Χείρωνας, το θεραπευτικό κλειδί

Χείρωνας, το θεραπευτικό κλειδί

Ανάμεσα στον Κρόνο και στον Ουρανό, στο σημείο τομής της τροχιάς τους, και μόλις το 1977, ανακαλύφτηκε ένας μικροσκοπικός πλανήτης, ο Χείρωνας, ο οποίος ταξινομήθηκε ως αστεροειδής.

Η μυθολογία μας μιλάει γι’ αυτόν πολύ περιγραφικά.
Ο Χείρωνας είναι ένας Κένταυρος. Αλλά όχι οποιοσδήποτε Κένταυρος.

Μισός άνθρωπος και μισός άλογο κουβαλάει μέσα του το τραύμα του βιασμού από τον πατέρα του Κρόνο, μεταμορφωμένο σε άλογο, στην συνεύρεσή με την νύμφη Φιλύρα αλλά και την εγκατάλειψή του και από τους δυο γονείς αμέσως μετά την γέννησή του. Υιοθετείται από τον θεό Απόλλωνα όπου κοντά του θα μαθητεύσει την ιατρική, την τέχνη του πολέμου, του κυνηγιού, την μαντική, την μουσική και την παιδευτική, και θα γίνει με την σειρά του δάσκαλος του Ασκληπιού, του Ηρακλή, του Αχιλλέα, του Ιάσονα και πολλών άλλων.

Ο Χείρωνας φέρνει μέσα του τη βία και την κτηνωδία, αλλά και την δυνατότητα της μετάβασης της συνείδησης σε μια πιο ανθρώπινη ακόμα και θεϊκή διάσταση. Είναι ημίθεος και αθάνατος. Απόλλωνας και Διόνυσος μαζί. Το τραύμα και η θεραπεία του σε συνύπαρξη.
Είναι η γέφυρα, από το βασίλειο του Κρόνου στο βασίλειο του Ουρανού.
Είναι ουσιαστικά ο θεραπευτής της διαδικασίας της μεταμόρφωσης της συνείδησης.
Η μετάβαση από το παλιό στο καινούριο, από το όριο στην ελευθερία, από την παράδοση στην καινοτομία, αλλά και το σπάσιμο του καθρέφτη της ατομικότητας για μια θέση στην Ουράνια σφαίρα, είναι λίγα απ’ αυτά που μας διδάσκει.

Ο Χείρωνας τραυματίζετε κατά λάθος από το βέλος του Ηρακλή βουτηγμένο στο δηλητήριο που προοριζόταν για την Λερναία Ύδρα. Το τραύμα του αναβιώνει και πονάει, και τότε εκείνος ζητά απ’ τους θεούς να βάλουν ένα τέλος στην αθάνατη φύση του. Αυτή έρχεται ταυτόχρονα με την απελευθέρωση του Προμηθέα, όταν ο Ηρακλής σκοτώνει τον αετό που κατάτρωγε στο συκώτι του, ζητώντας από τον Δία να δείξει την επιείκειά του. Ο Δίας συναινεί μόνο εάν ένας αθάνατος παραιτηθεί από το αξίωμα της αθανασίας του και κατέβει στα τάρταρα. Κι αυτός ήταν ο Χείρωνας. Μετά από 9 μέρες παραμονής στον σκοτεινό κόσμο μετατράπηκε από τον Δία σε ένα φωτεινό άστρο στον ουρανό.

The Education of Achilles, oil on canvas, by James Barry
[The Education of Achilles, oil on canvas, by James Barry]

Κοιτώντας βαθιά μέσα στον μύθο, ανακαλύπτουμε πως η μεταφορά του στον ουράνιο κόσμο και η λύτρωσή του από το γήινο τραύμα (Κρόνος), καθώς κι απ’ την αθάνατη πλευρά του (Ουρανός) έρχεται μαζί με την απελευθέρωση του Προμηθέα. Δηλαδή μαζί με την γνώση (φωτιά) που δίνεται στον άνθρωπο. Η θυσία του μέσω του τραύματος είναι αυτή που οδήγησε την ανθρωπότητα σε μια καινούρια πορεία.

chironΣύμβολο του Χείρωνα είναι ένα κλειδί ανεστραμμένο. Η εμφάνιση του Χείρωνα στην συνείδηση της ανθρωπότητας το 1977 συνέπεσε με το μεγάλο ρεύμα προς την τάση της υγιεινής διατροφής, τα φυσικά προϊόντα και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής. Γι΄ αυτό και η έξαρσή του τοποθετείται στην Παρθένο. Το κλειδί της υγείας, το κλειδί της θεραπείας, ταυτόχρονα με την λύτρωση της τραυματισμένης ψυχής και την αποκατάσταση της ισορροπίας. Ο Χείρωνας Κένταυρος είναι το σύμβολο του τραύματος αλλά και της θεραπείας του. Μας οδηγεί στην ανάγκη της ενοποίησης του θνητού με το αθάνατο για την πραγματοποίηση της υπέρβασης.

Στον αστρολογικό μας χάρτη, σε οίκο και ζώδιο, καταδεικνύει τα συμπλέγματα με τα οποία έχει να παλέψει η ψυχή και το σώμα.

Με το πέρασμά του σε κάθε ζώδιο, έρχονται στην επιφάνεια και τα ανάλογα συλλογικά συμπλέγματα που φέρουμε ως ανθρωπότητα.
Από τον Μάιο του 2018, (με μια μικρή επαναφορά στο τέλος των Ιχθύων, από τον Οκτώβρη του 2018-και τον Φεβρουάριο του 2019), ο Χείρωνας θα περάσει στον Κριό, όπου θα παραμείνει μέχρι το 2026.

Τα μηνύματά του θα είναι δυναμικά. Η Ανθρωπότητα θα αναζητήσει την αυθεντική της ταυτότητα. Μέσα από πολεμικές συρράξεις ή μέσα από κινήματα υπεράσπισης των φτωχών και αδυνάτων θα προσπαθήσει μέσα από δύναμη και εξουσία να αναγνωρίσει και να γιατρέψει τις πληγές της. Πολλοί θα ξεχωρίσουν ως πρωτοπόροι, άλλοι ως μαχητές και άλλοι ως δάσκαλοι.

Η πληγή της ανθρωπότητας με τον Χείρωνα στον Κριό είναι στον εαυτό που έχει χτίσει αλλά και στο κεφάλι της εξουσίας.
Η πίστη προς ένα σκοπό ή ένα ιδανικό καθώς και ένα αυθεντικό όραμα θα μπορούσαν να οδηγήσουν την απαρχή του νέου κύκλου της θεραπείας της.


Χριστίνα Φούσκα

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Φάσεις Σελήνης

στον Ταύρο
Ήλιος στον Ταύρο
26 μοίρες
στον Ζυγό
Σελήνη στον Ζυγό
12 μοίρες
Αύξων Αμφίκυρτος
Αύξων Αμφίκυρτος
11 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα