Γιατί δεν με καταλαβαίνει; II

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ; - ΜΕΡΟΣ 2ο

ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΑ
(Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως)
Οι άνθρωποι που ανήκουν σε κάποιο παρορμητικό ζώδιο έχουν ένα κοινό γνώρισμα. Είναι τύποι οπτικοί. Δηλαδή ανταποκρίνονται σε αυτά που βλέπουν, ζουν τις καταστάσεις όπως φαίνονται και αποφασίζουν αν κάτι γίνεται ή δε γίνεται.

Οποιαδήποτε εξήγηση και αν τους δοθεί γι αυτούς δε σημαίνει τίποτα, πρέπει να δουν μόνοι τους ότι οι πράξεις ανταποκρίνονται στα λόγια και αντίστροφα. Για παράδειγμα, αν κάθε φορά εκφράζετε τη μεταμέλεια σας για κάτι με τη λέξη "λυπάμαι", αλλά δεν κάνετε τίποτα όλα αυτά τα λυπάμαι είναι πλέον ανώφελα. Διότι όπως προανέφερα οι παρορμητικοί τύποι για να πειστούν σε κάτι θα πρέπει να δουν τα λόγια να συμβαδίζουν με τα έργα. Επίσης, αναφέρθηκαν ως άτομα οπτικά, διότι συνηθίζουν να κρίνουν τους άλλους και από την εξωτερική τους εμφάνιση, όπως την ένδυσή τους, πως κάθονται, πως συμπεριφέρονται γενικότερα.

Εδώ, μπορείτε να κάνετε τα τεστ στο κοινωνικό σας περιβάλλον. Αν προσέξετε ένα τυχαίο άτομο να κάνει συνεχώς παρατηρήσεις για κάποιον ή για κάποια πράγματα που συμβαίνουν, αναμφισβήτητα ανήκει στον παρορμητικό τύπο. Αυτόν τον άνθρωπο μη προσπαθήσετε ποτέ να του αλλάξετε γνώμη, διότι η γνώμη που σχημάτισε ήταν το αποτέλεσμα πληροφοριών από αυτά που είδε με τα μάτια του και αυτό έχει αξία γι αυτόν.

Βέβαια, μπορεί να καταλαβαίνει αυτά που εσείς του λέτε, αλλά είναι πολύ λίγο διατεθειμένος να αλλάξει τη γνώμη του, εκτός αν μπορέσετε να αποδείξετε ότι η πρώτη εντύπωση που σχημάτισε σε σχέση με κάποιο γεγονός ήταν λανθασμένη. Λίγο δύσκολο βέβαια, διότι αυτοί οι τύποι αρπάζουν σχεδόν στον αέρα κινήσεις και εκφράσεις που εσάς μπορεί να σας διαφύγουν τελείως.

Αν όμως, ανήκετε και εσείς στον τύπο των παρορμητικών, τότε είναι σίγουρο ότι θα δυσκολευτούν οι άλλοι παρορμητικοί να σας κρίνουν.

Θα αναφερθώ σε ένα παράδειγμα που θα σας δώσει τη δυνατότητα να αντιληφθείτε τη συμπεριφορά των παρορμητικών και στη συνέχεια των σταθερών και μεταβλητών.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε προγραμματίσει να συναντήσετε την κα Χ (ανήκει στον παρορμητικό τύπο) στο Σύνταγμα στις 08:00. Το πρόγραμμα σας είχε κανονιστεί για βραδινό φαγητό και στη συνέχεια κάποιο κέντρο διασκέδασης. Πραγματικά εσείς φτάνετε στην ακριβή ώρα του ραντεβού σας, αλλά η κα Χ δεν έχει φτάσει ακόμα. Η ώρα περνά και αρχίζει να βρέχει 8.15'...8.30'...8.45' φτάνει η κα Χ αναστατωμένη και αρκετά βιαστικά λέει "βιάσου να φύγουμε γιατί αν μένουμε εδώ για εξηγήσεις μπορεί να λογοφέρουμε και να χάσουμε το πρόγραμμα στο κέντρο... "Για την καθυστέρηση καμία εξήγηση καμία προσπάθεια για να αλλάξει τη συναισθηματική σας δυσαρέσκεια λόγω της καθυστέρησής της, όμως βιάζεται και καθώς σας πιάνει από το χέρι και προχωράτε καθ' οδόν σας εξιστορεί την αιτία της καθυστέρησης της. Ό τι δηλαδή μισή ώρα πριν φύγει από το σπίτι η αδελφή της η οποία είναι λεχώνα έπεσε μαζί με το μωρό που κρατούσε στην αγκαλιά της. Το μωρό μελάνιασε και σταμάτησε να αναπνέει... Έτσι βρέθηκαν στο πρώτο βοηθειών... και τους άφησε και έφυγε αφού πλέον είχε διαπιστωθεί ότι μαμά και μωρό δεν διέτρεχαν κανένα κίνδυνο.

Με όλη αυτήν την ιστορία δεν υπήρχε τίποτα το επικριτικό.
Η κα Χ τελεία και παύλα, έτσι έπρεπε να κάνει. Συνεπώς δε χρειάζεται να απολογηθεί για την καθυστέρησή της αλλά απλώς ανέφερε το περιστατικό όπως άλλωστε θα έκανε κάθε σωστός άνθρωπος. Η δική σας ταλαιπωρία του περίμενε" και κάτω από τη βροχή είναι ασήμαντη. Δε δείχνει να την αγγίζει, προείχε η ζωή του μωρού.
Αυτά όμως πέρασαν. Τώρα τι γίνεται; Απλά βιάζεται να προφτάσει το πρόγραμμα, δεν υπάρχει καιρός για συγγνώμες.

Αν όμως ήσασταν και εσείς παρορμητικό άτομο τότε το σκηνικό θα είχε μία άλλη εικόνα. Οπωσδήποτε δε θα καθόσασταν να βραχείτε από τη βροχή. Μία καλή ιδέα θα ήταν να χαζέψετε κάποιες βιτρίνες κοντά στον τόπο του ραντεβού σας, να κάνετε μικρά ψώνια σκοτώνοντας την ώρα και παράλληλα θα προφυλαγόσασταν και από τη βροχή, πάντα όμως τριγύρω από τον τόπο του ραντεβού. Στις 8.45 η κα Χ φθάνει στο ραντεβού σας. Τώρα ο καιρός για να προφτάσετε βιάζει και σας. Δεν έχετε καμία διάθεση να χάσετε την ώρα σας σε θυμούς γκρίνιες και εξηγήσεις για κάτι που έγινε και δε μπορεί να αλλάξει. Άλλωστε, είστε και οι δύο άτομα που θέλετε να εξασφαλίσετε το υπόλοιπο της βραδιάς σας και όχι να πάει και αυτή χαμένη.

Αν όμως είσαστε άτομο που ανήκε στο σταθερό τύπο τι θα κάνατε. Ίσως είχατε μαντέψει από τα σύννεφα ότι μπορεί και να βρέξει οπότε φύγατε από το σπίτι σας παίρνοντας και μία ομπρέλα. Αν το ξέσπασμα της βροχής ήταν ξαφνικό τότε θα ρίχνατε κάποια ματιά στα γύρω μαγαζιά μήπως βρίσκατε να αγοράσετε μία ομπρέλα. Η ώρα περνάει και ο θυμός ο δικός σας αυξάνει. Η καθυστέρηση της κας Χ είναι σίγουρα μία αλλαγή στο πρόγραμμα σας και κάτι τέτοιο δεν το κάνετε με τίποτα κέφι.

Η κα Χ καταφθάνει με τον τρόπο που προαναφέρθηκε και εσείς βρίσκεστε ήδη σε φάση εκνευρισμού και γίνεστε πια ηφαίστειο, όταν εκείνη δε δείχνει κανένα ενδιαφέρον για τη δική σας ταλαιπωρία και το αποκορύφωμα το θράσος της που απλώνει το χέρι της να σας πάρει και να φύγετε από εκεί το γρηγορότερο... Σε αυτό το σημείο έχασε! Εσείς δεν είστε από τους ανθρώπους που μπορούν να σας σέρνουν οι άλλοι... Είχατε κάνει ένα πρόγραμμα και σας το χάλασαν.

Αν τέλος ανήκατε στον τύπο των μεταβλητών ζωδίων θα σας έτρωγε η περιέργεια που οφείλεται η καθυστέρηση της κας. Ωστόσο βρέχει, τι να κάνετε να πάτε κάποιες βολτούλες κάτω από τα υπόστεγα; Ωστόσο, σκέπτεστε αν πάλι έλθει και δε σας βρει; Να αγοράσετε μία ομπρέλα, αλλά αν σταματήσει η βροχή;... όμως το μυαλό σας δεν ξεκολλά από το γεγονός της καθυστέρησης. Τι να της συμβαίνει και αργοπορεί. Και μέσα στο μυαλό σας σαν κινηματογραφική ταινία περνούν χιλιάδες σκέψεις, ακόμα και αυτά που έχετε τη διάθεση να της ψάλετε... Επί τέλους η κα ήλθε και σας εξιστορεί την προαναφερόμενη ιστορία... τώρα που μάθατε νοιώθετε καλύτερα αλλά βέβαια αν σας είχε ειδοποιήσει... πράγμα που δε μπορούσε να κάνει γιατί ήταν απασχολημένη με αυτό που έκανε.

ΣΤΑΘΕΡΑ
(Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος)
Τα σταθερά ζώδια λειτουργούν τελείως διαφορετικά από τα παρορμητικά. Λειτουργούν περισσότερο με το συναίσθημα.
Όταν νοιώσουν κάτι σωστό το θεωρούν και καλό. Όταν νοιώσουν κάτι λάθος το θεωρούν και κακό. Έχουν δε την αξίωση οτιδήποτε αγαπούν αυτοί να το αγαπούν και οι άλλοι. Οτιδήποτε απεχθάνονται αυτοί το ίδιο να νοιώθουν και οι άλλοι. Τα άτομα που ανήκουν σε σταθερό στοιχείο δεν ενδιαφέρονται για το πως φαίνονται τα πράγματα ή για την εξήγηση κάποιου συμβάντος αλλά το πως αισθάνονται. Αν τύχη να τους ανατρέψουν τ' αρχικά τους σχέδια ή κάποιος τους πληγώσει ή τους προσβάλλει νοιώθουν τραγικά άσχημα.

Αλλά ας επανέλθουμε καλύτερα στο προηγούμενο παράδειγμα μας για να δούμε σε μια τέτοια περίπτωση πως θα συμπεριφερόταν και θα αντιδρούσε ένα σταθερό ζώδιο.
Αυτή τη φορά η κα Χ ανήκει σε (σταθερό ζώδιο). Το περιστατικό με την αδελφή και το μωρό είναι το ίδιο. Η κα Χ σίγουρα αναστατώνεται γι αυτό που συμβαίνει, αλλά κυρίως γιατί αυτό το περιστατικό της χάλασε τα σχέδια της. Εν ολίγοις, επέδρασε αρνητικά στο συναισθηματικό της κόσμο. Βέβαια δεν προσπαθεί να ξεφύγει... καλεί το Α' βοηθειών και κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει την κατάσταση. Όμως, όσο ο χρόνος περνάει αυτή η αναμονή την κάνει όλο και πιο ευέξαπτη... Όταν όλα αυτά τελειώσουν και αυτή έρχεται να σας συναντήσει είναι καταστεναχωρεμένη για το μωρό, για τα σχέδια που άλλαξαν και για το θυμό που έχει προκαλέσει σ' εσάς.
Βέβαια, δε δείχνει καμία συμπάθεια για το δικό σας χάλι γιατί το δικό της είναι πολύ χειρότερο. Το μόνο που θα ήθελε από σας είναι να τις δείξετε κατανόηση για αυτή την ταλαιπωρία που έζησε και όχι να καυγαδίσετε μαζί της.

Τώρα ποια θα είναι η δική σας αντίδραση σε όλη αυτήν την ιστορία αν είστε παρορμητικό ζώδιο. Με το που θα τη δείτε θα την αρπάξετε βιαστικά να φύγετε προκαλώντας της μεγαλύτερη ένταση. Και αυτό γιατί δεν έχετε καμία διάθεση να την κάνετε να ηρεμήσει.

Αν ανήκετε και εσείς σε σταθερό ζώδιο θα δεχθείτε τη συγνώμη της αλλά θα βρίσκεστε το ίδιο εκνευρισμένος/η όπως εκείνη.
Αν ανήκετε σε μεταβλητό ζώδιο οπωσδήποτε θα περιμένετε να σας δοθεί μία εξήγηση. Αν αυτό δεν γίνει εξ' αιτίας της μεγάλης σύγχυσης της, τότε ο καυγάς θα είναι μάλλον αναπόφευκτος.

ΜΕΤΑΒΛΗΤΑ
(Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες)
Τα μεταβλητά ζώδια έχουν μόνιμα στο μυαλό τους χίλιες- δύο ανακατεμένες σκέψεις ενώ συγχρόνως προσπαθούν να βρουν λύσεις, εξηγήσεις και επιβεβαιώσεις για να κρίνουν τελικά την αξία του κάθε πράγματος.
Είναι τελείως διαφορετικοί τύποι ανθρώπων από τις προηγούμενες κατηγορίες. Σε αυτούς δεν υπάρχει καμία σταθερότητα στη δράση και την αντίδραση και εξ αιτίας των μεταβλητών συναισθημάτων τους παραπαίουν μέσα στην αναποφασιστικότητα τους δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στις εξηγήσεις παρά στα ίδια τα γεγονότα.

Για παράδειγμα, μπορεί να πετάξετε ένα τασάκι στο κεφάλι ενός ατόμου που ανήκει σε μεταβλητό ζώδιο και να σας το συγχωρήσει μόνο και μόνο επειδή η δικαιολογία σας ήταν πολύ πειστική, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι ήταν και η πραγματική. Διότι αυτοί οι άνθρωποι όπως προαναφέρθηκε δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στις εξηγήσεις παρά σε αυτά καθ' αυτά τα γεγονότα και τούτο διότι έχουν την τάση να συμβιβάζονται με τις επιθυμίες και τις ανάγκες των άλλων.

Αλλά ας επανέλθουμε στο γνωστό παράδειγμά μας, με την προϋπόθεση ότι αυτή τη φορά η κα Χ ανήκει σε (μεταβλητό ζώδιο).
Εδώ, είναι δύσκολο να δοθεί μία σαφής περιγραφή της συμπεριφορά της για τη στιγμή που συμβαίνει το ατύχημα μαμάς και μωρού... Βέβαια, ότι η κα Χ θα κάνει κάποιες προσπάθειες εξυπακούεται. Όπως μπορεί να καλέσει ασθενοφόρο, η να πει στην αδελφή της να το κάνει εκείνη, η μπορεί να ανατρέξει σε κάποιο βιβλίο να διαβάσει σχετικές οδηγίες. Αν ωστόσο, η αδελφή της ζητήσει να τους συνοδεύσει στο ασθενοφόρο θα βρεθεί σε μια πραγματικά δύσκολη θέση -θα αναρωτιέται τι να κάνει-. Από τη μία θεωρεί ότι είναι επιτακτική ανάγκη και από την άλλη θα σκέπτεται και εσάς που θα περιμένετε... Όταν τελικά κάποια στιγμή ξεμπερδέψει... έρχεται. Οι εξηγήσεις, οι απολογίες, και η περιγραφή της εμπειρίας της θα καλύψουν τις υπόλοιπες ώρες της βραδιάς. Θα μιλά συνεχώς για το τι έκανε, τι έπρεπε να κάνει και τι θα κάνει αν της ξανά τύχει κάτι παρόμοιο στο μέλλον.
Αν όμως εσείς ανήκετε σε παρορμητικό ζώδιο, όλες αυτές οι εξηγήσεις ως ένα σημείο σας αφήνουν αδιάφορο/η. Εσείς από τη στιγμή που ήλθε ενδιαφέρεστε πως θα κερδίσετε τον υπόλοιπο χρόνο της βραδιάς, Βέβαια επειδή βλέπετε τη σύγχυση της θα προσπαθήσετε να αποσπάσετε τη σκέψη της από το περιστατικό που συνέβη λέγοντάς της κάποια άλλα αδιάφορα πράγματα, όμως εκείνη θα εξακολουθεί να έχει το μυαλό της εκεί.

Αν είστε ζώδιο σταθερό θα ακούσετε με προσοχή όλη την περιπέτειά της αλλά θα νιώσετε ότι σας χάλασε τη βραδιά σας. Θα δείξει βέβαια το ενδιαφέρον της για τη δική σας στενοχώρια όμως θα εξακολουθεί και το "τροπάριό" της.

Αν τέλος ανήκετε και εσείς σε μεταβλητό ζώδιο ανεξάρτητα από το πόσο δυσάρεστα νοιώσατε θα αναγνωρίσετε ότι η δική της κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από τη δική σας του "περίμενε". Θα της δείξετε κατανόηση και θα της πείτε τη γνώμη σας για μία άλλη φορά αν τύχη κάτι παρόμοιο, τι να κάνει.

 

της αείμνηστης Γιώτας Καλογερά

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Ημερολόγιο

Σαν Σήμερα