Γιατί δεν με καταλαβαίνει; III

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ; - ΜΕΡΟΣ 3ο

Από τις περιγραφές που κάναμε για τον τρόπο που επικοινωνούν οι τρείς κατηγορίες ανθρώπων σίγουρα βγαίνουν κάποια συμπεράσματα.

Οι φλυαρίες δε λύνουν τα προβλήματα της ανθρώπινης επικοινωνίας εκτός και αν από τη φύση σας είστε ένα φλύαρο άτομο. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, κάπου πρέπει να λάβετε υπόψη σας και την ιδιοσυγκρασία των υπολοίπων.

Αν συνδέεστε με ένα ΣΤΑΘΕΡΟ άτομο πρέπει να το περιβάλλετε με αγάπη, να έχετε πάντα έτοιμη τη ζεστή σας αγκαλιά και να το αφήνετε στην ησυχία του, όταν την ζητά για να σκεφτεί τα δικά του και να βρει την ισορροπία του. Μην το παροτρύνετε όμως να ξεκινήσει κάτι καινούριο και ειδικά αν δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένο.

Αν αδιαφορεί για κάποιο συγκεκριμένο θέμα μην ξεσπάτε με ύβρεις, όσο δίκαιο και αν έχετε για αυτούς τους ανθρώπους επιβάλλεται πρώτα από όλα να τους κάνετε να αισθάνονται καλά.

Ένα άλλο σημείο για να έχετε καλή επικοινωνία με τους άλλους είναι να αφήνετε να εκφράζουν ελεύθερα τα συναισθήματά τους Δηλαδή πείτε στο ΣΤΑΘΕΡΟ άτομο τι νοιώσετε όταν αρρώστησε και επρόκειτο να εισαχθεί στο νοσοκομείο.

Αντίθετα, οι επιβεβαιώσεις, οι εξηγήσεις και οι περιγραφές είναι περιττές αν απευθύνεστε σε ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΟ άτομο. Πρέπει να κάνετε κάτι απτό γι αυτό το άτομο, κάτι που να το δει. Αν παραπονείται για κάποιο θέμα δείξτε την κατανόηση σας. Μην τα θέλετε όλα μονά- ζυγά δικά σας και μη προσπαθείτε να υπερισχύσετε εσείς με άσχετες εξηγήσεις. Για παράδειγμα κάνατε κάτι, το κάνατε, τώρα δεν αλλάζει, συνεπώς οι εξηγήσεις είναι περιττές.
Αν ο σύντροφος του γάμου ή ο ερωτικός σύντροφός σας, σας δει να φιλιέστε με κάποιο άλλο άτομο όσες εξηγήσεις ή δικαιολογίες και να βρείτε ποτέ δε θα μπορέσετε να σβήσετε αυτήν την εικόνα από το μυαλό του.

Έτσι, βασικός κανόνας επικοινωνίας με ένα παρορμητικό ζώδιο είναι να καταφέρετε να θεραπεύσετε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και στη συνέχεια να δώσετε εξηγήσεις, αλλά με απλά λόγια.

Οι άνθρωποι των ΣΤΑΘΕΡΩΝ ζωδίων δεν ασχολούνται με το ποιός είναι ο σωστός και ποιός είναι λάθος. Αυτοί ενδιαφέρονται μόνο για το αποτέλεσμα.

Αν συνδέεστε με άτομα ΜΕΤΑΒΛΗΤΩΝ ζωδίων οι εξηγήσεις είτε σας ζητηθούν είτε όχι πρέπει να τις δώσετε.

Εδώ δε φτάνει "τώρα το έκανα". Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να ακούσουν ολόκληρη την ιστορία. Θέλουν να πειστούν ότι γι αυτό που κάνατε υπήρχε μία δικαιολογία. Με λίγα λόγια είναι πολύ πιο εύκολη η επικοινωνία με τα μεταβλητά άτομα, διότι συμβιβάζονται εύκολα αρκεί να τους δώσετε μια λογική εξήγηση.

Αν όμως, περιοριστείτε μόνο σε μια επιφανειακή αναφορά τότε και εδώ θα προκύψουν προβλήματα στην επικοινωνία σας. Πάντως, κάτι που πρέπει να ξέρετε σχετικά με τα μεταβλητά είναι ότι θέλουν συζήτηση και συγχρόνως την αιτιολογία σε αυτά που αναφέρεστε Συνεχίστε να μιλάτε μέχρι να συμφωνήσουν μαζί σας. Αν για διάφορους λόγους δε μπορείτε να το πετύχετε αυτό, ίσως γιατί σας λείπει η ευφράδεια λόγου είτε... είτε... τότε συνεχίστε να απολογείστε. Αυτό ζητούν τα μεταβλητά ζώδια.

Στη συναστρία υπάρχει ένας κανόνας όταν ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται σε αρμονικές όψεις είναι μία θετική ένδειξη για ομαλές σχέσεις. Όμως, μπορεί να υπάρχει μεγάλη διαφορά στον τρόπο προσαρμοστικότητας αυτών των ατόμων. Ενώ αν υπάρχει ένας κοινός τρόπος προσαρμοστικότητας οι πιθανότητες για επικοινωνία και ευκαιρίες για παραγωγικότητα είναι πολύ μεγαλύτερες Διότι μέσα από τις κοινές εμπειρίες μπορεί να καλύψετε κάποιο κοινό επίπεδο δραστηριότητας.

Η δυσκολία λοιπόν, υπάρχει μέχρι να ανακαλύψετε τι είναι εκείνο που κάνει τον καθένα από τους δύο σας να αισθάνεται άνετα και ωραία και αυτό σε τελευταία ανάλυση, μπορεί να είναι ο αλληλοσεβασμός στις επιθυμίες. Στη συνέχεια πρέπει να αναγνωρίσετε τα στοιχεία που προαναφέρθηκαν, γιατί αυτό είναι και το κλειδί του μυστηρίου.

Αν ανήκετε και οι δύο σε σταθερά ζώδια: Μπορείτε να κάνετε τον άλλον να νοιώθει υπέροχα με πολύ απλές εκδηλώσεις. Για παράδειγμα, με το να αγκαλιάσετε έναν Ταύρο, να παινέσετε έναν Λέοντα, να δεχτείτε την εκδίκηση του Σκορπιού, να ακολουθήσετε τα αιτήματα του Υδροχόου.

Αν ανήκετε και οι δύο σε παρορμητικά ζώδια: Μπορείτε να αφήστε τον Κριό σας ελεύθερο να αποφασίσει και να δράσει μόνος του χωρίς τη δική σας παρέμβαση. Κάντε για τον Καρκίνο και εσείς κάτι, ώστε να πειστεί ότι είναι εξασφαλισμένος. Δείξτε στο Ζυγό ότι θα προσπαθήσετε και εσείς μαζί του, ότι θα είστε κοντά του. Κάντε τον Αιγόκερω να νιώσει ότι είναι άτομο πολύ σημαντικό και ότι σας είναι απαραίτητο.

Αν ανήκετε και οι δύο σε μεταβλητά ζώδια: Με τους Διδύμους πρέπει να συμπεριφέρεστε τελείως εγκεφαλικά. Ο τρόπος επικοινωνίας μαζί του πρέπει να έχει ως βάση του τη λογική και όχι το συναισθηματισμό. Με την Παρθένο να κάνετε συνεχώς ανασκόπηση των διαφόρων γεγονότων. Με τον Τοξότη να του δείχνετε συνεχώς μια ευγενική επιβεβαίωση. Και με τους Ιχθείς να του λέτε που και που κάποια θλιβερή ιστοριούλα.

 

Επίλογος
1. Επικοινωνία σημαίνει κάτι πολύ περισσότερο από λόγια. Η επικοινωνία είναι αισθητή.
2. Για να μπορείτε να έχετε μία καλή επικοινωνία ανακαλύψτε τα κοινά σημεία που έχετε με τους άλλους.
3. Εάν θέλετε να κερδίζετε φίλους και να επηρεάζετε ανθρώπους μην αθετείτε τις υποσχέσεις. Κάντε διάλογο και οπωσδήποτε κάποιους συμβιβασμούς.
4. Αφού μάθετε σε ποιά κατηγορία ανθρώπων ανήκουν οι φίλοι σας και οι σύντροφοι σας χρειάζεται να θυμάστε να μη σκυθρωπιάζετε όταν πρέπει υποχρεωτικά να δώσετε εξηγήσεις σε ένα παρορμητικό ζώδιο, επειδή θα εκνευριστεί έπο το ύφος και μόνο.

Μην υψώνετε τη φωνή σας και μη προσπαθείτε με ύφος διαταγής να περάσετε τα μηνύματα σας σε ένα σταθερό ζώδιο γιατί θα αντιδράσει εχθρικά. Μόνο τα μεταβλητά ζώδια θα σας ακούσουν όπως και να είστε. Τα παρορμητικά κρίνουν από αυτά που βλέπουν ενώ τα σταθερά ανάλογα με το πως αισθάνονται τη στιγμή που εσείς αναφέρεστε σε κάτι.

 
της αείμνηστης Γιώτας Καλογερά

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
Βιβλία των εκδόσεων Il Piccolo επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες σας. ...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Ημερολόγιο

Σαν Σήμερα