Σώμα - Πνεύμα - Ψυχή

ΣΩΜΑ - ΠΝΕΥΜΑ - ΨΥΧΗ

Η συμβολική εκδίωξη των πρωτοπλάστων από τον Κήπο της Εδέμ και αναζήτηση της χαμένης αθωότητας είναι αυτή που μας ωθεί να βρούμε ξανά την επαφή μας με το απέραντο ωκεανό της πνευματικής ζωής μέσα στο Υπέρτατο Ον.

Αυτή η δοξασία είναι που ωθεί όλο και περισσότερους ανθρώπους στην αναζήτηση της αλήθειας διευρύνοντας επίσης όλο και περισσότερο το πεδίο των γνώσεων τους γύρω από την Ουράνια καταγωγή τους, τον τόπο της προέλευσης τους, την άφιξη τους, την παραμονή τους στον πλανήτη Γή και την επάνοδο τους με το ερώτημα «από που έρχονται και που πηγαίνουν». 

Πολλά τα ερωτήματα και γίνονται ακόμα περισσότερα όταν αρχίζει συνειδητά η έρευνα. Όμως, υπάρχει μία ευαγγελική ρήση η οποία δίνει την απάντηση "Ζητείται δε πρώτον την βασιλεία του Θεού και τη δικαιοσύνην αυτού και ταύτα πάντα προστεθήσεται ημίν" (Ζητήσετε πρώτα τη βασιλεία του Θεού και τη δικαιοσύνη του και όλα αυτά τα πράγματα θα σας δοθούν).

Ποιός όμως είναι αυτός ο δρόμος που χρειάζεται να αναζητηθεί για να φτάσει κάποιος μέχρι αυτήν τη γνώση;

Δυστυχώς κανείς δε μπορεί να πει που η πως είναι αυτός ο δρόμος. Ο καθένας με προσωπική προσπάθεια μπορεί να τον ανακαλύψει και να περπατήσει, όπως επίσης δε μπορεί να ξέρει που οδηγεί ο δρόμος των άλλων ανθρώπων.

Για τον κάθε έναν όντας άχρονος και συμπαντικός, δε μπορεί να επαναληφθεί η να αντιγραφεί για κάποιον άλλον, παρόλο ότι έχει χαρακτηριστεί ως απλός, είναι όμως συγχρόνως και δύσκολος. Αλλά πάντως, όσο το βαδίζεις τον γνωρίζεις όλο και καλύτερα κι ατό είναι που σε ενδυναμώνει να προσπαθείς να το συνεχίζεις και να το συνεχίζεις…!

Όμως καλό είναι για όποιον θέλει να τον περπατήσει να γνωρίζει κάποια βασικά πράγματα.

Καταρχήν όσοι βρισκόμαστε στη γη δε βρισκόμαστε τυχαία, όπως πολλοί ισχυρίζονται ότι είμαστε το αποτέλεσμα της συνουσίας δύο αλλόφυλων. Αυτοί οι δύο άνθρωποι (οι γονείς) για την κάθε νέοαφιχθείσα οντότητα αποτελούν τη γέφυρα για να περάσει από την μία πλευρά στην άλλη.

Φτάνοντας όμως στη γήινη πλευρά και αφού έχει ενδυθεί μέσω των γονέων του με το παχυλό περίβλημα (σώμα) για να λειτουργήσει χρειάζεται κάποια ώθηση και αυτήν αποκτά μέσω του αγωγού της πνοής. Και πάλι μέσω αυτής όταν ανακόπτεται, δηλαδή μέσω της τελευταίας εκπνοής παίρνει το δρόμο της επιστροφής. Η αναπνοή λοιπόν είναι η δύναμη που μας δίνει ζωή, καθότι μέσω αυτής κάνει την είσοδο της η ψυχή στο σώμα.

Εν ολίγοις, στην αληθινή της ύπαρξη η ψυχή είναι μία δόνηση, είναι μέρος της Θείας Ουσίας της Θείας Διάνοιας.

Οι ψυχές πριν φτάσουν στο γήινο πεδίο και αφού έχουν περάσει από τις αγγελικές σφαίρες υποχρεωτικά περνούν και από τη πνευματική σφαίρα στην οποίαν εδρεύει ο νους. Όχι ο ανθρώπινος νους αλλά αυτός που φωτίζεται από το Φως της Θείας Διάνοιας.

Σε αυτόν τον "σταθμό" αρέσκονται να μένουν τόσο οι εισερχόμενες όσο και αποχωρούσες ψυχές. Όμως οι ψυχές που κατέρχονται στο γήινο πεδίο προέρχονται από διαφορετικές ακτίνες και διαφορετικά επίπεδα συνειδητότητας, γι αυτό δεν έχουν τον ίδιο βαθμό φώτισης, έκφρασης και γενικά ικανοτήτων και δυνατοτήτων.

H ψυχή φέρει μαζί της στοιχεία από τα αγγελικά επίπεδα και από το πνευματικό επίπεδο του νου ΓΝΩΣΗ. Επίσης εισερχόμενη στο ανθρώπινο σώμα αποκτά κληρονομικές ιδιότητες από γονείς και προγόνους.

Ο άνθρωπος λοιπόν είναι τρισυπόστατος.

Είναι ΣΩΜΑ, ΨΥΧΗ, και ΠΝΕΥΜΑ.

Τα δύο τελευταία προϋπάρχουν του σώματος.

Δηλαδή στην ψυχή είναι χαραγμένες όλες οι εντυπώσεις από προηγούμενα και εφόσον έρχεται προς την εκδήλωση περνάει απο το Πνευματικό επίπεδο για να σχηματιστεί το πρώτο καλούπι του νου. Και κατά την ινδουιστική θρησκεία εδώ βρίσκεται το μυστικό της μετενσάρκωσης, καθότι εδώ είναι τοποθετημένο ΑΚΑΣΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ στο οποίο βρίσκονται καταγεγραμμένες όλες οι γήινες εμπειρίες.

Εν ολίγοις, η ψυχή ατομικοποιείται κατ΄αρχήν μέσω του νου και ,έπειτα δια μέσου του σώματος. Και τούτο διότι η ψυχή καλύπτεται από το νου, ο νους καλύπτεται από το σώμα, ταυτόχρονα ο νους καλύπτει το σώμα και η ψυχή καλύπτει το νου.


της αείμνηστης Γιώτας Καλογερά

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ από σταθερό στο 8758758080 με χρέωση μόνο 0,75 €/1' (με ΦΠΑ)
ή από σταθερό και κινητό στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’ (με Φ.Π.Α. και Τέλος Σταθ. Τηλ/νιας) και από Κινητό 1,58€/1’ (με Φ.Π.Α. και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Κιν. Τηλ/νιας 12%, 15% 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ Φ.Π.Α.)
Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Η διαδικασία της αλλαγής Η διαδικασία της αλλαγής
Αν είσαι ένας από τους πολλούς που σκέφτεται: «Δεν είναι δίκαιο όλα μου πάνε στραβά» σου προτείνω κατ’ αρχήν να έχεις το θάρρος να ...
More detail
5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι 5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι
Οι συρράξεις στη Μέση Ανατολή, η ανακάλυψη της Αμερικής και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας είχαν προβλεφθεί αιώνες πριν, από μια τυφλή...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Εύρεση Ωροσκόπου

Οι πλανήτες τώρα

Σαν Σήμερα