Ο Ενδέκατος Οίκος

Ο Ενδέκατος Οίκος

Η βολή όσο και αν σημαδεύεται σωστά, αν αυτός που τη ρίχνει δεν είναι ψύχραιμος, δε θα φτάσει στο στόχο της.

ΣΤΟΧΟΙ - ΕΛΠΙΔΕΣ - ΕΥΧΕΣ - ΠΙΣΤΗ

Ο Τόμας Μπερ, σε ένα βιβλίο του επισημαίνει τα πολύ σωστά λόγια ενός δασκάλου του «Η βολή όσο και αν σημαδεύεται σωστά, αν αυτός που τη ρίχνει δεν είναι ψύχραιμος, δε θα φτάσει στο στόχο της. Και τούτο διότι, αντί να περιμένει την εκπλήρωσή του εγχειρήματος του, αυτός οπλίζεται με θάρρος για την αποτυχία» και συνεχίζει «ο σωστός τρόπος είναι να μη βάζεις πρόθεση στο στόχο. Όσο πιο επίμονα προσπαθείς να μάθεις πώς να ρίχνεις το βέλος για να πετύχεις το στόχο, τόσο δυσκολότερα θα πετύχεις το πρώτο και ακόμα δυσκολότερα θα πετύχεις τα δεύτερο, γιατί θα έχεις χάσει ακόμα περισσότερο την ψυχραιμία σου. Και ξέρεις γιατί: διότι σε εμποδίζει η έντονη πρόθεσή σου, να νομίζεις ότι θα τον πετύχεις και μάλιστα εκείνη τη στιγμή».

Και υπό αυτήν την έννοια μπορώ να συμπληρώσω και την προσωπική μου άποψη ότι οι στόχοι και οι φιλοδοξίες γενικότερα του ανθρώπου, είναι έτσι και αλλιώς προσυμφωνημένες. Θεωρώ λοιπόν, ότι είναι να γίνει θα γίνει, χωρίς αυτό να αποκλείει την προσπάθεια και θα φέρω ως προς αυτό ένα ακραίο παράδειγμα,

Αν ο πέμπτος οίκος ενός ατόμου είναι προβληματικός σε σχέση με τη συμπεριφορά ενός παιδιού του και ο ενδέκατος είναι επίσης προβληματικός, τότε μπορεί να πει κάποιος σε τι καλό μπορεί να φιλοδοξεί αυτός ο γονέας. Και όμως όλο και κάποιοι διέξοδοι θα υπάρχουν μέσω των συμπληρωματικών οίκων. Βέβαια, θα χρειαστεί να γίνουν εντονότερες προσπάθειες. Αν όμως, ο ενδέκατός του είναι αισιόδοξος οι καλοί στόχοι του, για το έστω προβληματικό (ανυπάκουο κ.λπ.) παιδί του με κάποιο τρόπο θα πραγματοποιηθούν..!

Γι’ αυτό η καλύτερη τακτική αντιμετώπισης του ενδεκάτου οίκου είναι η αναμονή, άλλωστε τα γεγονότα στις ημέρες μας τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Αν τρέχουμε επίσης και εμείς ξοπίσω τους ίσως να μην καταφέρουμε να τα προφτάσουμε. Αυτά όμως, τα ίδια τα γεγονότα κάποια στιγμή κάνοντας τον κύκλο τους θα έλθουν πάλι σε εμάς.

Κατά συνέπεια, η ελπίδα πάντα επιζεί ακόμα και στις χειρότερες κακοτυχίες των ανθρώπων. Γι’ αυτό οι περισσότεροι συνηθίζουν και στα πιο δύσκολα τους να λένε ότι «η ελπίδα χάνεται τελευταία».

Μήπως η αθανασία της ψυχής δεν είναι η υπέρτατη ελπίδα του ανθρώπου, καθώς αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες σταθεροποιητικές αντιλήψεις για όλη την ανθρωπότητα. Η ελπίδα λοιπόν, μαζί με την ευχή και την πίστη, αποτελούν την κινητήρια δύναμη όλων των προσπαθειών. Και μόνο γι’ αυτό, καθώς έχουν το θρόνο τους στον ενδέκατο, θεωρώ το συγκεκριμένο οίκο αρκετά σημαντικό.

Αναπόφευκτα, ο άνθρωπος σε κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής του ελπίζει ότι θα βρει βοήθεια από φίλους, γνωστούς και αγνώστους. Και βέβαια δεν το περιορίζω μόνο σε ηθική βοήθεια αλλά και σε χρηματική. Διότι ο άνθρωπος καθώς έχει φτάσει να βιώνει το Μεσουράνημά του (10ος οίκος) και έχει δουλέψει να το κρατά σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο, στη συνέχεια είτε επίσημα ή ανεπίσημα εξασφαλίζει και τις συμμαχίες του, οι οποίες δεν καθορίζονται τόσο από τα ανθρώπινα συναισθήματα, αλλά από την Ανώτερη Διάνοια της οποίας η Αγάπη είναι πανανθρώπινη και που γνωρίζει καλύτερα και από αυτόν τον ίδιο τον άνθρωπο τι του ανήκει και μέχρι που μπορεί να ανελιχθεί.

Για να εξασφαλιστεί όμως αυτή η σχέση Αγάπης με τις Ανώτερες Δημιουργικές Πνευματικές Δυνάμεις ο άνθρωπος χρειάζεται να κινείται αφενός ελεύθερα μέσω Ουρανού = Υπερβατική σκέψη και αφετέρου οριοθετημένα μέσω του Κρόνου = Συνετή σκέψη. Διαφορετικά μπορεί να ξεφύγει από τον στόχο. Βέβαια αυτή είναι η μεγάλη δυσκολία του ενδεκάτου οίκου. Ότι δηλαδή να πρέπει να πρέπει να λειτουργείται με δύο ταυτόχρονους τρόπους, τελείως διαφορετικούς μεταξύ τους. Όμως μόνο έτσι επιτυγχάνεται η υλοποίηση των στόχων και όχι μόνο. Με αυτόν τον τρόπο δεν κινδυνεύουν επίσης ποτέ να αμφισβητηθούν.


(απόσπασμα από βιβλίο της καρμικής σειράς της αείμνηστης Γιώτας Καλογερά)

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ από σταθερό στο 8758758080 με χρέωση μόνο 0,75 €/1' (με ΦΠΑ)
ή από σταθερό και κινητό στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’ (με Φ.Π.Α. και Τέλος Σταθ. Τηλ/νιας) και από Κινητό 1,58€/1’ (με Φ.Π.Α. και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Κιν. Τηλ/νιας 12%, 15% 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ Φ.Π.Α.)
Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Της γιαγιάς τα γιατροσόφια Της γιαγιάς τα γιατροσόφια
Οι φυσικές λύσεις που υπάρχουν είναι αποτελεσματικότατες, και μπορεί να έχουν ξεχαστεί με τις δεκαετίες, αλλά οι γιαγιάδες μας τις...
More detail
5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι 5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι
Οι συρράξεις στη Μέση Ανατολή, η ανακάλυψη της Αμερικής και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας είχαν προβλεφθεί αιώνες πριν, από μια τυφλή...
More detail
Αστρολογια της Αναζήτησης Αστρολογια της Αναζήτησης
To πρώτο βιβλίο από τις Εκδόσεις του βιβλιοπωλείου μας αναφέρεται στη σχέση της Αστρολογίας με τον κόσμο της Εσωτερικής Αναζήτησης....
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Φάσεις Σελήνης

στον Ζυγό
Ήλιος στον Ζυγό
29 μοίρες
στον Κριό
Σελήνη στον Κριό
1 μοίρες
Αύξων Αμφίκυρτος
Αύξων Αμφίκυρτος
12 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα