Ο 28ος κύκλος του Κρόνου

Ο 28ος ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ

Ένας καθοριστικός πλανητικός κύκλος διάρκειας 28 ετών στην ανθρώπινη ζωή είναι του Κρόνου. Για την καλύτερη κατανόηση του κύκλου της επιστροφής ενός πλανήτη στη γενέθλια θέση του πρέπει αρχικά να τον μελετήσουμε στο γενέθλιο ωροσκόπιο. Να δούμε τη φύση του ίδιου του πλανήτη, του ζωδίου και του τομέα που καταλαμβάνει. 

Στην αστρολογία ο Κρόνος είναι γνωστό ότι έχει συσχετιστεί με τις δύσκολες εμπειρίες πρέπει να αποκτήσει κανείς στη ζωή του. Το είδος και τον τρόπο των εμπειριών θα το κρίνουμε από τη μελέτη ποιανού οίκου είναι κυβερνήτης, τι όψεις κάνει με τους άλλους πλανήτες τον ωροσκόπο και το μεσουράνημα.

Η πρώτη επιστροφή του Κρόνου στη γενέθλια θέση του είναι η πρώτη μεγάλη κρίσιμη στιγμή στη ζωή του ανθρώπου όταν θα βρίσκεται σε ηλικία 28 χρόνων περίπου. Βέβαια, μέσα στην διάρκεια των 28 χρόνων ο Κρόνος θα σχηματίζει ανά 7 χρόνια όψεις τετραγώνων (90) μοιρ. και αντίθεσης (180) μοιρ. που δεν είναι τίποτε άλλο από ορισμένες προειδοποιήσεις.

Ουσιαστικά η πρώτη επιστροφή του Κρόνου κάνει το άτομο να συνειδητοποιήσει την ενηλικίωση και ωρίμανσή του.

Αυτήν την περίοδο, θα ζήσει κάποια δοκιμασία στον τομέα που αναφέρεται ο Κρόνος στο γενέθλιο ωροσκόπιο. Όμως μπορεί να έχει και, άλλες προεκτάσεις σε άλλους τομείς ανάλογα πως συνδέεται με αυτούς.
Οι δοκιμασίες που συνήθως ζει ένα άτομο σε μία τέτοια περίοδο μάλλον προκαλούνται από εξωτερικά γεγονότα. Πολλές φορές, η επιστροφή του Κρόνου μπορεί να σημαίνει ψυχολογικά προβλήματα είτε γιατί το άτομο δεν έχει τη δύναμη ν αντέξει την όποια μεταμόρφωση ή με την αντίδρασή του δημιουργεί δυσκολίες σε άλλους ανθρώπους που φαινομενικά δείχνουν να είναι υπαίτιοι ενώ στην πραγματικότητα είναι οι ίδιοι.

Ο Κρόνος είναι γνωστό ότι συμβολίζει τον χρόνο και την υπομονή γι αυτό και 28 χρόνια μετά την πρώτη γενέθλια επιστροφή του, όταν το άτομο θα βρίσκεται σε ηλικία 56 έως 59 ετών (28x2=54) θα ζήσει την δεύτερη επιστροφή του. Μερικοί φτάνουν να ζήσουν και τον τρίτο κύκλο στα 88 τους χρόνια (28x3=84).

Στην ηλικία 35-37 ετών όταν σχηματίζεται το πρώτο τετράγωνο μετά την πρώτη επιστροφή είναι αναγκαίο να ξεκαθαρίσουμε με όλες τις εκκρεμότητες που είχαν μείνει τα χρόνια πριν. Όπως γίνεται με όλες τις διελεύσεις υπάρχει η περίπτωση η γενέθλια μοίρα του Κρόνου να ενεργοποιηθεί από μία έως τρεις φορές. Τις περιόδους αυτές θα πρέπει να τις εξετάζουμε μέσα στα πλαίσια της ανοχής που έχουμε για τον Κρόνο οι οποίες πολλές φορές είναι πιο ενδεικτικές από τις στιγμές της ακριβούς διέλευσης.

Η επιστροφή του Κρόνου μπορεί να είναι απαιτητική, κουραστική και καθόλου ευχάριστη, αλλά είναι μία δυναμική περίοδος. Και βέβαια, στον οίκο που συμβαίνει η επιστροφή - γίνεται ακόμα πιο σημαντική- αν γίνεται ανάδρομος και τυχαίνει στη μοίρα του Κρόνου να μπαίνει και σε στάση αυτό που έχει μεγάλη σημασία γι αυτήν την περίοδο είναι τα διδάγματα εκείνων των εμπειριών αλλά όμως οι παραλήψεις και οι υπεκφυγές θα κριθούν με αυστηρές συνέπειες. Στη δεύτερη επιστροφή του Κρόνου, τα αξιώματα, οι αρχές οι εμπειρίες δεν περνούν απαρατήρητα σχεδόν αντιμετωπίζονται με την ίδια σοβαρότητα αλλά η ποιότητα τους είναι διαφορετική λόγω της ωριμότητας των ατόμων.

Τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μπορεί να σημειοδοτούν εποχή πραγματοποίησης δημιουργικών κατορθωμάτων, απόλαυση της ωρίμου συζυγικής συντροφιάς αποκατάσταση παιδιών, χαρές εγγονών, δηλαδή ένα μακρύ καλοκαίρι… με ένα χρυσό φθινόπωρο. Δυστυχώς όμως, πολλοί άνθρωποι αφήνουν να έρθει γρήγορα ο χειμώνας, για παράδειγμα μία γυναίκα που δε μπορεί να συνθηκολογήσει και να δεχθεί την εμμηνόπαυση, ένας άνδρας που ποτέ δε θα κατορθώσει να φτάσει τις επαγγελματικές του φιλοδοξίες, αυτοί που εξαρτώνται από τα παιδιά τους, μοναξιά, ηρεμιστικά, καταθλιπτικά, οργανική κατάπτωση και ένας αυξανόμενος φόβος θανάτου.

Αυτή η Κρόνια επάνοδος λοιπόν, μπορεί να είναι κάτι πάρα πολύ για να το προβλέψεις ή να το μελετήσεις όμως η κάθε αλλαγή που λαμβάνει χώρα σε ετούτη την εποχή, λόγω πείρας και σοφίας αντιμετωπίζεται πολύ πιο εύκολα από την πρώτη φορά.

Η τρίτη επιστροφή του Κρόνου σχετίζεται με την πληρότητα μιας ζωής η οποία συμπίπτει και με την επιστροφή του Ουρανού (κύκλος 84 ετών) αλλά οπωσδήποτε δεν παρεμποδίζει τα επιπλέον χρόνια ευτυχισμένης ζωής.  

 

της αείμνηστης Γιώτας Καλογερά

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Φάσεις Σελήνης

στον Ταύρο
Ήλιος στον Ταύρο
26 μοίρες
στον Ζυγό
Σελήνη στον Ζυγό
12 μοίρες
Αύξων Αμφίκυρτος
Αύξων Αμφίκυρτος
11 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα