Ο Κρόνος και οι οίκοι στη ζωή μας

Ο Κρόνος και οι οίκοι στη ζωή μας

ΧΡΟΝΟΣ - ΜΕΘΟΔΟΣ - ΟΡΙΑ - ΤΙΜΩΡΙΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΕΞΟΥΣΙΑ - ΨΥΧΟΣ

Κρόνος

Δεν είναι τυχαίο ότι για τον πλανήτη με το δακτύλιο που τον περιβάλει, έδωσαν το όνομα Κρόνος. Τα χαρακτηριστικά του πλανήτη είναι γνωστά από επιστήμονες, με πρώτο το Γαλιλαίο να απορεί γιατί οι δακτύλιοι κάποιες φορές ήταν ορατοί και κάποιες άλλες όχι, πράγμα δύσκολο με τα μέσα και τις δυνατότητες εκείνης της εποχής να παρατηρήσουν τα φαινόμενα στον ουράνιο θόλο.

Η ονομασία που δόθηκε στον πλανήτη δεν είναι τυχαία από την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, κάθε όνομα που έχει δοθεί άλλωστε στους πλάνητες που περιβάλλουν το ηλιακό μας σύστημα έχει άμεση σχέση με την αρχαία Ελλάδα. Ο Κρόνος ήταν Τιτάνας με έντονη προσωπικότητα, λέγετε ότι βασίλεψε στην «χρυσή εποχή», τιμωρός ο ίδιος αλλά και τιμωρημένος.

Η Αστρολογία συνυφασμένη και αυτή με την έντονη παρουσία και παράδοση της Αρχαίας Ελλάδας έχει αποκωδικοποιήσει τις ενέργειες των πλανητών μέσα σε ένα αστρολογικό χάρτη.

Ο Κρόνος λοιπόν με το «υπόλευκο δακτυλίδι» υποδηλώνει τα όρια και τον χρόνο κατ’ επέκταση. Έχει απόλυτη σχέση με την ευθύνη που πολλές φορές μας πιέζει.

Ο Κρόνος στο σημείο που βρίσκεται σε ένα αστρολογικό χάρτη είτε είναι για μεμονωμένο άτομο, είτε για χώρα, είτε για κάποιο γεγονός κτλ. μας δείχνει ότι πρέπει να ενεργήσουμε με σύνεση. Κάθε τι που γίνετε αυθόρμητα χωρίς ορθολογισμό για την επίτευξη των στόχων, θα τιμωρηθεί.

Ο Κρόνος από την μυθολογία βλέπουμε ότι παίρνει την εξουσία, τιμωρώντας τον «κακό» Ουρανό, θέλοντας όμως να βρίσκετε πάντα στην εξουσία έγινε ο ίδιος δυνάστης και για αυτό υπέστη με την σειρά του την πτώση. Κάθε εξουσία και κοινωνική καταξίωση πρέπει να έχει σαν γνώμονα την δικαιοσύνη.

Ένα χαρακτηριστικό που εκφράζεται μέσω της Αστρολογίας στον Κρόνο είναι, ο αυστηρός δάσκαλος που σε διδάσκει μέσα από δύσκολες καταστάσεις και αργότερα σε εξετάζει για να δει ότι έμαθες το μάθημά σου. Η επίτευξη ενός στόχου πολλές φορές επιτυγχάνεται σε μεγαλύτερη ηλικία μετά από πολλές εμπειρίες και αποτυχίες.

Όμως όταν ανέλθουμε τελικά στην κλίμακα όχι μόνο πρακτικά «ορθολογικά» αλλά το κυριότερο πνευματικά, τότε δεν κινδυνεύουμε να χάσουμε τα επιτεύγματα μας γιατί έχουν γερές βάσεις.


Πλανήτης Κρόνος / Saturn


O ΚΡΟΝΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πρακτικά σε όποιο οίκο βρίσκετε ο Κρόνος, σε αυτό τον τομέα θα πρέπει να δώσουμε την μάχη μας. Σε αυτό τον τομέα πρέπει να εξελιχθούμε μέσα από καρμικές δοκιμασίες, αναστολές, καθυστερήσεις κτλ, έτσι ώστε να βγάλουμε τα «βαρίδια» από την ζωή μας.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 1ο ΟΙΚΟ
Υπερβολικός αυτοέλεγχος, φόβος να δείξουμε την προσωπικότητα μας. Μεγάλη υπευθυνότητα. Αναστολές, διστακτικότητα. Αργή αλλά σταθερή εξέλιξη και μεγάλη αντοχή.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 2ο ΟΙΚΟ
Οικονομική ανασφάλεια. Διαρκή ανασφάλεια με αποτέλεσμα να θέλουμε να συσσωρεύουμε υλικά αγαθά. Αδυναμία συναισθηματικής έκφρασης «αξίες που καταπιέζονται λόγω της έντονης ανάγκης ασφάλειας». Κόπος για απόκτηση υλικών αγαθών.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 3ο ΟΙΚΟ
Σοβαρότητα που δυσκολεύει την συμπάθεια από τον περιβάλλον μας. Δυσκολία έκφρασης. Καταπίεση από δασκάλους ή δυσκολία κατά την διάρκεια των σχολικών χρόνων. Άρνηση μετακινήσεων και επικοινωνίας. Σοβαρός μελετητής.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 4ο ΟΙΚΟ
Τραύματα «ψυχικά» που προέρχονται από την παιδική μας ηλικία ή καταπίεση από την οικογένεια. Ίσως η δυσκολότερη θέση του Κρόνου γιατί έχει σχέση με την κληρονομικότητα που δεν περνούσε από το χέρι μας.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 5ο ΟΙΚΟ
Αδυναμία να χαρούμε την ζωή. Δυσκολία στο να εκφράσουμε την ερωτική μας επιθυμία. Τα παιδιά πηγή προβλημάτων ή η σοβαρή αντιμετώπιση τους. Δημιουργία που καταστέλλεται λόγω ανασφάλειας. Στον αντίποδα έχουμε τον πετυχημένο, αλλά δύστροπο δημιουργό.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 6ο ΟΙΚΟ
Καταπιεσμένη καθημερινότητα. Άγχος για κάποια ασθένεια. Δύσκολο εργασιακό περιβάλλον που μας καταπιέζει. Όμως έντονη οργάνωση για να αποφεύγεται η ανασφάλεια.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 7ο ΟΙΚΟ
Εδώ τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουμε είναι στις «συμβάσεις» που κάνουμε με τους σημαντικούς «άλλους», συντρόφους, συνεταίρους, συγκάτοικους κτλ. Καταπίεση από συμβίωση ή ο γάμος αργεί. Νομικές υποθέσεις μας ταλαιπωρούν.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 8ο ΟΙΚΟ
Μεγάλη αυτοκυριαρχία που έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία μας. Ροπή στην μεταφυσική με τάσεις μοναχισμού. Δυσκολία σε χρηματοοικονομικά θέματα που έχουν σχέση με τρίτους. Ικανότητα διαχείρισης κεφαλαίων με «αντίτιμο».

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 9ο ΟΙΚΟ
Αναζήτηση κατοχύρωσης της γνώσης, αντιμετωπίζοντας όμως «αναποδιές». Αυστηρότητα ως δάσκαλος, δικαστής. Δυσκολία σε σπουδές. Καταπίεση και δυσκολία προσαρμογής στο εξωτερικό. Σοβαρός φιλόσοφος.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 10ο ΟΙΚΟ
Φιλοδοξία που δεν αφήνει περιθώρια να αναπτυχθούν άλλοι τομείς στην ζωή του ατόμου. Σκληρότητα για να ανέβει κάποιος στην κλίμακα της ιεραρχίας. Επιτυχία μετά από σκληρή δουλειά και ίσως σε μεγάλη ηλικία.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 11ο ΟΙΚΟ
Όλες οι ιδέες πρέπει να είναι στοιχειοθετημένες. Καταπίεση από συλλογικούς χώρους ή από φιλίες, παρέες κτλ. Έντονη η πολιτική «ιδεολογία» στην ζωή του ατόμου. Ο «σκοπός αγιάζει τα μέσα» για το κοινό καλό. Σοβαροί στόχοι που δύσκολα μπορούμε να αλλάξουμε.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 12ο ΟΙΚΟ
Δύσκολος αυτός ο οίκος για τον Κρόνο, προκαλεί φοβίες εγκλωβισμού. Απομόνωση από ανασφάλεια. Η φαντασία ελεγχόμενη. Ταλαιπωρία από μεγάλα άτομα στην ηλικία. Σοβαρή δουλειά σε χώρους εγκλεισμού. Ψυχολογικά προβλήματα.

από την Κατερίνα Καράμπελα

 

Λίγα λόγια για την Κατερίνα Καράμπελα

karabela-k

Είμαι μελετητής της αστρολογίας, εδώ και εφτά χρόνια σπουδών και μελέτης. Έχω γεννηθεί το 1967, είμαι παντρεμένη και έχω ένα γιό. Το ζώδιο μου είναι Αιγόκερως.

Σπούδασα διοίκηση και οικονομία στα ΤΕΙ και ασχολήθηκα επαγγελματικά πολλά χρόνια με την λογιστική (σε χώρους ΜΜΕ). Σε μια δύσκολη συγκυρία της ζωής μου άρχισα να ασχολούμαι με την αστρολογία. Είχα την τύχη να έχω πολύ καλούς δασκάλους, Έλληνες αστρολόγους, θα αναφέρω τον Δρ Παίζη, την Κα Ευγενία Σούρδη, τον κο Βασίλη Παπαδολιά καθώς και την Σχολή Αστροπαιδεία της Βάσιας Κόντη, που με βοήθησαν και με βοηθούν ακόμα να κατανοήσω την επίδραση των πλανητών. Έχω γράψει και γράφω έως σήμερα σε αστρολογικά site, καθώς και σε site ποικίλης ύλης (astroteam.oroscopos.gr, tarosofos.gr, lifespeed.gr, permissos.gr κ.α.) Επίσης είμαι ομιλήτρια σε εκδηλώσεις και σεμινάρια με αστρολογικό περιεχόμενο.

Δείτε το πλήρες προφίλ μου

 

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ από σταθερό στο 8758758080 με χρέωση μόνο 0,75 €/1' (με ΦΠΑ)
ή από σταθερό και κινητό στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’ (με Φ.Π.Α. και Τέλος Σταθ. Τηλ/νιας) και από Κινητό 1,58€/1’ (με Φ.Π.Α. και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Κιν. Τηλ/νιας 12%, 15% 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ Φ.Π.Α.)
Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Η διαδικασία της αλλαγής Η διαδικασία της αλλαγής
Αν είσαι ένας από τους πολλούς που σκέφτεται: «Δεν είναι δίκαιο όλα μου πάνε στραβά» σου προτείνω κατ’ αρχήν να έχεις το θάρρος να ...
More detail
5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι 5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι
Οι συρράξεις στη Μέση Ανατολή, η ανακάλυψη της Αμερικής και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας είχαν προβλεφθεί αιώνες πριν, από μια τυφλή...
More detail
Μαθήματα Αστρολογιας Ι Μαθήματα Αστρολογιας Ι
Στο πρώτο αυτό μέρος παρουσιάζονται τα βασικά στοιχεία για να ξεκινήσει κάποιος να ασχολείται με την αστρολογία, δηλαδή οι βασικές...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Φάσεις Σελήνης

στον Καρκίνο
Ήλιος στον Καρκίνο
12 μοίρες
στον Αιγόκερω
Σελήνη στον Αιγόκερω
17 μοίρες
Πανσέληνος
Πανσέληνος
14 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα