Πλανήτες, οίκοι και εκλείψεις

ΠΛΑΝΗΤΕΣ, ΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ

Ένα συνηθισμένο φαινόμενο κάθε χρόνο είναι οι εκλείψεις, η σπουδαιότητα των οποίων είναι αρκετά σημαντική, αφού άλλωστε για τους γνωρίζοντες αστρολογία η ερμηνεία μίας ηλιακής έκλειψης απαιτεί αρκετή γνώση και σοβαρότητα.

Βασικά στοιχεία για την ερμηνεία αποτελούν οι οίκοι και οι θέσεις των πλανητών.

Αν το φαινόμενο επηρεάζει κάποιον πλανήτη στο ωροσκόπιο και ιδιαίτερα αν αυτός ο πλανήτης βρίσκεται σε γωνιακούς οίκους ή επηρεάζει τις ακμές τους, το γεγονός θα είναι ακόμα πιο έντονο.

Αν κάποιος γνωρίζει το ωροσκόπιό του μπορεί σε μία περίοδο εκλείψεsων να προβλέψει τις επιδράσεις που δέχεται (ευνοϊκές ή αρνητικές) από το φαινόμενο.

 

Όταν οι εκλείψεις ενεργοποιούν τους πλανήτες...

sun-120Τον Ήλιο

Ο Ήλιος συμβολίζει τη ζωή, την προσωπικότητα, τους επιφανείς, διάσημους ανθρώπους. Έτσι, σε μία τέτοια περίοδο προκαλείται ένταση στην προσωπική ζωή σου και επειδή από τα γεγονότα υποχρεώνεσαι να πάρεις σημαντικές αποφάσεις θα πρέπει να μη χάσεις την αυτοκυριαρχία σου, δηλαδή σε κάθε απόφαση να υπάρχει σε αρκετά ανεπτυγμένο βαθμό το συναίσθημα της αυτοπροστασίας.
Με αυτόν τον τρόπο θα ζήσετε την εμπειρία χωρίς να χάσετε κάτι από τον εαυτόν σας. Όσον αφορά το μέγεθος των δραστηριοτήτων σας θα πρέπει να μην αφήσετε να σας καταβάλουν τα γεγονότα των ημερών και μάλιστα από ανθρώπους που βρίσκονται σε θέση ισχύος συγκριτικά μ’ εσάς.
Προβλήματα υγείας που εμφανίζονται στη διάρκεια αυτής της περιόδου χρειάζονται άμεσο έλεγχο.

moon-120Την Σελήνη

Ίσως να δείξει μία περίοδο σημαντικών ή τετριμμένων αλλαγών, αν και οι καταστάσεις αυτών των ημερών δεν έχουν διάρκεια. Και οι εμπειρίες είναι περισσότερο συναισθηματικές λόγω κάποιας δοκιμασίας ή ανάληψης ευθηνών παρά σε πρακτικής φύσης ζητήματα.
Μητέρα ή σύντροφος δε, μπορεί να παίξουν ένα δυναμικό ρόλο για καλό ή κακό. Το θετικό σε αυτήν την έκλειψη είναι ότι μπορεί να προκαλέσετε αλλαγές για κάποιο όφελός σας. Όμως μην περιμένετε να δείτε το αποτέλεσμα πριν αποπνεύσει η επιρροή της έκλειψης, γιατί όπως όλες οι σεληνιακές καταστάσεις είναι ρευστές το ίδιο ισχύει και για την έκλειψη. Επίσης και σε προβλήματα υγείας το κάθε τι θα πρέπει να ερευνάται άμεσα. Ακόμα περισσότερη ευαισθησία παρουσιάζουν οι γυναίκες που κυοφορούν.

mercury-120Τον Ερμή

Την συγκεκριμένη περίοδο παρατηρείται μία αυξημένη τάση για δραστηριότητες σχετικές με τον Ερμή, όπως γράψιμο, διάβασμα, αλληλογραφία, μετακινήσεις, εμπόριο, συμβόλαια κλπ. Έτσι θα μειωθούν η θα αυξηθούν οι συναλλαγές σας με ανθρώπους που εκπροσωπούν τους προαναφερόμενους χώρους είτε για να σας λύσουν ή να σας δημιουργήσουν προβλήματα. Με την ένταση με την οποίαν θα λειτουργείτε ενδέχεται να καταπονηθεί το νευρικό σας σύστημα. Επίσης, μπορεί να αρχίσετε ή να σταματήσετε κάποια φοίτηση, μελέτη, πνευματική ή εμπορική συνεργασία, ή να αναβληθεί ή διακοπεί κάποιο ταξίδι. Ακόμα χρειάζεται να μεριμνάτε για οτιδήποτε λειτουργεί και με μπαταρία.

venus-120Την Αφροδίτη

Στην καλή της πλευρά δημιουργεί την τάση να ασχοληθείτε περισσότερο με την καλή σας εμφάνιση. Αυτό βοηθάει να πλησιάσετε και να εντυπωσιάσετε ορισμένους ανθρώπους. Να αποκτήσετε όμορφα πράγματα και να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα αυτοβελτίωσης γενικότερα. Αρκετά συχνά σε μια τέτοια περίοδο ξεκινούν αισθηματικοί δεσμοί ή ενδέχεται να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για την αύξηση των εσόδων σας. Όμως στην αρνητική της πλευρά να προκαλέσει ακριβώς τα αντίθετα. Δηλαδή να διακοπούν αισθηματικοί δεσμοί, συχνά και επαγγελματικοί. Να αδιαφορείτε για την καλή εμφάνισή σας, να πάθετε κάποια ζημιά ή ατύχημα που να επηρεάσει την εμφάνισή σας και να σας στοιχίσει επιπλέον οικονομικά.

mars-120Τον Άρη

Στην περίπτωση του Άρη τα πράγματα είναι δύσκολα. Ανεξάρτητα πόσο ειρηνοποιοί είστε, θα είστε όμως και έτοιμοι για καβγάδες και συγκρούσεις, τόσο με δικούς σας ανθρώπους, όσο και με τους ξένους. Όμως, θα διαπιστώνετε και μία αύξηση της φυσικής σας δύναμης, η οποία πολλές φορές θα βοηθάει σε ζητήματα που απαιτούν άμεση λύση. Το δύσκολο εδώ, είναι να μπορείτε όλη αυτήν την ενέργεια να τη διοχετεύετε σωστά, δημιουργικά. Διαφορετικά, αν μείνει ανεξέλεγκτη μπορεί να εκδηλωθεί σε παράτολμες και απερίσκεπτες συμπεριφορές και δραστηριότητες, που μόνο μπελάδες να σας προκαλέσουν.
Σε μία τέτοια περίοδο λοιπόν χρειάζεται ν’ αυξηθεί η προσοχή σας στην οδήγηση σε μηχανολογικές απασχολήσεις, σε κάθε είδους χρήση εργαλείων ακόμα και στο μαχαίρι που κόβετε το ψωμί σας. Επίσης, σε οτιδήποτε έχει σχέση με το μεταφορικό σας μέσο (αγορά, διατήρηση, επισκευή, ανταλλακτικά κ.λπ.).

jupiter-120Τον Δία

Στην περίπτωση του Δία ακόμα και αν κάτι σας δυσανασχετήσει πάντα υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα πάει τελικά καλά. Στην καλή του πλευρά μάλιστα ακόμα και ένα όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα ειδικά αν αφορά υλικά αγαθά, τη βελτίωση της εργασίας ή και της φήμης σας. Αρκεί να υπάρχει από εσάς μία επιθυμία που να εύχεστε να υλοποιηθεί, διότι τα εμπόδια που μπορεί να συναντήσετε θα είναι ασήμαντα, μιας και θα έχουν ελαχιστοποιηθεί. Όμως, θα πρέπει να ξέρετε ότι η εύνοια αυτή θα διαρκέσει μόνο λίγους μήνες. Γι’ αυτό θα πρέπει να αποφύγετε μακροχρόνιες δεσμεύσεις τις οποίες ενδεχομένως να μη μπορείτε να τις καλύψετε αργότερα.
Στην πολύ αρνητική της πλευρά η αναφερόμενη έκλειψη ενδέχεται να κλονίσει την υπομονή σας σε ζητήματα οικονομικής φύσης όπως και την κοινωνικό επαγγελματική σας φήμη. Κάθε άλλη περίπτωση μπορεί να αφορά ζητήματα του οίκου που επηρεάζει.

saturn-120Τον Κρόνο

Αν ο πλανήτης που επηρεάζεται από την έκλειψη είναι ο Κρόνος πρέπει να περιμένετε την ανάληψη μεγαλύτερων ευθυνών. Αν οι προσπάθειες των ημερών δεν αποδώσουν καρπούς είναι γεγονός ότι θα ζήσετε απογοητεύσεις. Γενικά κατ’ αυτήν την περίοδο καλό θα είναι επειδή μπορεί να αισθάνεστε ανήμποροι να διαχειριστείτε μόνοι τα θέματα που σας απασχολούν χρησιμοποιήσετε μία παρόμοια προγενέστερη εμπειρία ή μπορείτε να ζητήσετε την πείρα άλλων ανθρώπων ειδικών στα θέματα που σας απασχολούν. Αν ανήκετε στους χώρους της πολιτικής ή έχετε ζητήματα να διεκπεραιώσετε σχετικά με αυτήν τώρα θα διαπιστώσετε ποια είναι η πραγματικότητα για εσάς. Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, θα πρέπει να ξέρετε ότι ακόμα και στις πιο σκληρές περιπτώσεις ότι θα είναι μία περίοδος νέων και πολύ χρήσιμων εμπειριών. Διότι όπως και να έχει το πράγμα, τα πάρε - δώσε με καταξιωμένα κοινωνικό επαγγελματικά άτομα δε θα σας λείψουν.
Αν ωστόσο, αντιμετωπίσετε κάποιο επαγγελματικό πρόβλημα, να θυμάστε ότι η «γροθιά στο μαχαίρι» θα κόψει μόνο το δικό σας χέρι. Γενικά θα ήταν καλύτερα αυτήν την περίοδο να περιορίσετε τις δραστηριότητες σας, να αυξήσετε τις τροφές που περιέχουν ασβέστιο προστατεύοντας έτσι τα οστά σας μιας και μπορεί να εκδηλωθούν προβλήματα από σπάσιμο των κοκάλων ή ρευματικά, αρθριτικά, δερματικά, οδοντικά και να αποφεύγετε οτιδήποτε που μπορεί να σας επηρεάσει στην περίπτωση που είστε ευαίσθητοι σε αλλεργικές παθήσεις.

uranus-120Τον Ουρανό

Η μόνη κατάλληλη φράση είναι «απρόσμενα γεγονότα». Και εδώ το πρόβλημα θα έλεγα ότι είναι μεγαλύτερο σε όσους επιμένουν να μένουν αμετακίνητοι στις επιδιώξεις τους. Δηλαδή οι άνθρωποι που τη ζωή τη ζουν μέσα από αλαλούμ καταστάσεις χωρίς πρόγραμμα, μία έκπληξη ή μία ξαφνική αλλαγή την αντιμετωπίζουν τόσο χαλαρά που περνάει και αυτό όπως όλα τα άλλα στη ζωή. Εν ολίγοις, αυτήν την εποχή θα πρέπει να αναπτύξετε περισσότερο το συναίσθημα της προσαρμοστικότητας και υπευθυνότητας και να ελέγχετε τις ευαισθησίες σας, οι οποίες σε μία τέτοια περίοδο ενδέχεται να ενεργοποιείται άσχημα το νευρικό σας σύστημα.
Άλλωστε ένα απρόσμενο γεγονός δε σημαίνει πάντα και τη συμφορά. Μπορεί στην εξέλιξή του να αποδειχθεί ευεργετικό. Αν τα ενδιαφέροντά σας σχετίζονται με τη σύγχρονή τεχνολογία υπάρχουν πολλές πιθανότητες να πάρουν μία καινούρια πορεία. Επίσης στη διάρκεια αυτής της περιόδου να αποφεύγετε τροφές και καταστάσεις που προκαλούν προβλήματα στο κυκλοφορικό σύστημα.

neptune-120Τον Ποσειδώνα

Η συμμετοχή του Ποσειδώνα σε μία έκλειψη είναι γεγονός ότι μπορεί να προκαλέσει τόσο μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα όσο και περιπλοκές στα ζητήματα που σας απασχολούν. Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι ο Ποσειδώνας αλλά εσείς οι ίδιοι που σε μία τέτοια περίοδο καταβάλλεστε από μία πεισματική άρνηση να δείτε τις αλήθειες. Επιδιώκετε να ξεφεύγετε από τις πιέσεις κυρίως των υποχρεώσεων σας με πλάγιους και συχνά ανορθόδοξους τρόπους. Αυτό συνήθως συμβαίνει επειδή εσείς οι ίδιοι δεν είστε ολοκληρωμένοι τόσο στις υποχρεώσεις σας, όσο και απέναντι στον εαυτόν σας αλλά και απέναντι στους άλλους. Έτσι ελλείψει της συγκεκριμενοποίησης και της αποφασιστικότητας μπορεί να πέσετε σε παγίδες. Το καλύτερο λοιπόν που έχετε να κάνετε είναι να αποφύγετε να κινήσετε ή να αναλάβετε υποχρεώσεις οι οποίες θα είναι άγνωστο που θα σας βγάλουν. Γι’ αυτό προτιμήστε συμβουλές έμπειρων ανθρώπων που θα σας έχουν αποδείξει όμως εκτός από τις γνώσεις τους και τη φερεγγυότητά τους.
Η καλύτερη τακτική θα ήταν αν μεταθέτατε χρονικά τη διεκπεραίωση των ζητημάτων που εμφανίζονται στη διάρκεια της έκλειψης. Τουλάχιστον της ηλιακής για έξι μήνες. Και επειδή σε μια τέτοια χρονική περίοδο δείχνει να καλπάζει και η φαντασία βρείτε διέξοδο σε πνευματικά πράγματα.
Τέλος, θα πρέπει να ελέγχετε την όποια ιατροφαρμακευτική σας αγωγή, κυρίως να αποφεύγετε καινούργια θεραπεία και ειδικά με άγνωστο (αδοκίμαστο) γιατρό. Τα ηρεμιστικά και το αλκοόλ θα πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο πολύ δε περισσότερο οι χρήστες των ουσιών να ξέρουν ότι κινδυνεύουν άμεσα.

pluto-120Τον Πλούτωνα

H επίδραση της ηλιακής έκλειψης στον Πλούτωνα είναι η στιγμή του «δεν αντέχω άλλο πια», καθώς αποκτά συνείδηση και γίνεται πραγματικότητα. Είναι η στιγμή που μια κατάσταση με τον έναν ή άλλον τρόπο παίρνει τέλος μετά από πολλές προσπάθειες που είχαν γίνει στο παρελθόν. βέβαια το καινούριο σύστημα δε θα μπει σε εφαρμογή πριν περάσει η περίοδος των εκλείψεων. Αλλά κάθε αλλαγή χαρούμενη ή δυσάρεστη θα έχει την διάρκειά της. Οι αλλαγές ή απώλειες που προκαλούνται από τον Πλούτωνα είναι τελεσίδικες. Το τίμημα του Πλούτωνα πρέπει να ξέρετε ότι είναι βαρύ και χρονοβόρο από πλευράς άγχους. Και το θέμα εδώ είναι πόσο μπορεί να το σηκώσει κανείς και να το αποπληρώσει. Κάποτε οι οδύνες του μπορεί να σε μεταμορφώσουν σε «άγιο» ή «διάβολο». Όμως συχνά αυτή η κατάσταση που προκαλείται τώρα έχει αντίκτυπο στην υγεία που το κάθε τι θα εξαρτηθεί πια καθαρά από την υγιή ή μη ψυχολογική κατάσταση του ατόμου.


της αείμνηστης Γιώτας Καλογερά

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Φάσεις Σελήνης

στον Τοξότη
Ήλιος στον Τοξότη
18 μοίρες
στον Σκορπιό
Σελήνη στον Σκορπιό
16 μοίρες
Φθίνων Μηνίσκος
Φθίνων Μηνίσκος
27 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα