Η κατασκευή των Ρούνων

Η κατασκευή των Ρούνων

Ρούνοι υπάρχουν έτοιμοι στο εμπόριο. Σε διάφορα υλικά (βότσαλα, πηλό, κομμάτια ξύλου, ακόμα και σε τράπουλες), χρώματα και μεγέθη. Εντυπωσιακοί, σε όμορφα διακοσμημένα κουτιά και πουγγάκια, με τις ανάλογες φυσικά υψηλές τιμές, σύμφωνα με την όψη και το κόστος κατασκευής τους.

Όμως αν κάποιος θέλει να τους χρησιμοποιήσει και γνωρίζοντας ότι είναι ένα μαγικό εργαλείο στα χέρια του, θα γνωρίζει ήδη πως κάθε εργασία τέτοιου είδους προυποθέτει πάνω απ όλα τη δική μας ενεργή συμμετοχή.

Κι όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή μας, τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχουμε. Σε κάθε μέσο που επιλέγουμε για πνευματικές εργασίες, πρέπει να γνωρίζουμε πως δεν έχει σημασία η όψη ή η κατασκευή του αλλά η προσωπική μας δουλειά και το πόσο συνδεδεμένοι είμαστε με αυτό. Αλήθεια, θα χρησιμοποιούσατε ένα εντυπωσιακό, όμορφο και καλοφτιαγμένο αντικείμενο με αμφίβολα αποτελέσματα ή κάτι που φτιάξατε μόνοι σας και είστε σίγουροι για την απόδοσή του; Αυτό είναι το ερώτημα.

Οι ρούνοι είναι απο τα αρχαιότερα μέσα που διαθέτει ο άνθρωπος για μαντεία και μαγεία. Και γι αυτό είναι και πολύ δυνατοί. Αποφασίζοντας λοιπόν να εργαστούμε μαζί τους, δε θα υπήρχε καλύτερη κίνηση απο το να διαθέσουμε χρόνο, κόπο, όρεξη και κυρίως πολλή ενέργεια για να τους δημιουργήσουμε οι ίδιοι!

Σε πρώτη φάση λοιπόν αποφασίζουμε τι υλικό θα χρησιμοποιήσουμε για να τους χαράξουμε. Μια προσεκτική παρατήρησή τους μας δείχνει ότι οι ρούνοι – τουλάχιστον στην αρχική μορφή τους – έχουν μόνο γωνίες κι όχι καμπύλες. Κι αυτό, επειδή χαράζονταν. Σήμερα βέβαια μπορούμε να τους σχεδιάσουμε σε κάποιο υλικό, αλλά και πάλι με ορισμένους περιορισμούς που θα δούμε παρακάτω. 

Αν επιλέξουμε να δουλέψουμε σε ξύλο, φροντίζουμε να κόψουμε 25 όμοια κυκλικά κομμάτια απο ένα κλαδί, όχι πολύ μεγάλα γιατι θα πρέπει να χωράνε στο ειδικό σακουλάκι τους. Για καλύτερη αποτελεσματικότητα επιλέγουμε ένα καρποφόρο δέντρο, δηλαδή «ζωντανό», και φροντίζουμε να μην καταστρέψουμε τίποτα πέρα απο αυτό που θα χρησιμοποιήσουμε. Ο σεβασμός στο δέντρο για το υλικό που μας προσφέρει είναι δεδομένος. Αν έχουμε φτάσει στο σημείο να θέλουμε να ασχοληθούμε με τους ρούνους και την κατασκευή τους, τότε σίγουρα θα γνωρίζουμε και κάποιες βασικές αρχές. Δε θα μπορέσουμε ποτέ να χρησιμοποιήσουμε τις δυνάμεις της Φύσης, αν δεν την σεβόμαστε και δεν την αγαπάμε. Συνηθίζεται να την ευχαριστούμε για κάθετι που παίρνουμε απο αυτήν και ποτέ δεν καταστρέφουμε περισσότερο απο το 1/3 του δέντρου ή του φυτού, ιδιαίτερα αν δε μας είναι απαραίτητα.

 

κατασκευή Ρούνων

Αντί για ξύλο, μπορούμε να τους χαράξουμε σε κομμάτια απο πηλό που στη συνέχεια τον ψήνουμε ώστε να γίνουν σκληροί, κομμάτι δέρμα, βότσαλα ή και κοχύλια που μαζέψαμε οι ίδιοι από κάποια παραλία, σε γυαλί ή οποιοδήποτε ΦΥΣΙΚΟ υλικό. Η διαδικασία είναι πάντα η ίδια, χρειαζόμαστε 25 όμοια κομμάτια. Σε περίπτωση που αποφασίσουμε να χρησιμοποιήσουμε χαρτί, θα πρέπει να είναι καθαρό και όχι χρησιμοποιημένο.

Τα υλικά με τα οποία θα τους χαράξουμε ή θα τους σχεδιάσουμε, θα πρέπει επίσης να ειναι όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένα και χωρίς χημικές ουσίες. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χρώματα, επιλέγουμε χυμούς από πέταλα λουλουδιών, βαφές που φτιάχνουμε μόνοι μας απο βότανα ή έτοιμες φυσικές που υπάρχουν στο εμπόριο, όπως για παραδειγμα οι αυγοτέμπερες που χρησιμοποιούν οι αγιογράφοι. Θυμόμαστε πως όσο λιγότερη επεξεργασία έχουν υποστεί τα υλικά, τόσο καλύτερα κάνει η Φύση τη δουλειά της!

Αφού επιλέξουμε λοιπόν τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε, καλό θα είναι να εργαστούμε υπό συγκεκριμένες συνθήκες κι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη Βόρεια παράδοση και τη Σκανδιναβική μυθολογία, με την οποία και έχουν συνδεθεί.

Οι πιο κατάλληλες μέρες για την κατασκευή τους είναι η Τετάρτη (μέρα αφιερωμένη στον Όντιν) ή η Παρασκευή (μέρα αφιερωμένη στη Φρέγια). Επίσης η σελήνη να βρίσκεται σε γέμιση και κοντά στην πανσέληνο, γιατί τότε είναι η κατάλληλη εποχή για εργασίες που θέλουμε να αποφέρουν θετικά αποτελέσματα.

Πριν ξεκινήσουμε, καλό θα είναι να συγκεντρωθούμε λίγο στο σκοπό για τον οποίο τους κατασκευάζουμε, ο οποίος θα πρέπει να είναι αγνός. Αυτοσυγκέντρωση, διαλογισμός, ή ακόμα και προσευχή σε οτιδήποτε πιστεύουμε μεταφέρουν την ενέργειά μας και την καλή μας πρόθεση σε αυτό που πρόκειται να δημιουργήσουμε. Δεν έχει σημασία σε ποιά θρησκεία ανήκουμε, αν επικαλεστούμε θεότητα, άγγελο, ή τίποτα, σημασία έχει να πιστεύουμε στη δύναμη που μεταδίδουμε. Στο σημείο αυτό θα τονίσω για άλλη μια φορά πως αν θέλετε απλά να κάνετε «προβλέψεις για το μέλλον» ή κινείστε συμφεροντολογικά και ύπουλα, μην μπείτε καν στον κόπο να ασχοληθείτε με τους ρούνους.

Χαράζουμε (ή σχεδιάζουμε) τον κάθε ρούνο χωριστά, συγκεντρωμένοι πάνω του και στο τι συμβολίζει. Μπορούμε να επαναλαμβάνουμε και το όνομα του καθενός καθώς τους χαράζουμε, ώστε να συνδεθούμε με τις αρχετυπικές ενέργειές τους. Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης, άλλωστε είναι κάτι που κατασκευάζουμε μια φορά και το χρησιμοποιούμε σε όλη μας τη ζωή. Σε περίπτωση που αποφασίσουμε να τους χρωματίσουμε, καταλληλότερα χρώματα είναι το βαθύ μπλε - χρώμα του Όντιν, το πράσινο - χρώμα της Φρέγιας ή ακόμα και το κόκκινο, το οποίο προτιμούσαν στο παρελθόν οι άντρες σαμάνοι και οι ρουνικοί μάγοι.

Οι ρούνοι πρέπει να φυλάσσονται σε ειδικό πουγγάκι και να ρίχνονται σε ειδικό ύφασμα, που έχουμε φτιάξει αποκλειστικά και μόνο γι αυτό το σκοπό, συνήθως όλα στο ίδιο χρώμα. Θυμόμαστε πως δε χρησιμοποιούμε συνθετικά υλικά, αλλά όσο το δυνατόν πιο φυσικά. Επίσης επειδή βασική προϋπόθεση για να εργαστούμε με αυτούς είναι ο συντονισμός της ενέργειάς μας μαζί τους, τους κρατάμε μακριά από άλλα άτομα και δεν επιτρέπουμε να τους αγγίζουν, γιατί έτσι τους μεταφέρουν τους προσωπικούς τους κραδασμούς και τους αποσυντονίζουν.

 

κατασκευή Ρούνων

Μερικές ακόμα συμβουλές: Πριν χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά τους ρούνους μας, ενδείκνυται ο συντονισμός μας μαζί τους με σκοπό να τους «γεμίζουμε» με τη δύναμη της δικής μας ενέργειας. Αυτό προϋποθέτει ότι φροντίζουμε να τους έχουμε κοντά μας αρκετές ώρες της ημέρες, ίσως ακόμα και στον ύπνο μας κάτω από το μαξιλάρι μας, την ώρα που το υποσυνείδητό μας είναι ανοιχτό. Όσοι γνωρίζουν από τσάκρας, μπορούν να τους τοποθετούν στο ηλιακό τους πλέγμα όποτε θέλουν. Για να «φορτιστούν» ακόμα καλύτερα (δηλαδή να αποκτήσουν επιπλέον ενέργεια απο τις αόρατες δυνάμεις της φύσης που υπάρχουν γύρω μας), μπορούμε να τους αφήσουμε μια νύχτα κάτω απο το φως της πανσελήνου, ή κάτω απο δυνατή βροχή ή οποιοδήποτε έντονο φυσικό φαινόμενο.

Δε βιαζόμαστε να τους χρησιμοποιήσουμε μόλις ολοκληρώσουμε την κατασκευή τους. Όσο περισσότερο τους αφήσουμε να συντονιστούν μα τους κραδασμούς μας, τόσο αποτελεσματικότεροι θα είναι στο μέλλον.

Η κατασκευή τους γενικά είναι εύκολη και οικονομική και η χρήση τους είναι αποτελεσματική. Θυμόμαστε όμως πως οι σκοποί μας πρέπει να είναι αγνοί, δεν τους χρησιμοποιούμε για οικονομικά οφέλη κι αποφεύγουμε να τους ρίξουμε για άλλα άτομα, εκτός κι αν μας ζητηθεί απο τα ίδια. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να θυμόμαστε πως αυτό που μας προσφέρουν δεν είναι «πρόβλεψη για το αναπόφευκτο», αλλά ένας οδηγός – σύμβουλος που μας βοηθάει να ξεκαθαρίσουμε καλύτερα τα επόμενα βήματα στη ζωή μας.

 

Από την Αμαδρυάς

 

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Εύρεση Ωροσκόπου

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Σαν Σήμερα