Αριθμοί & απόκρυφη επιστήμη

Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

Ο κόσμος είναι αριθμός (Πυθαγόρας) 

Ο Πυθαγόρας γεννήθηκε στη Σάμο περίπου το 580 π.Χ. Ένας από τους μεγαλύτερους μαθηματικούς και φιλοσόφους της Αρχαιότητας. Όλη σχεδόν τη ζωή του τη διέθεσε στην έρευνα των αριθμών προσπαθώντας εκτός από την ανάπτυξη της μαθηματικής επιστήμης να διεισδύσει και μέσα στις πιο βαθιές έννοιες των αριθμών καθώς τόσο ο ίδιος ο Πυθαγόρας όσο και οι οπαδοί του πίστευαν ότι εκείνο που ουσιαστικά μένει αναλλοίωτο στον κόσμο είναι ο αριθμός. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν μετά από τις μακροχρόνιες παρατηρήσεις τους. Είδαν ότι παρά τις συνεχείς μεταβολές που δέχεται ο υλικός κόσμος εξακολουθούν τα πάντα να λειτουργούν με μαθηματική ακρίβεια. Θεώρησαν ως βάση και ως αρχή όλων των πραγμάτων τη μονάδα και ότι από τη μονάδα σχηματίστηκε ένας «αόριστος» αριθμός το δύο. Από τη μονάδα που τη θεώρησαν ως ύλη σχηματίστηκαν και οι υπόλοιποι αριθμοί. Και με βάση πάλι αυτό ξεκίνησαν να αποδείξουν τη σύσταση του κόσμου, ως εξής:

Από τους αριθμούς σχηματίστηκαν τα σημεία. Από τα σημεία οι γραμμές. Από τις γραμμές τα επίπεδα σχήματα. Από αυτά τα στερεά. Από τα στερεά έγιναν τα αισθητά τα οποία αποτελούνται από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης (φωτιά-νερό-γη-αέρας) και τα οποία δια της αλλοιώσεως των μεταβάλλονται ώσπου γεννιέται ο Κόσμος, ο έμψυχος, ο νοερός, ο σφαιροειδής όπου στη μέση του περιέχει τη Γη.

Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύουν ότι η ουσία όλων των όντων είναι ο αριθμός, βέβαια ετούτος ο αριθμός δεν είναι ο μαθηματικός αριθμός που ξέρουμε αλλά ένας συμβολικός ο οποίος συνυπάρχει στο σώμα (νοερά) και ότι χωρίς αυτόν είναι αδύνατον να νοηθούν τα όντα, γιατί όπως είδαμε όλοι οι αριθμοί ανάγονται σε μία πρωταρχική δύναμη (το πνεύμα) την οποία συμβολικά την παριστάνει με την μονάδα. Αυτή η μονάδα είναι ο Θεός του Πυθαγόρα και χάρις εις την ύπαρξη αυτής επικρατεί στο Σύμπαν η τάξις, η συμμετρία και η αρμονία.

Επάνω σε αυτήν την αρχή, οι Πυθαγόρειοι στήριξαν το οικοδόμημα της τεχνικής τους για να αποδείξουν ότι όλα τα όντα κατά βάθος είναι αριθμοί. Οι οποίοι εκφράζουν την ποιότητα των ανθρώπων και τις μεταξύ τους σχέσεις.

Ο Πυθαγόρας λοιπόν εκτός από τη φαινομενική πλευρά του κόσμου έβλεπε και έναν άλλον μεταφυσικό κόσμο δια μέσου της νόησης και της διαίσθησης που τον έκανε να πιστεύει ότι «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ»

Εκτός των Πυθαγορείων και οι Εβραίοι ανακάλυψαν τη σπουδαιότητα των αριθμών σε βάθος, πέρα από την επιφανειακή τους αξία ερεύνησαν ακόμα και τη μουσικότητα της ονομασίας τους (ηχητικές ταλαντώσεις) αναπτύσσοντας έτσι, μία ολόκληρη επιστήμη που ονομάστηκε Καμπάλα από την εβραϊκή λέξη OBLH που σημαίνει λαμβάνω.

Σε αρχαία επίσης κείμενα βρίσκουμε τους Έλληνες να χρησιμοποιούν τους αριθμούς για τις καθημερινές τους δραστηριότητες και πολύ αργότερα στον Μεσαίωνα τους βρίσκουμε ξανά να χρησιμοποιούν τα γράμματα τους ως αριθμούς δημιουργώντας και αυτοί μία παραπλήσια (Καμπάλα) αριθμολογία εβραϊκού τύπου.

Σχετικά με τους αριθμούς έχουν διατυπωθεί αρκετές θεωρίες. Αριθμούς που τους θεωρούν τυχερούς, και άτυχους. Αριθμούς που δείχνουν τις σχέσεις σ’ ένα γάμο και τι «πράγμα» θα είναι οι απόγονοι τους. Αριθμούς που τους χρησιμοποιούσαν για την ανεύρεση κρυμμένων μυστικών της φύσης και της θρησκείας. Στην Πολιτεία του Πλάτωνα αναφέρεται κάτι σχετικά με κάποιον «παραγόμενο» μαντικό αριθμό οποίος μπορεί να είναι τυχερός ή άτυχος.

Ο Νικόμαχος μιλάει επίσης γι αυτόν τον μαντικό αριθμό και τον ονομάζει Γαμήλιο Αριθμό. Με τη συσχέτιση πάλι των αριθμών με τα γράμματα του αλφαβήτου, τους πλανήτες, τα αστέρια, τα ζώδια κ.λπ. ασκούσαν μία μαντική τέχνη για να προέβλεπαν το μέλλον η για να ανακάλυπταν κάτι σοβαρό που ενδεχομένως τους απασχολούσε.

Επάνω σε αυτό το σύστημα συνδέεται και η Αστρολογία. Αναφορικά με τη χρησιμοποίηση της Αστρολογίας υπάρχουν αρκετοί τρόποι. Ωστόσο, πριν από οποιαδήποτε μελέτη καλό θα είναι να λαμβάνονται υπόψη η ταξινόμηση των αριθμών σε μονούς και ζυγούς Οι πρώτοι ονομάστηκαν αρσενικοί και θεωρήθηκαν δυνατοί και ευγενείς. Οι δεύτεροι ονομάστηκαν θηλυκοί και θεωρήθηκαν παθητικοί και δυσμενείς. Οι μονοί αριθμοί δίνονταν στους μεγαλύτερους Θεούς (ουράνιους) και οι ζυγοί στις κατώτερες και γήινες θεότητες.

apokrifi-epistiki-arithmon-plaisio

Το (1) ένα συμβολίζει το πνεύμα, την αρχή, τη δύναμη, το απόλυτο, το αιώνιο… τον Θεό. Είναι η ενεργός αρχή που όταν κομματιαστεί δίνει στη ζωή την πολλαπλότητα.
Σύμφωνα με τον Μαρκ Σωνιέ το 1 είναι το σύμβολο του παγκοσμίου Φωτός του Ακάσα, ενοποιού στοιχείου των πάντων.

Το (2) δύο συμβολίζει την ύλη, τον έρωτα, την αναπαραγωγή, το πένθος και το θάνατο. Θεωρείται ως ο περισσότερο κακός από όλους τους αριθμούς, διότι είναι ο πρώτος αριθμός, που σπάει την ενότητα, δηλαδή το Ένα, το Θεό. Επομένως είναι ο μεγάλος εχθρός του Θεού , ήτοι ο Δι….λος.
Δεν είναι τυχαίο που στη βίβλο όταν περιγράφεται η Δημιουργία παραλείπεται μόνο σε μία μέρα από τις έξι, τη δεύτερη τέλος τη φράση «Είδεν ο Θεός ότι καλόν…»
Στον εσωτερισμό το 2 (δύο) παριστάνεται με μία ευθεία γραμμή που σημαίνει την αρχή και το τέλος. Σύμφωνα με τον Μαρκ Σωνιέ, το δύο απεικονίζει το θνητό με το αθάνατο, το μεταβαλλόμενο με το αμετάβλητο. Είναι δηλαδή το χωνευτήρι της ζωής όπου ενώνονται οι δύο αντίθετοι πόλοι του καλού και του κακού, της ζωής και θανάτου.
Ο Πάπας Ιωάννης ΙΘ’ καθιέρωσε στην ημέρα των ψυχών τη 2α Νοεμβρίου. του δευτέρου μήνα του Φθινοπώρου.
Οι Ρωμαίοι αφιέρωναν το δεύτερο μήνα στον Πλούτωνα τον θεό του Άδη και προσέφεραν θυσίες στα πνεύματα.
Αν ανατρέξουμε στην ιστορία της Αγγλίας θα δούμε την ατυχία των Βασιλέων των οποίων το όνομά τους ακολουθείτο από το δύο, όπως οι: Γουλιέλμος Β, Εδουάρδος Β και Ριχάρδος Β, δολοφονήθηκαν.

Το (3) τρία είναι η σύνθεση του 1 (πνεύμα) και 2 (ύλη), επομένως είναι ο αριθμός της προσωπικότητας. Συμβολίζει το χρόνο (παρελθόν, παρόν, μέλλον) και τη (νοημοσύνη) τη διανόηση τον τριαδικό Θεό (Πατέρα, Υιό, Άγιο Πνεύμα)
Αμφότερα μαζί συνθέτουν τη δημιουργία.
Κατά τους Πυθαγόρειους το 3 αφορά όλα όσα έχουν τριπλή διάσταση. Είναι δε, ο κύριος συντελεστής της Γεωμετρίας, διότι το τρίγωνο αποτελεί τη βάση των σχημάτων.

Το (4) τέσσερα συμβολίζει ολόκληρο το αχανές σύμπαν αλλά και την τάξη, τη συστηματική οργάνωση που υπάρχει εις αυτό. Δηλαδή είναι το σύμβολο του χώρου που καθορίζεται από τα τέσσερα στοιχεία Φωτιά, Γη, Αέρα, Νερό) και του χρόνου, από τις τέσσερεις εποχές, (Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας)
Στη «Γένεση» βλέπουμε ότι η Γη σχηματίστηκε την 4η ημέρα και κατά την ερμηνεία των Ινδουιστών διδασκάλων η Γη είναι ο τέταρτος κόσμος σε μία αλυσίδα σφαιρών.
Τέσσερις είναι οι λόγοι που συγκρατούν τον άνθρωπο από την αμαρτία: η σκέψη του από πού ήλθε, ο φόβος του που θα πάει, ποιος είναι ο κριτής του και ποια θα είναι η τύχη του την ώρα της κρίσης του Ο νεκρός αποκαλείται τέσσερις φορές ευλογημένος (γιατί ενώνεται με το Σύμπαν), ενώ ο ζωντανός είναι τρισμακάριστος (δες αριθμό 3)

Το (5) πέντε θεωρείται ο αριθμός του ανθρώπου, είναι το παράγωγο του πρώτου θηλυκού αριθμού δύο (2) και του πρώτου αρσενικού αριθμού μετά τη μονάδα το τρία (3). Είναι δηλαδή το αποτέλεσμα της συνουσίας του θηλυκού με το αρσενικό. Έτσι, το 5 παριστάνει τη σεξουαλική ικανοποίηση αφού σε αυτήν συμμετέχουν και οι έξι αισθήσεις.
Το γεωμετρικό σχήμα του 5 η πεντάλφα ή η σφραγίδα του Σολομώντα η οποία αντιπροσωπεύει την ένωση του μακρόκοσμου με τον μικρόκοσμο, δηλαδή την ένωση του ανθρώπου με τον Θεό στηρίχτηκε πάνω στην ιδιότητα του 5 και χρησιμοποιείται από τους Εβραίους για φυλαχτό πιστεύοντας ότι δίνει καλή τύχη.

Αυτό το φυλαχτό ή τάλισμαν κατά τον Κένεθ Μακένζι είχε μεγάλη αξία στην Αίγυπτο και Ελλάδα. Συνήθιζαν να το χαράζουν στην εξώπορτα του σπιτιού τους, γιατί πίστευαν ότι έτσι έδιωχναν τα κακά πνεύματα.
Σύμφωνα με τον Στάκλεϋ η πεντάλφα χρησιμοποιήθηκε και σα σύμβολο από τον Αντίοχο τον Σωτήρα στο πολεμικό του λάβαρο και στο οποίο αποδίδεται η νίκη του.
Στους ψαλμούς ΡΓ΄ και ΡΔ ευλογείται ο Κύριος πέντε φορές.
Το πέντε συμβολίζει επίσης τα πέντε στοιχεία από τα οποία αποτελείται ο κόσμος (γη, νερό, αέρας, φωτιά, αιθέρας).

Το (6) έξι συμβολίζει τα έξι είδη των έμψυχων όντων (Θεούς δαίμονες. Ήρωες, ανθρώπους, ζώα, φυτά). Θεωρείται ο αριθμός του πειρασμού της αμαρτίας. Του μόχθου και της εργασίας αλλά και της δράσης. Επάνω στις ιδιότητες του 6 (του διπλού τριγώνου) βασίστηκε η εξάλφα ή άλλως η Ασπίδα του Δαυίδ η οποία στη Χριστιανική Εκκλησία εκφράζει την ένωση της θείας και της ανθρώπινης φύσης. Γι αυτό και αριθμός 666 το σύμβολο του θηρίου της αποκάλυψης ήταν και θα είναι πάντα το έμβλημα του πονηρού.

Το (7) επτά στην αριθμολογία θεωρείται σαν το μυστικό κλειδί ανάμεσα στο μικρόκοσμο και μακρόκοσμο. Είναι ο αριθμός που φέρνει την εξισορρόπηση ανάμεσα στο σώμα και στο πνεύμα, πράγμα που έκανε ο Ιησούς Χριστός.
Θεωρείται σαν ο αριθμός της Κρίσης και των σωστών επιλογών στη ζωή. Συμβολίζει τη βαθειά σοφία (θρησκεία, φιλοσοφία, αποκρυφισμό).
Στη «Γένεση» βλέπουμε ότι ο Θεός αναπαύτηκε την 7η μέρα.
Οι Χαλδαίοι τον αριθμό 7 τον θεωρούσαν ιερό, αλλά κάτω υπό ορισμένες συνθήκες μπορούσε να γίνει καταστροφικός.
Οι Πυθαγόρειοι αναφέρουν ότι το 7 ονομάστηκε έτσι από το ελληνικό ρήμα Σεβω, δηλαδή σέβομαι. Επίσης, υπάρχει και η εκδοχή ότι προήλθε από την Εβραϊκή λέξη shbo που σημαίνει ικανοποιημένος, άφθονος.
Το 7 το αποκαλούσαν και «φωνή» καθώς υπάρχουν επτά τόνοι σε κάθε ανθρώπινη και ενόργανη φωνή που εκπορεύονται από τους επτά πλανήτες (Ήλιο, Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη, Άρης, Δίας, Κρόνος) σχηματίζοντας τη μουσική κλίμακα των επτά σφαιρών.
Η ιδέα του μυστηρίου και της μαγείας που περιβάλλει το 7 συνδέεται και με το γεγονός ότι ρυθμίζει ένα μεγάλο μέρος από τους πιο σημαντικούς ζωτικούς κύκλους στη Γη. Άλλες παρατηρήσεις που έχουν γίνει με τον αριθμό 7 είναι η επίδραση των επταδικών κύκλων στη φυσική ζωή του ανθρώπου.
* Το ανθρώπινο σώμα κάθε 7 χρόνια ανανεώνει όλα του τα κύτταρα
* Στα πρώτα 7 χρόνια ολοκληρώνεται η οδοντοφυΐα
* Στα 14 = (7x2) το παιδί είναι πλέον ικανό για γόνιμη εκσπερμάτωση
* Στα 21 = (7x3) μεγαλώνουν τα γένια
* Στα 28 = (7x4) η ισχύς φτάνει στο αποκορύφωμα της
Στα 35 = (7x5) εποχή της οικογένειας
* Στα 42 = (7x6) η νοημοσύνη φτάνει στο μεσουράνημα της
* Στα 49 = (7x7) ωριμάζει η λογική
* Στα 56 = (7x8) η τελείωση της διάνοιας και της λογικής
* Στα 63 = (7x9) υποχωρούν τα πάθη και υπερισχύει η δικαιοσύνη
* Στα 70 = (7x10) αρχίζει το τέλος της γήινης δράσης

Άλλες παρατηρήσεις κατά τον Σαιν Τζαίμς:
* Την 7η ώρα μετά τη γέννηση κρίνεται η ζωή του παιδιού
* Την 7η ημέρα πέφτει το εξωτερικό κέλυφος του ομφάλιου λώρου
* Σε 14 ημέρες (7x2) τα μάτια ακολουθούν το φως
* Σε 21 ημέρες (7x3) το παιδί στρέφει το κεφάλι του
* Σε 7 μήνες το παιδί βγάζει δόντια
* Σε 14 μήνες (7x2) στέκεται όρθιο
* Σε 21 μήνες (7x3) αρχίζει να μιλάει
* Σε 28 μήνες (7x4) περπατάει κανονικά

Επτά θεωρούνται ως θαύματα του κόσμου: Η πυραμίδα του Χέοπα στην Αίγυπτο, Οι κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας, Το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού, ο Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο, ο Κολοσσός της Ρόδου, το άγαλμα του Δία (από Φειδία), ο Φάρος της Αλεξανδρείας.

Το (8) οκτώ συμβολίζει την αιωνιότητα, την πληρότητα και κατά συνέπεια το πεπρωμένο. Φέρνει την ισορροπία ανάμεσα στο πρόσκαιρο και το αιώνιο.
Ορισμένοι ανθρωπολόγοι λένε πως ο αριθμός οκτώ είναι ο αριθμός της δύναμης του Χριστού. Γι’ αυτό το 888 θεωρείται σαν το σύμβολο ζωής και της ανάστασης, ακριβώς το αντίθετο του 666 αριθμού του θηρίου της αποκάλυψης.
Για τους εσωτεριστές, ο αριθμός αυτός είναι ο κύκλος όλων των δυνάμεων, αλλά το σύμβολο του που μοιάζει σαν αναδιπλωμένο φίδι, γύρω από τον εαυτόν του, παραποιεί την πραγματική του εικόνα Το πλαγιαστό οκτώ (οο) δείχνει την αιώνια σπειροειδή κίνηση των Ουρανών γι’ αυτό και έγινε δεκτό ως το μαθηματικό σύμβολο του απείρου.
Στη παραδοσιακή αριθμολογία το 8 συσχετιζόταν με το γυναικείο κόλπο, δηλαδή ότι μέσα από αυτόν μία νέα ζωή έρχεται στον κόσμο. Είναι ο αριθμός της ύλης, επειδή αποτελείται από ίσες υποδιαιρέσεις ζυγών αριθμών.
Οι Έλληνες το 8 το θεωρούσαν ως πανίσχυρο αριθμό, είχαν δε και μία παροιμία γι αυτό «όλα τα πράγματα είναι οκτώ», όμως εξίσου μπορεί να γίνει και καταστροφικός. Οι Ινδιάνοι συνήθιζαν να κάνουν περιτομή στα αρσενικά παιδιά την ογδόη μέρα μετά τη γέννηση.
Συμβολίζει τις 8 ουράνιες σφαίρες και τους 8 φθόγγους της μουσικής κλίμακας, δηλαδή της αρμονίας του κόσμου.
Έχει προφητευτεί ότι οι Άρπες που θα παίζουν κατά την κάθοδο του Μεσσία θα έχουν 8 χορδές (Εραχίν ΙΓ΄ 2)
Ο Γ. Φ. Σώου αναφέρει ότι οκτώ σώθηκαν στην κιβωτό του Νώε και ήταν ο 8ος μετά τον Αδάμ. Το όνομα του δε Nvch έβγαζε τον αριθμό 64, δηλαδή το πολλαπλάσιο του οκτώ (8x8=64).

Το (9) εννέα θεωρείται ο αριθμός της μύησης αλλά και της δοκιμασίας. Καθώς είναι ο τελευταίος και μεγαλύτερος αριθμός από τους στοιχειώδεις αριθμούς δείχνει το τέλος μίας εξελικτικής πορείας και την αρχή μίας άλλης ανώτερης που συμβολίζεται με το πέρασμα από τις μονάδες στις δεκάδες. Το εννέα ως τρίγωνο των τριάδων παριστάνει την πλήρη εικόνα των τριών κόσμων (φυτικού, ζωικού, πνευματικού).
Κατά τους εσωτεριστές παριστά τους εννέα κοσμικούς χώρους του στερεώματος. Είναι σαν τον άξονα που γύρω του περιστρέφεται η ζωή σας.
Η παράδοση αναφέρει ότι αν το εννέα χαραχθεί σε άργυρο ή σε σαρδόνιο, αυτός που θα το φοράει γίνεται αόρατος ή μπορεί να περνά απαρατήρητος.
Υπάρχει ένα τεκτονικό τάγμα των «των εννέα εκλεκτών ιπποτών» όπου χρησιμοποιούνται, 9 ρόδα, 9 φώτα, 9 χτυπήματα. Ορισμένοι Ιουδαίοι δίδασκαν ότι ο Θεός έχει κατέλθει 9 φορές στη Γη (στην Εδέμ, στον Πύργο της Βαβέλ, στην καταστροφή των Σοδόμων, στον Μωϋσή, στο όρος Σινά, στον Χωρήβ, στον Βαλαάμ, στον Ελισσαίο, στην σκηνή του Μαρτυρίου και στο ναό της Ιερουσαλήμ (ναό Σολομώντα). Η 10η έλευσή του ως Μεσσίας θα είναι η τελική.

Το (10) δέκα συμβολίζει την αιωνιότητα, περιέχει κάθε αριθμό μέσα του και είναι άπειρος.
Το όνομα του προέρχεται από τη λέξη δέχομαι, καθώς είναι ο υποδοχέας όλων των αριθμών δηλαδή είναι ο κοσμικός αριθμός.
Έπειτα το γεγονός ότι το άθροισμα του 10 (1+0=1) είναι η μονάδα, δίνει την ιδέα της παγκοσμιότητας του. Ένα «Εν τω παν» δηλαδή παριστά το Σύμπαν.
Στη βίβλο σημειώνουμε τις 10 εντολές, τα 10 όργανα με τα οποία συνοδεύονται οι Ιουδαϊκοί ψαλμοί, τις 10 χορδές του ψαλτηρίου και ότι το Άγιο Πνεύμα κατήλθε 10 ημέρες μετά την Ανάσταση.
Στη Ροδοσταυρική Αδελφότητα υπάρχουν 10 βαθμοί (Ζηλωτής, Θεωρητικός, Πρακτικός, Φιλόσοφος, Μύστης, Μεγάλος Μύστης, Έξοχος Μύστης, Διδάσκαλος, Μάγος, Βασιλιάς).
Ο Ιησούς μίλησε για 10 χαρίσματα, 10 πολιτείες, 10 αργύρια και είπε την παραβολή των 10 Παρθένων. Επίσης, 10 είναι οι Αρετές στην Πυθαγόρεια Μύηση.
Οι παλαιοί αριθμολόγοι συνήθιζαν να σταματούν την ανάλυση των αριθμών στο 9. Οι σύγχρονοι όμως δίνουν σημασία σε άλλους δύο διψήφιους αριθμούς το 11 και 22, (ορισμένοι δίνουν και στο 33) χωρίς να τους μετατρέπουν σε μονοψήφιους.
Στην αριθμολογία οι αριθμοί μεγαλύτεροι του εννέα ανάγονται σε μονοψήφιους αφού προστεθούν μεταξύ τους. Στους προαναφερόμενους αριθμούς εφαρμόζονται μόνο σε άτομα με ιδιαίτερη προσωπικότητα θετική ή αρνητική.

Το (11) έντεκα αποκαλείται αριθμός της αμαρτίας, της γρουσουζιάς. Οι Ιουδαίοι τον ταυτίζουν με την Λίλιθ, τη διαβόλισσα που προξενούσε κακό στις έγκυες. Οι Χριστιανοί με την αιτία της αποχώρησης του Ιούδα του Ισκαριώτη.
Σύμφωνα όμως με το Πυθαγόρειο συμβολισμό φαίνεται ότι μετά το 10 που εξέφραζε όλο το δημιουργημένο κόσμο, το 11 πρέπει να συμβολίζει την αρχή της Θεϊκής γνώσης. Γεγονός όμως αρκετά δύσκολο να μπορέσει κάποιος να μπει σε αυτό το επίπεδο της γνώσης. Πάντως, όποιος βρίσκεται κάτω από την επίδραση του 11 θα πρέπει να ξεκαθαρίσει στη ζωή του ποιό ρόλο επιλέγει στη ζωή του, του «φωτεινού ή του σκοταδιού»

Το (22) είκοσι δύο λέγεται ότι κρύβει το μυστικό της δημιουργίας του Σύμπαντος Κόσμου. Μέσα από τα 22 γράμματα του Εβραϊκού αλφαβήτου βγαίνουν τα 22 αξιώματα της ανθρώπινης βούλησης. Σύμφωνα με τον εβραϊκό υπολογισμό τα βιβλία της Παλιάς Διαθήκης είναι 22.

 

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
Βιβλία των εκδόσεων Il Piccolo επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες σας. ...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Εύρεση Ωροσκόπου

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Σαν Σήμερα