Ο Δίας είναι πάντα ευεργέτης;

Ο ΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ;

Υπάρχει μία ιστορία την οποία διηγούνται για την πρώτη παράσταση της «Σουϊτας των πλανητών» που έγραψε ο Χόλτς. Όταν γινόταν η τελευταία πρόβα των κομματιών της Σουίτας και η ορχήστρα έπαιζε τον «Δία» το προσωπικό που ασχολιόταν την ίδια ώρα με το καθαρισμό του κτιρίου άφησε την εργασία του και άρχισε να χορεύει στους διαδρόμους, από τους χαρούμενους ήχους της μουσικής.

Το κομμάτι του Δία είχε τον τίτλο «ο Μέγας Ευεργέτης»

Είναι γεγονός ότι ορισμένοι άνθρωποι που γνωρίζουν το γενέθλιο ωροσκόπιο τους ή τους έχει γίνει η σχετική ερμηνεία από Αστρολόγους θα είχαν τη διάθεση να σαρκάσουν τον τίτλο «φέρων τη χαρά», θα έλεγαν ίσως και κατά κάποιο τρόπο θα είχαν δίκιο. Διότι η πρόγνωση που τους έγινε από τον Αστρολόγο, σχετικά με την επίτευξη μεγάλων προσδοκιών δεν εστέφθη από επιτυχία. Γι αυτούς ο Δίας κατακρημνίσθηκε. Εδώ υπάρχει το μυστικό της επιτυχίας. Ο καλός επαγγελματίας Αστρολόγος θα πρέπει να είναι πολύ επιφυλακτικός σχετικά με τις προβλέψεις του, που αναφέρονται στις θετικές επεκτάσεις που λέγεται ότι θα φέρει ο πλανήτης αυτός. Τουναντίον, ο Κρόνος που είναι το ακριβώς αντίθετο του Δία σπανίως απογοητεύει.

Εδώ γεννάται το ερώτημα: Η Αστρολογία κάνει λάθη στις διάφορες προβλέψεις; Φυσικά ΟΧΙ. Τα λάθη δεν τα κάνει η Αστρολογία, αλλά οι διάφοροι Αστρολόγοι οι οποίοι εργάζονται επιπόλαια, δεν κάθονται να ερευνούν σε βάθος και να εξηγήσουν σωστά τα σημάδια που μας έρχονται σα σύμβολα από το Σύμπαν. Είτε διότι έχουν εμπορευματοποιήσει την επιστήμη της Αστρολογίας ή γιατί δε διαθέτουν επαρκείς γνώσεις. Το σωστότερο λοιπόν θα ήταν να εξετάζαμε με περισσότερη προσοχή τον Δία και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε γιατί πολλές φορές αποτυγχάνει να κερδίσει στα «μεγάλα σημεία».

Ο Δίας στη μυθολογία ήταν γνωστός ως μία πατρική θεότητα. Αυτός ο πατέρας των θεών εκκαλείτο επίσης και ΖΕΥΣ μία ονομασία που αμέσως φέρνει στο μυαλό μας ένα χαρούμενο άτομο, γενναιόδωρο, επεκτατικό. Δηλαδή τον χορηγό όλων των καλοδεχούμενων πραγμάτων. Μία άλλη μυθολογική έννοια του ονόματος Ζευς είναι ο «διανέμων τη δικαιοσύνη, ο υποστηρικτής του νόμου».

Οι περισσότεροι άνθρωποι, έχουμε την τάση να παίρνουμε από μία σειρά καταστάσεων αυτές που μας είναι ευχάριστες και να μπορούμε να τις δεχτούμε. Όμως εδώ υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε εσφαλμένα συμπεράσματα σχετικά με τις έννοιες για τη σημασία του Δία. Είναι ο πλανήτης που φέρνει τη χαρά; Θα μπορούσαμε να απαντήσουμε καταφατικά μιας και όλοι μας είναι δυνατό να κάνουμε κάτι, για να αποκτήσουμε λίγο περισσότερη από αυτή! Είναι αυτός που προμηθεύει τα αγαθά; Είναι μία ιδέα που μας αρέσει ιδιαίτερα. Είναι ο γενναιόδωρος; Ίσως και να μην είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Ποιός όμως μπορεί να στοιχηματίσει.

Είναι αυτός που απονέμει δικαιοσύνη; Είναι γεγονός ότι όλοι θέλουμε να πιστεύουμε στη δικαιοσύνη, διότι όλοι θεωρούμε τους εαυτούς μας αγγελικά πλασμένους. Λαμβάνοντας υπόψη, ότι σε κάθε οίκο του ωροσκοπίου (σε ισομετρικό σύστημα) παραμένει ένα περίπου χρόνο, η πρώτη του επιστροφή στη γενέθλια θέση του θα γίνει σε δώδεκα περίπου χρόνια. Όμως από τους Αστρολόγους έχει γίνει πλέον νόμος ότι η διέλευσή του από κάθε οίκο (τομέα) του ωροσκοπίου δημιουργεί επεκτατικές ιδιότητες. Επίσης και όταν βρίσκεται στην αντίθεση της γενέθλιας θέσης ότι θα είναι σχετικά αρνητικός σε σχέση με τα θέματα που εξουσιάζονται από τον οίκο που καταλαμβάνει. Έτσι και με την επιστροφή στη γενέθλια θέση του θα επιδράσει ευνοϊκά στα θέματα που έχει αναλάβει να επεκτείνει στο γενέθλιο ωροσκόπιο. Ένα ‘τσίγκλισμα’ του μόνο θα λέγαμε ότι κάνει τους πλανήτες που συναντάει στην πορεία του κάνοντας τους να βγάλουν τις θετικές τους ιδιότητες.

Οι προβλέψεις πολύ συχνά με τις διελεύσεις του Δία αποδεικνύονται λανθασμένες ή ελλιπείς, καθώς μπορεί να υπάρχουν αστρολογικές ενδείξεις αλλά δε λειτουργούν σε όλους τους ανθρώπους δηλαδή σε όλα τα γεγονότα, σε όλα τα ωροσκόπια το ίδιο. Για παράδειγμα, κάποιος επιθυμεί να πουλήσει κάποιος άλλος δεν επιθυμεί. Ο ένας ζει τη διέλευση του Δία πάνω στο Μεσουράνημα που είναι σε σύνοδο με τον Άρη στον Κριό ένας άλλος με τον Κρόνο σε σύνοδο στο Μεσουράνημα του στον Αιγόκερω. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι ο Αστρολόγος που θα αναλάβει να κάνει την πρόβλεψη πρέπει να είναι πολύ γενναίος.

Επίσης, πρέπει να λάβουμε υπόψη τις κοινωνικές συνθήκες, τους τρόπους συμπεριφοράς και φυσικά την ελεύθερη βούληση. όλα αυτά με τη σειρά τους μπορεί να επηρεάζονται από τις αστρολογικές ενδείξεις οι οποίες σε τελευταία ανάλυση , αποδεικνύουν την πολυπλοκότητα της αστρολογικής πρόβλεψης.

Άλλοι παράγοντες που θα μπορούσαν να δράσουν ενάντια σε μία διέλευση Διός είναι εκείνοι τους οποίους αποκαλύπτει το ίδιο το ωροσκόπιο. Στην πιο απλή του μορφή για παράδειγμα, ένας διελαύνων Δίας από το δεύτερο οίκο θα αύξανε τα οικονομικά του ατόμου ή αν υπήρχε εκεί και ο Ποσειδώνας, στην καλύτερη περίπτωση θα δημιουργούσε μία πιο εύκολη προσέγγιση στο χρήμα ενώ στη χειρότερη θα προκαλούσε μία ανακατωσούρα, σπατάλη και απροσεξία στη διαχείριση των οικονομικών.

Όμως το θέμα μας δεν είναι αυτό. Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι οι περιπτώσεις που ένας διελαύνων Δίας γνωστός ως ο νοικοκύρης δεν καταφέρει την αναμενόμενη επέκταση στον οίκο από τον οποίο διέρχεται. Για να το καταλάβουμε αυτό καλύτερα θα πρέπει να ερευνήσουμε σε βάθος την αστρολογική του σημασία και σαφώς τις προθέσεις του.

Ο Δίας έχει την έννοια της επέκτασης της ανθρώπινης συνειδητότητας. Γι αυτό συνδέεται με την ανώτερη μόρφωση, τις φιλοσοφικές και θρησκευτικές τάσεις και τους ηθικούς κανόνες .Ίσως περισσότερο από κάθε άλλον πλανήτη σχετίζεται με την ανθρώπινη πνευματική εξέλιξη. Έτσι, δικαιολογείται το γεγονός ότι κινούμενος γύρω από το προσωπικό ωροσκόπιο μας, μας δίνει τη δυνατότητα να επεκταθούμε στον τομέα της ζωής που εξουσιάζει ο οίκος. Και το πιο σημαντικό, μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε τις ευκαιρίες που θα μας δώσουν αυτήν την επέκταση. Γεμίζοντας μας συγχρόνως με αισιοδοξία γι αυτό που θέλουμε να αυξήσουμε, να βελτιώσουμε κ.ο.κ.

Και τότε γεννιέται το ερώτημα. Ποιά είναι η δική μας αντίδραση σε αυτό το καινούργιο κλίμα; Αλλά τα πάντα θα εξαρτηθούν από το γενικό χαρακτήρα του προσωπικού μας ωροσκοπίου. Και εδώ ας αναφερθούμε πάλι στην περίπτωση που ο Δίας διέρχεται από το δεύτερο οίκο. Το φλέγον θέμα σε αυτήν την περίοδο θα είναι τα οικονομικά.

Πολλοί πιστεύουν ότι σε εκείνη την εποχή θα γεμίσουν τα συρτάρια τους με χρήμα. Αλλά εκείνο που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι τότε δημιουργείται η ανάγκη της επέκτασης σε αυτόν τον τομέα, τόσο όσο μπορεί ο καθένας να τα καταφέρει μόνος του.

Όμως, ο δεύτερος οίκος δεν συνδέεται μόνο με το χρήμα, αφορά και όλες τις υλικές πηγές όπως και την υπευθυνότητα στη διαχείριση τους. Εδώ θα λέγαμε καλύτερα την έννοια της κοινωνικής παροχής. Έτσι καθώς ο Δίας μπαίνει σε αυτόν τον τομέα κερδίζει η λέξη «Ναι» η οποία ερμηνεύεται ως: διεύρυνε τη συνειδητότητα σου σε νέα σχέδια, σε νέες επενδύσεις που μπορεί να είναι από μερικά χιλιάρικα μέχρι μερικά εκατομμύρια ευρώ. Μόνο τότε ο Δίας θα λειτουργήσει σα φορέας της επιτυχίας και ευτυχίας. Διαφορετικά θα πούμε ότι ο Δίας «μας έστειλε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι».

Ωστόσο, η διέλευση του Δία αναφέρεται λεπτομερώς στο βιβλίο της Γιώτας Καλογερά «Οι Πλανητικές Διελεύσεις».

 

της αείμνηστης Γιώτας Καλογερά

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Φάσεις Σελήνης

στον Ταύρο
Ήλιος στον Ταύρο
26 μοίρες
στον Ζυγό
Σελήνη στον Ζυγό
12 μοίρες
Αύξων Αμφίκυρτος
Αύξων Αμφίκυρτος
11 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα