Χείρωνας και Οίκοι: Οι επιδράσεις

Ο Χείρωνας στους Οίκους

chironΟ Χείρωνας και οι πιθανές επιδράσεις του μέσα από τους Οίκους

Ο Χείρωνας είναι ένας μικρός πλανητοειδής που ανακαλύφτηκε το 1977 ανάμεσα στον Κρόνο και τον Ουρανό. Η ανακάλυψη ενός νέου ουράνιου σώματος επιφέρει μια αλλαγή στη συνειδητότητα της κοινωνίας και αντανακλά ιστορικές εξελίξεις. Για παράδειγμα, η ανακάλυψη του Ουρανού το 1781 συνδέεται με μια περίοδο επαναστάσεων: η Αμερική επαναστατούσε ενάντια στην Αγγλία, η Γαλλία έβραζε μέσα στις ταξικές συγκρούσεις και ο Ναπολέων θα ξεκινούσε μάχη στην Ευρώπη. Ο Ποσειδώνας εντοπίστηκε το 1846, συμπίπτοντας με τη Ρωμαϊκή εποχή και τη λαχτάρα για κάτι πιο ιδανικό όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τα κινήματα για τους φτωχούς, τους αδικημένους, τους νέους και τους ασθενείς. Και το 1848 ένα κύμα επαναστάσεων σάρωσε την Ευρώπη. Η ανακάλυψη του Πλούτωνα ήταν σύγχρονη με την άνοδο του φασισμού και του ολοκληρωτισμού από τη μια, και από την άλλη με την εμφάνιση της καινούργιας επιστήμης, την ψυχολογίας η οποία ερευνά τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και νου.

Αν και ο Χείρωνας ακολουθεί αυτή τη σειρά, μπορούμε να στραφούμε στη μυθολογία για να πάρουμε μια ιδέα για τη σύνδεσή του με τις κρίσιμες εξελίξεις στην ανάπτυξη του συλλογικού. Ακόμα, μελετώντας την αρχέτυπη σημασία του Χείρωνα μπορούμε να μάθουμε τις πιθανές επιδράσεις του στους οίκους.

Ο πατέρας του Χείρωνα ήταν ο Κρόνος και η μητέρα του ήταν η Φιλήρα, μια από τις κόρες του Ωκεανού. Σύμφωνα με το μύθο, η σύζυγος του Κρόνου, η Ρέα, έπιασε στα πράσα τον σύζυγό της και την Φιλήρα την ώρα που ζευγάρωναν. Ο Κρόνος, για να γλυτώσει, μεταμορφώθηκε σε άλογο και έτρεξε μακριά. Το προϊόν αυτής της ένωσης ήταν ο Χείρωνας, ο πρώτος Κένταυρος, με σώμα κατά το ήμισυ ανθρώπινο και κατά το άλλο ήμισυ άλογο. Απογοητευμένη και σχεδόν τρελή από τη λύπη της η Φιλήρα επειδή γέννησε κάτι που θεωρούσε τέρας, προσευχήθηκε στους θεούς να την απαλλάξουν από το βάρος του νεογέννητου με οποιοδήποτε κόστος. Οι θεοί, τότε σε απάντηση, πήραν τον Χείρωνα και έκαναν τη Φιλήρα λεμονιά.

Το πρώτο τραύμα του Χείρωνα, λοιπόν, ήταν η απόρριψη από τη μητέρα του, και σε όποιο οίκο βρίσκεται ο Χείρωνας στο ωροσκόπιο, δείχνει ένα τομέα της ζωής, στον οποίο είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι στην απόρριψη. Σε συμβολικό επίπεδο, αυτό μπορεί να αντανακλά «το χάσιμο της Χάριτος» που συμβαίνει σε όλους μας όταν φεύγουμε από τη μήτρα της μητέρας μας και ερχόμαστε στον σκληρό κόσμο. Τώρα πια είμαστε παγιδευμένοι σε κάποιο σώμα και χάνουμε την αίσθηση της ένωσης με το «όλον» όλης της ζωής. Η οικοθεσία του Χείρωνα μπορεί να δείχνει που το σώμα δημιουργεί κάποιο πρόβλημα - στο σημείο που οι φυσικές τάσεις και ορμές μας έρχονται σε σύγκρουση με το υπερβολικό, το αγνό, το θετικό. Ο Χείρωνας ο γιος του Κρόνου, ήταν εν μέρει θεϊκός και εν μέρει ζωώδης. Και εμείς, δεν είμαστε ολοκληρωτικά το ένα ή το άλλο και η οικοθεσία του Χείρωνα θα μπορούσε να δείχνει που αισθανόμαστε πιο έντονα αυτή τη σύγκρουση.

Χείρωνας


Ο Χείρωνας ανατράφηκε από του θεούς και μεγαλώνοντας έγινε σοφός. Η ζωώδης πλευρά του του χάρισε μια γήινη σοφία και μια προσέγγιση στη φύση. Ήταν αυτό που οι Αμερικάνοι Ινδιάνοι λένε ένας σοφός μάγος. Γνώριζε καλά τις θεραπευτικές ιδιότητες των διαφόρων βοτάνων γι’ αυτό έγινε θεραπευτής. Αλλά οι γνώσεις του δεν περιοριζόντουσαν στην θεραπευτική - σπούδασε μουσική, ηθική, κυνήγι, πολεμική τέχνη και αστρολογία. Η φήμη της μεγάλης σοφίας του έφτασε πολύ μακριά και πολλοί θεοί και θνητοί των ανώτερων τάξεων έφερναν τα παιδιά τους στο Χείρωνα για να τα μορφώσει. Έτσι έγινε ένα είδος θετού γονέα σε παιδιά θεών, δίδαξε τον Ιάσωνα, τον Ηρακλή, τον Ασκληπιό και αρκετούς άλλους. Σε μια θαυμάσια διάλεξη για τον Χείρωνα η Εύα Τζάκσον επισημαίνει ότι τα κύρια θέματα που δίδαξε ο Χείρωνας ήταν η πολεμική τέχνη και η θεραπευτική. Με αυτή την έννοια κατείχε την τέχνη να προκαλεί τραύματα και μετά να τα θεραπεύει. Η οικοθεσία του Χείρωνα μπορεί να δείχνει που έχουμε τραύματα ή έχουμε πάθει κατά κάποιο τρόπο κάποια ζημιά και παρόλα αυτά μέσα από αυτή την εμπειρία αποκτούμε ένα είδος εμπειρίας και αυτογνωσίας που μας καθιστά ικανούς να βοηθούμε καλύτερα και να καταλαβαίνουμε τους άλλους ανθρώπους. Η κυρία Τζάκσον συνδέει την ανακάλυψη του Χείρωνα με την άνοδο του λαϊκού ενδιαφέροντος για την ψυχοθεραπεία, ένα επάγγελμα το οποίο φέρνει στην επιφάνεια οδυνηρά ψυχολογικά τραύματα για να θεραπευθούν. Και είναι αλήθεια ότι ο Χείρωνας έχει ισχυρή οικοθεσία στα ωροσκόπια πολλών θεραπευτών.

Ο Χείρωνας προετοίμαζε τους ανθρώπους να γίνουν ήρωες. Διδάσκοντας όχι μόνο ικανότητες επιβίωσης, τους εμφυσούσε ηθικές και πνευματικές αξίες. Οι μαθητές τους διδάσκονταν πως να επιβιώνουν στον κόσμο, αλλά και να είναι ικανοί για ευγενικά έργα και άθλους στην υπηρεσία της χώρας τους ή του ευρύτερου συνόλου στο οποίο ανήκαν. Η οικοθεσία του Χείρωνα μπορεί να δείχνει όχι μόνο που μπορούμε να διδάξουμε τους άλλους, αλλά και που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το «ηρωικό» δυναμικό μας - κάποιο τομέα της ζωής στον οποίο μπορούμε να υπερβούμε τη συνηθισμένη μας κατάσταση και παρόλα αυτά να μην χάσουμε την επαφή με την πραγματικότητα. Η τροχιά του Χείρωνα βρίσκεται ανάμεσα στον Κρόνο και τον Ουρανό και έτσι παρέχει ένα σύνδεσμο ανάμεσα στις αρχές αυτών των δυο πλανητών. Στον οίκο του Χείρωνα, ο Ουρανός μπορεί να προσφέρει νέες αντιλήψεις και αποκαλύψεις που μπορούν να εφαρμοστούν πρακτικά μέσα στα όρια του αποδεκτού από το κατεστημένο (Κρόνος). Ο Χείρωνας παντρεύει το ένστικτο με την εξυπνάδα: στον οίκο που βρίσκεται μπορούμε να δείξουμε εφευρετικότητα, διαίσθηση αλλά και ρεαλισμό.

Σε κάποια μάχη με μερικούς από τους πιο άγριους Κένταυρους, ο Ηρακλής κατά λάθος τραυμάτισε τον Χείρωνα στο γόνατο μ’ ένα δηλητηριασμένο βέλος. Το δηλητήριο ήταν από τη Λερναία Ύδρα και προκάλεσε ένα τραύμα που ούτε ο Χείρωνας δεν μπορούσε να θεραπεύσει. Έτσι έχουμε ένα περίεργο φαινόμενο: ο μεγάλος θεραπευτής υπέφερε από το τραύμα που δεν θεραπευόταν. Έχει παρατηρηθεί ότι ο Χείρωνας βρίσκεται σε σημαντική θέση συχνά, σε ωροσκόπια ανθρώπων που έχουν κάποια αναπηρία, πολλοί από τους οποίους ζουν μια χρήσιμη και ουσιαστική ζωή, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους άλλους ανθρώπους. Επίσης, οι καλύτεροι θεραπευτές είναι αυτοί που γνωρίζουν βαθιά τις δικές τους ψυχολογικές αδυναμίες και νευρώσεις: «Ο ασθενής έχει ένα γιατρό μέσα του αλλά, επίσης, υπάρχει ένας ασθενής μέσα στο γιατρό». Ο θεραπευτής που έχει επαφή με το δικό του πόνο και αδυναμία, μπορεί καλύτερα να βοηθά τους ασθενείς να βρουν τον εσωτερικό θεραπευτή μέσα τους.

Σα δώρο για τις υπηρεσίες που είχε προσφέρει, ο θεοί χάρισαν στο Χείρωνα το δώρο της αθανασίας. Έτσι, βρισκόταν σε μια περίεργη θέση: δεν μπορούσε ούτε να θεραπευτεί από την πληγή του, ούτε να πεθάνει. Τελικά, όμως, βρέθηκε λύση στη δυσάρεστη κατάστασή του. Ο Προμηθέας είχε εξοριστεί στον Άδη σαν τιμωρία στης κλοπής της φωτιάς από τους θεούς. Θα απελευθερωνόταν μόνο αν έβρισκε κάποιον να πάρει τη θέση του στα Τάρταρα. Ο Χείρωνας που δεν ήθελε πια να είναι αθάνατος, συμφώνησε να πάει στη θέση του Προμηθέα. Μ’ αυτή την έννοια, ο Χείρωνας και ο Προμηθέας, χρειάζονταν ο ένας τον άλλον. Αντιπροσωπεύουν δυο διαφορετικά είδη σοφίας: ο Χείρωνας πήρε τη γήινη σοφία και τη χρησιμοποίησε για υψηλούς σκοπούς, ενώ ο Προμηθέας πήρε τη φωτιά από τους θεούς, που συμβολίζει τη δημιουργική ενόραση και την έφερε κάτω στη γη. Ο οίκος του Χείρωνα βρίσκεται εκεί που χρειάζεται να ενσωματώσουμε τη διόραση με την πρακτική κοινή λογική.

Ο Χείρωνας διαλέγει το θάνατο. Δέχεται την αναγκαιότητά του κάνοντας ψύχραιμα σχέδια για αυτόν, έτσι ώστε αντιμετωπίζει την πραγμάτωσή του με γαλήνη και ευγένεια ψυχής. Παρατηρούμε λοιπόν ότι στις μέρες μας η άποψη της αποδοχής και της προετοιμασίας για το θάνατο είναι πιο διαδεδομένη. Η στάση του Χείρωνα προς το θάνατο, και η υλιστική αντίληψή του προς την υγεία, τη θεραπεία και την παιδεία, είναι όλα σημεία των καιρών μας.

Είναι πολύ νωρίς για να είμαστε σίγουροι ως προς το πιο ζώδιο κυβερνά τον Χείρωνα. Μερικοί αστρολόγοι πιστεύουν ότι θα έπρεπε να συνδεθεί με τον Τοξότη, επειδή σχετίζεται με τον Κένταυρο. Άλλοι πιστεύουν ότι η πιο κατάλληλη είναι η Παρθένος, επειδή έχει σχέση με την θεραπευτική και την πρακτική σοφία. Γίνονται στατιστικές με όλα τα σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας των κομπιούτερ για να βρεθεί η ακριβή έννοια του Χείρωνα. Προς το παρόν, ελπίζουμε ότι οι ακόλουθες σύντομες αναλύσεις για τις πιθανές επιδράσεις του Χείρωνα στους οίκους, θα ρίξουν κάποιο φως για τη θέση του και την ερμηνεία του στο ωροσκόπιο.


Ο Χείρωνας στον 1ο οίκο

Με τον Χείρωνα στον 1ο οίκο, ο τραυματισμός μπορεί να συνέβη νωρίς στη ζωή. Μια γυναίκα με τον Χείρωνα σ’ αυτόν τον οίκο γεννήθηκε με πολύ εύθραυστα οστά. Εξαιτίας της ευαίσθητης κατάστασής της, οι γιατροί συμβούλεψαν τη μητέρα της να μην την παίρνουν πολύ αγκαλιά και να μην την παίζουν. Έτσι μ’ αυτό τον τρόπο, στερήθηκε την απαραίτητη αγκαλιά και τρυφερότητα όταν ήταν βρέφος. Το υπόλοιπο ωροσκόπιο έδειχνε πολύ ισχυρή θέληση και πραγματικά εργάστηκε πολύ γενναία μέσα στους περιορισμούς της αναπηρίας της και έγινε δυνατή και αυτάρκης. Μάλιστα, όταν ο διελαύνων Ουρανός σχημάτισε σύνοδο με τον Χείρωνά της στον 1ο οίκο ξεκίνησε μαθήματα φυσικοθεραπείας.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι ένας καλλιτέχνης με τον Χείρωνα στον Τοξότη στον 1ο οίκο σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο. Αυτός χτυπήθηκε από μια σοβαρή ασθένεια ατροφίας του νευρικού συστήματος κι όμως όλες του τις δυνάμεις για να διδάξει ζωγραφική σε νέους ανθρώπους. Παρόλο που ο Χείρωνας επέλεξε να πεθάνει, οι θεοί τον ανταμείψανε για την προσφορά του, κάνοντάς τον τμήμα ενός αστερισμού στον ουρανό. Κατά τον ίδιο τρόπο παρόλο που αυτός ο άνθρωπος πέθανε πολύ νέος, η μνήμη του και η επιρροή του έζησαν μέσα από τους πίνακές του και από τα μελλοντικά καλλιτεχνικά έργα των μαθητών. Πέρασε στην αιωνιότητα, δηλαδή όπως ο Χείρωνας.

Και οι δυο αυτοί άνθρωποι προσωποποιούν την φύση του πληγωμένου θεραπευτή/διδασκάλου τον Χείρωνα και είναι πηγή έμπνευσης όχι μόνο για τους ανθρώπους που έχουν κάποια αναπηρία αλλά και για τους υγιείς αρτιμελείς ανθρώπους που τους γνώρισαν.

Η Εύα Τζάκσον, στη μελέτη 69 ωροσκοπίων θεραπευτών, βρήκε ότι 11 από αυτούς είχαν τον Χείρωνα στον 1ο.


Ο Χείρωνας στον 2ο οίκο

Σ’ αυτό τον οίκο η ικανότητα του Χείρωνα να εφαρμόζει τις πνευματικές, φιλοσοφικές και ηθικές συλλήψεις του, στην καθημερινή ζωή και στα πρακτικά θέματα. Ένα παράδειγμα είναι η Ελίζαμπεθ Κιούμπλεφ-Ρος, της οποίας η πρωτοπόρα έρευνα για τον θάνατο χρησίμευσε πρακτικά και στους μελλοθάνατους αλλά και στις οικογένειές τους που γεννήθηκε με τον Χείρωνα στον Ταύρο στον 2ο οίκο. Η δουλειά της έγινε γνωστή μόλις ο Χείρωνας επέστρεψε στη θέση του στο γενέθλιο ωροσκόπιό της (ο κύκλος του Χείρωνα κρατά περίπου 50 χρόνια).

Ένα άλλο παράδειγμα με τον Χείρωνα σ’ αυτόν τον οίκο είναι δυο άνθρωποι που υπέφεραν πολύ εξαιτίας κάποιας χρεοκοπίας και οικονομικής κατάρρευσης και παρόλα αυτά χρησιμοποίησαν αυτή την εμπειρία τους για να διευρύνουν τους φιλοσοφικούς τους ορίζοντες και την ψυχολογική κατανόηση της ζωής τους.


Ο Χείρωνας στον 3ο οίκο

Μια γυναίκα που θεράπευσε τον εαυτό την από τον καρκίνο χρησιμοποιώντας ειδικές δίαιτες και πρωτοποριακές δικές της τεχνικές τώρα γράφει και δίνει πληροφορίες, για το πως αυτή η ασθένεια μπορεί να αντιμετωπιστεί μ’ αυτό τον τρόπο: έχει Χείρωνα στον Τοξότη στον 3ο οίκο της επικοινωνίας. Αυτή η οικοθεσία έχει παρατηρηθεί και σε άλλα ωροσκόπια ανθρώπων που γράφουν για ιατρικά και θεραπευτικά θέματα.

Το τραύμα τους μπορεί να προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της εφηβείας τους και κατά την ενηλικίωσή τους. Μερικοί με αυτήν την οικοθεσία μπορεί να έχουν δυσκολία να προσαρμοστούν στην σχολική κατάσταση τα πρώτα χρόνια ή να έχουν μαθησιακά προβλήματα ή και προβλήματα ομιλίας. Σε μερικές περιπτώσεις, κάποιοι με τον Χείρωνα εδώ είχαν αδέλφια που ήταν άρρωστα ή χτυπήθηκαν από τη μοίρα κατά κάποιο τρόπο, έτσι τα πρώτα χρόνια ήταν σημαδεμένα από την ανάγκη να είναι ευαίσθητοι στην κατάσταση των αδελφών τους.


Ο Χείρωνας στον 4ο οίκο

Αν ο 4ος οίκος θεωρηθεί ότι είναι κάποιος από τους γονείς (ο πατέρας ή η μητέρα - οι γνώμες διίστανται), τότε αυτός/η μπορεί να φέρει τα χαρακτηριστικά του Χείρωνα. Το παιδί με αυτή την οικοθεσία μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στις πληγές αυτού του γονέα, ή να τον βλέπει σαν ένα είδος διδασκάλου ή συμβουλάτορα. Παράδειγμα, μια γυναίκα που είχε τον Ήλιο σε σύνοδο με τον Χείρωνα στον 4ο οίκο, όταν ήταν μικρή, εγκαταλείφθηκε από τον πατέρα της σχεδόν αμέσως μόλις η μητέρα της πέθανε από καρκίνο. Αυτή η πρώιμη απόρριψη συνεισέφερε στην δεκτικότητα και την ευαισθησία της προς τον πόνο, τις ανάγκες και τα αισθήματα των άλλων ανθρώπων.

Ακόμα, με αυτή την οικοθεσία, είναι πιθανόν να αναπτυχθεί κάποιο ενδιαφέρον για τα διάφορα είδη θεραπευτικής κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής.


Ο Χείρωνας στον 5ο οίκο

Ο 5ος οίκος συνδέεται με τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους και αυτοί που έχουν αυτή την οικοθεσία θα μπορούσαν να προσφέρουν υπηρεσία σαν δάσκαλοι προς τους νέους. Παράδειγμα, μια γυναίκα με τον Χείρωνα σε αυτό τον οίκο ξεπέρασε την εξάρτησή της από την ηρωίνη και τώρα δουλεύει και βοηθάει εφήβους με προβλήματα στα ναρκωτικά.

Η οικοθεσία του Χείρωνα μπορεί ακόμα να δείχνει που έρχονται σε σύγκρουση οι γήινες, φυσικές ορμές και πόθοι μας με την τάση μας προς το θείο, το υπερβατικό, το αγνό. Παράδειγμα, ένας πολύ θρήσκος άνθρωπος με τον Χείρωνα στον 5ο οίκο, που βασανιζόταν από σεξουαλική επιθυμία για εφήβους, αγόρια και κορίτσια. Μέσα από την ψυχοθεραπεία και προσευχή, έχει πετυχημένα κατευθύνει αυτές τις ορμές σε δημιουργικά κανάλια και εκφράζει την αγάπη του για τα παιδιά δουλεύοντας σαν δάσκαλος και σύμβουλος «προβληματικών παιδιών».

Ο πρίγκιπας Τσάρλι γεννήθηκε με τον Χείρωνα σε σύνοδο με τον Ήλιο στον 5ο οίκο της δημιουργικής αυτό-έκφρασης. Σε μια συνέντευξή του είχε πει: «Από τότε που ήμουν μικρός, ενδιαφερόμουν για τα ιατρικά και τα θεραπευτικά θέματα - πάντα ευχόμουν να μπορώ να θεραπεύω κι εγώ». Πρόσφατα είχε εκδηλώσει ένθερμη υποστήριξη και ενθουσιασμό (5ος οίκος) για την ολιστική ιατρική.


Ο Χείρωνας στον 6ο οίκο

Κατά κάποιο τρόπο, ο Χείρωνας υπέφερε επειδή ήταν παγιδευμένος σε ένα σώμα που δεν του άρεσε. Μερικοί άνθρωποι με αυτή την οικοθεσία, αισθάνονταν άβολα ή περιορισμένοι μέσα στο σώμα τους. Μια ήταν μια υπερβολικά ψηλή γυναίκα και ένας άλλος ένας κοντός άντρας. Όμως, το είδος των ψυχολογικών προσαρμογών που χρειάστηκε να κάνουν συνεισέφερε στην ευαισθησία τους και στην κατανόησή τους για τον πόνο των άλλων ανθρώπων. Ο άντρας, μάλιστα, έχει δουλέψει με ουσιαστική και δημιουργική προσφορά με ανάπηρους ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Και για να ξαναθυμηθούμε την ολιστική προσέγγιση του Χείρωνα προς την ιατρική, αυτή η οικοθεσία παρατηρείται συχνά σε ωροσκόπια θεραπευτών που δουλεύουν με το σώμα - αυτοί που χρησιμοποιούν νεο - Ραιχ - ικές τεχνικές, μασάζ, βοτανοθεραπεία κ.λπ.

Εφόσον ο Χείρωνας ήταν τόσο ειδικός στην τέχνη των επιδεξιοτήτων και ικανοτήτων επιβίωσης είναι πιθανόν αυτό που έχουν τέτοια οικοθεσία να έχουν την ικανότητα να κατέχουν με μεγάλη επιδεξιότητα διάφορες τέχνες, όπως η μαγειρική, ραπτική και άλλες χρήσιμες πρακτικές τέχνες.


Ο Χείρωνας στον 7ο οίκο

Με αυτή την οικοθεσία, είναι πιθανόν η φύση του Χείρωνα να προβληθεί στον σύντροφο, που μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν πληγωμένος ψυχολογικά ή σωματικά. Ή μπορεί να θεωρείται σαν ένα είδος δασκάλου ή σοφού συμβούλου.

Αντίστροφα, αυτοί με τον Χείρωνα στον 7ο θα μπορούσαν να ενεργούν σαν διδάσκαλοι προς ένα άλλο πρόσωπο. Ακόμα, αν αυτός ο πλανήτης βρίσκεται στον 7ο, τότε το συναίσθημα απόρριψης του Χείρωνα μπορεί να επέλθει μέσα από μια σχέση. Ο πόνος ενός οδυνηρού χωρισμού από κάποιον αγαπημένο μπορεί να προκαλέσει βαθιά πληγή και να μαλακώσει, να ευαισθητοποιήσει και να μεταμορφώσει ακόμα και τους πιο σκληρόκαρδους ανθρώπους. Ή μπορεί να γευθούν την απογοήτευση εξαιτίας της ασυμφωνίας ανάμεσα σε κάποιο εξιδανικευμένο συναίσθημα για την αγάπη και στην πραγματικότητα που έχουν να αντιμετωπίσουν.


Ο Χείρωνας στον 8ο οίκο

Αυτοί που έχουν τον Χείρωνα στον 8ο, μπορεί να είναι ευαίσθητοι ως προς τη σεξουαλική απόρριψη, ή να αισθάνονται ανεπαρκείς ή μπερδεμένοι σχετικά με τη σεξουαλική τους ταυτότητα. Η πολύ ισχυρή του λίμπιντο μπορεί να έρχεται σε σύγκρουση με τις πιο πνευματικές και θρησκευτικές του τάσεις.

Είναι πιθανόν να είναι υπερβολικά δεκτικοί σε οποιεσδήποτε οδυνηρές λανθάνουσες τάσεις και ρεύματα και να κατέχουν θεραπευτικές ικανότητες που θα έπρεπε να αναπτύξουν. Μερικοί μπορεί να είναι ικανοί να διδάξουν άλλους για τα βαθύτερα μυστήρια ή τις άλλες λεπτές διαστάσεις της ζωής. Ο 8ος οίκος συνδέεται με το θάνατο, έτσι αυτοί που έχουν αυτή την οικοθεσία μπορεί να θελήσουν να μελετήσουν το παράδειγμα του Κενταύρου που διάλεξε το θάνατο με ειρήνη και γαλήνη.


Ο Χείρωνας στον 9ο οίκο

Ο 9ος οίκος θα τονίσει την ικανότητα του Χείρωνα να έχει διαισθητικές, διορατικές και ανανεωτικές αντιλήψεις και να τις εφαρμόζει με πρακτικό τρόπο. Είναι πιθανόν, οι άνθρωποι με αυτή την οικοθεσία, να γίνουν πολύ ικανοί δάσκαλοι. Ο πολύ αναγνωρισμένος, σεβαστός και βαθυστόχαστος αστρολόγος Τζον Αντεϊ είχε τον Χείρωνα στον Κριό στον 9ο οίκο σε σύνοδο με το Μεσουράνημα. Ανάπηρος εξαιτίας κάποιας αθεράπευτης μορφή ρευματισμών, δούλευε σαν δάσκαλος ανάπηρων ανθρώπων. Μάλιστα, κάποτε είπε ότι αν δεν του συνέβαινε αυτή η αρρώστια, θα είχε αρκεστεί στο να παίζει γκολφ και να κάνει ιππασία και ποτέ του δεν θα είχε σταθεί ακίνητος να διαλογιστεί για τη ζωή. Το τραύμα του τον ανάγκασε να στρέψει την προσοχή του στα θέματα του 9ου οίκου, την φιλοσοφία και την αστρολογία. Με την καθαρότητα και την φινέτσα του μυθολογικού Χείρωνα, ο Αντεϊ συνέδεσε την αφηρημένη και θεωρητική αντίληψη των αρμονικών με πρακτικό τρόπο στην ανάλυση των ωροσκοπίων.


Ο Χείρωνας στον 10ο οίκο

Οποιοσδήποτε πλανήτης στον 10ο, συνδέεται με την καριέρα και το επάγγελμα. Από τα 69 ωροσκόπια θεραπευτών που μελέτησε η Εύα Τζάκσον, τα 15 είχαν τον Χείρωνα στον 10ο. Εν ολίγοις, η λειτουργία του ανθρώπου στην κοινωνία θα μπορούσε να αντανακλά τις θεραπευτικές ιδιότητες του Χείρωνα. Όμως ο Χείρωνας ήταν αβέβαιος ως προς του που άρμοζε η θέση του - ήταν κατά το μισό θεός και κατά το άλλο μισό ζώο και αυτοί με τον Χείρωνα στον 10ο μπορεί να είναι αβέβαιοι για το πως θα προσαρμοστούν στην κοινωνία, για το ρόλο που είναι προορισμένοι να παίξουν στο συλλογικό σχηματισμό των πραγμάτων.

Ο Χείρωνας στον 10ο μπορεί επίσης να περιγράφει ένα συναίσθημα απόρριψης από έναν από τους γονείς (10ος οίκος) και τον επακόλουθο ψυχολογικό πόνο και την εξέλιξη που προέρχεται από μια τέτοια εμπειρία. Ακόμα είναι πιθανόν ο γονέας να φέρει τα χαρακτηριστικά του Χείρωνα - ή να φέρει κάποιο τραύμα/αναπηρία ή να έχει τις θεραπευτικές και φιλοσοφικές ικανότητες του Χείρωνα.


Ο Χείρωνας στον 11ο οίκο

Αυτοί που έχουν τον Χείρωνα στον 11ο μπορεί να έχουν κάποια σχέση με τη διοίκηση διαφόρων ειδών θεραπευτικών κέντρων. Μπορεί να είναι ευαίσθητοι στον πόνο της κοινωνίας και ίσως να ασχολούνται με την βοήθεια ή τη διδασκαλία εκείνων που είναι καταπιεσμένοι ή αδικημένοι. Μπορεί, ακόμα, να υπάρχει κάποιος ενοχλητικός φόβος απόρριψης από την ομάδα ή από τις φιλίες ή κάποια πληγή που προκλήθηκε από τέτοιες σχέσεις. Αυτός ο πόνος θα μπορούσε να ενεργήσει σαν καταλύτης για περισσότερη αυτογνωσία.

Ακόμα, ο Χείρωνας μπορεί να προβληθεί στους φίλους, ώστε αυτοί να φέρουν τα χαρακτηριστικά του - είτε είναι άνθρωποι που έχουν κάποιο επάγγελμα σχετικό με τη θεραπευτική ή έχουν κάποιο σωματικό ή ψυχολογικό τραύμα. Αυτοί με τον Χείρωνα στον 11ο μπορεί να προσφέρουν υπηρεσίες σαν σύμβουλοι στους φίλους τους, ή να ψάξουν οι ίδιοι στους συνεργάτες τους κάποια βοήθεια, καθοδήγηση και υποστήριξη.


Ο Χείρωνας στον 12ο οίκο

Σύμφωνα με τη μελέτη της Εύα Τζάκσον, η Τρίτη πιο συχνή θέση του Χείρωνα στα ωροσκόπια των θεραπευτών είναι ο 12ος οίκος. Από αυτούς, δυο διακεκριμένες ομάδες παρατηρήθηκαν: αυτοί που εξασκούσανε την «πνευματική θεραπευτική», χρησιμοποιώντας δηλαδή τα χέρια τους ή ακόμα και θεραπεία από μακριά και αυτοί που δούλευαν κυρίως με όνειρα ή την διαίσθηση. Παράδειγμα, μια γυναίκα που γεννήθηκε ανάπηρη που έχει τον Ήλιο σε σύνοδο με τον Χείρωνα στον 12ο. Τώρα δουλεύει σαν ψυχολογική σύμβουλος σε ένα νοσοκομείο (12ος οίκος των ιδρυμάτων).

Γι’ αυτούς που έχουν τον Χείρωνα στον 12ο, οι αθεράπευτες πληγές μπορεί να βρίσκονται θαμμένες βαθιά στο ασυνείδητο ή να προέρχονται από εμπειρίες πριν την γέννηση ή από προηγούμενες ζωές. Ο ψυχολόγος Άρθουρ Γιάνωβ, ο συγγραφέας της «Πρωταρχικής Κραυγής», γεννήθηκε με τον Χείρωνα στον Κριό στον 12ο οίκο: πιστεύει ότι ο τρόπος να επανασυνδεθούμε με την αληθινή μας δύναμη και ζωτικότητα (Κριός) είναι να απελευθερώσουμε αυτά τα βαθιά κρυμμένα τραύματα.
Οι ερευνητές της μετενσάρκωσης θα μπορούσαν να πουν ότι αυτοί που έχουν τον Χείρωνα στον 12ο είχαν κάποια σχέση με τη θεραπευτική ή τη διδασκαλία σε προηγούμενες ζωές. Πάντως, όπως και να είναι, τα άτομα με αυτή την οικοθεσία έχουν τη δυνατότητα να απελευθερώσουν μια πλούσια πηγή πρακτικής σοφίας που είναι αποθηκευμένη στις κρυφές πτυχές του δικού τους ψυχισμού.

Το άρθρο μου αυτό όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό NEW AGE ASTROLOGY Τεύχος 10. Το περιοδικό είναι διαθέσιμο με αντικαταβολή από το www.il-piccolo.gr

Τη θέση του Χείρωνα στον γενέθλιο χάρτη σας μπορείτε να την μάθετε από τον προσωπικό σας Αστρολόγο στην ανάλυση γενέθλιου χάρτη εμπεριέχεται.


Γαρυφάλλου Ελένη
Professional Αstrologer - Writer
Τηλ. για ραντεβού: 6933 084367
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Viber: 6979 076410

Γαρυφάλλου Ελένη, Professional Αstrologer - Writer

 

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Η διαδικασία της αλλαγής Η διαδικασία της αλλαγής
Αν είσαι ένας από τους πολλούς που σκέφτεται: «Δεν είναι δίκαιο όλα μου πάνε στραβά» σου προτείνω κατ’ αρχήν να έχεις το θάρρος να ...
More detail
5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι 5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι
Οι συρράξεις στη Μέση Ανατολή, η ανακάλυψη της Αμερικής και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας είχαν προβλεφθεί αιώνες πριν, από μια τυφλή...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Φάσεις Σελήνης

στον Υδροχόο
Ήλιος στον Υδροχόο
18 μοίρες
στον Ζυγό
Σελήνη στον Ζυγό
1 μοίρες
Φθίνων Αμφίκυρτος
Φθίνων Αμφίκυρτος
17 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα