Γιατί δεν με καταλαβαίνει; I

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ; - ΜΕΡΟΣ 1ο

Ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα

Μία ερώτηση που συχνά ακούμε ή και εμείς οι ίδιοι κάνουμε ψάχνοντας για την απάντηση που θα μας άρεσε ή θα μας κολάκευε.

Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η συμπεριφορά μας έχει άμεσο αντίκτυπο στο κοινωνικό μας περιβάλλον το οποίο μας επιστρέφει τους καρπούς αυτής ακριβώς της συμπεριφοράς.

Το άρθρο μας αυτό έχει σα σκοπό να βοηθήσει τους αναγνώστες μας να συνειδητοποιήσουν τη δυνατότητα τους να μετατρέπουν το συναισθηματικό τους δηλητήριο σε συναισθηματική τροφή ερευνώντας και μαθαίνοντας για τον εαυτόν τους και τους ανθρώπους που τους περιβάλλουν.

Συχνά παρατηρούμε ορισμένοι άνθρωποι να δημιουργούν συνεχώς αρμονικές σχέσεις, ενώ ορισμένοι άλλοι να περνούν από τη μία κρίση στην άλλη.

Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι συγκεντρώνουν την προσοχή τους μόνο σε πράγματα που βρίσκουν εύκολα και απολαυστικά, διότι δε θέλουν να ζορίζονται, ενώ άλλοι συμπεριφέρονται φοβισμένα εξ αιτίας της συναισθηματικής τους ανασφάλειας, καθώς δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και δεν παίρνουν πρωτοβουλίες. Είναι αυτοί που ζουν με το φόβο της εγκατάλειψης καταλήγοντας στην εξάρτηση μέχρι αυτοκαταστροφικού σημείου.
Άλλοι ασκούν μία γενικευμένη πίεση ενάντια στην ανάγκη τους να αυτοεκφραστούν. Ένω κάποιοι άλλοι επιμένουν να ελέγχουν το περιβάλλον τους καταπιέζοντας όχι μόνο αυτούς αλλά έτσι και τον ίδιο τον εαυτόν τους.

Μία άλλη μερίδα ανθρώπων "φανατικοί" της θρησκείας αυτοδηλητηριάζονται με περιορισμούς που βάζουν στους εαυτούς τους έχοντας πάντα μπροστά τους τη λέξη αμαρτία και το μόνο που κάνουν είναι να προσεύχονται για τη φώτιση του κόσμου, ενώ στην πραγματικότητα όταν λένε φώτιση εννοούν να ακολουθούν οι άλλοι τα δικά τους πιστεύω.

Κάποιοι άλλοι παρουσιάζονται σαν προβληματικοί προκαλώντας ψυχολογικούς εκβιασμούς μέχρι και με τεχνάσματα για να αποφεύγουν τις ευθύνες με τις οποίες στην πραγματικότητα δεν πετυχαίνουν τίποτα περισσότερο από το να αυτοδηλητηριάζονται χρησιμοποιώντας τα ελαττώματα τους ως δικαιολογία.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι, οι οποίοι δε χάνουν ποτέ την ευκαιρία να ξεφορτώνουν όλα τα απωθημένα τους σε όποιον δείχνει πρόθυμος να τους ακούσει χωρίς να σκέπτονται ότι μπορεί κάποια στιγμή να αγανακτήσουν.

Μία άλλη μερίδα ανθρώπων συχνά λένε "τι όμορφα ήταν τα παλιά χρόνια, τώρα κανείς δε νοιάζεται για τον συνάνθρωπό του" όμως, υπάρχουν και εκείνοι που κατά κανόνα επιλέγουν ακατάλληλους ανθρώπους οι οποίοι δε μπορούν να τους προσφέρουν ότι θα ήθελαν να έχουν από μία σχέση.

Ωστόσο, οι περισσότεροι προσπαθούν να επιβιώσουν προστατεύοντας τον εαυτόν τους από οτιδήποτε τους προκαλεί προβλήματα.

Για όλα αυτά, δηλαδή για την ανθρώπινη συμπεριφορά και των ψυχολογικών αντίκτυπων ο γνωστός ψυχίατρος Δρ. Π. Τ. Μπάρτουμ μετά την πολυετή του έρευνα, ανακοίνωσε επίσημα στο Λονδίνο ότι επιτέλους η σύγχρονη επιστήμη βρήκε την απάντηση για το συναισθηματικό πόνο του ανθρώπου. Δε χρειάζεται πια να υποφέρει κανείς από άγχος, ένταση, κατάθλιψη ή απογοήτευση.

Έτσι και εμείς οι αστρολόγοι θα προσπαθήσουμε μέσα από την αστρολογία να δώσουμε κάποια λογική εξήγηση που πιθανόν βοηθήσει σε αυτό το κεφαλαιώδες πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στις ημέρες μας κυρίως το πρόβλημα στις σχέσεις.

Λύσεις μέσω αστρολογίας για τις κακές σχέσεις

Στην αστρολογία υπάρχουν κάποιες κωδικοποιημένες λέξεις για τον διαχωρισμό των ζωδίων. Οι έννοιες των λέξεων είναι σαφείς από μόνες τους. Ζώδια παρορμητικά (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως ). Ζώδια σταθερά (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος). Ζώδια μεταβλητά (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες). Εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν αυτά τα ζώδια.

Αυτά τα ίδια ζώδια εμπεριέχονται και σε κάποιες άλλες γνωστές ομάδες με επίσης κωδικοποιημένες λέξεις: ζώδια της φατιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης), ζώδια της γής (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως), ζώδια του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος) και ζώδια του νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες). Μέσα από αυτές τις ομάδες λοιπόν, παίρνουμε πληροφορίες για τη μεθοδολογία του τρόπου έκφρασης της επικοινωνίας.

Πριν όμως μπούμε στο κυρίως θέμα μας θα πρέπει να διευκρινιστούν κάποια ειδικά σημεία όσον αφορά τη θέση του Ήλιου και της Σελήνης στα γενέθλια ωροσκόπια. Δηλαδή, όταν λέμε για παράδειγμα ότι ο τάδε είναι Σκορπιός εννοούμε ότι τον μήνα που γεννήθηκε ο Ήλιος διερχόταν από το ζώδιο του Σκορπιού, με συνέπεια εξωτερικά να εκφράζεται με τα χαρακτηριστικά του Σκορπίσιου Ήλιου ο οποίος προσδιορίζει την κυριότερη πλευρά της προσωπικότητάς του, η οποία καθώς είναι κάτι που φαίνεται, κατά συνέπεια γίνεται αντιληπτή από όλους. Και τούτο, διότι ο Ήλιος είναι η δύναμις της ζωής αφού άλλωστε χωρίς αυτόν δε μπορεί να υπάρξει ζωή.

Η Σελήνη επίσης προσδιορίζει τη συναισθηματική πλευρά του ανθρώπου.

Ας δούμε όμως, πως συνεργάζονται αυτά τα δύο πρωτεύοντα ουράνια σώματα

Αν ο Ήλιος βρίσκεται σε ένα παρορμητικό ζώδιο κάνουμε αμέσως την υπόθεση ότι έχουμε ένα άτομο δραστήριο αποφασιστικό χωρίς να κωλυσιεργεί, χωρίς να κωλώνει σε τίποτα.
Αν βρίσκεται σε σταθερό το άτομο κινείται κάτω από ελεγχόμενες δραστηριότητες και αν βρίσκεται σε μεταβλητό ότι υπερέχει η αστάθεια του.
Η Σελήνη από το ζώδιο που καταλαμβάνει θα μας πληροφορήσει για τη συναισθηματική κατάσταση του ατόμου καλή ή κακή που φυσικά αντανακλά και στην εξωτερική εμφάνιση και συμπεριφορά του. Μία Σελήνη πολύ συναισθηματική μπορεί να γίνει τροχοπέδη σ' ένα παρορμητικό ωροσκόπιο.
Αν όμως η Σελήνη βρίσκεται σε παρορμητικό ζώδιο, τότε το άτομο βρίσκεται συναισθηματικά "ξεσηκωμένο", κυρίως αν τα πράγματα δε γίνονται όπως θα ήθελε ή όπως θα έπρεπε να γίνουν.
Αν η Σελήνη βρίσκεται σε σταθερό ζώδιο μπορεί να σημαίνει ότι το άτομο ταράζεται συναισθηματικά όταν συμβαίνουν γεγονότα που το ενοχλούν.
Αν η Σελήνη, τέλος βρίσκεται σε μεταβλητό ζώδιο μπορεί να δημιουργεί στο άτομο άγχος ακόμα για γεγονότα που συνέβησαν ή επειδή η εξήγηση που δίνει και το ίδιο το άτομο δεν έχει αποδεικτικά στοιχεία.

Εκτός όμως, από όσα προαναφέρθηκαν είναι σημαντικό να αντιληφθείτε από την αρχή με ποιό τρόπο επικοινωνείτε και αν με αυτόν τον τρόπο το άλλο πρόσωπο σας καταλαβαίνει. Και προσέξτε δεν πρέπει να μπερδέψετε ποτέ αυτά που κάνετε και λέτε εσείς με αυτά που λέει το άλλο πρόσωπο.

Για παράδειγμα, ένα άτομο που ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων και κατά συνέπεια κυβερνάται από τον Ερμή έχει την τάση να εξηγεί όλα τα πράγματα και να μονοπωλεί την συζήτηση. Αυτό το άτομο λοιπόν, δε θα καταλάβει τα δικά σας λόγια. Εκείνο που θα καταλάβει θα είναι μόνο τις πράξεις σας και τα μηνύματα που παίρνει κατά τη διάρκεια που εσείς κάνετε ή λέτε κάτι.

Πολλές φορές όμως έχουμε ακούσει τη φράση, δεν κάνουμε πάντα ότι λέμε ή δε λέμε ότι κάνουμε"...

Για όλα αυτά, αν διαβάσετε με προσοχή το κείμενο που θα ακολουθήσει και συνειδητοποιήσετε τις έννοιες, παρορμητικό, σταθερό μεταβλητό, και αν θυμάστε ότι ο Ήλιος είναι ο κυρίαρχος ρυθμιστής της προσωπικότητας και η Σελήνη του συναισθηματικού σας κόσμου, είναι σίγουρο ότι θα βρείτε πολλές εξηγήσεις στον τρόπο συμπεριφοράς των ανθρώπων που κυρίως σας ενδιαφέρουν.

 

της αείμνηστης Γιώτας Καλογερά

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Ημερολόγιο

Σαν Σήμερα