Tι λένε τα άστρα για την υγεία σας

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Στις ασθένειες του κάθε ζωδίου που θα αναφερόμαστε, να ξέρετε ότι είναι μόνο τάσεις, διότι για να εκδηλωθεί οποιαδήποτε ασθένεια από αυτές, πρέπει να υπάρχουν δυσαρμονικοί συνδυασμοί στο γενέθλιο ωροσκόπιο.

Από τις έρευνες που έχουν γίνει έχει βγει το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος συνδυασμός για κάθε συγκεκριμένη ασθένεια, καθόσον για την ίδια ασθένεια μπορεί να επιδράσουν διάφοροι πλανητικοί συνδυασμοί, στους οποίους θα αναφέρουμε αργότερα.


kriosΚΡΙΟΣ: 21 Μαρτίου - 19 Απριλίου

Εξουσιάζεται από: Άρη
Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει: κεφάλι, πρόσωπο, άνω σιαγόνα, μάτια, εγκέφαλος
Ο οργανισμός του έχει ανάγκη: από τροφές που περιέχουν φωσφορικό κάλιο.
Να αποφεύγεται: το αλκοόλ

Οι Κριοί αριθμούν το μικρότερο ποσοστό ανιάτων ασθενειών και αναπηριών.
Με τη δύναμη της θέλησης τους καταφέρνουν να ξεπερνούν τις ασθένειες τους και να επιταχύνουν την ανάρρωσή τους.
Συνήθως υποφέρουν από πονοκεφάλους, μάτια και δόντια.
Η παραδοσιακή Αστρολογία προσθέτει ότι έχουν προδιάθεση σε: εμβολή, πυρετούς, εξανθήματα, διαλείψεις μνήμης, νευραλγίες, ιλίγγους και νευρική εξάντληση.
Όλα αυτά βέβαια είναι γενικότητες. Η καλή υγεία θα φανεί από την έρευνα όλου του ωροσκοπίου. Ωστόσο υπάρχει μία επιρρέπεια στα ατυχήματα και αυτό ενισχύεται ακόμα περισσότερο στην περίπτωση που ο Ήλιος δέχεται αρνητικές όψεις από τους Κρόνο, Ουρανό.
Μετά από μία μακρόχρονη έρευνα που έγινε στο Λος Άντζελες απεδείχθη σε ποσοστό 100% πως όταν υπήρχε προοδευτική όψη του Άρη προκαλούσε κάθε είδους ατυχήματα ακόμα και αυτοκινητιστικών.
Στη δίαιτα του μετά τα τριάντα να αποφεύγει τις λιπαρές τροφές. Όμως, στη διατροφή του είναι καλό να υπάρχει φωσφορικό κάλιο (κρεμμύδια, καρότα, σέλινο, μήλα κ.λπ) Σε βότανα, συνιστώνται: δυόσμος, ρίγανη, κάπαρη, βασιλικός κ.λπ.

 

tavros

ΤΑΥΡΟΣ: 20 Απριλίου - 20 Μαΐου

Εξουσιάζεται: από Αφροδίτη
Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει: λάρυγγα, λαιμό, σάλπιγγες, αυχενικούς σπονδύλους.
Ο οργανισμός του έχει ανάγκη: από τροφές που περιέχουν θειικό νάτριο.
Να αποφεύγει: τη μαλθακότητα.

Οι Ταύροι εμφανίζουν συνήθως αρρωστοφοβία
Τα πιο πιθανά προβλήματα υγείας είναι: μολύνσεις του λαιμού, λάρυγγα, αυχένα, αυτιά, γενετικοί αδένες, διφθερίτιδα, θυρεοειδή, αμυγδαλίτιδα, ιγμορίτιδα.
Παθήσεις σχετικά με το λαιμό και τα κρυολογήματα πρέπει να καταπολεμιούνται αμέσως για να να μην εξελιχθούν σε χρόνια προβλήματα.
Επίσης οι ιδιότητες του ζωδίου: μαλθακότητα, υπερβολικό πείσμα, θυμός, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως παθολογικά γνωρίσματα όταν γίνουν αφορμή ασθενειών στην περίπτωση που θα ενεργοποιηθούν από ετήσια ωροσκόπια.
Στη δίαιτα του πρέπει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή. Καταρχήν η έμφυτη λαιμαργία, εκτός από την αισθητική πλευρά, το επιπλέον βάρος μπορεί να προκαλέσει και κυκλοφορικά προβλήματα. Επίσης, κατά την ώρα του φαγητού θα πρέπει να αποφεύγονται ο θυμός και οι δυσάρεστες συζητήσεις, καθώς έχει αποδειχθεί ότι στους Ταύρους επιφέρουν ενοχλήματα από έλκος και κυστίτιδες.
Όσοι έχουν ξεπεράσει το 45ο έτος τους, μπορούν να συμπληρώνουν τη διατροφή τους με βιταμίνες Α και Ε.
Το βιοχημικό άλας που χρειάζεται ο οργανισμός του Ταύρου είναι το θειικό νάτριο (σπανάκι, παντζάρια, ραπανάκια, αγγούρια κ.λπ) όταν υπάρχει έλλειψη αυτού του άλατος το σώμα πρήζεται, λόγω της υπερβολικής κατακράτησης υγρών. Επίσης, στις τροφές τους καλό είναι να περιλαμβάνονται και ψάρια κυρίως της θάλασσας λόγω του ιωδίου.
Ως βότανα προτείνονται το φασκόμηλο και το λάπαθο.

 

didimoi

ΔΙΔΥΜΟΙ: 21 Μαΐου - 21 Ιουνίου

Εξουσιαστής πλανήτης: Ερμής
Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει: ώμους, βραχίονες, πνεύμονες, νευρικό σύστημα.
Ο οργανισμός τους έχει ανάγκη: από τροφές που περιέχουν χλωριούχο νάτριο
Πρέπει να αποφεύγεται: η νευρική υπερκόπωση

Οι Δίδυμοι λέγεται ότι σε σχέση με τα άλλα μεταβλητά ζώδια είναι οι περισσότερο γεροί. Υποστηρίζεται μάλιστα λόγω της δυαδικής του φύσης ότι δίνει την προδιάθεση σε αυτούς τους ανθρώπους να υποφέρουν και από δύο συγχρόνως ασθένειες.
Γενικά, πάντως έχουν αρκετά ευαίσθητο νευρικό σύστημα, γι αυτό πάντως έχουν ανάγκη περισσοτέρων ωρών ύπνου σε σύγκριση με ανθρώπους άλλων ζωδίων. Επίσης να ασκούνται περισσότερο κυρίως στην ύπαιθρο για να τονώνουν το αναπνευστικό τους σύστημα μιας και οι πνεύμονες θεωρούνται το αδύνατο σημείο των Διδύμων.
Στατιστικές έρευνες απέδειξαν ότι ανάμεσα σε φυματικούς ασθενείς οι περισσότεροι ήταν Δίδυμοι των οποίων σε ποσοστό 100% στα ωροσκόπια τους ήταν κτυπημένοι οι πλανήτες Ποσειδώνας, Κρόνος, Δίας και Πλούτωνας. Επίσης το 96% των Διδύμων που παρουσιάζουν νευρική κατάπτωση είχαν στα ωροσκόπια τους κτυπημένο Έρμη.
Επιρρεπείς θεωρούνται ακόμη οι Δίδυμοι στις ασθένειες: βρογχίτιδα, άσθμα, πνευμονία, ηπατική ανεπάρκεια, παθήσεις του δέρματος και με πολύ βεβαρυμμένο τον Ερμή ψυχικές διαταραχές.
Γενικά οι Δίδυμοι έχουν ανάγκη από ήλιο, ανάπαυση, καθαρό αέρα και συχνή εναλλαγή τοπίου.
Στη δίαιτα των Διδύμων καλό είναι να περιλαμβάνονται τροφές που δυναμώνουν τα νεύρα, να αυξάνουν τη ζωτικότητα και να ρυθμίζουν την ινοδωσφαιρίνη του αίματος, δηλαδή στη δίαιτα τους να υπερτερούν οι πρωτεΐνες (άπαχο κρέας, ψάρι αβγά, τυρί, αμύγδαλα, γιαούρτι, γάλα κ.λπ). Αν αυτά δεν επαρκούν μπορούν να το ενισχύσουν τον οργανισμό τους με τη βιταμίνη D. Επίσης, με φρέσκα φασόλια, σπαράγγια ροδάκινα δαμάσκηνα κ.λπ).
Τα βότανα που συνιστώνται είναι: κόκκινο τριφύλλι, γλυκόριζα, σταυροβότανο κ.λπ.

 

karkinos

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: 22 Ιουνίου - 21 Ιουλίου

Εξουσιαστής: Σελήνη
Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει την: επιγαστρική περιοχή, το στομάχι, τους μαστούς.
Ο οργανισμός έχει ανάγκη από τροφές που περιέχουν: Φθοριούχο Ασβέστιο
Πρέπει να αποφεύγει: την ευθιξία, την κυκλοθυμία.

Η υγεία των Καρκίνων είναι περισσότερο ευαίσθητη στην παιδική ηλικία από ότι στην ενηλικίωση και παρόλο ότι ο Καρκίνος θεωρείται ένα από τα αδύνατα ζώδια, αν ο Ήλιος του έχει ευνοϊκές όψεις και ανατέλλει κατά τη γέννηση θα βοηθήσει σημαντικά στην καλή λειτουργία του οργανισμού.
Γενικά η θέση της Σελήνης στο γενέθλιο ωροσκόπιο θα μας καθορίσει τη ζωτικότητα όσων ανήκουν σε τούτο το ζώδιο. Συνήθως παρουσιάζουν χαμηλή ζωτικότητα γεγονός που έρχεται σαν αποτέλεσμα των νοσηρών σκέψεων και των εσωτερικών τους συγκρούσεων που εκδηλώνονται με άγχος και τις περισσότερες φορές τους προκαλούν έλκος, γαστρίτιδα, δυσπεψία, στομαχικές διαταραχές, δυσκοιλιότητα.
Το πρόβλημα με τη δίαιτα των Καρκίνων είναι ότι όταν νευριάζουν ή είναι στεναχωρημένοι τρώνε ότι βρίσκουν αδιακρίτως, γεγονός που είναι άσχημο για το στομάχι και το πεπτικό τους σύστημα γενικότερα το οποίο είναι και το αδύνατο τους σημείο.
Η βάση της δίαιτας τους πρέπει να είναι οι πρωτεΐνες στις οποίες όμως να συμπεριλαμβάνεται και μία ποσότητα θαλασσινών. Πρέπει αντίθετα να αποφεύγουν τη ζάχαρη, το άμυλο, τα λιπαρά.
Το ανόργανο άλας του Καρκίνου είναι το φθοριούχο ασβέστιο (γάλα, τυρί γιαούρτι, κρόκος αβγού, ψωμί σίκαλης κ.λπ) Η έλλειψη αυτού του συστατικού πολύ συχνά προκαλεί φλεβίτιδα, κιρσούς, αδυνάτισμα της όρασης, φθορά των δοντιών, ατονία των μυώνων)
Βότανα ωφέλιμα: γλιστρίδα, δεντρολίβανο, πετρόχορτο κ.λπ)
Ωστόσο, αν δεν υπάρχει επάρκεια όλων αυτών μπορεί να ενισχυθούν με βιταμίνες E, Bcompl.

 

leon

ΛΕΩΝ: 22 Ιουλίου - 21 Αυγούστου

Εξουσιαστής: Ήλιος
Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει: καρδιά, σπονδυλική στήλη, νωτιαία περιοχή, χολή.
Ο οργανισμός του έχει ανάγκη: από τροφές που περιέχουν φωσφορικό μαγνήσιο.
Πρέπει να αποφεύγει: την καταπίεση και την ένταση.

Ο Λέων στο ζωδιακό άνθρωπο αντιπροσωπεύει την καρδιά. Γι αυτό και οι ασθένειες αυτού του ζωδίου είναι σχετικές με τα ζωτικά όργανα και τις λειτουργίες τους.
Ο Λέων συνήθως δεν προσβάλλεται από χρόνιες ασθένειες αλλά από βαριές και ξαφνικές. Οι οποίες διαρκούν λίγο, αλλά που χαρακτηρίζονται για τον υψηλό πυρετό ή τους δυνατούς πόνους. Οι πιο συνηθισμένες ασθένειες του ζωδίου είναι η αρτηριοσκλήρυνση, άνια, σχεδόν όλες οι παθήσεις της καρδιάς και της σπονδυλικής στήλης.
Στη νεανική ηλικία είναι αρκετά επιρρεπής σε ρευματικούς πυρετούς, ιλαράς, και μηνιγγίτιδας.
Ένας βασικός παράγοντας για την καλή οργανική λειτουργία του Λέοντα είναι ο μονοκόμματος ή σε μικρότερα διαστήματα οκτάωρος ύπνος.
Η δίαιτα του Λέοντα πρέπει να είναι υψηλή σε πρωτεΐνες και χαμηλή σε ζάχαρη και άμυλο. Πρέπει να αποφεύγει τα λίπη που επιδρούν στην ανάπτυξη της αρτηριοσκλήρυνσης μιας και έχει προδιάθεση στις καρδιοπάθειες.
Όταν ένας Λέων αισθανθεί ότι λαχανιάζει εύκολα, ή αισθάνεται ένα γρήγορο ή δυνατό πόνο κάτω από τα πλευρά του, ζαλάδες και ναυτία πρέπει εκτός από το να επισκεφθεί αμέσως το γιατρό του να ρυθμίσει παράλληλα και τη δίαιτα του. Να παίρνει τροφές που περιέχουν πρωτεΐνες οι οποίες βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, όπως άπαχο κρέας, κυνήγι, πουλερικά, γιαούρτι, τυρί αβγά, φασόλια σόγιας,
Το ανόργανο άλας του Λέοντα είναι το φωσφορικό μαγνήσιο (αμύγδαλα, καρύδια, κρεμμύδια, μαρούλια, μήλα, δαμάσκηνα, σύκα, λεμόνια, αγγούρια κ.λπ), το οποίο βοηθά το πεπτικό σύστημα, το σχηματισμό του λευκώματος στο αίμα και κρατά σε φυσιολογικό επίπεδο την κυκλοφορία του αίματος.
Τα βότανα που βοηθούν τον Λέοντα είναι: άνηθος, μάραθο, μαϊντανός, δυόσμος, άγριο ραδίκι.
Απαραίτητες βιταμίνες για το ζώδιο του Λέοντα είναι οι: C & E. H"C" βρίσκεται στα εσπεριδοειδή φρούτα, στις ντομάτες, νεροκάρδαμο, πεπόνι, φράουλες. Η "Ε" βρίσκεται στο σιτάρι, μαρούλι, λάδι από σόγια κ.λπ.

 

parthenos

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: 23 Αυγ/στου - 22 Σεπτ/ρίου

Εξουσιαστής: Ερμής
Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει: κοιλιακή χώρα, λεπτό έντερο, γαστρεντερικό σύστημα.
Ό οργανισμός του έχει ανάγκη: τροφές που περιέχουν θειικό κάλιο.
Να αποφεύγει: την υπερβολική κριτική.

Οι Παρθένοι έχουν έναν έμφυτο φόβο για τις ασθένειες και συνήθως έχουν τη τάση και το μικρότερο σύμπτωμα που θα τους εμφανιστεί να το νομίσουν αμέσως αρρώστια.
Στις ασθένειες που είναι περισσότερο επιρρεπείς είναι: στομαχικά προβλήματα, κολίτιδα & διάρροια, δυσκοιλιότητα), περιτονίτιδα, ταινία, σκωληκοειδίτιδα, κοίλη, τύφο. Ο κανόνας της δίαιτας που πρέπει να ακολουθούν είναι απλός, το σημαντικότερο είναι να αποφεύγουν τα φαγητά και τα ποτά που χρειάζονται ένα γερό στομάχι ή που ερεθίζουν τα έντερα.
Οι Παρθένοι θα πρέπει να προτιμούν πρωτεϊνούχες τροφές που είναι ευκολοχώνευτες. Για παράδειγμα το πρωινό τους θα ήταν καλύτερα αν περιλάμβανε τσάι αντί καφέ και ένα άπαχο τυρί αντί μαρμελάδες, μπέικον κ.λπ.
Το ανόργανο άλας των Παρθένων είναι το θειικό κάλιο (ραδίκια, αντίδια, βρώμη, σίκαλη, τυρί, σιτάρι με το φλοιό του, αμύγδαλα, άπαχο κρέας) που κανονίζει την τροφοδοσία και διανομή των ελαίων στο σώμα και βοηθά την μεταφορά του οξυγόνου στα κύτταρα του δέρματος. Η έλλειψη αυτού του άλατος έχει σαν αποτέλεσμα τα έλαια αυτά να γίνονται παχύρευστα ώστε να φράζουν τους πόρους του δέρματος που σα συνέπεια θα είναι η δημιουργία της ακμής, του εκζέματος, της πιτυρίδας.
Το γιαούρτι θεωρείται πολύ ευεργετικό για τους Παρθένους διότι βοηθάει στην ανάπτυξη των ευεργετικών βακτηριδίων στο έντερο που προμηθεύει στον οργανισμό την βιταμίνη "Β". Επίσης καλό είναι στη διατροφή τους να περιλαμβάνονται σπανάκι, κολοκύθια, σέλινο, ντομάτες, ροδάκινα, χουρμάδες, αμύγδαλα, καρύδια.
Τα βότανα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και σα φαρμακευτικά για τους Παρθένους είναι το δεντρολίβανο, το θρούμπι, βαλεριάνα κ.λπ.

 

zygos

ΖΥΓΟΣ: 23 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου

Εξουσιστής: Αφροδίτη
Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει: νεφρά, λαγόνες, οσφυϊκή χώρα.
Ο οργανισμός του έχει ανάγκη: από τροφές που περιέχουν φωσφορικό νάτριο.
Χρειάζεται να αποφεύγει: το πολύ κάπνισμα και τα δυνατά ποτά.

Οι Ζυγοί κατά κανόνα έχουν καλή υγεία. Η έμφυτη τάση τους να αναζητούν την αρμονία, τους δίνει αυτοπειθαρχία που τους βοηθά να αποφεύγουν τη νευρική κατάπτωση.
Συνήθως είναι επιρρεπείς σε κωλικούς των νεφρών, κυστίτιδες, δερματικά εξανθήματα, δυνατούς πονοκεφάλους, ισχιαλγίες, δυσουρία, πέτρες στα νεφρά, ουραμία, διαβήτη, ασθένεια του Bright.
Από στατιστικές έρευνες έχει βρεθεί ότι οι Ζυγοί που ήταν γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο (14-23/10) έχουν προδιάθεση στο διαβήτη. Επίσης αν ήξεραν την πολυσύνθετη λειτουργία των νεφρών και το σημαντικό τους ρόλο στον ανθρώπινο οργανισμό, τότε θα προσπαθούσαν να καταπολεμήσουν και αυτήν την προδιάθεση του ζωδίου τους.
Κάθε νεφρό περιέχει 1.200.000 περίπου μικροσκοπικά σωληνάκια που το συνολικό τους μάκρος φτάνει στο μέσο ενήλικα άνθρωπο 75 μίλια. Το αίμα περνά συνέχεια μέσα από τα νεφρά. Το υγρό που θα απεκκριθεί στα ούρα μαζεύεται στην κύστη που βρίσκεται στο τέλος του κάθε σωλήνα. Όταν το άτομο αντιμετωπίζει μακροχρόνια προβλήματα τότε τα νεφρά φορτώνονται με τοξίνες που δημιουργούνται από την ένταση.
Το ανόργανο άλας του Ζυγού είναι το φωσφορικό νάτριο( καρότα, σπαράγγια, παντζάρια, καλαμπόκι, σύκα, μήλα, φράουλες, ροδάκινα, σταφίδες, μαύρο ρύζι) που βοηθά να κρατά την ισορροπία του αλκαλικού οξέως στο σώμα και ενισχύει τη ζωτικότητα του οργανισμού.
Τα βότανα του είναι το θυμάρι, το νεροκάρδαμο, η βιολέτα, το ξινολάπαθο.

 

skorpios

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: 23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου

Εξουσιαστής: Πλούτωνας (Άρης)
Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει: Γενετήσιο σύστημα, προστάτη, κύστη, το ορθόν έντερο
Ο οργανισμός του έχει ανάγκη: από τροφές που περιέχουν θειικό ασβέστιο.
Να αποφεύγουν: τη μνησικακία.

Οι Σκορπιοί έχουν προδιάθεση σε φλεγμονές και μολυσματικές ασθένειες, γι αυτό θεωρείται σκόπιμο να προφυλάγονται σε εποχές επιδημιών.
Οι πιο ευαίσθητες περιοχές του σώματος τους είναι τα γεννητικά τους όργανα, η σκοληκοειδής απόφυση, η ουρήθρα, ο κόκκυγας, το ιερό πλέγμα. Επίσης ο λαιμός αν στο γενέθλιο ωροσκόπιο υπάρχουν δυσαρμονικοί πλανήτες στον Ταύρο.
Οι άνδρες Σκορπιοί συχνά υποφέρουν από προστάτη, βουβωνοκήλη, κιρσούς, αφροδίσια, και από τραυματισμούς στα γεννητικά όργανα.
Οι γυναίκες μπορεί να εμφανίζουν ανωμαλίες στην έμμηνο ρύση αν έχουν δυσαρμονική Σελήνη στο γενέθλιο ωροσκόπιο τους.
Οι ασθένειες των Σκορπιών στην ενηλικίωση είναι συχνά αποτέλεσμα κακής προσαρμογής ή δυστυχίας στην παιδική ηλικία.
Στην διατροφή τους πρέπει να αποφεύγονται τα λίπη, γιατί υπάρχουν αυξημένα λιπίδια στο αίμα τους. Μέσα στις πρωτεΐνες που παίρνουν εκτός από το άπαχο κρέας χρειάζεται να υπάρχουν θαλασσινά, πουλερικά, αβγά, γιαούρτια, αμύγδαλα, σόγια.
Το βιοχημικό άλας του Σκορπιού είναι το θειικό ασβέστιο (φρέσκα φρούτα, κρεμμύδια, σπαράγγια, λαχανίδες, σκόρδα, κουνουπίδι, πράσα, ραπανάκια κ.λπ). Δείγματα για την έλλειψη του είναι το βούλωμα της μύτης, κυνάγχη, γενικά αναπνευστικές ανωμαλίες. Η μεγάλη έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει: δοθήνες, πλευρίτιδα, νεφρίτιδα, ηπατικά προβλήματα.
Τα βότανα που ωφελούν τους Σκορπιούς είναι: βασιλικός, τσουκνίδα, αγριαψιθιά. Αν αυτά δεν επαρκούν μπορούν να ενισχυθούν με βιταμίνες Ε,C,Bcomplex.

 

toxotis

ΤΟΞΟΤΗΣ: 22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου

Εξουσιαστής: Δίας
Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει: ισχία, γοφούς, κόκκυγα πάγκρεας.
Ο οργανισμός του έχει ανάγκη: από τροφές που περιέχουν διοξείδιο του πυριτίου.
Να αποφεύγεται: το κάπνισμα, το αλκοόλ, η νευρική υπερένταση.

Οι Τοξότες γενικά έχουν καλή υγεία εκτός και αν υποκύψουν σε υπερβολές στη δίαιτα τους και στο αλκοόλ.
Τα διάφορα είδη των νευρικών ή κυκλοφορικών ανωμαλιών τους οφείλονται κατά κανόνα σε ψυχολογικά αίτια. Οι συνηθέστερες ενοχλήσεις είναι του συκωτιού και αν το ζώδιο τους συνδέεται με δυσαρμονικές όψεις με τα ζώδια: Δίδυμοι, Παρθένος, Ιχθύες, τότε μπορεί να τους προκύψουν προβλήματα στους πνεύμονες έντερα κ.λπ.
Αν ο Δίας είναι δυσαρμονικός στο γενέθλιο ωροσκόπιο ο οποίος ελέγχει το πάγκρεας μπορεί να προδιαθέτει σε ανωμαλίες στην παραγωγή της ορμόνης ινσουλίνη και ακόμα περισσότερο αν στις αρνητικές όψεις είναι αναμεμειγμένος και ο Κρόνος. Η ινσουλίνη είναι γνωστό ότι ελέγχει το ζάχαρο στον οργανισμό, που το αποθηκεύει ως ζωικό άμυλο όταν υπάρχει πλεόνασμα και το χρησιμοποιεί όταν χρειαστεί.
Γενικά με δυσαρμονική όψη του Δία, αυτά τα άτομα πρέπει να περιορίζουν την κατανάλωση της ζάχαρης και των λιπαρών ουσιών, επίσης αν υπάρχουν δυσαρμονικοί πλανήτες στον Τοξότη ενδέχεται να εκδηλώσουν παθήσεις όπως: ισχιαλγία, ρευματισμούς, εντερικά, συρίγγια, αναπνευστικά, συκωτιού.
Το διαιτολόγιο του Τοξότη πρέπει να είναι περιορισμένο και ελεγμένο. Να αποφεύγονται τα πολλά γλυκά και τα πικάντικα φαγητά καθώς αυξάνουν την τοξικότητα και τη χοληστερίνη.
Για τη καλή λειτουργία του συκωτιού στις τροφές τους χρειάζεται να υπάρχουν οι βιταμίνες Cκαι B. Η Β η χολίνη (βρίσκεται στα σιτηρά, στο μοσχαρίσιο συκώτι και στον κρόκο του αβγού, βοηθούν να διαλύονται τα λίπη στο σώμα. Η βιταμίνη C βοηθά την πρόληψη των αιματωμάτων από το σπάσιμο των τριχοειδών αγγείων, καθώς και στην καταπολέμηση των χημικών δηλητηρίων που μπορεί να βρίσκονται στο αίμα όπως από τροφές με συντηρητικά.
Το βιοχημικό άλας του είναι: το διοξείδιο του πυριτίου που βρίσκεται σε φυσική κατάσταση στους κρυστάλλους του χαλαζία. Ο οποίος βρίσκεται στα βότανα μαντζουράνα, μολόχα, φασκόμηλο κ.λπ.
Μία ένδειξη για την έλλειψή του είναι τα θαμπά μαλλιά, τα ευαίσθητα ούλα που ματώνουν τα αδύνατα νύχια που σπάζουν.

 

aigokairos

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: 22 Δεκεμβρίου - 20 Ιανουαρίου
 
Εξουσιαστής: Κρόνος
Στον ανθρώπινο οργανισμοό εξουσιάζει: γόνατα, σκελετό, δέρμα, δόντια, πεπτικό σύστημα.
Ο οργανισμός του έχει ανάγκη: από τροφές που περιέχουν φωσφορικό ασβέστιο
Να αποφεύγονται: οι συχνές καταθλίψεις.

Οι Αιγόκεροι μέχρι το έβδομο έτος της ηλικίας τους παρουσιάζουν προβλήματα υγείας αλλά από εκεί και μετά τα προβλήματα τους υποχωρούν εκτός και αν υπάρχει στο σύνολό του, ένα δυσαρμονικό ωροσκόπιο. Παρόλα αυτά οι Αιγόκεροι φημίζονται για τη μακροζωία τους.
Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ένας Αιγόκερως οφείλονται στην κακή λειτουργία των οργάνων που εξουσιάζονται από το ζώδιο, καθώς και στην επικάθηση αλάτων στον αυχένα, ρευματισμούς, αρθρίτιδες, νευραλγίες.
Ένας δυσαρμονικός εξ άλλου Κρόνος στον Αιγόκερω ή τονισμένος και δεχόμενος άσχημες όψεις στο γενέθλιο ωροσκόπιο ή κάνοντας όψη σε προοδευτικό ωροσκόπιο δημιουργεί στο άτομο άγχη και φοβίες που του αυξάνουν την ποσότητα της αδρεναλίνης στο αίμα. Σε αυτήν την περίπτωση προτείνεται μία πλούσια δίαιτα σε πρωτεΐνες, εμπλουτισμένη με ορυκτά άλατα και βιταμίνες.
Το βιοχημικό άλας του Αιγόκερω είναι το φωσφορικό ασβέστιο (λάχανα, σπαράγγια, φακές, μαύρα ξερά φασόλια, σέλινο, αμύγδαλα, αγγούρια, κρόκος αβγού, σύκα κ.λπ.). Αυτά βοηθούν στην αφομοίωση των λευκωμάτων και στη συντήρηση του σκελετού του σώματος.
Όταν υπάρχει έλλειψη αυτού του άλατος το λεύκωμα δε συγκρατείται στο σώμα και αποβάλλεται, με συνέπεια τις δερματίτιδες τους δοθιήνες τη κύφωση. Επίσης, ανωμαλίες στα νεφρά, ρευματισμούς κ.λπ.
Τα βότανα του Αιγόκερω είναι: παντζάρια, αμάρανθος, κυδώνι, άγρια χόρτα, φλόμος κ.λπ.

 

ydroxoos

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: 21 Ιανουαρίου - 19 Φεβρουαρίου
 
Εξουσιαστής: Ουρανός
Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει: αστραγάλους, καρπούς, οστά κάτω άκρων, όραση.
Ο οργανισμός του έχει ανάγκη: από τροφές που περιέχουν χλωριούχο Νάτριο
Πρέπει να αποφεύγει: την υπερκόπωση και την εκκεντρικότητα.

Οι Υδροχόοι συνήθως αρρωσταίνουν ξαφνικά και η ασθένεια τους τις περισσότερες φορές είναι αποτέλεσμα συναισθηματικής έντασης, διότι θεωρούνται από τα πιο ευαίσθητα ζώδια στις πλανητικές επιρροές και πάντα τους επηρεάζουν ψυχικά τα φυσικά φαινόμενα.
Πολλοί Υδροχόοι υποφέρουν από πρηξίματα στους αστραγάλους, κράμπες στα πόδια ή κιρσούς. Μετά το μέσον της ηλικίας τους πρέπει να προνοούν για προβλήματα αρτηριοσκλήρυνσης και υπέρτασης. Επίσης, συχνά υποφέρουν από ασυνήθιστες ασθένειες και δύσκολες στη διάγνωση και τη θεραπεία. Για τις κράμπες και την κακή κυκλοφορία χρειάζεται καθημερινή άσκηση. Ένας δε, γιατρός από το Σικάγο προτείνει μία απλή θεραπεία, όπως να αναπνέουν και εκπνέουν μέσα σε μία χαρτοσακούλα και με αυτόν τον τρόπο τους λύεται ο σπασμός της κράμπας.
Στη συνέχεια συνιστά μασάζ των μυώνων με κατεύθυνση πάντα από το γόνατο προς τα κάτω μέχρι τα δάκτυλα των ποδιών.
τα οικογενειακά προβλήματα μπορεί να επηρεάζουν βαθιά τους Υδροχόους έστω και αν προσπαθούν να μη το δείχνουν, ώστε συχνά να τους προκαλούνται διάφορες ψυχοσωματικές ασθένειες. Οι πλέον συνηθισμένες είναι η νευραλγία, νευρικές διαταραχές, προβλήματα νεφρών και δυσκολοδιάγνωστες ασθένειες.
Οι Υδροχόοι πνευματικά επηρεάζονται πολύ πιο εύκολα από όλους τους άλλους ανθρώπους και είναι άτομα που μπορούν και υπνωτίζονται εύκολα.
Όταν ο ήλιος τους κατά τις διελεύσεις κάνει δυσαρμονικές όψεις να αποφεύγουν τις ακτινογραφίες, τις μαγνητικές, την κατάχρηση φαρμάκων και να είναι πάντα προσεκτικοί στη χρήση μηχανημάτων, εύφλεκτων αντικειμένων ή αν ασχολούνται με οτιδήποτε ηλεκτρολογικό.

 

ixthys

ΙΧΘΥΕΣ: 20 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου

Εξουσιαστής: Ποσειδώνας
Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει: πόδια, υγρά του σώματος, επίφυση, λεμφικά αγγεία, έντερα.
Ο οργανισμός του έχει ανάγκη: από τροφές που περιέχουν φωσφορικό σίδηρο.
Πρέπει να αποφεύγει: το αλκοόλ και τα ηρεμιστικά.

Τα προβλήματα υγείας των Ιχθύων, συνήθως προέρχονται από συναισθηματικές αιτίες παρά από παθολογικές. Οι συναισθηματικές καταστάσεις προσβάλλουν αρνητικά τη λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος του οργανισμού δημιουργώντας τη βάση για παθήσεις του είδους προς τις οποίες ρέπουν. Ορμονικές διαταραχές, μύκητες, όγκους, βλέννες στους πνεύμονες και το έντερο, κάμψη του μυϊκού τόνου, οιδήματα, στα πόδια,, επιπεφυκίτιδα κ.λπ.
Σύμφωνα με τον δρ. Γουίλιαμς Ντάβινσον οι Ιχθύες εκτός από την ευαισθησία που παρουσιάζουν στα πόδια υποστηρίζει ότι έχουν σχέση και με το δωδεκαδάκτυλο, το μεγαλύτερο τμήμα των λεπτών εντέρων που είναι ταυτόχρονα και ο αγωγός εξόδου από το στομάχι και τονίζει ότι όταν ο Άρης, σχηματίζει δυσμενείς όψεις στο γενέθλιο ωροσκόπιο το άτομο είναι επιρρεπές σε πάθηση του δωδεκαδακτύλου και συμπληρώνει ότι μπορεί να εντοπιστεί από την έλλειψη ασβεστίου όταν από την νεαρή ηλικία ακόμα χαλούν τα δόντια.
Μία ανεπαρκή ποσότητα ασβεστίου στον οργανισμό επηρεάζει ακόμα και το συμπαθητικό νευρικό σύστημα προκαλώντας ευερεθιστικότητα η οποία οδηγεί σε συγκινησιακές κρίσεις που με τη σειρά τους απειλούν την υγεία των ατόμων που ανήκουν στο ζώδιο των Ιχθύων.
Οι Ιχθύες χρειάζονται στη δίαιτά τους πρωτεΐνες οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία των κυττάρων. Οι τροφές με πρωτεΐνες τρέφουν τους μυς του σκελετού που συντείνουν στην ευθύτητα της κορμοστασιάς τους. Όταν η καθημερινή δίαιτά τους περιέχει λίπη και ζαχαρώδη το παράστημά τους αρχίζει να γέρνει και βαθμιαία παρουσιάζεται πλαδαρότητα στους μυς και ιδιαίτερα της κοιλιάς. Οι ώμοι στρογγυλεύουν, γίνονται πιο κυρτοί και ακόμα μπορεί να τους παρουσιαστούν και συμπτώματα πλατυποδίας.

 

της αείμνηστης Γιώτας Καλογερά

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Φάσεις Σελήνης

στον Ταύρο
Ήλιος στον Ταύρο
26 μοίρες
στον Ζυγό
Σελήνη στον Ζυγό
12 μοίρες
Αύξων Αμφίκυρτος
Αύξων Αμφίκυρτος
11 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα