Ουρανός στα ζώδια και τους οίκους

Ο Συμβολισμός του Ουρανού και η Ερμηνεία του στα Ζώδια και τους Οίκους

Ο Συμβολισμός του Ουρανού και η Ερμηνεία του στα Ζώδια και τους Οίκους

uranus-120ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

• Κυριαρχία: (θέση) στον Υδροχόο
• Έξαρση στον Σκορπιό
• Αδυναμία στο Λιοντάρι
• Πτώση στον Ταύρο

Χαρακτηριστικό: Αλλαγές, πολλές φορές αιφνίδιες, πρωτοπορία

Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης των αλλαγών, της κάθε προσωπικής (και όχι μόνο) επανάστασης που θα κάνουμε συνειδητά ή ασυνείδητα. Ουρανός είναι η έκφραση του μέλλοντος, της εφεύρεσης, της ανακάλυψης, συμβολίζει το καινούργιο, το καινοτόμο, την επιστήμη και την τεχνολογία. Σχετίζεται επίσης με τους σεισμούς, την μεγάλη ταχύτητα, τα αεροπλάνα, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, το διάστημα, το μαγνητικό πεδίο και τις ακτίνες Χ. Θεωρείται ο πλανήτης της Αστρολογίας (αν και οι απόψεις των αστρολόγων διαφέρουν και εδώ). Αποτελώντας την υψηλότερη οκτάβα του Ερμή, του πλανήτη της πνευματικής ικανότητας και της επικοινωνίας, ο Ουρανός έχει να κάνει με τον κινηματογράφο, τις τηλεπικοινωνίες, τη διαισθητική αντίληψη και την αύρα. Ο Ερμής λειτουργεί με τη λογική, ενώ ο Ουρανός συμβολίζει την δημιουργική σκέψη και την έμπνευση.

Ο μακρινός Ουρανός είναι ο πλανήτης της επανάστασης, του καινούργιου, της αλλαγής, της εξέλιξης, της προόδου και της τεχνολογίας. Ο πλανήτης κάνει κύκλο 84 περίπου ετών, κατά συνέπεια μένει γύρω στα 7 χρόνια σε κάθε ζώδιο. Ανήκει στους σχετικά νεοανακαλυφθέντες πλανήτες σε μία εποχή που παρουσιάστηκε ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη, κατά τη λεγόμενη Βιομηχανική επανάσταση της Ευρώπης, όταν συντελούνταν ριζικές αλλαγές τόσο στις μηχανές και στη βιομηχανία όσο και στις κοινωνικές δομές της ζωής.

Οι επιδράσεις του ανταποκρίνονται λογικά στα χαρακτηριστικά του Υδροχόου. Για πολλά χρόνια ο Υδροχόος κυβερνούσε αυτό το ζώδιο μαζί με τον Κρόνο, αλλά σήμερα έχει επικρατήσει Αστρολογικά η άποψη ότι ο Κρόνος συνδέεται μόνο με τον Αιγόκερω και ότι ο Ουρανός είναι επίσημα ο κυβερνήτης Πλανήτης του Υδροχόου, εξού και οι ιδιότητές του. Ανακαλύφθηκε το 1871 από τον Ουίλιαμ Χέρσελ. \

Ο Ουρανός είναι ένας γιγάντιος Πλανήτης με διάμετρο 46.880 χιλιόμετρα. Η πολύ μεγάλη κλίση του άξονά του – περισσότερο από μια ορθή γωνία αντιστοιχεί στην ανώμαλη εκκεντρότητα, για την οποία αυτός ο Πλανήτης ξεχωρίζει στην Αστρολογία. Από άποψη φυσικών συνθηκών, πρώτα ο ένας κι έπειτα ο άλλος πόλος του Ουρανού έχουν «νύχτα» που διαρκεί 21 Γήινα έτη. Η επιφάνειά του αποτελείται από αέρια και η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή. Η εσωτερική του σύσταση δεν είναι ακριβώς γνωστή αλλά μοιάζει περισσότερο με τον Δία και τον Κρόνο παρά με την Γη. Πέντε δορυφόροι του Ουρανού έχουν ανακαλυφθεί μέχρι τώρα.

Συσχετισμοί:
Ο Ουρανός σχετίζεται με το κυκλοφοριακό σύστημα, τις σωματικές αλλαγές, τις εκτροπές σε όλα τα επίπεδα. Με τις ξαφνικές αλλαγές. Με τη σύγχρονη επιστήμη: αεροναυτική, ραδιόφωνο – τηλεόραση διαδύκτιο και υπολογιστές. Με την επιστημονική φαντασία.

Θετικές ιδιότητες του Ουρανού:
Ανθρωπισμός, φιλική διάθεση καλοσύνη, ανεξαρτησία, πρωτοτυπία, εφευρετικότητα, ισχυρή θέληση, ευστροφία, αντιπάθεια σε όλων των ειδών τους περιορισμούς και την καταπίεση.

Αρνητικές ιδιότητες του Ουρανού:
Στρυφνότητα, εκκεντρικότητα, επιμονή του ατόμου να «διαφέρει», ξεροκεφαλιά.

Μυθολογία:
Ο Ουρανός και Γαία Οι Πρώτοι κυρίαρχοι... Το βασίλειο τα κόσμου, πριν από τον Κρόνο, διαφέντευε ο πατέρας του ο Ουρανός. Ο Ουρανός είναι το πρώτο παιδί της Γαίας (Γης) το οποίο γέννησε μόνη της (χωρίς άνδρα), στη συνέχεια γέννησε τα όρη και τον Πόντο (όλα μόνη της χωρίς την παρουσία αρσενικού στοιχείου και έρωτα). Επειδή ήταν τόσο μεγάλος σε μέγεθος ο Ουρανός που μπορούσε και την αγκάλιαζε ολόκληρη, έγινε ο ιδανικός σύζυγός της και μαζί απέκτησαν δεκαοχτώ απογόνους, έξι Τιτάνες, έξι Τιτανίδες, τρεις Κύκλωπες και τρεις Εκατόγχειρες. Πρωτότοκο παιδί τους είναι ο Τιτάνας Ωκεανός ο οποίος ξεχειλίζοντας από τα έγκατα της μητέρας του, πλημμύρισε κάθε κοιλάδα της.

Ο Ουρανός ήξερε έχοντας μαντικές ικανότητες όπως και η Γη ότι θα έχανε την εξουσία του από κάποιο από τα παιδιά του. Η Γη ήταν πολύ χαρούμενη και περήφανη για το παιδί της αλλά και για το επόμενο που έκρυβε στα σπλάχνα της. Τότε ξεπρόβαλαν και οι τεράστιοι δίδυμοι Τιτάνες Κοίος και Κρείος. Βλέποντας τρία αρσενικά παιδιά ο Ουρανός δεν συγκρατήθηκε και με μιας τα φυλάκισε στα Τάρταρα (τα οποία ήταν τα σκοτεινά θεμέλια, πάνω στα οποία πατούσε η Γη). Μάταια η έκλαιγε και τον εκλιπαρούσε η Γαία να απελευθερώσει τα παιδιά τους από τα αόρατα δεσμά τους.

Ο Ουρανός ήταν αδύνατο να υποχωρήσει φοβούμενος την απώλεια της εξουσίας του. Ίσως αν έκανε κάποια κόρη να τον μαλάκωνε και να μην είχε και αυτή την ίδια τύχη με τα αδέλφια της. Έτσι όταν την επόμενη φορά γεννήθηκε η Τιτανίδα Θεία ο Ουρανός δεν ανησύχησε και πολύ και δεν την φυλάκισε αμέσως. Στην συνέχεια δύο ακόμη Τιτανίδες γεννήθηκαν, η Τηθύς και η Μνημοσύνη. Οι τρεις τους όμως με τα παιχνίδια τους δεν άφηναν τον Ουρανό να ησυχάσει και εκνευρισμένος τις έστειλε και αυτές στα Τάρταρα. Έπειτα γεννήθηκαν οι Τιτάνες Ιαπετός και Υπερίωνας που μεμιάς φυλακίστηκαν και αυτοί.

Ύστερα ακολούθησε μεγάλη φασαρία στα έγκατα της γης. Ο Ουρανός δεν μπορούσε να ησυχάσει από την φασαρία αυτή και φοβήθηκε πολύ για το πλάσμα που θα γεννιόταν. Τι ήταν αυτό που έκανε τόση φασαρία; Ήταν οι τρεις τεράστιοι Κύκλωπες, ο Βρόντης ο Ατερώπης και ο Άργης οι οποίοι είχαν από ένα τεράστιο μάτι ο καθένας στο μέτωπο και κρατούσαν σφυριά με τα τεράστια παντοδύναμα τριχωτά τους χέρια και χάλαγαν τον κόσμο με τις φωνές και τους τσακωμούς τους. Αμέσως τους φυλάκισε και αυτούς ο Ουρανός σε ένα κελί βάζοντας διπλές κα τριπλές κλειδαριές.

Τελευταίος από τους Τιτάνες γεννήθηκε ο Κρόνος τον οποίο δένοντάς τον αιχμαλώτισε αμέσως ο πατέρας του στα Τάρταρα. Στην τελευταία της γέννα η Γη ένιωσε ένα παράξενο γαργαλητό στα σπλάχνα της, όμως δεν είπε κάτι στον άντρα της για να μην τον θυμώσει περισσότερο. Υποψιασμένος ο Ουρανός περίμενε να φυλακίσει το παιδί που θα έβγαινε και μόλις αντίκρισε τα τρία αυτά παιδιά πάγωσε από τον τρόμο του. Ήταν οι Εκατόγχειρες. Εκατό χέρια και πενήντα κεφάλια ο καθένας, τριακόσια χέρια και εκατόν πενήντα κεφάλια να μιλάνε συνολικά, μιλούσαν ασταμάτητα όλα μαζί και χτυπώντας με τα χέρια τους αναστάτωναν ολόκληρο το Σύμπαν. Αυτούς ο Ουρανός έκλεισε σε ξεχωριστά κελιά και έδεσε κάθε χέρι με αλυσίδα για να μην καταφέρουν ποτέ να δραπετεύσουν.

Η Γη δεν μπορούσε άλλο να ανεχτεί αυτήν την κατάσταση. Όλα της τα παιδιά βρίσκονταν φυλακισμένα στα Τάρταρα και αυτό θα συνεχιζόταν για πάντα αν δεν έκανε κάτι. Αποφάσισε να φτιάξει ένα τεράστια δρεπάνι από σίδηρο που πήρε από τα έγκατά της και στη συνέχεια πήγε στα Τάρταρα να συναντήσει τα παιδιά της. Αυτά αντικρίζοντάς την, κλαίγοντας της ζητούσαν να τα απελευθερώσει και τότε η Γαία τους είπε πως θα απελευθέρωνε όποιον με το δρεπάνι που κατασκεύασε η ίδια, διαμέλιζε τον Ουρανό. Σάστισαν και φοβήθηκαν όλοι και παρά το μίσος τους για τον άκαρδο και κακό πατέρα τους κανείς δεν τολμούσε να τα βάλει μαζί του. Έτσι η Γαία ανέβηκε κα πάλι πάνω και έκρυψε το δρεπάνι στα σύννεφα.

Την επόμενη φορά που κατέβηκε στα Τάρταρα για να δει μήπως κάποιο από τα παιδία της είχε αλλάξει γνώμη, ήταν ο Κρόνος αυτός, ο μικρότερος από τους Τιτάνες που είχε αποφασίσει να εκδικηθεί τον πατέρα του. Ανέβηκαν και οι δύο αυτή τη φορά πάνω και δίνοντας του το τεράστιο δρεπάνι η Γαία του είπε να κρυφτεί πίσω από ένα ψηλό βουνό και να περιμένει εκεί την κατάλληλη ευκαιρία για να χτυπήσει τον Ουρανό. Έτσι όταν έφτασε το βράδυ και ο Ουρανός χαμήλωσε ζητώντας να σμίξει με την Γη ο Κρόνος βρήκε την ευκαιρία και του έκοψε τα γεννητικά του όργανα αφαιρώντας του ταυτόχρονα την εξουσία.

Ντροπιασμένος ο Ουρανός έφυγε ψηλά για το παλάτι του, πέρα μακριά. Φεύγοντας όμως δίνοντας έναν χρησμό, είπε στον Κρόνο πως και αυτός θα πάθαινε τα ίδια από κάποιο από τα παιδιά του. Τα γεννητικά όργανα του Ουρανού πέσανε στην θάλασσα και από τον αφρό τους γεννήθηκε αργότερα η Αφροδίτη ενώ από το αίμα της θεϊκής πληγής που έπεσε στην Γη οι Ερινύες, οι Γίγαντες και οι Νύμφες.

Ο Κρόνος απελευθέρωσε τα αδέλφια του από την σκοτεινή τους φυλακή. Μετά από λίγο καιρό όμως οι Κύκλωπες και οι Εκατόγχειρες θέλησαν να του πάρουν την εξουσία έτσι, με την βοήθεια των υπολοίπων τιτάνων τους έκλεισε και πάλι στα Τάρταρα. Αυτή η πράξη του έδωσε μεγάλη χαρά, όμως προξένησε την οργή της Γαίας, η οποία ανέβλυσε ατσάλινο αδάμαντα και το έδωσε στα παιδιά της, προτρέποντας τα να φτιάξουν ένα ατσάλινο δρεπάνι και να τον πολεμήσουν.

Κανείς τους, όμως, δεν μπόρεσε να κάνει αυτό το έγκλημα, παρά μόνο ο Κρόνος, που με την πρώτη ευκαιρία, κι ενώ ο Ουρανός κοιμόταν, πήρε το δρεπάνι και τον ευνούχισε. Από τις σταγόνες του αίματος του που έπεσαν στη γη γεννήθηκαν οι τρεις Ερινύες, οι Γίγαντες και οι Μελιάδες νύμφες, οι δαίμονες της εκδίκησης και της βιαιοπραγίας. Από το σπέρμα του αποκομμένου γεννητικού οργάνου που έπεσε στην θάλασσα γεννήθηκε η Αφροδίτη.

Ο Κρόνος κυριάρχησε, μέχρι που ο γιος του ο Δίας τον καθαίρεσε.


roosveltΟ παράγοντας Ουρανός

Ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ είχε τον Ουρανό Ωροσκόπο στη Παρθένο, που ενίσχυε τη δυναμική προσωπικότητα του επιφανούς πολιτικού. Στο Ωροσκόπιο του Καρλ Μαρξ η θέση του Ουρανού σε σύνοδο με το Ζενίθ στον Τοξότη του έδωσε το ριζοσπαστικό ένστικτο στο να επιδιώξει μια νέα κοινωνική τάξη.

Θετική ψυχολογική σημασία:
Φιλία, αμφισβήτηση, αναμόρφωση, ειλικρίνεια, ανεξαρτησία, αποκάλυψη, επαναστατικότητα, ιδιαιτερότητα, ισότητα, κοινωνικότητα, προοδευτικότητα, εφευρετικότητα, μεταρρύθμιση, αυθορμητισμός, επαναστατικότητα, ελευθερία, δράση.

Αρνητική ψυχολογική σημασία:
Αδιακρισία, εκκεντρικότητα, αδιαλλαξία, αναποφασιστικότητα, αντίδραση, περιέργεια, αποστασιοποίηση, σκληρότητα, διαστροφή, φανατισμός, έλλειψη φραγμών, ισχυρογνωμοσύνη, ανατρεπτικότητα.

Γενική Βιολογική αντιστοιχία:
Συνδέσεις με το νευρικό σύστημα, με τις μήνιγγες του εγκεφάλου, με τον αδένα της υπόφυσης και τον νωτιαίο μυελό.

Κοινωνιολογική αντιστοιχία:
Αναμορφωτές, εφευρέτες, τεχνικοί. Επαναστάτες και ανατροπείς.

Οι πλανήτες μετά τον Κρόνο καλούνται Πλανήτες Γενεάς, καθώς με την αργή περιστροφή τους γύρω από τον Ήλιο, μένουν για πολύ καιρό σε ένα ζώδιο. Η επιρροή τους είναι χαραγμένη στα βιβλία της Ιστορίας.

Ο Ουρανός είναι ο έβδομος πλανήτης σε απόσταση από τον Ήλιο. Είναι ο τρίτος μεγαλύτερος σε μέγεθος πλανήτης και ανήκει και αυτός στην κατηγορία των Γιγάντων Αερίων. Ανακαλύφθηκε το 1781 από τον Βρετανό αστρονόμο Ουΐλιαμ Χέρσελ (William Herschel). Η ατμόσφαιρά του απαρτίζεται από πυκνά νέφη υδρογόνου, ηλίου και μεθανίου. Η θερμοκρασία του είναι στους -190 βαθμούς Κελσίου, έχει και αυτός δακτυλίους και διαθέτει είκοσι επτά δορυφόρους μικρών διαστάσεων. Η περίοδος περιφοράς του είναι 84 έτη περίπου, ενώ η περίοδος περιστροφής του (ανάδρομη) 18 ώρες περίπου. Η μάζα του είναι 14,50 φορές μεγαλύτερη από εκείνη της Γης.


Βασικά στοιχεία της διέλευσης του Πλανήτη Ουρανού

Το βασικό μήνυμα της διέλευσης του Πλανήτη Ουρανού από τους διάφορους τομείς του Ωροσκοπίου σου είναι: Αλλαγές!

Η διέλευσή του έχει σαν σκοπό να βρούμε καινούργιους τρόπους ανάπτυξης άλλοτε με τη μορφή ευκαιριών και άλλοτε μέσα από επαναστατικές και εκρηκτικές καταστάσεις. Κάθε φορά που ο διελαύνων Ουρανός αλλάζει Οίκο, νιώθουμε κι εμείς αυτόματα την αλλαγή. Τα γεγονότα σχεδόν πάντα παρουσιάζονται αιφνιδίως και το δύσκολο εδώ είναι ότι είναι ο μόνος Πλανήτης που δεν μπορούμε να προβλέψουμε με ποιες συνθήκες θα γίνει αυτή η εκδήλωσή του πόσο θα κρατήσει και την έντασή τους. Τα γεγονότα που αφορούν τον εκάστοτε τομέα της ζωής μας (Οίκο) θα έχουν έντονες επιδράσεις. Τίποτα δε θα λειτουργεί όπως το προγραμματίσαμε. Τα πάντα θα έχουν μια ρευστότητα και εμείς ίσως στριφογυρίζουμε σε μια δίνη ανάμεσα στο παλιό και στο καινούργιο, που μπορεί να είναι μια ιδέα, μια σχέση ή μια κατάσταση. Ο Ουρανός ως δείκτης αλλαγής στην Αστρολογία, έρχεται να κλείσει πολλές φορές χωρίς προειδοποίηση ένα κεφάλαιο της ζωής μας και να ανοίξει ένα άλλο, το οποίο δεν θα έχει καμία ομοιότητα με το παλιό. Αυτό σημαίνει ξαφνική αλλαγή στον παλιό γνώριμο ρυθμό σου. Κι εδώ επισημαίνω: πως θα αντιδράσουμε στις ριζοσπαστικές αλλαγές του Ουρανού στον κάθε τομέα του Ωροσκοπίου μας;

Υπάρχουν άνθρωποι που έμαθαν να ζουν συμβιβαστικά, κάνοντας διαρκώς υποχωρήσεις, που δεν τόλμησαν ποτέ να δοκιμάσουν, ίσως από ανασφάλεια, να απομακρυνθούν από μια κατάσταση που τους αφαιρούσε κάθε ελευθερία στην αυτοέκφρασή τους. Αν για παράδειγμα ο γάμος σου έχει φθάσει πλέον στον ολοκληρωτική φθορά κι εσύ προφασιζόμενος την ύπαρξη παιδιών ή κοινών οικονομικών συμφερόντων ή βρίσκοντας άλλες διάφορες δικαιολογίες, υπομένεις αυτή τη σχέση, για σένα η διέλευση του Ουρανού ίσως να είναι οδυνηρή. Διότι θα δεις να καταρρέει συθέμελα όλο αυτό το σκηνικό. Και τότε ή θα αναγκαστείς να αλλάξεις τη νοοτροπία που είχες μια ολόκληρη ζωή και να ακολουθήσεις μια νέα πορεία ή θα χάσεις την ψυχραιμία και την αυτοπεποίθησή σου και θα προκαλέσεις μια πραγματικά μεγάλη καταιγίδα μέσα σου, διότι θα επιμένεις να διαβιώνεις μέσα από «μισοπεθαμένες» καταστάσεις με τη δικαιολογία «τώρα εγώ έμαθα να ζω έτσι». Και οι καταστάσεις που «καταπίνονται» είναι σαν εγκυμοσύνη που δεν ξέρεις τι παιδί θα κάνεις.

Αν όμως ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που τους αρέσει να ρισκάρουν στη ζωή κάθε αλλαγή του Ουρανού, θα τη θεωρείς ως ένα καινούργιο ερέθισμα και μια άλλη εμπειρία και θα τη δέχεσαι, με την ελπίδα να δεις νέους ορίζοντες να ανοίγονται μπροστά σου. Σίγουρα θα έχεις δει στη ζωή σου ηλικιωμένους που σου κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον και σου δημιουργούν ευχάριστα συναισθήματα, όσο τους συναναστρέφεσαι. Κι άλλους δύστροπους και άκαμπτους, περιθωριακούς και πληκτικούς που δεν τους ανέχονται ούτε οι συγγενείς τους.

Αυτή την εικόνα παρουσιάζει η διέλευση του Ουρανού. Η θα βλέπεις ένα άνοιγμα μπροστά σου και θα βαδίζεις προς αυτό ή θα κλείνεις τα μάτια, από πείσμα και ισχυρογνωμοσύνη, οπότε θα νιώθεις την επίδρασή του να σε τινάζει σαν ένα φορτισμένο ηλεκτρικό καλώδιο, χωρίς να μπορείς να αντισταθείς. Και το ερώτημα είναι πόσο μπορείς να αντέξεις σε αυτή την άκαμπτη θέση σου όταν κάθε φορά που ο Ουρανός επηρεάζει ένα γενέθλιο Πλανήτη σου, η επιρροή του μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο χρόνια.

Δέξου λοιπόν τα μηνύματα του Ουρανού για να απελευθερωθείς και όχι για να γίνεις «επαναστάτης χωρίς αιτία». Σε κανέναν μας δεν αρέσει να μας μετακινούν από εκεί που νομίζουμε ότι έχουμε βρει τη βολή μας και πόσο μάλλον, όταν πρέπει να απαρνηθούμε το οικείο περιβάλλον μας για ένα άγνωστο μέλλον. Όλα λοιπόν μας φαίνονται άγνωστα και ασταθή. Θα γνωρίσουμε νέους ανθρώπους και θα ζήσουμε μαζί τους νέες εμπειρίες μέσα από ένα ολότελα διαφορετικό τρόπο ζωής από αυτόν που ζούσαμε ή θα ξανασυναντηθούμε με παλιούς γνώριμους που έχουμε να δούμε πολλά χρόνια οι οποίοι μπορεί να μπούνε στη ζωή μας πάλι κάτω από τελείως διαφορετικές συνθήκες από εκείνες του παρελθόντος.

Ο χρόνος διάρκειας μιας πλήρους περιφοράς του Ουρανού γύρω από τον ζωδιακό είναι 83 χρόνια 9 μήνες και τρεις μέρες. Η διέλευση του Ουρανού από κάθε ζώδιο διαρκεί περίπου 7 χρόνια. Σχεδόν κάθε 7 μήνες έρχεται σε μια φαινομενική ανάδρομη φορά που διαρκεί 5 μήνες. Η μέση ημερήσια κίνησή του είναι 42 δεύτερα λεπτά της μοίρας υπολογισμένη από τη θέση ακινησίας του μέχρι τη μέγιστη ταχύτητά του που φθάνει τα 4 πρώτα λεπτά της μοίρας ημερησίως.

Στον κύκλο των 84 ετών, ο Ουρανός θα σχηματίσει μια φορά όψη συνόδου και αντίθεσης με τους γενέθλιους Πλανήτες και δυο φορές όψη τετραγώνου, τριγώνου και εξάγωνου, μισού τετράγωνου και ενάμιση τετράγωνου. Μια όψη όμως που σχηματίζεται στην αλλαγή πορείας του (αναδρομή), μπορεί να επαναληφθεί έως τρεις φορές μέσα σε 9 μήνες. Στη διάρκεια αυτή, η επίδραση ποικίλλει από την πρώτη προσέγγιση του Πλανήτη μέχρι την τελευταία και σημειώνει έναν άκρως ενδιαφέροντα χρόνο σε γεγονότα. Όταν κινείται με τη μεγαλύτερή του ταχύτητα, η επίδρασή του για κάθε μήνα διαρκεί περίπου ένα μήνα, ενώ όταν κινείται με τη μικρότερη ταχύτητά του (όταν αλλάζει πορεία), ο χρόνος επιρροής για κάθε μήνα διαρκεί τρεις ή τέσσερις μήνες.

Αν και οι διελαύνοντες Πλανήτες έχουν πολύ σημαντική επίδραση στο γενέθλιο Ωροσκόπιο και μια σχεδόν εξίσου δυναμική επιρροή στους προοδευτικούς Πλανήτες, στην περίπτωση, Ουρανού, Ποσειδώνα και Πλούτωνα, η επιρροή τους αρχίζει από μια έως τρεις μοίρες πριν την προσέγγιση της ακριβούς θέσης του Πλανήτη και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τρεις μοίρες μετά από την όψη αποχώρησής του γενέθλιου Πλανήτη. Γι’ αυτό η ακτίνα επιρροής αυτών των Πλανητών είναι μεγαλύτερη όλων των υπολοίπων, κι έτσι εξηγείται γιατί είναι πιο δυναμική η επιρροή τους.

Ένα αρκετά ενδιαφέρον σημείο είναι η κίνηση των δορυφόρων του Ουρανού, οι οποίοι κινούνται σε αντίθετη φορά απ΄ ότι οι άλλοι δορυφόροι του Πλανητικού μας συστήματος. Έτσι υπάρχει άλλη μια αιτιολογία για την επίδραση του Ουρανού που προκαλεί την εκκεντρικότητα και πηγαίνει ενάντια σε ότι θεωρείται συνηθισμένο κοινό και φυσιολογικό. Έτσι εξηγείται γιατί στη διάρκεια αυτής της διέλευσης, νιώθουμε σα να περπατάμε με το ένα πόδι στο παρελθόν και το άλλο στο μέλλον, αφού η ίδια η φύση του Ουρανού είναι ασυνήθιστη και περίεργη.

Για τον Ουρανό δεν υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά όποιοι κι αν είμαστε η αλλαγή στον τομέα του Ωροσκοπίου μας που επηρεάζει θα γίνει έτσι κι αλλιώς.

 

Ο Ουρανός στα ζώδια


Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ


krios
Ουρανός στον ΚΡΙΟ

Τα πρώτα 7 χρόνια της παιδικής ηλικίας ίσως είναι πολύ ζωηρά. Επαναστατικές τάσεις, αντιλογία γενικά σε όλα τα άτομα. Πρωτότυπη σκέψη όμως που βρίσκει διεξόδους. Πολύ καλός στην τεχνολογία. Το άτομο έχει ριζοσπαστική προσωπικότητα, πρωτοπόρο πνεύμα, και λατρεύει απεριόριστα την ελευθερία του. Συχνά αντιμετωπίζει στην ζωή του ξαφνικά γεγονότα, τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει, ακόμη και παρά την θέλησή του. Όμως, είναι αρκετά αυθόρμητο, εξωστρεφές, δραστήριο, αδάμαστο, παίρνει αμέσως πρωτοβουλίες, είναι προοδευτικό, και μάχεται με όλες του τις δυνάμεις, όταν κάνει καινούργια ξεκινήματα.


tavros
Ουρανός στον ΤΑΥΡΟ

Ίσως κάπως άκαμπτος στις ιδέες του. Τάση να θέλει να αποκτά και καινούργια και ποικίλα αποκτήματα. Αν τονίζεται από άλλους Πλανήτες με πείσμα και ισχυρογνωμοσύνη. Το άτομο δείχνει πεισματική και σταθερή έλλειψη ευελιξίας. Μόλις παραδεχθεί ότι θέλει κάτι και αρχίσει να κινείται προς την απόκτησή του, τίποτα δεν μπορεί να το σταματήσει. Η δύναμη της θελήσεώς του, το βοηθά να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια. Η καταπίεση των άλλων είναι συνηθισμένη, αφού έτσι επιβεβαιώνει την δύναμή του επάνω τους. Μπορεί ακόμη να βγάλει εκείνο το άτομο που απορρίπτει πλήρως τον υλισμό.


didimoi
Ουρανός στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Εφευρετικότητα, κλίση στο γράψιμό, ίσως και επιστημονική ικανότητα (αν συμφωνούν και οι υπόλοιπες γενέθλιες γωνίες). Πρωτότυπη σκέψη, μεγάλη φαντασία, πολύ δυνατό άτομο επικοινωνιακά. Αλλαγές στα αδέλφια και στους συγγενείς. Το άτομο ενδιαφέρεται να ανοίξει νέους ορίζοντες επικοινωνίας. Η χρήση της επιστήμης και της τεχνολογίας γίνονται απαραίτητα εργαλεία για την μετάδοση, αλλά και την λήψη πληροφοριών. Το μυαλό του είναι μοναδικό, καθώς έχει μεγάλη ευστροφία, ευελιξία, εξυπνάδα, αντίληψη, πρωτότυπες ιδέες και ταχύτητα στις απαντήσεις όταν συζητά. Τις αλλαγές στην ζωή του τις αντιμετωπίζει, φέρνοντας αυτές στα μέτρα του.


karkinos
Ουρανός στον ΚΑΡΚΙΝΟ

Η οικογένεια ίσως του προκαλεί ή της προκαλεί ανησυχία. Ίσως μετοίκιση σε άλλη ήπειρο. Με ευνοϊκές γωνίες φιλελεύθερη οικογένεια, με δυσμενείς ίσως απομάκρυνση. Η ανασφάλεια του Καρκίνου εδώ μπορεί να μειωθεί ή να τονιστεί ανάλογα με τις γωνίες στον γενέθλιο χάρτη. Το άτομο έχει πολύ ανήσυχη προσωπικότητα, με εντονότατη κυκλοθυμία και ζωηρή φαντασία. Όσο και να επιθυμεί την οικογένεια την αμφισβητεί, όπως επίσης και κάθε άλλη παραδοσιακή αξία. Η οικογενειακή του ζωή μπορεί να χαρακτηριστεί περίεργη. Συχνά αντιμετωπίζει μεγάλες αναστατώσεις στο σπίτι του. Του αρέσει να διακοσμεί το σπίτι του αναζητώντας πάντα περίεργα τεχνουργήματα και αντίκες. Η θέση αυτή είναι πολύ καλή για βιολόγους, ιστορικούς, αρχαιολόγους, ψυχολόγους και όσους ασχολούνται με την μεταφυσική.


leon
Ουρανός στο ΛΙΟΝΤΑΡΙ

Εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες. Εκκεντρικός, τολμηρός, ανεξάρτητο πνεύμα μέχρι υπεροψίας. Δημιουργική πρωτότυπη ικανότητα. Το άτομο είναι δυναμικό, με αυτοπεποίθηση, άνετο, παθιασμένο και ταλαντούχο. Σαγηνεύεται και ενθουσιάζεται από τον έρωτα, για αυτό επιλέγει και πολλούς/ες και διαφορετικούς/ες ερωτικούς/ές συντρόφους. Η τάση του να μην κοιτά σε βάθος, όταν ερευνά θέματα που το ενδιαφέρουν, το οδηγεί σε λανθασμένες αντιδράσεις. Έχει αυξημένη ενεργητικότητα και ισχυρή κινητήρια δύναμη. Μέσα του υπάρχει η τάση για απόκτηση δύναμης, η οποία όταν εκφράζεται, γίνεται με αυταρχικό τρόπο.


parthenos
Ουρανός στην ΠΑΡΘΕΝΟ

Πιθανή υπερβολική τάση για επικρίσεις, ασυνήθιστες ιδέες για το φαγητό και την υγεία ίσως προδιαθέσουν αληθινό πρόβλημα. Ο χαρακτήρας εδώ πρέπει να κρίνεται από το σύνολο του Ωροσκοπίου. Η θέση αυτή του Ουρανού είναι πηγή έντασης, ιδίως αν το άτομο είναι νευρικό ή αγχώδες. Παρουσιάζει ικανότητα στην ανάλυση και την έρευνα, αλλά με πρωτοτυπία στην προσέγγιση και στην επίλυση των προβλημάτων. Η ψυχρή λογική επικρατεί, όταν θέλει να δει πρακτικά το αποτέλεσμα της έρευνάς του. Έχει ιδιαίτερα οξύ και αναλυτικό νου, αλλά αντιδρά στην μονοτονία και την ρουτίνα. Αυτός είναι ο λόγος που αλλάζει συνέχεια εργασίες. Μπορεί να μην του αρέσει η ρουτίνα, δημιουργεί όμως τις δικές του συνήθειες, τις οποίες ακολουθά με σχεδόν εμμονικό τρόπο.


zygos
Ουρανός στο ΖΥΓΟ

Ο Πλανήτης Ουρανός έκανε εδώ την είσοδό του το 1968 και έμεινε ως το 1975. Ο μοναχικός ανεξάρτητος χαρακτήρας του Πλανήτη σε αυτό το ζώδιο της Αφροδίτης είναι πιο ήπιος και μετρημένος. Εδώ έχουμε ομαλές σχέσεις και καλούς γάμους (σύμφωνα με το γενέθλιο). Με μία πρώτη ματιά το άτομο φαίνεται γοητευτικό και ελκυστικό, αλλά στην συνέχεια η εμμονή του στην ανεξαρτησία προκαλεί πολλές δυσκολίες. Παρόλα αυτά στις δυσκολίες θέλει να έχει έναν άνθρωπο δίπλα του. Σε προσωπικό επίπεδο θέλει, να εφαρμόσει τις ιδέες του έστω κι αν χρειαστεί να σπάσει τις παραδοσιακές αξίες, να πραγματώσει τις αληθινές σχέσεις, την δίκαιη αντιμετώπιση των ανθρώπων, ακόμη και την αγνή φιλία. Πιστεύει ακράδαντα στην ανατροπή των αξιών, του κοινωνικού γίγνεσθαι και στην επιβολή ενός νέου μοντέλου. Δεν πιστεύει στον γάμο, αλλά όταν αυτός πραγματοποιείται, συνήθως πρόκειται για μία περίεργη συμβίωση.


skorpios
Ουρανός στο ΣΚΟΡΠΙΟ

Εδώ το συναισθηματικό επίπεδο πρέπει να ερευνηθεί από άλλους τομείς του Ωροσκοπίου καθότι υπάρχει προδιάθεση εκρηκτικού ταμπεραμέντου. Γενναίο και τολμηρό άτομο, αλλά τείνει να αποφεύγει να δείχνει τα συναισθήματα του. Κατά συνέπεια, εξωτερικά δείχνει πολύ ήρεμο, εσωτερικά όμως επικρατεί συναισθηματική ένταση. Αν, λοιπόν, καταφέρει να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις μεταβολές στην ψυχική του ισορροπία, θα δυναμώσει συναισθηματικά. Χαρακτηρίζεται από την βαθιά του διαίσθηση και από την δύναμη του χαρακτήρα του. Η σεξουαλικότητά του είναι έντονη και εκκεντρική. Δύο είναι τα θέματα που κυνηγάει με πάθος για ολοένα και περισσότερη γνώση: το σεξ και ο θάνατος. Πάνω σε αυτά τα θέματα οι απόψεις του είναι τόσο περίεργες όσο και εκκεντρικές.


toxotis
Ουρανός στον ΤΟΞΟΤΗ

Με ευνοϊκές γωνίες Πανεπιστημιακή διάπρεψη εξαιρετικά στον τομέα της έρευνας. Το άτομο έχει φαντασία και ευρηματικότητα. Ο Ουρανός από τη θέση αυτή ευνοεί την ενόραση, τις εξερευνήσεις, τα ταξίδια, και την διεύρυνση του πνεύματος. Το άτομο αγαπάει τις επιστήμες και ενδιαφέρεται για τα επιστημονικά γεγονότα. Είναι προοδευτικό, τυχοδιωκτικό, γενναιόδωρο, αισιόδοξο και εξαιρετικά φιλελεύθερο. Θέλει να μαθαίνει, αλλά παράλληλα προσπαθεί να ανατρέψει όλες τις γνώσεις που είναι καθεστηκυίες. Μπορεί να αναπτύξει την φιλοσοφία σε νέα μεγέθη και νέους δρόμους, αρκεί να μην αλλάζει συνέχεια στόχους.


aigokeros
Ουρανός στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Εδώ έχουμε ηγετικές ικανότητες συνδυασμένες με την οργανωτική επιδεξιότητα. Υπάρχει προδιάθεση για απείθαρχο και ίσως δεσποτικό πνεύμα. Το άτομο έχει λογική και ψυχρή θεώρηση των πραγμάτων. Βλέπει όλα τα προβλήματα με ψυχρό τρόπο και θέλει να κάνει πάντα το σωστό. Έχει ικανότητα συλλογισμού και βαθύ, διαπεραστικό μυαλό. Όμως όταν συγκρούεται με το απρόβλεπτο, νιώθει αμηχανία ή αυτοπεριορισμό. Είναι ένα άτομο σωστό, επιφυλακτικό, και αρκετά σκληρό θα έλεγα. Προσέχει πολύ τι θα πει στο κοινωνικό του περιβάλλον. Έχει μία φυσική απέχθεια για την πεπατημένη οδό και την κλασσική δόμηση της ιεραρχίας, τα οποία και θεωρεί ξεπερασμένα.


ydroxoos
Ουρανός στον ΥΔΡΟΧΟΟ

Στο στοιχείο του ο Ουρανός εδώ βρίσκεται στο σπίτι του και εκδηλώνει άνετα όλες του τις ιδιότητες και ικανότητες. Υπερτονισμένα τα στοιχεία του Υδροχόου. Το άτομο είναι φιλικό, ευγενικό, ανεκτικό και διέπεται από έντονο ανθρωπισμό. Από την μία, λατρεύει την ανεξαρτησία του και από την άλλη προστατεύει την ιδιωτική του ζωή. Είναι πρωτοπόρο και φέρνει καινούργιες ιδέες και ιδανικά. Πρεσβεύει την ατομικότητά του, ακόμη κι αν θεωρείται από τον υπόλοιπο κόσμο ως «περίεργος». Πιστεύει στην Αλλαγή και συμμετέχει σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες δυναμικά. Δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την Τεχνολογία, την Επιστήμη, και την Αστρολογία.


ixthys
Ουρανός στους ΙΧΘΥΕΣ

Εδώ έχουμε τον οραματιστή, τον ιδεολόγο, με ρεαλιστική αντίληψη στα ζητήματα ιδεαλισμού, θρησκείας και φιλοσοφίας. Εξετάζει τα πράγματα με αντικειμενικότητα, οξυδέρκεια και διορατικότητα, όμως πάντα με γνώμονα την ευγένεια, την συμπόνια και τον ανθρωπισμό. Διαθέτει πρωτοτυπία, φαντασία και έμπνευση. Το άτομο έχει κάποιου είδους αφέλεια και μπορεί να υιοθετεί πρότυπα της στιγμής και του συρμού (μόδα). Υπάρχουν τάσεις φυγής και αυταπάτης. Περνάει μεγάλες περιόδους απομόνωσης και αποξένωσης. Τότε είναι που χρειάζεται την μεγαλύτερη βοήθεια και υποστήριξη από τους φίλους του ή τους δικούς του ανθρώπους.

 

Ο Ουρανός στους οίκους


Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΥΣ 12 ΤΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟΥ ΜΑΣ
(Γενέθλια θέση, Οίκοι – Σπίτια)

ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ 1ο ΟΙΚΟ ή πάνω στον Ωροσκόπο (ακόμα πιο ισχυρός)
Ζωηρή φαντασία πλούσια σε πρωτοπορία αλλά μόνο σε συνδυασμό με άλλες γωνίες στον γενέθλιο χάρτη θα φανερώσουν πως εκφράζεται. Η ισχυρή επίδραση του Ουρανό εδώ είναι προσωπική σε αυτόν τον Οίκο και όχι μόνο σε επίδραση γενεών. Έντονα τονισμένη η επαναστατική διάθεση, η πρωτοτυπία αλλά και η πρωτοπορία. Πολλές και ίσως ξαφνικές αλλαγές στη ζωή του ατόμου.

ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ 2ο ΟΙΚΟ
Εδώ οι αξίες έχουν ξαφνικές ανόδους ιδίως με ευνοϊκές γωνίες με άλλους Πλανήτες είτε οικονομικές είτε αισθηματικές είτε ηθικές κλπ. Πρέπει να γίνει έρευνα στον γενέθλιο χάρτη.

ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ 3ο ΟΙΚΟ
Άτομο εφευρετικό με αλλαγές στη σχολική ζωή, στην κατώτερη εκπαίδευση κυρίως. Πρωτότυπη σκέψη, έκφραση. Πολύ έντονη η επικοινωνία. Με δυσμενείς γωνίες συνιστάται προσοχή στην οδήγηση. Έντονος ο λόγος εδώ είτε γραπτός είτε προφορικός με επαναστατικές αλλά και πρωτότυπες αποχρώσεις.

ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ 4ο ΟΙΚΟ
Συχνές αλλαγές κατοικίας. Δυσκολία να μείνει στο ίδιο μέρος, αγαπά να μένει κοντά σε θάλασσα. Ίσως κάποια απομάκρυνση από τον γενέθλιο τόπο. Ανησυχία από και προς την οικογένεια και το περιβάλλον της.

ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ 5ο ΟΙΚΟ
Εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες ίσως κάποιες φορές σε παράξενες θέσεις. Τα παιδιά του ατόμου πολύ έξυπνα με πρωτότυπη σκέψη. Ίσως αποκτηθούν ξαφνικά απόγονοι, εκεί που δεν το περίμενε. Ίσως κάποια αστάθεια στην αισθηματική ζωή. Συνιστάται σύνεση στα τυχερά παιχνίδια εκτός κι αν υπάρχουν ευνοϊκές γενέθλιες γωνίες με τον Ουρανό εκεί.

ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ 6ο ΟΙΚΟ
Εξαιρετικά καλό το άτομο στην εργασία του. Συνιστάται όμως προσοχή στη διατροφή το άτομο έχει τη συνήθεια να μην προσέχει τι τρώει. Συχνές αλλαγές στην καθημερινότητα.

ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ 7ο ΟΙΚΟ
Ασυνήθιστος γάμος ίσως ξαφνικός και πολλές φορές μετά από κεραυνοβόλο έρωτα. Αλλαγές στις έγγαμες συνθήκες που όμως έχουν γίνει πρόθυμα αποδεκτές. Με δυσμενείς γωνίες υπάρχει προδιάθεση διαζυγίου είτε απομάκρυνση για άλλους λόγους.

ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ 8ο ΟΙΚΟ
Με ευνοϊκές γωνίες ξαφνικά χρήματα από τρίτους, επενδύσεις μεγάλων κεφαλαίων, κληρονομιές, ασφάλειες. Με δυσμενείς συνιστάται να αποφεύγονται οι επενδύσεις στα άνωθεν. Το άτομο απολαμβάνει πολλές δωρεές. Άστατη ίσως ερωτική ζωή.

ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ 9ο ΟΙΚΟ
Εξαιρετικά ευχάριστα και ασυνήθιστα γεγονότα, μοναδικές εμπειρίες που μένουν αξέχαστες στη διάρκεια μακρινών ταξιδιών είτε σε σχέση με το εξωτερικό και τους ξένους. Εύκολη κατανόηση ξένων γλωσσών.

ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ 10ο ΟΙΚΟ (Ζενίθ – Μεσουράνημα – MC)
Διορατικός νους, καλός ηγέτης. Δεν δέχεται την εργασία με ωράριο. Αλλαγές στη σταδιοδρομία και άνετη προσαρμογή σε αυτές.

ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ 11ο ΟΙΚΟ
Εδώ ο Ουρανός είναι στο Ηλιακό Σπίτι που τον συμβολίζει αστρολογικά και αποδίδει στα μέγιστα. Του αρέσουν οι συναναστροφές μέσω ομάδων. Οι φίλοι σημαίνουν πολλά αλλά μπορεί να βρίσκει καινούργιους και να χάνει συχνά τους παλιούς. Παγκόσμια ταξίδια, Ανθρωπιστής.

ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ 12ο ΟΙΚΟ
Εκκεντρικός εδώ ο Ουρανός με μια τάση προς τη μυστικότητα. Ίσως υπάρχουν προδιαθέσεις σύγκρουσης με το υποσυνείδητο. Με ευνοϊκές γωνίες ένας εξαιρετικά φιλέσπλαχνος και φιλάνθρωπος τύπος που θέλει να αλλάξει τον κόσμο μέσα από τον εθελοντικό φιλανθρωπισμό.

Όπως βλέπετε δε γράφω πολλά για τη θέση του Ουρανού στους Οίκους γιατί είναι σημαντικό να αναλυθεί η ακριβής θέση του στον γενέθλιο χάρτη σε ποιες ακριβώς μοίρες βρίσκονταν κατά τη στιγμή της γέννησης και οι γωνίες που σχηματίζει με τους άλλους Πλανήτες.

Τη ακριβή θέση του Πλανήτη Ουρανού αλλά και τις ακριβείς όψεις που σχηματίζει με τους άλλους Πλανήτες μπορείτε να την μάθετε από τον γενέθλιο χάρτη σας. Πληροφορίες σε προσωπικό μήνυμα.


Γαρυφάλλου Ελένη
Professional Αstrologer - Writer
Τηλ. για ραντεβού: 6933 084367
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Viber: 6979 076410

Γαρυφάλλου Ελένη

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ από σταθερό στο 8758758080 με χρέωση μόνο 0,75 €/1' (με ΦΠΑ)
ή από σταθερό και κινητό στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’ (με Φ.Π.Α. και Τέλος Σταθ. Τηλ/νιας) και από Κινητό 1,58€/1’ (με Φ.Π.Α. και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Κιν. Τηλ/νιας 12%, 15% 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ Φ.Π.Α.)
Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Η διαδικασία της αλλαγής Η διαδικασία της αλλαγής
Αν είσαι ένας από τους πολλούς που σκέφτεται: «Δεν είναι δίκαιο όλα μου πάνε στραβά» σου προτείνω κατ’ αρχήν να έχεις το θάρρος να ...
More detail
5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι 5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι
Οι συρράξεις στη Μέση Ανατολή, η ανακάλυψη της Αμερικής και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας είχαν προβλεφθεί αιώνες πριν, από μια τυφλή...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Φάσεις Σελήνης

στον Υδροχόο
Ήλιος στον Υδροχόο
28 μοίρες
στον Λέων
Σελήνη στον Λέων
28 μοίρες
Φθίνων Αμφίκυρτος
Φθίνων Αμφίκυρτος
16 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα