Ερμηνεία των Ρούνων (III)

Ερμηνεία Ρούνων στη Μαντεία 3

Η μαντεία με τους ρούνους μπορεί να μας προειδοποιήσει για μελλοντικές εξελίξεις. Δεν είναι όμως απλή η χρήση τους γιατί χρειάζεται πολλή μελέτη, εξάσκηση και εξοικείωση μαζί τους. Αυτό θα το πετύχουμε σταδιακά και με πολλή δουλειά.

Συνεχίζοντας την ερμηνεία κάθε ρούνου χωριστά, πηγαίνουμε στην τρίτη οικογένεια.

 

3) ΑΕΤΤ ΤΟΥ ΤΙΡ

tyr

ΤΙΡ (TYR, TEIWAZ)

Ερμηνεύεται ως «όρκος» ή «νίκη» κι εκπροσωπεί το Θεό Τιρ.


Στοιχείο που τον αντιπροσωπεύει: Αέρας
Θεότητα που τον επιβλέπει: Τιρ
Πλανήτης που τον επηρεάζει: Άρης

Ο ρούνος αυτός ταυτίζεται με το Θεό Τιρ, που ήταν ο προστάτης της δικαιοσύνης, των νόμων και των όρκων. Είναι ο ρούνος των πολεμιστών και της γενναιότητας. Επίσης έχει ερωτική σημασία, αντιπροσωπεύοντας κυρίως το πάθος και την ενεργητικότητα του αρσενικού. 

Ανήκει στους πολύ ευοίωνους ρούνους και σχετίζεται με το στόχο, το σκοπό, το θάρρος, τις επιτυχίες, τη νίκη, τη δικαιοσύνη και τη θεραπεία. Η παρουσία του σε μια ρουνική διάταξη υποδηλώνει πως δεν πρόκειται να πτοηθούμε από κανένα εμπόδιο και είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε το στόχο μας. Μας δείχνει ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο κι ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην εμφάνιση τυχόν σημαδιών που θα μας οδηγήσουν όχι μόνο στο επιθυμητό για μας αποτέλεσμα, αλλά και στο πρέπον. 

Ανεστραμμένος μας προειδοποιεί ότι έχουμε χάσει την αποφασιστικότητά μας, ότι θα πρέπει να αλλάξουμε την πορεία των σχεδίων μας. Σε ερωτικά θέματα μπορεί να δείχνει καυγάδες, απιστίες ή ακόμα και χωρισμό, ενώ σε θέματα υγείας μπορεί να δείχνει ανικανότητα, στειρότητα και γενικώς δυσλειτουργίες στην ερωτική ζωή μας. 

 


ΜΠΕΟΡΚ
ΜΠΕΟΡΚ (Bjarkan, Berkana)

Ερμηνεύεται ως «ανάπτυξη», «πραγμάτωση» και είναι συνδεδεμένος με την εαρινή ισημερία και την αναγέννηση της φύσης.


Στοιχείο που τον αντιπροσωπεύει: Γη
Θεότητα που τον επιβλέπει: Νέρθους
Πλανήτες που τον επηρεάζουν: Σελήνη/ Δίας


Το Μπέορκ ανήκει στους ευοίωνους ρούνους. Όταν εμφανιστεί, σχετίζεται με κάποια σύλληψη (είτε κυριολεκτικά ως εγκυμοσύνη, είτε μεταφορικά ) και υλοποίηση, δημιουργικότητα, σταδιακή αλλαγή, νέα ξεκινήματα, καινούργιες γνώσεις και γενικότερα πρόοδο. Είναι συνδεδεμένος με την οικογένεια και σχεδόν πάντα αναφέρεται σε κάποιο θέμα που την αφορά.

Ανεστραμμένο μας προειδοποιεί για περίοδο αναποδιάς, η οποία οφείλεται σε χρόνιους λανθασμένους χειρισμούς μας. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα στο μέλλον, είτε το ερώτημά μας είναι οικονομικής φύσεως, είτε προσωπικής, είτε είναι θέμα υγείας. Σε κάθε περίπτωση το Μπέορκ μας προειδοποιεί απλά, δε σημαίνει ότι τα εμπόδια δε θα ξεπεραστούν. Απλά πρέπει να δείξουμε υπομονή και να επαναπροσδιορίσουμε τις μελλοντικές κινήσεις μας.ΕΟΧ

ΕΟΧ (Eoh, Ehwaz)

Ερμηνεύεται ως «άλογο» και σχετίζεται με την πίστη, τη δύναμη, την αφοσίωση.


Στοιχείο που τον αντιπροσωπεύει: Γη
Θεότητα που τον επιβλέπει: Φρέγια
Πλανήτης που τον επηρεάζει: Ερμής

Το Έοχ ανήκει στους ουδέτερους ρούνους και συνδέεται κυρίως με τις αλλαγές και τις μετακινήσεις, αλλά και με τη φιλία, τη βοήθεια, την εμπιστοσύνη, τη συνεργασία. Κυρίως δείχνει μια αλλαγή προς το καλύτερο. Μπορεί να σημαίνει μια κυριολεκτική μετακίνηση (πχ επαγγελματικό ή προσωπικό ταξίδι, μετακόμιση) ή μεταφορικά την αλλαγή μέσα μας προς βελτίωση του εαυτού μας.

Ανεστραμμένο, ερμηνεύεται κυρίως με τους ρούνους που το συνοδεύουν. Ίσως η μετακίνηση να είναι δυσάρεστη ή απλά ανώφελη ή να είναι απαραίτητη κάποια αλλαγή περιβάλλοντος ή κατοικίας σε λιγότερο ευχάριστο χώρο.ΜΑΝ
ΜΑΝ (Madr, Mannaz)

Ερμηνεύεται ως «άνθρωπος» και αντιπροσωπεύει το μικρόκοσμό μας σε σχέση με το μακρόκοσμο του σύμπαντος.


Στοιχείο που τον αντιπροσωπεύει: Αέρας
Θεότητες που τον επιβλέπουν: Όντιν / Φρέγια
Πλανήτης που τον επηρεάζει: Κρόνος

Το Μαν ανήκει στους ουδέτερους ρούνους. Δείχνει την αλληλεξάρτηση που υπάρχει ανάμεσα στους ανθρώπους μιας κοινωνίας. Σχετίζεται με την οικογένεια, την κοινωνία, το κράτος, διάφορες κοινωνικές ομάδες, γενικά τις ανθρώπινες σχέσεις. Μπορεί να αναφέρεται σε κάποιο πρόσωπο που μπορεί και θέλει να μας βοηθήσει ανιδιοτελώς, κι ανάλογα με τους ρούνους που το συνοδεύουν, το πρόσωπο αυτό μπορεί να είναι κάποιος δάσκαλος, δικηγόρος, γιατρός ή ακόμα και ερωτικός σύντροφος.

Ανεστρεμμένο το Μαν προμηνύει την έλλειψη βοήθειας απο τους γύρω μας. Ίσως κάποιοι προσπαθούν να μας βλάψουν ή μας δημιουργούν προβλήματα και δυσκολίες.ΛΑΓΚΟΥ
ΛΑΓΚΟΥ ( Logr, Laguz)

Ερμηνεύεται ως «λίμνη» ή «νερό» και σχετίζεται με το υποσυνείδητο και τη διαίσθησή μας.


Στοιχείο που τον αντιπροσωπεύει: Νερό
Θεότητες που τον επιβλέπουν: Νιόρντ / Νέρθους
Πλανήτης που τον επηρεάζει: Σελήνη

Το Λαγκού ανήκει στους ευοίωνους ρούνους, αλλά πάντα σε σχέση με αυτούς που τον συνοδεύουν. Αναφέρεται στη δημιουργικότητα, τη διαίσθηση, τη δεκτικότητα, την έμπνευση, τη φαντασία, το συλλογικό υποσυνείδητο, τα συναισθήματα, την αγάπη. Οποιοδήποτε ζήτημα κι αν μας απασχολεί (προσωπικό, οικονομικό, επαγγελματικό, υγείας κλπ), το Λαγκού μας προτείνει να συμβουλευτούμε τη διαίσθησή μας, να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και να ακολουθήσουμε τις εσωτερικές παρορμήσεις μας.

Ανεστραμμένο μας προειδοποιεί να ελέγξουμε τη διαίσθησή μας και να σταματήσουμε να παρασυρόμαστε απο αυτήν, γιατί μας οδηγεί σε λάθος δρόμο. Ίσως να έχουμε παρασυρθεί απο πειρασμούς. Σε θέματα υγείας, πρέπει να προσέξουμε την εμφάνιση γυναικολογικών ή αφροδίσιων νοσημάτων.ΙΝΓΚ
ΙΝΓΚ (Ing, Ingwaz)

Ερμηνεύεται ως «γονιμότητα», «ολοκλήρωση» και σχετίζεται με την ενοποίηση, την ένωση του αρσενικού με το θηλυκό, του συνειδητού νου με τον υποσυνείδητο, του θετικού με το αρνητικό.

Στοιχεία που τον αντιπροσωπεύουν: Νερό / Γη
Θεότητες που τον επιβλέπουν: Ινγκ / Φρέι
Πλανήτης που τον επηρεάζει: Σελήνη

Το Ίνγκ ανήκει στους πολύ ευοίωνους ρούνους. Προοιωνίζει την ευτυχή έκβαση κάθε στόχου μας και την πνευματική και σωματική χαλάρωση που την ακολουθούν. Μπορεί, επειδή ο Ινγκ είναι ο Θεός της γονιμότητας, να μας προετοιμάζει για τη γέννηση ενός παιδιού.

Το Ινγκ δεν έχει ανεστραμμένη όψη και γι αυτό σχεδόν πάντα θεωρείται καλός οιωνός. Μόνο αν στη ρουνική μας διάταξη εμφανιστούν πολύ δυσοίωνοι ρούνοι μαζί του, ίσως να περιμένουμε κάποια εμπόδια ή αποτυχίες, αλλά αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια.ΝΤΑΕΓΚ

ΝΤΑΕΓΚ (Daeg, Dagaz)

Ερμηνεύεται ως «ημέρα» και σχετίζεται με τη, αισιοδοξία, το φως, τη λάμψη.


Στοιχεία που τον αντιπροσωπεύουν: Φωτιά / Αέρας
Θεότητα που τον επιβλέπει: Χάιμνταλ
Πλανήτης που τον επηρεάζει: Ήλιος

Το Ντάεγκ ανήκει στους πολύ ευοίωνους ρούνους και ακόμα κι αν το συνοδεύουν δυσοίωνοι ρούνοι μας προιδεάζει για επιτυχία, ξεπέρασμα προβλημάτων, πρόοδο, θετικές αλλαγές, μεταμορφώσεις και αισιοδοξία.

Δεν έχει ανεστραμμένη όψη και ακόμα και στη χειρότερη ρουνική διάταξη με αρνητικούς ρούνους, το Ντάεγκ είναι αυτό που δίνει ελπίδα για την επίλυση των δυσκολιών.ΟΘΕΛ
ΟΘΕΛ (Othel, Othala)

Ερμηνεύεται ως «πρόγονος» ή «κτήμα» και σχετίζεται με την οικογενειακή περιουσία και καθετί που αναφέρεται στην παράδοση.


Στοιχείο που τον αντιπροσωπεύει: Γη
Θεότητα που τον επιβλέπει: Όντιν
Πλανήτες που τον επηρεάζουν: Κρόνος / Άρης

Το Όθελ είναι δυσοίωνος ρούνος, αλλά μπορεί να μετριαστεί απο την εμφάνιση άλλων ευοίωνων δίπλα του. Έχει άμεση σχέση με περιουσία, κληρονομιά, εδραιωμένες καταστάσεις, ήθη και έθιμα. Επίσης αναφέρεται στη γραπτή ή προφορική παράδοση, στη γνώση που μεταβιβάζεται απο γενιά σε γενιά.

Σε πιο συγκεκριμένη βάση, μπορεί να συμβολίζει κάποιο ακίνητο ή ασφαλιστικά προγράμματα, ομόλογα και οικονομικούς πόρους που δύσκολα ρευστοποιούνται. Επίσης μαζί με ευοίωνους ρούνους μπορεί να σημαίνει κάποια δωρεά ή κληρονομιά.

Ανεστραμμένο το Όθελ μας προιδεάζει για απογοητεύσεις και καθυστερήσεις. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να δώσουμε σημασία και στις μικρότερες λεπτομέρειες για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που θα εμφανιστούν. Ενδεχομένως να αντιμετωπίσουμε προβλήματα με την ακίνητη περιουσία μας ή και δικαστήρια για τέτοιο θέμα. Αν αυτό που μας απασχολεί είναι θέμα υγείας, η εμφάνιση του Όθελ ανεστραμμένου μας εφιστά την προσοχή μας σε κίνδυνο ατυχήματος.


Ολοκληρώνοντας την ερμηνεία των ρούνων, υπενθυμίζουμε πως τους χρησιμοποιούμε κυρίως σαν οδηγό για τις μελλοντικές πράξεις μας και σύμβουλο στην αναγνώριση των παρελθόντων λανθασμένων κινήσεών μας. Θα είναι δείγμα ανωριμότητας και αφέλειας το να θεωρήσουμε πως μας αποκαλύπτουν το μοιραίο και το αναπόφευκτο.

Σe κάθε περίπτωση οι δικές μας πράξεις είναι αυτές που καθορίζουν το μέλλον μας και την επιτυχία ή την αποτυχία των στόχων μας.

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Εύρεση Ωροσκόπου

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Σαν Σήμερα