Ερμηνεία των Ρούνων (I)

Ερμηνεία Ρούνων στη Μαντεία 1

Έχει ήδη αναφερθεί ότι οι ρούνοι χρησιμοποιούνται με διαφορετικό τρόπο στη μαντεία απ’ ό,τι στη μαγεία.

Πριν αρχίσουμε να τους χρησιμοποιούμε, θυμόμαστε πως οι ερμηνείες τους είναι συμβατικές. Δεν επιδιώκουμε να προβλέψουμε τι θα γίνει ή τι ειναι αναπόφευκτο, αλλά αποτελούν ένα διάμεσο που μας βοηθάει να κάνουμε ενδοσκόπηση, να ξεδιαλύνουμε λάθη του παρελθόντος και να προγραμματίσουμε με σύνεση τις μελλοντικές κινήσεις μας. Με αυτή την έννοια όταν μιλάμε για ευοίωνους ή δυσοίωνους ρούνους, δεν εννοούμε σίγουρη επιτυχία ή αναπόφευκτη δυστυχία ή καταστροφή, αλλά θετικές εξελίξεις και τυχόν εμπόδια και δυσκολίες σε αυτό που επιθυμούμε. Αν μας δείξουν κάτι δυσάρεστο, απλά είμαστε προσεκτικοί και προσπαθούμε να το αποφύγουμε. 

Κάθε ρούνος, ανάλογα με το πως θα τραβηχτεί - όρθιος ή ανεστραμμένος - έχει διαφορετική ερμηνεία. Συνήθως όταν εμφανιστεί όρθιος προμηνύει θετική εξέλιξη και ανεστραμμένος το αντίθετο. Επίσης ιδιαίτερη σημασία έχει η θέση του στη διάταξη (με ποια σειρά εμφανίζονται όταν τους τραβάμε δηλαδή), συνήθως ο τελευταίος στη σειρά μας δείχνει και την απάντηση στο ερώτημά μας. Πάντα είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην ερμηνεία τους και τη διάταξή τους. Αν δίπλα σε ένα δυσοίωνο ρούνο εμφανιστεί ένας ευοίωνος, ο πρώτος περιορίζεται και αποκτά λιγότερη αρνητική έννοια.

Ερμηνεία των Ρούνων στη Μαντεία

Η μαντεία με τους ρούνους μπορεί να μας προειδοποιήσει για μελλοντικές εξελίξεις όπως για παράδειγμα μια εγκυμοσύνη, ένα τροχαίο ατύχημα, μια μετακόμιση ή μια επαγγελματική συμφωνία. Δεν είναι όμως απλή η χρήση τους γιατί χρειάζεται πολλή μελέτη, εξάσκηση και εξοικείωση μαζί τους. Αυτό θα το πετύχουμε σταδιακά και με πολλή δουλειά. Παρακάτω δίνουμε τις γενικές ερμηνείες τους περιληπτικά.


R-1

ΓΟΥΙΡΝΤ (WYRD) – Ο ΚΕΝΟΣ ΡΟΥΝΟΣ
Ερμηνεύεται ως «το πεπρωμένο», την παγκόσμια ανταπόδοση, αυτό που πολλοί αποκαλούν Κάρμα.

Στοιχείο που τον αντιπροσωπεύει:
Αιθέρας
Θεότητες που τον επιβλέπουν: οι Τρεις Νόρνες (αντιστοιχούν στις 3 Μοίρες της ελληνικής μυθολογίας κι εκπροσωπούν το Παρελθόν, το Παρόν και το Μέλλον) 
Πλανήτης που τον επηρεάζει: Κρόνος 

Υπάρχει μια ιδιαιτερότητα με το Γουιρντ. Αν και θεωρείται ουδέτερος ρούνος (ούτε θετικός, ούτε αρνητικός δηλαδή), αν εμφανιστεί στην τελευταία θέση της διάταξης, πρέπει να σταματήσουμε τη μαντεία που κάνουμε γιατί σημαίνει πως το μέλλον δεν πρέπει ή δε μπορεί να αποκαλυφθεί. Δε μας δίνει δηλαδή κάποια απάντηση και μας συμβουλεύει να μην επιμείνουμε στο ερώτημα. 


Ξεκινάμε λοιπόν την ερμηνεία κάθε ρούνου ξεχωριστά, ανά οικογένεια.

Δίνονται οι 24, του αρχαίου Φούθαρκ. Σημειώνουμε ότι οι ονομασίες και οι συμβολισμοί τους μερικές φορές διαφοροποιούνται στα δυο άλλα αλφάβητα. 

 

1. AETT ΤΟΥ ΦΡΕΙ

r-2

ΦΕΟΧ (Fe, Fehu) 
Ερμηνεύεται ως «αγελάδα» και μας δείχνει τη δύναμη της αφθονίας. Οι αγελάδες είχαν μεγάλη σημασία στην οικονομία των αρχαίων λαών και ήταν σύμβολο του πλούτου. 

Στοιχεία που τον αντιπροσωπεύουν: Γη / φωτιά
Θεότητες που τον επιβλέπουν: Φρέι / Φρέγια
Πλανήτες που τον επηρεάζουν: Σελήνη / Αφροδίτη

Το Φέοχ θεωρείται πολύ ευοίωνο όταν εμφανίζεται. 

Αν είναι όρθιο προοιωνίζει καλή τύχη, ευημερία και γενικότερα επιτυχία. Μπορεί να έρθουν υλικά αγαθά, προσωπική αναγνώριση, ερωτική ανταπόκριση, ευκαιρίες για νέα ξεκινήματα. Σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με το ερώτημα που έχουμε θέσει, περιμένουμε ευχάριστες εξελίξεις, ιδιαίτερα αν ακολουθείται απο άλλους θετικούς ρούνους. 

Αν εμφανιστεί ανεστραμμένο μας προειδοποιεί να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μελλοντικές κινήσεις μας, να μην επιχειρήσουμε ριψοκίνδυνες ενέργειες και γενικά να χειριστούμε την οποιαδήποτε δυσκολία με σύνεση και υπομονή. 

 


r-3
ΟΥΡ (Ur, Uruz)

Ερμηνεύεται ως «βούβαλος» κι εκπροσωπεί τη μεγάλη δύναμη, την αντοχή και τη δύναμη του ενστίκτου.


Στοιχείο που τον αντιπροσωπεύει: Γη
Θεότητα που τον επιβλέπει: Θωρ
Πλανήτης που τον επηρεάζει: Άρης

Το Ουρ είναι ουδέτερος ρούνος. Όταν εμφανιστεί μας προειδοποιεί για κάποια ξαφνική αλλαγή ή πρόκληση που θα έρθει στη ζωή μας και στην οποία θα πρέπει να επιδείξουμε όλη τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας. Δείχνει γενικότερα την επιμονή, το πείσμα, την εργατικότητα, τον ενθουσιασμό και δυνατά συναισθήματα.

Ανεστραμμένο δείχνει ότι μας λείπει η ενεργητικότητα, ότι έχουμε παραιτηθεί από κάποιες προσπάθειές μας και γενικώς μας συμβουλεύει να αναλάβουμε δυναμική δράση σε κάτι που δεν εξελίσσεται όπως θέλουμε.r-4ΘΟΡΝ (Thorn, Thurisaz)
Ερμηνεύεται ως «αγκάθι», το οποίο αν και είναι μικρό σε μέγεθος, προστατεύει το φυτό που το φέρει πάνω του. Ο ρούνος αυτός αντιπροσωπεύει το σφυρί του Θωρ (Mjolnir), το οποίο οι βόρειοι λαοί χρησιμοποιούσαν ως φυλαχτό και σύμβολο προστασίας, όπως οι χριστιανοί το σταυρό.

Στοιχείο που τον αντιπροσωπεύει: Φωτιά
Θεότητα που τον επιβλέπει: Θωρ
Πλανήτης που τον επηρεάζει: Δίας

Το Θορν ανήκει στις ουδέτερες ρούνες. Η σημασία του ερμηνεύεται ανάλογα με αυτές που βρίσκονται δίπλα του. Αν είναι σε θέση αποτελέσματος, προοιωνίζει την εκπλήρωση των επιθυμιών μας, ιδιαίτερα μαζί με άλλους θετικούς ρούνους. Δηλώνει βοήθεια, προστασία, αναπάντεχη βοήθεια ή υπεράσπιση κι επίσης καλή υγεία και γερό ανοσοποιητικό σύστημα.

Ανεστραμμένο μας προειδοποιεί για αναπάντεχους εχθρούς, προβλήματα υγείας, οικονομικές δυσκολίες, κακοτυχία, κυρίως αν υπάρχουν αρνητικοί ρούνοι κοντά του. Η παρουσία του Θορν ανεστραμμένου μας τονίζει ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε πεισματάρηδες και στενόμυαλοι για να ξεπεραστούν οι παραπάνω δυσκολίες.r-5
ΑΝΖΟΥΡ (Ansur,Ansuz)

Ερμηνεύεται ως «στόμα», «σοφία» κι εκπροσωπεί τη δύναμη του λόγου, που είχε τεράστια σημασία στους αρχαίους λαούς, αφού στηρίζονταν στην προφορική παράδοση κι έτσι μετέδιδαν τη σοφία τους.

Στοιχείο που τον αντιπροσωπεύει: Αέρας
Θεότητα που τον επιβλέπει: Όντιν
Πλανήτης που τον επηρεάζει: Ερμής

Το Άνζουρ ανήκει στους ευοίωνους ρούνους. Δείχνει την αναζήτηση της γνώσης, την ανάγκη επικοινωνίας με τους άλλους, μας προτρέπει να μεταδώσουμε σε άλλους όσα γνωρίζουμε. Αν εμφανιστεί σε ερώτημα που αφορά θέμα υγείας κι ακολουθούν αρνητικοί ρούνοι, πρέπει να επικοινωνήσουμε άμεσα με το γιατρό μας για να φροντίσουμε να πάνε όλα καλά και να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Οποιοδήποτε θέμα κι αν μας απασχολεί, ο λόγος, η γνώση (ίσως όχι η δική μας αλλά κάποιων ειδικών) θα μας βοηθήσουν για θετικά αποτελέσματα.

Ανεστραμμένο μας προειδοποιεί για σκόπιμα λανθασμένες συμβουλές ή άτομο που μας παραπλανεί με ιδιοτέλεια. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας την παρουσία του Άνζουρ και να προσέχουμε τα πρόσωπα που μας συμβουλεύουν.r-6

ΡΑΝΤ (Reid, Raido)

Ερμηνεύεται ως «τροχός» και εκπροσωπεί κάθε είδους μετακίνηση.


Στοιχεία που τον αντιπροσωπεύουν: Αέρας / Γη
Θεότητες που τον επιβλέπουν: Όντιν / Νέρθους
Πλανήτης που τον επηρεάζει: Ερμής

Το Ραντ είναι ουδέτερος ρούνος. Οι μετακινήσεις που δείχνει μπορεί να είναι κυριολεκτικές (ταξίδια, διακοπές, μετακομίσεις) είτε μεταφορικές (αλλαγή θέσης εργασίας). Είναι τα «γυρίσματα» και οι αλλαγές που μπορεί να συμβούν στη ζωή μας. Αν το ερώτημά μας αφορά θέμα υγείας, συστήνεται μια επίσκεψη στο γιατρό για έναν έλεγχο.

Ανεστραμμένος μας προειδοποιεί για δυσάρεστες ή απρόσμενες μετακινήσεις. Μπορεί να σημαίνει πιθανό χωρισμό, άσχημη επαγγελματική εξέλιξη ή συμφωνία, καθυστέρηση σχεδίου ή κάποιο θέμα υγείας που έρχεται πρόωρα.

 


r-7

ΚΕΝ (Kaun, Kenaz)

Ερμηνεύεται ως «πυρσός» κι εκπροσωπεί τη δύναμη της δράσης.


Στοιχείο που τον αντιπροσωπεύει: Φωτιά
Θεότητες που τον επιβλέπουν: Χάιμνταλ / Φρέι
Πλανήτες που τον επηρεάζουν: Άρης/ Ήλιος

Το Κεν είναι ουδέτερος ρούνος. Παίρνει πολύ θετική σημασία αν εμφανιστεί όρθιος. Δηλώνει ότι αν βρισκόμαστε σε μια δυσάρεστη κατάσταση θα την ξεπεράσουμε σύντομα κι ότι θα ακολουθήσει μια ευχάριστη νέα περίοδος στη ζωή μας. Σε αισθηματικά ζητήματα μπορεί να δείχνει επικείμενο δεσμό, γάμο ή ακόμα και γέννηση παιδιού, ανάλογα με τους ρούνους που βρίσκονται κοντά του. Σε θέματα υγείας είναι πάρα πολύ ευοίωνος, αφού μας δείχνει ότι είμαστε πολύ ενεργητικοί και υγιείς, ενώ αν μας ταλαιπωρεί κάποιο πρόβλημα, θα ξεπεραστεί και θα αναρρώσουμε πολύ σύντομα.

Ανεστραμμένος μας προειδοποιεί να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Σημαίνει το τέλος μιας περιόδου ή κατάστασης, μιας ευκαιρίας ή μιας σχέσης, οικονομικής ή επαγγελματικής απώλειας. Αν μας απασχολεί θέμα υγείας χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ιατρική επίσκεψη.r-8ΓΚΙΦΟΥ (Gifu, Gebo)
Ερμηνεύεται ως «δώρο» κι εκπροσωπεί τη δύναμη της προσφοράς και τη βαθιά σχέση που δημιουργείται μεταξύ δότη και λήπτη. Το δώρο στους αρχαίους λαούς ήταν κάτι ιερό και προυπέθετε την ανταπόδοσή του, δημιουργώντας με ιδιόμορφη σχέση στις δυο πλευρές.

Στοιχείο που τον αντιπροσωπεύει: Αέρας
Θεότητα που τον επιβλέπει: Γκεφιόν
Πλανήτης που τον επηρεάζει: Αφροδίτη

Το Γκιφού είναι ευοίωνος ρούνος και σχετίζεται με την αγάπη, τη θυσία, τα όμορφα συναισθήματα, τις θετικές εξελίξεις, την προσφορά, την επιτυχία και γενικότερα τη σχέση με κάποιο άλλο πρόσωπο.

Εμφανίζεται ίδιος και όρθιος και ανεστραμμένος, επομένως η σημασία του επηρεάζεται και καθορίζεται απο τους ρούνους που βρίσκονται δίπλα του. Ιδιαίτερα αν βρίσκεται σε θέση αποτελέσματος είναι εξαιρετικά ευνοικός αφού, ανάλογα με το ερώτημα που έχουμε θέσει, μπορεί να σημαίνει ευτυχή κατάληξη σε αισθηματικό θέμα (πχ γάμος) ή μια επιτυχημένη οικονομική/επαγγελματική συμφωνία. Αν βρεθεί δίπλα σε αρνητικούς ρούνους, μας προειδοποιεί ότι κάποια άτομα με τα οποία έχουμε σχέση οποιασδήποτε μορφής, προσπαθούν να μας εξαπατήσουν.

 

r-9

ΓΟΥΙΝ (Wynn, Wunjo)

Ερμηνεύεται ως «χαρά» κι εκπροσωπεί την ευτυχία και τη δύναμη της εγκράτειας.


Στοιχείο που τον αντιπροσωπεύει: Γη
Θεότητες που τον επιβλέπουν: Όντιν / Φρίγγα
Πλανήτες που τον επηρεάζουν: Αφροδίτη / Κρόνος

Το Γουίν ανήκει στους πολύ ευοίωνους ρούνους. Όταν εμφανίζεται μας δείχνει επιτυχίες, χαρά, ευχάριστα νέα, ευδαιμονία, δυνατά και όμορφα συναισθήματα, αναγνώριση, δυνατό έρωτα. Ειδικά σε θέση αποτελέσματος μας προιδεάζει για την ευτυχή κατάληξη του θέματος που μας απασχολεί.

Ανεστραμμένο δηλώνει αντίθετες εξελίξεις. Στενοχώρια, προβλήματα με το ταίρι μας, επαγγελματικές προστριβές και προβλήματα υγείας.


Από την Αμαδρυάς

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Εύρεση Ωροσκόπου

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Σαν Σήμερα