Μεταβολισμός: Όσα δεν ξέρατε

Μεταβολισμός: Όσα δεν ξέρατε

Τι είναι ο μεταβολισμός, και πώς μπορείτε να τον «ρυθμίσετε» προς όφελός σας; Όλα όσα πάντα θέλατε να μάθετε, αλλά δεν είχατε ποιον να ρωτήσετε.

Τι ακριβώς μπορεί να κάνει ο μεταβολισμός; Πώς μπορούμε να τον «ξυπνήσουμε» για να δουλεύει καλύτερα; Γίνεται να μας αδυνατίζει ενώ εμείς τρώμε και κοιμόμαστε; Είναι μύθος ή αλήθεια ότι εξαρτάται από την ηλικία –και ότι όσο μεγαλώνουμε τεμπελιάζει; Απαντήσεις σε δύσκολες ερωτήσεις, από τους ειδικούς του Iatronet.gr


Τι είναι ο μεταβολισμός;
Με τον όρο «μεταβολισμός» περιγράφουμε τις χημικές μεταβολές που συντελούνται στον ανθρώπινο οργανισμό έτσι ώστε τη χημική ενέργεια που προσλαμβάνει μέσω των τροφών να τη μετατρέψει σε διάφορες άλλες μορφές ενέργειας –κυρίως κινητική.

Η μέτρηση του βασικού μεταβολικού ρυθμού μας δείχνει το ελάχιστο ποσό ενέργειας που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να κάνει τις βασικές του λειτουργίες (αναπνοή, μεταβολισμός των κυττάρων, λειτουργία καρδιάς).


Αλήθεια «τεμπελιάζει» ο μεταβολισμός μου όσο μεγαλώνω;
Δυστυχώς, ναι. Καθώς μεγαλώνουμε, ο μεταβολισμός μας επιβραδύνεται, κι αυτή είναι η βασικότερη αιτία που οι περισσότεροι άνθρωποι παχαίνουν μεγαλώνοντας. Το επιπλέον λίπος επιβραδύνει περαιτέρω το μεταβολισμό, κι έτσι η όλη κατάσταση γίνεται φαύλος κύκλος.


Μπορώ να κάνω κάτι για να τον αλλάξω;
Ναι. Αν γεννηθήκατε με γρήγορο, μέτριο ή αργό μεταβολισμό υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τον αυξήσετε ή να τον επιβραδύνετε, για να βοηθήσετε τη ρύθμιση του βάρους σας.


Πώς θα γίνει αυτό;
Με περισσότερη άσκηση, και γενικότερα κίνηση μέσα στην ημέρα (περπάτημα, χορό, σεξ…) και σωστότερη διατροφή: Λιγότερα λιπαρά και περισσότερες ίνες, σύνθετους υδατάνθρακες και νερό –τα οποία βρίσκουμε σε φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής αλέσεως καθώς και στο κρέας και τα γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών. Επίσης, ένα καλό κόλπο είναι να τρώτε λίγο πριν ασκηθείτε, ή πριν βγείτε για περπάτημα, για να εκπαιδεύσετε τον μεταβολισμό σας σχετικά με το πότε πρέπει να… σηκωθεί και να δουλέψει.


Μα, τα κάνω όλα αυτά και πάλι τίποτα.
Το βασικό λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι άνθρωποι και το οποίο επιβραδύνει τον μεταβολισμό μας είναι η παράλειψη γευμάτων. Μια διατροφή πολύ χαμηλή σε θερμίδες επιβραδύνει το μεταβολισμό και δεν καίει πολύ λίπος. Αντ’ αυτού καίει τη μυϊκή μάζα, η οποία βοηθά στην ενίσχυση του μεταβολισμού. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην πεινάτε καθόλου μέσα στη διάρκεια της ημέρας, αν θέλετε γρήγορο μεταβολισμό.

Κάντε κλικ εδώ και εδώ για να μάθετε περισσότερα για τον μεταβολισμό στο Iatronet.gr.


από το in2life.gr

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι 5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι
Οι συρράξεις στη Μέση Ανατολή, η ανακάλυψη της Αμερικής και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας είχαν προβλεφθεί αιώνες πριν, από μια τυφλή...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Σαν Σήμερα