Η λειτουργικότητα των Οίκων

Η λειτουργικότητα των Οίκων


Η λειτουργικότητα των ΟίκωνΟι οίκοι χωρίζονται σε:

Γωνιακούς:
1ος = Το Άτομο,
4ος = Σπίτι, Οικογένεια,
7ος = Ο/Η Σύντροφος, Συνεργασίες, Φανεροί Εχθροί, 
10ος = Καριέρα, Κοινωνική ζωή.

Ενδιάμεσους:
2ος = Αποκτήματα,
5ος = Παιδιά, Δημιουργήματα,
8ος = Σεξ, Αποκτήματα με άλλους,
11ος = Φιλίες, Σχέδια ζωής.

Τελικούς:
3ος = Καθημερινότητα, Συγγενείς εξ αίματος,
6ος = Υγεία, Εργασία,
9ος = Ανώτερη Μόρφωση, Ταξίδια, 
12ος = Υποσυνείδητο, Κρυφοί Εχθροί.


Οι γωνιακοί είναι στην τάξη οι πλέον ισχυροί καθόσον δείχνουν τη δύναμη με την οποίαν ο άνθρωπος βιώνει τα όποια γεγονότα. Οι πλανήτες σε αυτούς τους οίκους ασκούν τη μεγαλύτερή τους επιρροή για καλό ή κακό.

Οι ενδιάμεσοι (ανιόντες), δείχνουν το αποτέλεσμα των προσπαθειών που καταβάλλει ο άνθρωπος ελπίζοντας να διατηρήσει όσα πετυχαίνει. Οι πλανήτες εδώ είναι λιγότερο δυνατοί σε σχέση με τους προηγούμενους.

Οι τελικοί (κατιόντες) δείχνουν τη διασπορά των ιδεών και ενεργειών του ανθρώπου. Οι πλανήτες εδώ είναι πιο χαλαροί σε σχέση με την αποτελεσματικότητά τους.

Κάθε οίκος έχει κάτι κοινό με τον απέναντί του.

Από τον 1ο οίκο μέχρι και τον 6ο αφορούν το άτομο. Από τον 7ο οίκο μέχρι και τον 12ο αφορούν την πλατύτερη έκφραση του ατόμου μέσω των άλλων.Άξονες του ΩροσκοπίουΗ λειτουργικότητα των Οίκων

Ολόκληρο το ωροσκόπιο το συνθέτουν δύο βασικοί άξονες.

Ο πρώτος είναι η διάμετρος που αρχίζει από τον πρώτο οίκο, τον ωροσκόπο (ASC) και καταλήγει στον έβδομο οίκο (DSC). Αυτός ο άξονας συνδέει τις προσωπικές επιδιώξεις του ανθρώπου έτσι όπως τις κατευθύνει σε σχέση με τους άλλους.

Είναι ο άξονας που έχει σχέση με τις προσπάθειες και το δυναμισμό του.

Ο δεύτερος κύριος άξονας είναι αυτός που συνδέει τον 10ο οίκο (ζενίθ) MC με τον 4o nadir (IC) είναι ο μοιραίος άξονας. δείχνει τη μάνα και τον πατέρα. δείχνει τις καταβολές και τις δυνατότητες που έχει ο άνθρωπος από τη γέννησής του. Δηλαδή είναι ο άξονας της Μοίρας του.

Ωστόσο βλέπουμε ότι το ωροσκόπιο χωρίζεται σε 4 τεταρτημόρια. Το πρώτο βρίσκεται ανάμεσα στο ASC (1Οοίκο) και στο ναδίρ (4ο οίκο). Το δεύτερο βρίσκεται ανάμεσα στο ναδίρ και στο 7ο οίκο. Το τρίτο βρίσκεται ανάμεσα στο 7ο και στο Μεσουράνημα (10 οίκο). Το τέταρτο βρίσκεται ανάμεσα στο 10ο και στον Ωροσκόπο. Αυτά τα τεταρτημόρια συχνά βοηθούν στην επαλήθευση της σύνταξης οπουδήποτε ωροσκοπίου. Αρκεί να συγκριθεί η τοπική ώρα γέννησης με τη θέση του ήλιου στα τεταρτημόρια.

Για παράδειγμα
Αν μία γέννηση συνέβη ανάμεσα στο μεσημέρι κα τη δύση του Ηλίου, ο ήλιος στο ωροσκόπιο του ατόμου θα βρίσκεται στο 3ο τεταρτημόριο. Αν συνέβη ανάμεσα στη δύση και τα μεσάνυχτα θα βρίσκεται στο 2ο τεταρτημόριο. Ανάμεσα στα μεσάνυχτα και στην ανατολή του Ηλίου θα βρίσκεται στο1ο και από την ανατολή μέχρι το μεσημέρι στο 4ο τεταρτημόριο.  

 

Μάθε αστρολογία της αείμνηστης Γιώτας Καλογερά

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ από σταθερό στο 8758758080 με χρέωση μόνο 0,75 €/1' (με ΦΠΑ)
ή από σταθερό και κινητό στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’ (με Φ.Π.Α. και Τέλος Σταθ. Τηλ/νιας) και από Κινητό 1,58€/1’ (με Φ.Π.Α. και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Κιν. Τηλ/νιας 12%, 15% 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ Φ.Π.Α.)
Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ο Αστρολογικός Γιατρός σας Ο Αστρολογικός Γιατρός σας
Η ιατρική αστρολογία είναι μία επιστήμη που απαιτεί γνώσεις αστρολογίας και ιατρικής. Θεωρητικά, χρειάζονται πολλά χρόνια για να ...
More detail
5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι 5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι
Οι συρράξεις στη Μέση Ανατολή, η ανακάλυψη της Αμερικής και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας είχαν προβλεφθεί αιώνες πριν, από μια τυφλή...
More detail
Μαθήματα Αστρολογιας Ι Μαθήματα Αστρολογιας Ι
Στο πρώτο αυτό μέρος παρουσιάζονται τα βασικά στοιχεία για να ξεκινήσει κάποιος να ασχολείται με την αστρολογία, δηλαδή οι βασικές...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Φάσεις Σελήνης

στον Κριό
Ήλιος στον Κριό
7 μοίρες
στους Διδύμους
Σελήνη στους Διδύμους
17 μοίρες
Πρώτο τέταρτο
Πρώτο τέταρτο
5 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα