπορεί να παρομοιαστεί με τη λάμψη, και τον σπινθήρα που αν πέσει πάνω σε μία εύφλεκτη ουσία, να προκαλέσει μία επικίνδυνη φωτιά με εκρήξεις και ανατινάξεις. Κάπως έτσι εξελίσσεται και η ζωή τους.

leonΛΕΩΝ
Οι Λέοντες καθώς συμβολίζουν τη δημιουργία σε όλες της μορφές της έχουν προικιστεί από τη μοίρα με μία θαυμαστή δύναμη και αντοχή και με τα ανάλογα εφόδια για να μπορούν να τα αξιοποιούν που είναι η επιβλητικότητα, υπερηφάνεια, μεγαλοπρέπεια. Έξι λέξεις σκιαγραφούν τη δομή των Λεόντων δύναμη, δόξα, φήμη, δημιουργία έρωτας και χρήμα. Τη φωτιά του Λέοντα μπορούμε να το παρομοιάσουμε με το αναμμένο τζάκι το οποίο προσδίδει με τη ζεστασιά του τη ομορφιά της θαλπωρής. Μπορεί όμως αν δε υπάρχει η ανάλογη μέριμνα να προσκαλέσει καταστροφές. Αυτό στις ανθρώπινες σχέσεις ερμηνεύεται η δίνεις την αγάπη με πολλή ζεστασιά η αντίθετα δικτατορικά.

toxotisΤΟΞΟΤΗΣ
Το θεμελιώδες χαρακτηριστικό του Τοξότη είναι η μεγάλη ελευθερία του πνεύματος και η αγάπη στη γνώση Οι Τοξότες λοιπόν προκειμένου να απαγκιστρώσουν τους συνανθρώπους τους από τη μιζέρια της ζωής, τη φτώχεια, τον πόλεμο την κοινωνική ανισότητα και διαφθορά, δηλαδή από οτιδήποτε μειώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ξεσηκώνουν τα πλήθη υπέρ του δικαίου. Έτσι μπορούμε να παρομοιάσουμε τη φωτιά του Τοξότη με τη φωτιά σε δάσος που συνεχώς εξαπλώνεται. Αυτό μπορεί να παραλληλισθεί λόγω της φύσης του ζωδίου και με την πνευματική εξάπλωση και έτσι εξηγείται ότι το αναφερόμενο ζώδιο δίνει τον φιλόσοφο, τον καλλιτέχνη, τον επιστήμονα.


Τρίγωνο της ΓΗΣ
Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως

Το κύριο χαρακτηριστικό των 3 γήινων ζωδίων είναι η αγάπη της Ύλης. Αυτό δε σημαίνει ότι οι γήινοι άνθρωποι είναι απαραίτητα υλιστές, αλλά ότι εξελίσσονται και επικοινωνούν μέσα από την πρακτική πλευρά της ιδιοσυγκρασία τους. Αυτοί οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για κάθε τι που συντηρεί τον άνθρωπο από τη στιγμή που γεννιέται, γι αυτό όπως η γη συντηρεί κάθε ζώντα οργανισμό, έτσι κα αυτοί ενδιαφέρονται για όλους εκείνους που τους θεωρούν ως δική τους υποχρέωση.

Όταν εγκατασταθούν κάπου κοινωνικά, επαγγελματικά, οικογενειακά γίνονται οι θεμέλιοι λίθοι προκειμένου να εξασφαλιστεί μία γερή σταθερή βάση. Γι αυτό φροντίζουν να υπάρχει εποικοδομητική ανάπτυξη μέσα από την εργατικότητα και την υπομονή τους. Συνήθως δε δείχνουν τα συναισθήματα τους κραυγάζοντας, και δεν σπεύδουν με την πρώτη να ακολουθήσουν τη φωνή των διαισθήσεων τους, παρά βαδίζουν, με σταθερά προσεχτικά βήματα. Συχνά πετυχαίνουν τους στόχους τους έστω και αν χρειάζεται να καταβάλουν προσπάθειες χωρίς τη συμπαράσταση άλλων, καθώς χαρακτηρίζονται για την υπομονή, την επιμονή και την αντοχή τους.
Ως γήινοι άνθρωποι αισθάνονται αγάπη για τη φύση και την επιχειρηματικότητα σε σχέση με αυτήν.

Όταν υπάρχει πολλή γη σε ένα ωροσκόπιο κάνει τον άνθρωπο στεγνό στην εμφάνιση και στο χαρακτήρα. Αν δεν υπάρχει καθόλου γη τότε είναι φανερή η ανικανότητα να διαχειρίζεται πρακτικά τα ζητήματα της ζωής και επιπλέον παρατηρείται και έλλειψη υπομονής.

Ας δούμε το κάθε ζώδιο χωριστά:

tavrosΤΑΥΡΟΣ
Οι Ταύροι ως παιδιά της Αφροδίτης μπορεί να αγαπούν την πολυτέλεια, τις ανέσεις και την πλούσια διαβίωση όμως και ως γήινοι είναι παράλληλα εργατικοί κι πρακτικοί. Το στοιχείο της γης τους έχει εφοδιάσει με καταπληκτικά φυσικά αποθέματα ενέργειας δίνοντας τους καταρχήν μακροζωία. Από την άλλη τους βοηθά να εξασφαλίζουν την υλική και συναισθηματική τους ασφάλεια, (ακίνητα, σύντροφο ζωής). Ξέρουν όμως, ότι για να πάρουν πρέπει και να δώσουν. Η ζωή λοιπόν γίνεται μαζί τους αρκετά γενναιόδωρη όταν και αυτοί ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Μπορούμε λοιπόν να το παρομοιάσουμε τη γη του Ταύρου με την εύφορη γη την οποία καθώς σπέρνουμε φιλοδοξούμε να έχουμε μία πλούσια συγκομιδή. Η γη εδώ, μπορεί να παρομοιαστεί ακόμα και με φυτώριο που εξασφαλίζει τη σιγουριά της συγκομιδής κάτι που προεκτείνεται και σε σχέσεις αγάπης.

parthenosΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η υλική, πρακτική, γήινη πλευρά του ζωδίου φαίνεται μέσα από τις υπηρεσίες που προσφέρει. Οι Παρθένοι την προσφορά τους την αποδεικνύουν μέσα από τα έργα τους, όμως πάντα αμειβόμενοι και γιατί όχι, αφού δίκαια αποκαλούνται οι δάσκαλοι του ζωδιακού. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να πληροφορούνται, να αναλύουν, και να μεταδίδουν γνώσεις και εμπειρίες με μια μοναδική ικανότητα. Ακόμα και αν δεν έχουν επαρκείς γραμματικές γνώσεις μορφώνουν όμως σωστές αντιλήψεις. Το ζώδιο της Παρθένου λειτουργεί όπως οι καρποί που παίρνονται από τη γη μετά από τη κοπιαστική καλλιέργεια τους.

aigokerosΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ως ζώδιο της γης δημιουργεί τις προϋποθέσεις για πρακτικής φύσης φιλοδοξίες, Όπως η καλλιέργεια της γης γίνεται με αρκετό κόπο, αφού μπορεί να γίνεται ακόμα και σε δυσβάσταχτες βουνοπλαγιές, σε άνυδρες περιοχές οπουδήποτε, αρκεί να δικαιώσει το υλικό αποτέλεσμα. Έτσι γίνεται και με τη ζωή αυτών των ανθρώπων, με τη σοβαρότητα και τις εμπειρίες της ζωής τους καταφέρνουν να γίνονται οι ορειβάτες στην κορυφή του βουνού της επιτυχίας. Από το οποίο αποσκοπούν περισσότερο στον υλικό τους πλούτο παρά στον πνευματικό. Γι αυτό οι Αιγόκεροι σέβονται την ύλη λόγω των εμπειριών που αποκτούν από αυτήν.


Τρίγωνο του ΑΕΡΑ
Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των ανθρώπων είναι η επικοινωνιακή τους διάθεση με όλα τα μέσα. Έχουν χιούμορ, είναι ετοιμόλογοι και ορθολογιστές. θεωρούνται ως τα επιστημονικά και τεχνοκρατικά μυαλά. Ως αέρινοι όμως πηγαίνουν σύμφωνα με τη ροή του αέρα που σημαίνει ότι και η γνώση τους είναι πολύπλευρη είναι πάντως το κύριο συστατικό της ζωής τους. Και ότι αλλάζουν εύκολα δεν είναι και τόσο μειονέκτημα, καθώς μπορούν και εξελίσσονται μέσα από καινούριες κα αναμορφωτικές ιδέες. Πολλές φορές μάλιστα, θυμίζουν τη λαϊκή ρήση όποια πέτρα κα αν σηκώσεις θα τους βρεις από κάτω. Ωστόσο συχνά εγκλωβίζονται στα προσωπικά τους ιδεώδη και γίνονται απόμακροι από τις κοινωνικές, ενίοτε και οικογενειακές τους υποχρεώσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι καταστρέφουν και περιθωριοποιούν πράγματα, έτσι απλά με μία μονοκοντυλιά. Αντίθετα αναπροσαρμόζονται στο κλίμα της κάθε εποχής αφού συχνά πηγαίνουν κατά τη φορά του ανέμου.

Γενικά τα άτομα του αέρα συνθέτουν τον κρίκο της λογικής προσέγγισης των πραγμάτων ενώ αναζωογονούνται όταν βρίσκονται στον καθαρό αέρα γι αυτό επιδίωξη τους είναι η απόκτηση αν όχι κυρίας κατοικίας εκτός πόλεως η σε προάστιο, τουλάχιστον εξοχικής Όταν στο γενέθλιο ωροσκόπιο υπάρχει πολύς αέρας προϋποθέτει τη δυνατότητα εκτέλεσης αξιόλογων έργων. Το μεγάλο πλεονέκτημα τους είναι η πειθώ τους, αλλά εδώ εμπεριέχεται και το μειονέκτημα της υπερφλυαρίας και του παπατζή.

Όταν δεν υπάρχει καθόλου αέρας δείχνει ότι στερεί από τον άνθρωπο τη δυνατότητα της λογικής συσχέτισης των πραγμάτων και της κοινωνικότητας.

Ας δούμε και το κάθε ζώδιο χωριστά:

didimoiΔΙΔΥΜΟΙ
Είναι οι άνθρωποι που έχουν το μυαλό τους να δουλεύει και όταν κοιμούνται. Είναι γνωστοί για την πνευματικότητα τους, τον αυθορμητισμό τους, την κινητικότητα τους, αλλά και την νευρικότητα τους. Κατάλληλοι για δημόσιες σχέσεις εμπορικές αντιπροσωπείες, διπλωματικές αποστολές κ.λπ. Η απόδοσή τους εξαρτάται πάντα από τους όρους εργασίας, χρειάζεται να ασχολούνται σε χώρους τέτοιους που να τους δίνεται η δυνατότητα να έχουν μία πολύπλευρη επικοινωνία, καθώς θέλουν να μιλούν, να ακούνε, να βλέπουν και αν έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται, ακόμα καλύτερα. Ο αέρας των Διδύμων μοιάζει με το δροσερό αεράκι της αυγής που σου χαϊδεύει ευχάριστα το πρόσωπο.

zygosΖΥΓΟΣ
Είναι οι άνθρωποι που επικοινωνούν και σκέπτονται με αντικειμενικότητα. Δηλαδή ζυγίζοντας και ισορροπώντας τα όποια ζητήματα μέσα από αρμονικές δίκαιες θέσεις. Ακόμα και στις ανταγωνιστικές περιπτώσεις δείχνουν πνεύμα καλής θέλησης. Γενικά, είναι οι άνθρωποι που όλα τα δούναι και λαβείν στη ζωή τους γίνονται σε ισότιμη βάση. Ο υψηλός ιδεαλισμός τους όμως τους αφαιρεί την αίσθηση της πρακτικότητας. Εν ολίγοις δεν κάνουν για σκληρές έως βάρβαρες εργασίες και γενικά σχέσεις . Ο αέρας του Ζυγού μοιάζει με το μαϊστράλι , το αεράκι των ρομαντικών.

ydroxoosΥΔΡΟΧΟΟΣ
Είναι επικοινωνιακοί άνθρωποι αλλά διαφορετικοί από τις άλλες δύο ομάδες. Με τις εκπληκτικές ιδέες τους βρίσκουν τρόπους να προσφέρουν βοήθεια στους συνανθρώπους τους. Είναι άκρως φιλελεύθεροι και δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να εκφράζουν ελεύθερα τα συναισθήματα τους, όποια και αν είναι αυτά. Όμως, συχνά παρεξηγούνται ως αδιάφοροι χωρίς αυτό συχνά να ανταποκρίνεται πάντα στην πραγματικότητα. Οι περισσότεροι ανοίγουν δρόμους προς το μέλλον, ανεξάρτητα του χώρου που υπηρετούν αρκεί να έχουν κίνητρα που τους εμπνέουν Και επειδή πολλές φορές οι ιδέες τους εκπλήσσουν έως και τρομάζουν. Ο αέρας του Υδροχόου μοιάζει με αυτόν με τα πολλά μποφόρ έως και το τυφώνα.


Τρίγωνο του ΝΕΡΟΥ
Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες

Το κύριο γνώρισμα των ανθρώπων αυτών των ζωδίων είναι η εσωστρέφεια και ο έντονος ψυχισμός. Το στοιχείο του νερού συνδέεται με τα ανομολόγητα βιώματα του καθενός. Το ίδιο το νερό καθώς φανερώνει και τη ρευστότητα, από το γεγονός ότι παίρνει διάφορες μορφές ανάλογα που βρίσκεται και που τρέχει από τα ρυάκια, τα ποτάμια, μέχρι, τους χείμαρρους, η βρίσκεται να λιμνάζει κ.ο.κ. Έτσι, όταν συχνά αποδίδεται σε αυτό το στοιχείο ο ρομαντισμός και η ευαισθησία δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ορμητικότητα του νερού στους ωκεανούς, στις καταιγίδες, στα τσουνάμια.

Τη σημαντικότητα του στοιχείου του νερού καλό είναι να τη δούμε ως αξία ζωής. Ως δύναμη κατάσβεσης της φωτιάς, ως δύναμη της γήινης παραγωγής ως διαβρωτική δύναμη ενάντια στις ανεμοθύελλες παρόμοια λειτουργούν και τα άτομα του νερού έχουν τη δυνατότητα όταν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μην επιτίθενται κατά πρόσωπο αλλά με κάποιο τρόπο να επιβάλλονται. καθώς η επιφανειακή τους ηρεμία συχνά κρύβει εσωτερικές αναταράξεις. Η αλήθεια πάντως είναι , ότι προσφέρουν στοργή, ακριβώς επειδή την έχουν ανάγκη και οι ίδιοι. Όμως πολλές φορές υποβάλλονται σε συναισθηματικές μεταπτώσεις, κάτι που σε αυτές τις εποχές κάνουν λάθη έως και επικίνδυνα.

Ας δούμε το κάθε ζώδιο χωριστά:

karkinosΚΑΡΚΙΝΟΣ
Αυτό το ζώδιο επηρεάζεται αρκετά εύκολα από εξωτερικές αντιδράσεις, αλλά ξέρει να καλύπτεται, φορώντας την πανοπλία του όπως συμβαίνει και με το κέλυφος του κάβουρα, που συμβολίζει το ζώδιο του. Σχετίζεται με κάθε τι που αφορά το σπίτι, την οικογένεια, και γενικά τις ρίζες του. Έτσι, η οικογενειακή εστία παίζει πάντα ένα θετικό η αρνητικό ρόλο στη ζωή του. Το στοιχειό του νερού, στα άτομα Καρκίνος προσδίδει μια συντηρητική συμπεριφορά παρόμοια με το νερό μιας ήσυχης λιμνούλας.

skorpiosΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η προσωπικότητα των Σκορπιών είναι απόλυτα εξαρτημένη από την ψυχική τους κατάσταση. Αυτοί οι άνθρωποι σχεδόν παλεύουν με τον ίδιο τον εαυτόν τους, αφού συχνά υποβάλλονται σε δυνατές συγκινήσεις καθώς ο προορισμός τους στη γη είναι από τους δυσκολότερους. Πολλές φορές κοντράρεται το συναίσθημα τους με τις υλικές απολαβές κυρίως όσον αφορά το χρήμα και τη σεξουαλική ζωή τους είναι αναγκαίο σε αυτούς να μπορούν να ελέγχουν τις ενστικτώδεις παρορμήσεις τους για να κρατούνται σε ένα υψηλό επίπεδο συνείδησης, ώστε να μη καταβάλλονται από συναισθήματα πάθους, ζήλιας, εκδίκησης απληστίας. Έτσι το νερό του Σκορπιού μπορεί να παρομοιαστεί με το νερό ενός έλους που δε είναι εύκολο να το εξερευνήσεις.

ixthysΙΧΘΥΕΣ
Αν ληφθεί υπόψη ότι το ζώδιο των Ιχθύων είναι το τελευταίο στο ζωδιακό και το οποίο συμβολίζει το τελευταίο στάδιο της ψυχής είναι δύσκολο να καταλαβαίνεις συγκινησιακά έναν Ιχθύ σε ποιο στάδιο βρίσκεται, καθώς ως δυαδικό και νερό συχνά λειτουργεί μέσα από τον φανταστικό του κόσμο κρατώντας μακριά κάθε τι που μπορεί να τον πληγώσει. Παρόλα αυτά έχοντας τη δυνατότητα οι Ιχθύες να αντιλαμβάνονται και τα πιο ευαίσθητα κοσμικά ρεύματα μπορούν και αναπτύσσονται πνευματικά. Ωστόσο, το νερό τους μπορεί να παρομοιαστεί με τον απέραντο ωκεανό που κανείς δεν ξέρει τι κρύβεται σε αυτόν.

Συνοπτικά οι σχέσεις των τεσσάρων στοιχείων

Τα ζώδια της ΦΩΤΙΑΣ συνδέονται με το πνεύμα, την έμπνευση, και μπορούν να δώσουν τον αρχηγό, τον ηγέτη ή τον τυχοδιώχτη.
Αισθάνονται καλά με τα ζώδια του αέρα. Με του νερού αισθάνονται ότι θα σβήσουν και με της γης ότι θα πνιγούν.

Τα ζώδια της ΓΗΣ συνδέονται με τη ύλη, το σώμα, Από εδώ μπορεί να έχουμε ανθρώπους, που να επιβάλλουν το νόμο μέχρι και καθεστώτα.
Αισθάνονται καλά με τα ζώδια του νερού, με του αέρα ότι θα στεγνώσουν με της φωτιάς ότι θα στεγνώσουν.

Τα ζώδια του ΑΕΡΑ συνδέονται με τη λογική που μπορούν να δώσουν από τον διανοούμενο ή τον θεωρητικό δικτάτορα.
Αισθάνονται καλά και χαίρονται με τη φωτιά. Δεν αισθάνονται καλά με τη γη και το νερό.

Τα ζώδια του ΝΕΡΟΥ συνδέονται με τον ψυχισμό και μπορούν να δώσουν τον αλτρουιστή ή τον κακοποιό.
Αισθάνονται καλά με τα ζώδια της γης, Με της φωτιάς αισθάνονται ότι θα βράζουν, και με του αέρα ότι θα εξατμιστούν.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ

Τώρα θα πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο χρησιμοποιείται όλο αυτό το υλικό.
Ο τρόπος αυτός δίδεται μέσα από τους τρεις σταυρούς. Ο κάθε σταυρός περιλαμβάνει 4 ζώδια διαφορετικού στοιχείου αλλά ίδιας ποιότητας, δηλαδή όμοιου τρόπου εκδήλωσης.


Παρορμητικός Σταυρός

Αντιπροσωπεύουν την κεντρόφυγη ενέργεια. Δημιουργούν την αρχή της δράσης προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ωστόσο, υπάρχει διαφορά στη συμπεριφορά τους, διότι ανήκουν σε διαφορετική στοιχειακή ομάδα. Αλλά πάντως, η κατεύθυνση των δύο εξωστρεφών ζωδίων του Κριού και Ζυγού είναι ορατή ενώ η κατεύθυνση των δύο εσωστρεφών του Καρκίνου και Αιγόκερου είναι περισσότερο αθέατη.

kriosΚριός
, φωτιά, εξωστρεφές
Έχει απεριόριστη ενέργεια, τόλμη, έμπνευση. Είναι γρήγορος, αποφασιστικός και δε δέχεται περιορισμούς. Στο τσακ την ίδια στιγμή παίρνει αποφάσεις και σπεύδει να τις υλοποιήσει. Αυτός ο τρόπος έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Στην πρώτη περίπτωση μπορεί να μη χάνει ευκαιρίες, στη δεύτερη όμως να κάνει απερισκεψίες. 

karkinosΚαρκίνος, νερό, εσωστρεφές.
Η παρορμητικότητα η οποία στρέφεται προς τα μέσα, συχνά εκδηλώνεται με γκρίνια και στομαχικά προβλήματα. Ωστόσο, όταν διεγείρονται τα στοργικά και προστατευτικά συναισθήματα δημιουργείται μία παθητική γενναιότητα. Στην αντίθετη όμως πλευρά προκαλούνται ψυχολογικά προβλήματα ή και ηθική χαλάρωση. 

zygosΖυγός, αέρας, εξωστρεφές.
Η παρόρμηση εκδηλώνεται σε επικοινωνιακό επίπεδο και σε διανοητικές δραστηριότητες. Όταν υπάρχει πνευματική επικοινωνία σε κοινωνικό και συντροφικό επίπεδο δεν το σταματά τίποτε. Αυτή η κινητικότητα, συχνά στις δύσκολες στιγμές αποδεικνύεται σωτήρια.

aigokerosΑιγόκερως, γη, εσωστρεφές.
Η παρόρμησή του εκφράζεται μέσα από δραστηριότητες και συμπεριφορές τέτοιες που να αποδεικνύουν την αξιοπρέπεια και τη φιλοσοφία του μέσω των εμπειριών του για ότι προσπαθεί να πετύχει και να θεμελιώσει γερά. Τολμά, για τα φιλόδοξα σχέδια του τα οποία όμως κρατά μυστικά έως ότου τα υλοποιήσει. 


Σταθερός Σταυρός

Ο σταθερός σταυρός περιλαμβάνει τα ζώδια Ταύρος, Λέοντας, Σκορπιός, Υδροχόος. Η ίδια λέξη σταθερός μπορεί να μας δώσει την εικόνα της ποιότητας αυτών των ζωδίων. Ο αναφερόμενος σταυρός παίζε το ρόλο του ισορροπιστή στο ζωδιακό καθώς δημιουργεί σημεία σταθερότητας και μονιμότητας. Σε αυτόν ανήκουν οι άνθρωποι που θα τελειώσουν ένα έργο και θα ολοκληρώσουν ένα σκοπό έστω και αν πρόκειται να περιμένουν αρκετά χρόνια, εφόσον βέβαια γι αυτούς έχει κάποια αξία. Είναι όμως και οι ίδιοι άνθρωποι που μπορεί να τα γκρεμίσουν όλα σε μια στιγμή αν ζουν με την αβεβαιότητα του «γίνεται ή δε γίνεται», πάντως ότι επιδιώξουν να δημιουργήσουν θα πρέπει να το θεμελιώσουν γερά ακριβώς επειδή έχουν την ανάγκη της σταθερότητας και της σιγουριάς. Είναι το αντίθετο του παρορμητικού σταυρού.

Τα σταθερά ζώδια σπάνια αλλάζουν αλλά όταν το κάνουν οι αλλαγές τους είναι ριζικές. Είναι άνθρωποι συντηρητικοί σταθεροί επίπονοι, ισχυρογνώμονες. Στη χειρότερη περίπτωση είναι φανατικοί, τεμπέληδες, τριφηλοί και ίσως αργόστροφοι. Γενικά πάντως όλα αυτά τα ζώδια έχουν ανεπτυγμένη τη εσωτερική τους δύναμη, έχουν τη δυνατότητα να εστιάζουν την ενέργεια τους σε συγκεκριμένα σημεία, καθώς η ενέργεια τους είναι κεντρομόλος. Για αυτό στην εσωτερική αστρολογία χαρακτηρίζονται ως ζώδια του εσωτερισμού (της κατάβασης). Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να εισχωρούν στον εσώτερο κόσμο τους, θεωρούμενα μάλιστα ως σύμβολα- κλειδιά των μυήσεων της ψυχής. Ενώ στη εξωτερική ζωή τους χαρακτηρίζονται για την επιμονή και την αλαζονική συμπεριφορά τους. Τα σύμβολα των σταθερών ζωδίων τα βρίσκουμε και στη αποκάλυψη του Ιωάννη.

tavrosΤαύρος, γη, εσωστρεφές.
Ενδέχεται να μένουν αμετακίνητοι αλλά και δεν επιδιώκουν τίποτα περισσότερο από αυτό που μπορεί να τους εξασφαλίσει τη σιγουριά τους. Συνήθως, ικανοποιούνται με τα απλά πράγματα της ζωής, ενώ προτιμούν δοκιμασμένες μεθόδους στη ζωή τους. Είναι οι άνθρωποι της υπομονής γι αυτό και έχουν την ικανότητα να επιβάλουν σχετικά εύκολα την τάξη και την πειθαρχεία, αλλά αν εξαναγκαστούν να τη χάσουν μετατρέπονται σε «ταύρο εν υαλοπωλείο».

leonΛέων, φωτιά, εξωστρεφές.
Άνθρωποι με δυνατή σταθερή θέληση και επιμονή, με προσωπικότητα που εντυπωσιάζει. Στις δραστηριότητες και στις σχέσεις τους είναι σχεδόν απόλυτοι και συχνά επιβάλλονται με ένα είδος πατροναρίσματος το οποίο πολλές φορές το κάνουν με πομπώδη, επιδεικτικό τρόπο. Κατά βάση είναι γεννημένος «ηγέτης» και κάνει οτιδήποτε για να αναγνωριστεί ως τέτοιος.

skorpiosΣκορπιός, νερό, εσωστρεφές.
Εδώ, έχουμε την παγίωση εσωτερικών δυνάμεων μέσα από τις οποίες οι Σκορπιοί σχεδόν κατευθύνουν τη ζωή τους. Κανένα άλλο ζώδιο δεν έχει συνέχεια τόσο βαθιά συναισθήματα όμορφα ή άσχημα. Δύσκολα απομακρύνονται από τις αρχικές τους θέσεις και αν αυτό εκ των πραγμάτων συμβεί, αργά η γρήγορα θα επανέλθουν. Στο κάτω, κάτω αυτή είναι μία υποχρέωση στον εαυτόν τους καθώς με την επιμονή, το πείσμα αλλά και την αναμονή αποκτούν δύναμη.

ydroxoosΥδροχόος, αέρας, εξωστρεφές.
Εδώ, έχουμε την πνευματική παγίωση. Ο νους αυτών των ανθρώπων αφιερώνει πολύ χρόνο σε αφηρημένες σκέψεις και σε θεωρητικές εξειδικεύσεις. Ο νους δουλεύει για δικλείδες ασφαλείας όχι μόνο για προσωπικά ζητήματα αλλά και για τη βελτίωση της ζωής και άλλων ανθρώπων. Γι αυτό, είναι πάντα έτοιμοι να πολεμήσουν για την πνευματική και κοινωνική ελευθερία γενικότερα.


Μεταβλητός Σταυρός

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των ζωδίων είναι η προσαρμοστικότητα, η μεταβλητότητα, η αμερόληπτη αντιμετώπιση των πραγμάτων. Επίσης, η ανάγκη αυτών των ανθρώπων να συλλαμβάνουν και να μεταδίδουν ιδέες, γεγονός που τους κάνει ευκολοπροσάρμοστους. Πάντως από θετικής πλευράς δίνουν τον πνευματικό άνθρωπο (εφευρέτη, συγγραφέα, δημοσιογράφο, επιστήμονα).

Στην αρνητική τους όμως δίνουν τον αδιάκριτο, επιπόλαιο, ανεύθυνο άνθρωπο. Γενικά αντιπροσωπεύουν την ελικοειδή ενέργεια. Η κατεύθυνση των δύο εξωστρεφών ζωδίων εμφανίζεται με ανοδική φορά. δείχνοντας την πορεία προς το μέλλον, το αύριο. Τα δύο εσωστρεφή λειτουργούν με καθοδική κατεύθυνση φανερώνοντας ότι λειτουργούν ευκολότερα με το παρελθόν, το χθες. Αυτοί οι συσχετισμοί δε σημαίνουν ότι οι μεν είναι προοδευτικοί και οι δε συντηρητικοί, Απλά φανερώνουν την διαφορετική αντιληπτικότητα τους.

didimoiΔίδυμοι, αέρας, εξωστρεφές.
Η πνευματικότητα του ζωδίου περιορίζεται στα απλά πρακτικά πράγματα της καθημερινότητας. Οι Δίδυμοι έχουν την ικανότητα της εύκολης αφομοίωσης, είναι οξυδερκείς και προσαρμοστικοί. Στη συμπεριφορά τους εύκολα παρατηρείται ιδεολογική νευρική, ψυχολογική αστάθεια. Ξεγλιστρούν εύκολα από περιοριστικές, καταπιεστικές καταστάσεις. Μπορούν και παίζουν σε διαφορετικούς χώρους.

parthenosΠαρθένος, γη, εσωστρεφές.
Το κύριο γνώρισμα του ζωδίου είναι η κοινή επιστημονική ανάλυση των πραγμάτων. Γίνονται λεπτομερείς περιγραφές ψυχρές και αντικειμενικές εκτός και αν είναι απαραίτητο να μπει και το διπλωματικό στοιχείο. Σε αυτήν την περίπτωση παίζει με την αναποφασιστικότητα και τούτο, διότι ως προνοητικό ζώδιο δεν του επιτρέπονται απερισκεψίες.

toxotisΤοξότης, φωτιά, εξωστρεφές.
Η υψηλή πνευματικότητα του ζωδίου και με αρκετά υψηλές ηθικές προδιαγραφές και επιπλέον ως μεταβλητό, μπορεί να πετύχει τα μέγιστα στη διπλωματία, την πολιτική και σε καθετί που μπορεί να δώσει τον σοφό δάσκαλο κυρίως με τις γνώσεις και τα έργα του. Αν όμως, αυτές οι δυνατότητες που του δίνει η ζωή δεν αξιοποιηθούν κατάλληλα αλλά αντίστροφα, τότε μπορεί να λειτουργήσει με τον δόλο, τον τυχοδιωκτισμό, την παρανομία.

ixthysΙχθύες, νερό, εσωστρεφές.
Ο τρόπος του σκέπτεστε των Ιχθύων βρίσκεται πιο πέρα από το συνηθισμένο τρόπο. Συνήθως ακολουθεί τις σκέψεις του υποσυνειδήτου του. Για αυτό ανάμεσα τους βρίσκουμε πολλούς αποκρυφιστές. Γενικά έλκονται από το μυστικισμό, τη θρησκεία την ποίηση, την καλλιτεχνία κυρίως μουσική, ζωγραφική. Και επειδή πολλές φορές μπερδεύουν την αλήθεια με το ψέμα και χάσουν το μέτρο τους τότε εξαιτίας αυτής της σύγχυσης μπορεί να φτάσουν μέχρι τον παρασιτισμό.

 

της αείμνηστης Γιώτας Καλογερά

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
Βιβλία των εκδόσεων Il Piccolo επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες σας. ...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Φάσεις Σελήνης

στους Διδύμους
Ήλιος στους Διδύμους
20 μοίρες
στην Παρθένο
Σελήνη στην Παρθένο
2 μοίρες
Πρώτο τέταρτο
Πρώτο τέταρτο
6 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα